Graffiti verwijderen

Graffiti gaat verder dan slechts verf op een muur of object. Terwijl sommigen graffiti beschouwen als kunst, zijn de meeste gemeenten er niet blij mee. Het kan namelijk de indruk van veiligheid en netheid in een stad of dorp verminderen. Om graffiti te voorkomen, maken sommige gemeenten zelfs gebruik van camera’s. Daarnaast passen zowel gemeenten als huiseigenaren regelmatig speciale coatings toe die het verwijderen van graffiti vergemakkelijken. Maar hoe verloopt eigenlijk het verwijderingsproces van graffiti en wat zijn de bijbehorende kosten?

Ga snel naar

Graffiti verwijderen kosten

Wist u dat...

Hoe kunt u graffiti laten verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om graffiti te verwijderen. Dit is afhankelijk van het materiaal van het oppervlak en de ernst van de graffiti. Voor stenen muren kan zandstralen bijvoorbeeld worden gebruikt, terwijl voor gladde oppervlakken chemische middelen nodig zijn. Voor het verwijderen van graffiti worden de volgende methodes onder andere ingezet:

Stoomcleanen

Met stoomcleanen wordt verhit water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Door de hitte en de druk kunnen zelfs hardnekkige verflagen worden losgeweekt. Stoomcleanen is vooral geschikt voor graffiti die niet te diep in het oppervlak is doorgedrongen. Stoomcleanen is een milieuvriendelijke optie, omdat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt.

Chemisch reinigen

Met chemisch reinigen wordt een speciale reinigingsoplossing op de graffiti aangebracht om de verf en ander vuil op te lossen. Eerst wordt er een geschikte reinigingsoplossing gekozen op basis van het type graffiti en de ondergrond. Deze oplossing wordt vervolgens gelijkmatig aangebracht. Na een korte inwerktijd wordt de opgeloste verf weggespoeld met water onder lage druk.

Zandstralen

Wilt u hardnekkige graffiti laten verwijderen? Zandstralen kan een effectieve oplossing zijn. Bij zandstralen wordt een krachtige straal van zandkorrels onder hoge druk tegen de besmeurde delen van je gevel gespoten. Dit helpt om de graffiti en andere hardnekkige verontreinigingen grondig te verwijderen. Uiteraard wordt eerst gekeken of de gevel, het gebouw of het object er wel tegen bestand is.

Materialen en hun specifieke reinigingsaanpak

Let op! Het verwijderen van graffiti vraagt echt om maatwerk en vakmanschap. Vraag ons om advies en we kijken graag met u mee naar de meest geschikte methode.

Vrijblijvende offerte?

Onderhoud na verwijderen graffiti

Als we met succes graffiti van uw gevel, pand of object hebben verwijderd, dan is het belangrijk om uw gevel goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips:

Prijsbepalende factoren

Als je overweegt om graffiti te laten verwijderen, dan zijn er verschillende factoren die de prijs bepalen van het verwijderen van graffiti, namelijk:

Kosten per methode

De goedkoopste optie voor graffiti verwijderen is stoomcleanen. Vooral effectief als de graffiti niet hardnekkig is en er geen andere werkzaamheden nodig zijn. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de 90 en 210 euro, afhankelijk van uw situatie.

Wilt u niet alleen graffiti laten verwijderen, maar ook toekomstige incidenten voorkomen? Dan bieden wij bescherming door middel van een speciale coating. Dit kost gemiddeld tussen de 150 en 450 euro.
Als u ook het voegwerk van uw gevel wilt laten vervangen, dan kunnen we dit combineren met het verwijderen van graffiti en het coaten van de muur. Zo’n project kost gemiddeld tussen de 350 en 850 euro, afhankelijk van de omvang en moeilijkheidsgraad.

Kostenopbouw

Bij de kostenopbouw voor het verwijderen van graffiti zien we dat de arbeidskosten ongeveer 55% van de totale kosten uitmaken, terwijl materiaalkosten de overige 45% vormen.

Waarom Multi Concurrent?

Wij hebben:

Kortom, heeft u graffiti die verwijderd moet worden? Neem vandaag nog contact op met Multi Concurrent voor een vrijblijvende offerte op maat. Wij staan voor u klaar. Uiteraard kunt u ook voor andere diensten bij ons terecht. Denk aan het onderhoud of de bescherming van uw gevel, dak of pand.

Verwijderen graffiti voor gemeentes en bedrijven

Heeft uw pand te maken met ongewenste graffiti? Werk je bij de gemeente en is graffiti een hardnekkig probleem in uw gemeente? Bent u op zoek naar een betrouwbare samenwerkingspartner die dit voor uw gemeente of bedrijf uit handen neemt? Dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. We bieden professionele diensten aan voor het effectief en grondig verwijderen van graffiti van diverse oppervlakken. Onze specialisten staan klaar om gevels, muren, kunstwerken of andere oppervlakken weer schoon en representatief te maken.

Hoe werken wij?

Elke vorm van graffiti is uniek. En elk object ook. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op de specifieke situatie en behoeften. U bent bij ons verzekerd van:

Vraag advies of een vrijblijvende offerte

Bij Multi Concurrent bent u in ieder geval verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding. We zijn gespecialiseerd in gevelwerkzaamheden en in het verwijderen van graffiti. We kunnen u adviseren over de beste oplossing voor uw situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.