Kosten dakpannen vervangen

De prijs-kwaliteitverhouding van dakpannen is erg goed. Dakpannen hebben ook nog eens een positief effect op de waarde van uw huis. Dakpannen worden al jarenlang gebruikt voor de dakbedekking van hellende daken. In Nederland zijn er talloze daken voorzien van dakpannen en dat is niet zonder reden natuurlijk. Zo kan de levensduur wel oplopen tot 100 jaar. Heeft een oude of beschadigde pannendak? Laat deze dan tijdelijk vervangen, zo is uw huis weer jaren wind- en waterbestendig. Wilt u meer weten of dakpannen? Bekijk dan deze pagina voor bespaartips, de totale kosten, kosten dakpannen vervangen en informatie over de schillende soorten.

Ga snel naar

Kosten voor het vervangen van dakpannen

Als u op de daken om u heen kijkt, zijn 90 % van de daken bedekt met dakpannen. Dakpannen zijn immens populair in Nederland en daar is natuurlijk een reden voor. Het vervangen van dakpannen is wel een arbeidsintensief project en dient vaak te gebeuren met het plaatsen van isolatiemateriaal. Als u dakpannen vergelijkt met andere soorten dakbedekking, is deze vorm van dakbedekking niet duur, heeft het een langere levensduur van gemiddeld zo een 50 jaar maar kan oplopen tot 100 jaar. Hieronder vindt u een handige prijsgids met de prijzen per m2.

Materiaal dakpannenGemiddelde kosten per m²Levensduur
Betonnen dakpannen€ 5030 jaar (kan oplopen tot 100 jaar)
Keramische dakpannen€ 6050 jaar (kan oplopen tot 100 jaar)

Prijsvoorbeelden vervangen dakpannen

Wanneer het echt nodig is om uw dakpannen te vervangen maar u dit project zo goedkoop mogelijk wilt uit laten voeren, kies dan voor dakpannen van beton. De kosten voor betonnen dakpannen bedragen rond de € 3.000 tot € 3.500. Kiest u liever voor duurzaamheid en wilt u op de kosten besparen over een langere periode? Kies dan voor keramische dakpannen kies je voor een duurzame optie die nog jaren meegaat. De prijs voor het laten plaatsen van deze dakpannen ligt hoger dan die van de betonnen variant. De totale kosten komen neer op € 4.000 tot € 5.000 maar keramische dakpannen gaan dan ook langer mee.

In onderstaande prijzentabel ziet u de gemiddelde kosten voor het vervangen van een 60m² pannendak. Dit is het gemiddelde dakoppervlak van een rijtjeshuis in Nederland.

WerkzaamhedenMateriaal dakpanKosten
Dakpannen verwijderen en vervangenBeton€ 3.000 – € 3.500
Dakpannen verwijderen en vervangenKeramisch€ 4.000 – € 5.000
Dakpannen verwijderen, vervangen en coatenKeramisch€ 5.000 – € 5.500
Dakopbouw dakpannen

Voordelen van dakpannen

Wat zijn nu de voor- en nadelen van dakpannen? Er zijn vele soorten vormen van dakbedekking, zo is er de PVC dakbedekking, bitumen dakbedekking, een rieten dak of een groendak. Dakpannen blijven de meest gekozen vorm van dakbedekking. Dit is niet alleen door de goede prijs-kwaliteitverhouding, maar dakpannen bieden meer voordelen. De 5 belangrijkste voordelen zijn:

Een goed onderhouden dak is heel belangrijk. Heeft u er wel eens bij stil gestaan hoeveel warmte er via het dak verloren gaat als er sprake is van schade op of aan uw dak? Hoe schimmelplekken al snel een doorn in het oog worden en deze een grote kostenpost kunnen worden?

Laat uw dak dus bedekken door een erkend dakdekkersbedrijf, zo voorkomt u veelal ellende en kunt u jarenlang genieten van uw nieuwe dak. Uw dak beschermt niet alleen u maar ook uw gezin en uw inboedel.

Keuzes die de kosten bepalen

U kunt net als bij het vervangen van andere dakbedekking natuurlijk meerdere keuzes maken. Deze keuzes beïnvloeden de totaalprijs van het vervangen van uw dakpannen. Wij hebben deze keuzes voor u in een handige overzicht geplaatst.

