Aanbouw

Door een aanbouw aan uw woning te plaatsen creëert u meer ruimte. Een aanbouw is een extra gescheiden kamer die aan het hoofdgebouw wordt toegevoegd. De scheiding tussen de twee gebouwen wordt gedaan met een deur of ander soort doorgang. Wilt u een aanbouw aan uw woning laten plaatsen? Dan leest u hier over wat Multi Concurrent voor u kan betekenen.

Inhoudsopgave

Kosten aanbouw

De prijzen voor uw aanbouw zijn uiteraard afhankelijk van de keuzes die u maakt. De afmetingen, de materialen, het soort aanbouw en de constructiemethode hebben hier allemaal invloed op. Gemiddeld gezien kunt u rekenen op de volgende prijzen (inclusief btw, materialen en arbeidskosten).

Soort aanbouwPrefabOp maat gemaakt
Standaard€ 1100 - € 1500 per m2€ 1300 - € 2300 per m2
Standaard aanbouw 3 meter x 5 meter€ 16.500 - € 22.500€ 19.500 - € 34.500
Luxe€ 1200 - € 2000 per m2€ 1500 - € 3000 per m2
Luxe aanbouw 3 meter x 5 meter€ 18.000 - € 30.000€ 22.500 - € 45.000
Casco oplevering30% goedkoper

aanbouw

Kiezen voor aanbouw of opbouw?

Een aanbouw is een bouwwerk dat aan de zijkant van uw woning wordt geplaatst. Het aantal vierkante meters van uw benedenverdieping gaat er dus van omhoog. Een opbouw is een bouwwerk dat op uw woning wordt geplaatst en de ruimte zo uitbreidt. De keuze tussen de twee is gedeeltelijk persoonlijk, maar wordt ook door andere factoren bepaald.

  • Functie: wilt u er een extra slaapkamer bij, dan is een opbouw misschien beter terwijl een aanbouw ideaal is voor een (bij)keuken.
    Beschikbare ruimte: ook de ruimte die beschikbaar is speelt een rol. Met een aanbouw gaat u de breedte in, maar daar moet u wel grond voor hebben. Een opbouw maakt gebruik van al bestaand oppervlak.
  • Budget: een aanbouw kan duurder zijn, omdat er ook een fundering moet worden aangelegd.
  • Vergunning: voor een opbouw heeft u altijd een vergunning nodig, maar voor een aanbouw is dat niet per definitie zo.

 

Voordelen aanbouw

Het laten plaatsen van een aanbouw heeft een aantal grote voordelen:

  • U creëert extra leefruimte.
  • Uw woning wordt meer waard.
  • U kunt uw woning logischer inrichten, specifiek voor uw behoeften.
  • Het laten plaatsen van een aanbouw kan worden gefinancierd door de hypotheek.

kosten aanbouw

Aanbouw: prefab of maatwerk

In de bovenstaande prijzentabel heeft u gezien dat een prefab aanbouw goedkoper is dan een op maat gemaakte aanbouw. Beide opties hebben voor en nadelen.

Prefab aanbouw

Prefab staat voor ‘prefabricated’ en dat betekent dat dit type aanbouw al in de fabriek in elkaar is gezet. U kiest uit een aantal standaard modellen in een catalogus van de leverancier. Omdat deze methode aanzienlijk minder arbeidsintensief is en de aanbouw als een puzzel in elkaar wordt gezet, is deze optie sneller en goedkoper. U ervaart aanzienlijk minder overlast, omdat uw bouwwerk in een dag kan staan. Tegelijkertijd heeft u wel minder inspraak in het ontwerp.

Maatwerk

Kiest u voor een op maat gemaakte aanbouw, dan krijgt u een gebouw dat speciaal voor u is ontworpen. U geeft uw wensen en behoeften door aan een architect en/of bouwbedrijf en deze zet voor u een uniek bouwwerk in elkaar. Deze optie neemt meer tijd in beslag, levert meer overlast op (de aanbouw wordt ter plekke opgebouwd) en kost u meer. Het resultaat is een unieke aanbouw die exact aansluit bij wat u nodig heeft.

Erker

U kunt ook kiezen voor een erker bij uw woning. Dit wordt dan geen aanbouw, maar uitbouw genoemd. Een uitbouw is een uitbreiding van een al bestaande kamer zodat u daar meer ruimte creëert. Erkers zijn gezellig, brengen meer licht binnen en zijn ook goed betaalbaar. Dat verbetert de sfeer én de waarde van uw woning.

Een houten aanbouw

Hout is een huiselijk en warm materiaal en een houten aanbouw is dan ook een echte blikvanger aan uw woning. Hout is niet geschikt voor elk type woning en wordt vooral gebruikt bij oudere, traditionele en klassieke stijlen. Een houten aanbouw voelt knus, ouderwets en gezellig. Het is ideaal voor een serre of een veranda.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Hoe wij te werk gaan bij een aanbouw

Aannemersbedrijf Multi Concurrent ontzorgt u volledig als u besluit uw aanbouw bij ons te bestellen. Wij regelen alles voor u, van ontwerp tot realisatie en we werken aan projecten in heel Nederland. U vraagt eerst een offerte aan bij ons en u krijgt binnen 24 uur antwoord. Daarna gaan we in gesprek en gaan we plannen maken. Bent u akkoord, dan krijgt u van ons een persoonlijke bouwbegeleider die uw gehele verbouwing van begin tot eind beheert en uw belangen behartigt. Als we klaar zijn doen we een uitgebreide oplevering. We gaan niet weg tot u tevreden bent en we u van de aanbouw van uw dromen hebben voorzien.

