Kosten houten aanbouw

Als u kiest voor een houten aanbouw, dan kiest u voor een traditionele uitstraling en een natuurlijk materiaal. Bouwen met hout is goedkoper dan bouwen met stenen en als u kiest voor een sterke houtsoort, dan heeft uw houten aanbouw ook aanzienlijk minder onderhoud nodig. Een houten aanbouw is ideaal als schuur of garage en levert u een extra ruimte op waarmee u meer opslagplek creëert. Een houten aanbouw kan ook schitterend zijn als slaapkamer, keuken of woonkamer. Hier leest u meer over de kosten van een houten aanbouw en de factoren die daar invloed op hebben.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Wat zijn de kosten voor een houten aanbouw?

De prijzen voor een houten aanbouw lopen sterk uiteen. De afmetingen hebben hier een grote invloed op. Laat u de aanbouw wel of niet isoleren? Hoe luxe moet deze worden en welke extra opties wilt u laten toevoegen? Deze vragen hebben allen direct invloed op de totale prijs die u betaalt. Het begint met een standaard oplevering en alles wat u daar aan toe besluit te voegen beïnvloedt de kosten. De gemiddelde prijzen voor een houten aanbouw vindt u in de onderstaande tabel. Btw, arbeidskosten en materialen zijn hier al bij inbegrepen.

Soort aanbouwPrefabOp maat gemaakt
Standaard€ 1100 – € 1500 per m2€ 1300 – € 2300 per m2
Standaard aanbouw 3 meter x 5 meter€ 16.500 – € 22.500€ 19.500 – € 34.500
Luxe€ 1200 – € 2000 per m2€ 1500 – € 3000 per m2
Luxe aanbouw 3 meter x 5 meter€ 18.000 – € 30.000€ 22.500 – € 45.000
Casco oplevering30% goedkoper

Prijsvoorbeelden

U ziet aan de prijzen in de tabel dat de prijzen nogal varieren en dat u een casco aanbouw kunt aanschaffen voor minder dan €12.000 of een luxe houten aanbouw voor meer dan €45.000. Het is belangrijk om te weten wat u terugkrijgt voor de prijs die u betaalt, want dat vertelt u waar uw geld naartoe gaat. De beste manier om dat te illustreren is door drie prijsvoorbeelden te nemen.

Meest gekozen project

De meest gekozen optie is een standaard prefab houten aanbouw. De leverancier laat u een aantal modellen zien, u kiest en geeft de afmetingen door. Deze modellen zijn dan standaard uitgerust met een x aantal ramen, een simpele deur, een plat dak en een bepaalde minimale afwerking. Het ontwerp verschilt uiteraard per leverancier. Een prefab aanbouw kan vaak binnen een dag worden geplaatst en dat betekent een lage prijs en een snelle levering. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen kiezen voor een standaard houten aanbouw. De prijzen voor deze aanbouw van 15 vierkante meter beginnen bij €16.500.

Groter project

Standaard is niet voor iedereen genoeg. Misschien heeft u meer ruimte nodig, omdat u de houten aanbouw als garage wilt gebruiken. Het is ook goed mogelijk dat u maatwerk wilt kiezen en dat heeft altijd meer voeten in de aarde. Er moet een architect bij komen, de materialen moeten worden gevonden en afgeleverd en de specialisten zijn meerdere dagen bij u aan het werk om uw unieke houten aanbouw in elkaar te zetten. Grotere maatwerk projecten zijn uiteraard duurder en voor een op maat gemaakte aanbouw van 20 vierkante meter betaalt u gemiddeld €36.000.

Meest luxe en gedetailleerde project

Een op maat gemaakte houten aanbouw met isolatie, met (vloer)verwarming en vloerbekleding, met afgewerkte muren, elektra, een schuifpui, extra ramen en een dakraam voorziet u van alle gemakken, maar ook van de hoogste rekening. Deze extra opties zullen de prijs flink doen stijgen, maar u krijgt er een schitterende toevoeging aan uw woning voor terug. Misschien wilt u er een stijlvolle slaapkamer bij, een sfeervolle woonkamer of een gezellige keuken en dan is hout een ideaal materiaal om dat mee te doen. Voor de meest luxe en gedetailleerde aanbouw van 25 vierkante meter groot, betaalt u €75.000. Een kleiner exemplaar van 10 vierkante meter kost gemiddeld €30.000.

Prijsbepalende factoren bij houten aanbouw

De bovenstaande voorbeelden en de tabel maken het duidelijk dat de prijs voor een aanbouw niet vast ligt. U heeft daar invloed op door bepaalde keuzes te maken en dat is goed nieuws. Want op die manier bent u zelf in de mogelijkheid de uiteindelijke prijs voor uw aanbouw te bepalen en uw geld uit te geven aan aspecten die voor u belangrijk zijn. Misschien wilt u geen schuifpui, maar wel een schuin dak. Door de juiste punten aan te vinken gaat uw geld altijd naar de uitgaven die het waard zijn. We hebben de drie belangrijkste prijsbepalende factoren op een rijtje gezet voor u.