Keuze 1: Materiaal dakpan

Keramische dakpan: deze dakpan gemaakt van gebakken klei en ziet u het meest terug op de Nederlandse dak. Doordat dit een arbeidsintensief product is, ligt de prijs hoger dan een betonnen variant. Echter gaat een keramische dakpan langer mee en is de kans op mos en algen vele malen kleiner.

Betonnen dakpan: kiest u voor een betonnen dakpan, dan kiest u voor een sneldekpan. Zo worden ze genoemd omdat ze vaak groter zijn dan keramische dakpannen en het dus minder tijd kost om er een dak mee te bedekken. Echter gaat de betonnen variant minder lang mee dan keramische dakpannen omdat ze gevoelig zijn voor mos en algen.

Keuze 2: Isolatie

Het is mogelijk om tijdens het dakpannen vervangen isolatie te laten plaatsen. Dakisolatie zorgt voor minder warmteverlies en dus een lagere energierekening. Afhankelijk van het type isolatiemateriaal bent u tussen de € 20 tot € 30 per vierkante meter extra kwijt. Voor dakisolatie kunt u waarschijnlijk subsidie krijgen. Wilt u weten of u subsidie kunt ontvangen? Kijk dan op Rijksoverheid.nl.

Keuze 3: Coaten

U kunt er ook voor kiezen om uw pannendak te laten coaten. Hierdoor heeft u minder warmteverliest en zorgt de beschermlaag voor een gladder oppervlak. Zo kunnen mos en algen zich niet vestigen op uw dak. Het laten coaten van dakpannen kan tegelijkertijd uitgevoerd worden met het vervangen en kost € 20 per m2.

dakpannen vervangen door Multi Concurrent

Dakpannen laten vervangen

Lekt uw dak? Groeien er algen of mos op uw dak? Heeft uw dak een onderhoudsbeurt nodig omdat er dakpannen stuk of verschoven zijn? Wanneer de levensduur van uw dakpannen nog lang niet is bereikt, kunnen wij in sommige gevallen uw dak repareren. Dit scheelt in de kosten en zo kan uw dak vaak weer jarenlang mee. Hebben de dakpannen echt hun laatste loodje gelegd? Dan kan het zijn dat ons dakdekkersbedrijf een dakrenovatie voorstelt. Bij een renovatie van uw dak, worden alle dakpannen vervangen voor nieuwe, wilt u in zo’n situatie toch alleen een reparatie laten uitvoeren? Dan is dit vaak alleen uitstel en lopen de kosten eigenlijk alleen maar op omdat er dan ook nog kosten bovenop de renovatiekosten komen.

Vrijblijvende offerte?

Hoe een dak van dakpannen te onderhouden

Wanneer u een nieuwe dakbedekking van dakpannen heeft laten plaatsen, wilt u natuurlijk dat uw nieuwe dak een zo lang mogelijke levensduur geniet. Onze erkende dakdekker legt u natuurlijk precies uit hoe u het nieuwe dak zo goed mogelijk kan onderhouden. Regelmatig onderhoud voorkomt lekkages en vorstschade waardoor uw nieuwe dak er ook daadwerkelijk als nieuw uit blijft zien. Let goed op dat uw de groei van mos tegen gaat. Mos is namelijk de grootste boosdoener als het op schade neerkomt. Zo laten mossen een zuur af en gaan de wortels zich nestelen in en rondom uw dakpannen. Zo kunnen mos en algen ook gaan groeien in kieren en naden en dat wilt u koste wat het kost voorkomen. Wilt u weten wat Multi Concurrent voor u kan betekenen bij onderhoudswerkzaamheden? Hieronder vindt u de 4 belangrijkste onderhoudswerkzaamheden:

Dakpannen vervangen? Bespaar op de kosten

Onderaan de streep, zijn wij gegarandeerd het voordeligst. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang de scherpste prijs! Gemakkelijk vanuit uw luie stoel een offerte aanvragen en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord. Heeft u liever dat wij eerst langs komen om de situatie te bekijken? Absoluut geen probleem, ons dakdekkersbedrijf helpt u graag.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn voor het vervangen van uw dakpannen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via het contactformulier hieronder.