Multi Concurrent uw aanbouw specialist

Soorten aanbouw

Er zijn een aantal soorten aanbouwen en deze kunnen op verschillende manieren worden geclassificeerd. U kunt uw aanbouw uitkiezen op stijl en dan bijvoorbeeld kiezen voor landelijk, modern of klassiek. U kunt ook kijken naar de oplevering van de aanbouw en dan heeft u de keuze uit casco, standaard en luxe. Als laatste kan er een onderverdeling worden gemaakt naar functionaliteit. U kunt dan denken aan een serre, een woonkamer, een (bij)keuken of een slaapkamer.

Een aanbouw en vergunningen

U kunt een aanbouw vergunningsvrij laten plaatsen, maar dan moet deze wel aan de regels van uw gemeente voldoen. Zo heeft u altijd een omgevingsvergunning nodig als u de aanbouw aan de voorkant van uw woning plaatst. Ook zijn er bepaalde afmetingen waar u binnen moet blijven als u vergunningsvrij wilt bouwen. Deze hebben te maken met de omvang van uw erf en hoeveel u al heeft bebouwd. De hoogte wordt ook meegerekend en mag niet meer dan 30 centimeter boven de hoogte van de vloer van de eerste verdieping uitsteken. Verder zijn er regels met betrekking tot monumenten en beschermde woningen en moeten de bouwplannen voldoen aan de regels in het bouwbesluit.

Aannemersbedrijf Multi Concurrent weet exact welke regels er gelden in uw gemeente. We kunnen voor u een vergunningsvrije aanbouw ontwerpen en vragen uw vergunningen voor u aan als dat geen optie is.

De fundering van een aanbouw

Een aanbouw heeft altijd een fundering nodig. Het is een gebouw dat op nieuwe en onbewerkte grond wordt neergezet en heeft dus ondersteuning nodig. Wij leggen altijd een fundering aan onder uw aanbouw, zodat deze zo lang mogelijk meegaat en onveilige situaties worden vermeden. Het soort fundering dat we plaatsen hangt af van een aantal factoren. Het soort ondergrond is daar één van, maar ook het gewicht en de afmetingen van uw aanbouw spelen mee. Wij doen grondig onderzoek en beschikken over de bouwtechnische kennis, zodat we exact de juiste fundering plaatsen voor uw aanbouw en omstandigheden.

Extra opties

Wij nemen u alles uit handen als u een aanbouw aan uw woning wilt laten plaatsen. Daarnaast bieden we extra opties aan waarmee u een aanbouw krijgt die nog beter aansluit bij wat u voor ogen heeft.

Kozijnen

Welke kozijnen wilt u in uw aanbouw laten plaatsen? We geven u de keuze uit materialen zoals hout, kunststof en aluminium. Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen en bepalen zowel het uiterlijk van uw aanbouw als de prijs. Ook de ramen kiest u zelf uit en u kunt vaste ramen, valramen, kiepramen en draai/kiepramen met elkaar combineren voor de beste samenstelling.

Glas

In deze kozijnen moet uiteraard ook glas komen. En ook dan zijn er een aantal mogelijkheden. We plaatsen standaard HR++ hoogrendementsglas, omdat dat de juiste isolatiewaarde heeft en uw warmte goed bewaard. Maar er zijn ook andere opties, zoals HR+++ glas voor nog beter isolatie, inbraakwerend glas voor extra veiligheid, zonwerend glas als de ramen op het zuiden staan en onderhoudsarm zelfreinigend glas.

Dakbedekking

De standaard dakbedekking voor platte daken is bitumen. U kunt bij ons ook kiezen voor kunststof of EPDM. Heeft uw aanbouw een schuin dak, dan is het mooi om dezelfde dakbedekking te kiezen als bij uw hoofdgebouw, om voor eenheid te zorgen. Wilt u een dakraam, dan plaatsen we die ook voor u.

Dakkoepel

Een manier om extra licht naar binnen te brengen is door middel van een dakkoepel, ook wel lichtkoepel genoemd. Dit is een raam in het dak waarmee de kamer er onder direct van natuurlijk licht wordt voorzien. Daarnaast kan een dakkoepel vaak ook open, wat betekent dat u extra ventilatie heeft binnen. Heeft u andere wensen, zoals een lichtstraat of een dakraam, dan staan wij voor u klaar om u te helpen.

Een aanbouw laten plaatsen door Multi Concurrent

Multi Concurrent is uw aannemer voor kleine- tot grote projecten en voor al uw verbouw-, restauratie- of onderhoudswerkzaamheden. Besluit u Multi Concurrent aan te nemen voor het ontwerpen en uitvoeren van uw aanbouw, dan ontvangt u de beste service voor een betaalbare prijs. We hechten veel waarde aan scholing en kennis en al onze monteurs zijn erkend en ervaren. Uiteraard hebben ze de juiste vergunningen. Multi Concurrent ontneemt u alle zorgen en wijst een bouwbegeleider voor u aan die uw belangen tijdens het hele bouwproject behartigt. Uw verbouwing is bij ons in goede handen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.