Breedte en diepte aanbouw

Hoe groter uw aanbouw, hoe meer u betaalt. Voor een groter gebouw zijn meer materialen en arbeidsuren nodig en daar gaat de prijs van omhoog. De invloed van de afmetingen op de totale kosten zijn duidelijk te zien in de prijstabel boven. U vindt daar ook de gemiddelde prijs per vierkante meter, zodat u kunt uitrekenen welke afmetingen binnen uw budget vallen en hoe een kleinere afmeting deze beïnvloedt.

Maatwerk of prefab?

Een op maat gemaakte houten aanbouw wordt specifiek voor u ontworpen. Deze voldoet aan al uw eisen en, zo lang het bouwtechnisch correct is, alles is mogelijk. Voor deze vrijheid betaalt u meer geld, want een architect moet uw aanbouw ontwerpen en deze wordt door een vakman ter plekke omgezet in een functioneel en uniek bouwwerk. Prefab is goedkoper, want de leverancier biedt u een aantal vooraf vastgestelde modellen aan. Deze worden in de fabriek al samengesteld en worden als een bouwpakket geleverd en gemonteerd. Prefab is sneller, levert minder overlast op en is goedkoper. Het grote nadeel is dat u ook minder inspraak heeft op het ontwerp.

Extra opties

U kiest bij een prefab leverancier een standaard model uit en daarna krijgt u de mogelijkheid om daar extra opties aan toe te voegen. Hoe uitgebreider uw aanbouw, hoe meer u betaalt en dat geldt voor maatwerk net zo. Extra opties zoals elektra, extra ramen, een lichtkoepel in het dak, een schuin dak met dakpannen, een schuifpui, (vloer)verwarming en vloerbekleding, geveldoorbraak, enzovoorts zullen allen extra kosten met zich meebrengen. De meerprijs voor het aanleggen van elektra is bijvoorbeeld €500. Wilt u speciaal stucwerk laten uitvoeren, dan komt er gemiddeld €1000 bij de prijs op. Een extra raam kost u gemiddeld €750 meer en een kleine schuifpui €1250. Extra opties zijn handig, maar brengen ook extra kosten met zich mee.

Handige bespaartips

Multi Concurrent zet voor u een houten aanbouw neer voor een zeer gunstige prijs. De onderstaande handige bespaartips helpen u op andere manieren de prijs laag te houden.

  • Casco oplevering: een aanbouw die casco is opgeleverd is wind- en waterdicht, maar niet afgewerkt. De prijs voor deze optie is gemiddeld 30% lager. De aanbouw die u dan krijgt is nog niet klaar, dat moet u zelf doen. De vloer, elektra, het stucwerk, sausen en het aanleggen van de verwarming, bijvoorbeeld, is nog niet gedaan. Deze optie is erg voordelig voor doe-het-zelvers.
  • Vergunningsvrij bouwen: vraag uw aannemer naar een vergunningsvrije aanbouw. Dat kan bijvoorbeeld door aan bepaalde regels te voldoen en aan de achterkant te bouwen. Het aanvragen van een vergunning kost veel administratief werk, het kost geld en het kost tijd. Uiteindelijk weet u niet of u de vergunning ook daadwerkelijk krijgt. Door vergunningsvrij te bouwen heeft u daar geen last van en bespaart u geld.
  • Offertes vergelijken: het is geen goed idee om met de eerste de beste aannemer die u vindt verder te gaan. Hoe weet u dan of er iemand anders is die het beter en goedkoper kan? Offertes vergelijken is een perfecte manier om een bedrijf te vinden dat u een kwalitatieve houten aanbouw kan leveren, u van alle diensten kan voorzien die u nodig heeft en dat voor de laagste prijs. Vraag dus altijd 3 tot 6 verschillende aannemers naar de prijs en wat u ervoor terug krijgt en u kiest gemakkelijker het aanbod met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

 

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij Multi Concurrent geloven we in een aantal zaken. We hechten veel waarde aan training en scholing en al onze monteurs zijn erkend. Dat levert kwaliteit en vakmanschap op en ook dat staat bij ons hoog in het vaandel. Het is onze taak om u te ontzorgen en u van begin tot eind te ondersteunen. Daarom krijgt u door ons een bouwbegeleider aangewezen die uw belangen behartigt en al uw vragen beantwoordt. Als laatste geloven we dat een dergelijke complete service geen fortuin hoeft te kosten en u zult zien dat onze prijzen gunstig en betaalbaar zijn. Vraag daarom vandaag via ons contactformulier een offerte op. Dat is vrijblijvend en geeft u direct inzicht in wat we voor u kunnen betekenen. Multi Concurrent werkt in heel Nederland en helpt u graag aan uw ideale houten aanbouw.