Kosten aanbouw

Als u een aanbouw wilt laten plaatsen, dan investeert u in de toekomst. U creëert meer ruimte in huis, uw woning wordt aangepast op uw eigen behoeften en u hoeft niet te verhuizen. Daarnaast stijgt uw woning automatisch in waarde. Er zijn verschillende soorten aanbouwen en deze gaan allen gepaard met een ander prijskaartje. We hebben hier de gemiddelde kosten voor een aanbouw voor u op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

Wat zijn de kosten voor een aanbouw?

De prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw aanbouw wordt bepaald door een groot aantal factoren. De constructiemethode, afmetingen, het materiaal, de vergunning en de extra opties zijn slechts enkele voorbeelden die dat beïnvloeden. Het is wel mogelijk om de gemiddelde prijzen in Nederland te formuleren en deze vindt u in de onderstaande tabel. De arbeidskosten, materialen en btw zitten daar al bij inbegrepen.

Soort aanbouwPrefabOp maat gemaakt
Standaard€ 1100 - € 1500 per m2€ 1300 - € 2300 per m2
Standaard aanbouw 3 meter x 5 meter€ 16.500 - € 22.500€ 19.500 - € 34.500
Luxe€ 1200 - € 2000 per m2€ 1500 - € 3000 per m2
Luxe aanbouw 3 meter x 5 meter€ 18.000 - € 30.000€ 22.500 - € 45.000
Casco oplevering30% goedkoper

aanbouw

Prijsvoorbeelden

Uit de bovenstaande tabel ziet u dat de kosten voor een aanbouw van 15 vierkante meter erg uiteen kunnen lopen. Kiest u voor aluminium kozijnen, bijvoorbeeld, dan kiest u voor de duurste optie. Kunststof is de helft goedkoper. Ook het soort glas, de dakbedekking die u kiest, eventuele ramen of een lichtstraat in het dak, de vloerbekleding, verwarming, enzovoort hebben direct invloed op de prijs die u betaalt. Daarom is het beter om de prijs per voorbeeld te bekijken, zodat u een beter idee krijgt van wat er bij uw situatie past.

De goedkoopste optie

Het is mogelijk om uw aanbouw casco te laten opleveren. Dat betekent dat het bouwwerk wind- en waterdicht is, maar dat de afwerking niet is gedaan. Stucwerk, verven, de vloerbedekking, verwarming, verlichting en alle andere werkzaamheden binnen moeten dan nog worden uitgevoerd. Het voordeel van deze optie is dat u 30% van de prijs bespaart. Als u handig bent doet u de afwerking van uw aanbouw zelf en bent u in staat daar een unieke ruimte van te maken. Het nadeel is dat dit veel werk is en tijd kost die u misschien niet heeft. De prijzen voor een casco aanbouw van 15 vierkante meter beginnen bij €11.500.

Gemiddelde keuze

De meeste mensen kiezen er echter voor om toch een volledig opgeleverde gemaakte aanbouw te kiezen. Door een prefab aanbouw te nemen bespaart u geld. Deze is snel geplaatst, dus de werkzaamheden leveren nauwelijks overlast op. Omdat prefab aanbouw al in de fabriek is samengesteld en alleen nog in elkaar gezet moet worden, zijn de ontwerpmogelijkheden die u heeft wel minder. Voor een standaard prefab aanbouw van 15 vierkante meter betaalt u gemiddeld €20.000 en voor een luxe afwerking is dat €24.000.

De meest luxe keuze

U kunt ook voor de meest luxe optie gaan en een op maat gemaakte aanbouw nemen met vloerverwarming, aluminium kozijnen, zonwering, een schuifpui, elektra, een gietvloer, een schuin dak met dakpannen en een lichtstraat. Dit is de meest luxe keuze en dat betekent dat u ook het meeste betaalt. De prijzen voor een dergelijke aanbouw kunnen oplopen tot wel €45.000 en meer. Dat is natuurlijk een groot bedrag, maar u bent van alle gemakken voorzien en krijgt een unieke aanbouw, exact toegepast op uw wensen en behoeften.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Prijsbepalende factoren totale kosten

De kosten zoals boven beschreven zijn gebaseerd op een gemiddelde. Er zijn goedkopere aanbouwen te krijgen, maar ook duurdere en deze variatie komt doordat er prijsbepalende factoren in het spel zijn. Door uw keuzes op een bepaalde manier te maken gaat de prijs omhoog of omlaag. Denk hier goed over na en u beïnvloedt de kosten op zo’n manier dat u alleen geld uitgeeft op de plaatsen waar u dat er voor over heeft. We hebben de belangrijkste prijsbepalende factoren voor u op een rijtje gezet.

De constructiemethode

U heeft in de tabel al gezien dat prefab aanbouwen goedkoper zijn dan op maat gemaakte exemplaren. Dat komt doordat het proces om een prefab gebouw samen te stellen en neer te zetten minder arbeidsintensief is. U kiest uit één van de modellen in de catalogus, voegt hier de gewenste extra opties aan toe en de aanbouw wordt kant-en-klaar bij u afgeleverd. Deze kan binnen een dag worden opgebouwd. Een op maat gemaakte aanbouw wordt voor u ontworpen en ter plekke in elkaar gezet. Dat kost meer tijd, is arbeidsintensiever en dus duurder. U krijgt dan wel exact de aanbouw die u voor ogen had.

De afmetingen

Hoe groter uw aanbouw, hoe meer u betaalt. Daarom hebben we in de tabel boven ook de prijs per vierkante meter toegevoegd. U ziet direct hoeveel invloed een vierkante meter meer of minder heeft op de totale kosten. Een andere reden waarom de afmetingen prijsbepalend zijn, is dat u bij een groot bouwwerk vaak een vergunning nodig heeft. En het aanvragen van een vergunning kost u ook geld. Als u vergunningsvrij wilt bouwen, dan vraagt u uw aannemer naar de eisen waaraan uw bouwwerk dan moet voldoen. Bent u daar tevreden mee, dan bespaart u niet alleen de kosten voor het aanvragen van een vergunning, maar ook de tijd die daar overheen gaat, van het verzamelen van documenten tot de uitslag.

Het materiaal

U heeft bij bijna alle onderdelen van uw aanbouw de keuze uit verschillende materialen. We hadden al even genoemd dat kunststof kozijnen de helft goedkoper zijn dan aluminium kozijnen. Ook andere materiaalkeuzes beïnvloeden de prijs. Wat dacht u bijvoorbeeld van de dakbedekking? Bitumen en EPDM zijn veel goedkoper dan dakpannen en leien. Welk glassoort wilt u laten plaatsen? HR++ is standaard, maar er zijn ook duurdere opties, zoals HR+++ en specialiteitsglas. Kiest u voor vloerbedekking, dan bent u veel minder kwijt dan wanneer u voor een hardhouten vloer kiest.

Ramen en deuren

U krijgt de mogelijkheid om zelf uw ramen en deuren uit te kiezen. Als u een schuifpui naar buiten wilt laten installeren of openslaande tuindeuren, dan gaat de prijs omhoog. Ook extra ramen beïnvloeden de prijs en ook al is een dakraam of een lichtkoepel schitterend, u betaalt er meer voor. Gelukkig heeft u deze keuzes zelf in de hand, zodat u uw ramen en deuren exact zo uitkiest dat u er tevreden mee bent.

Extra opties

Als laatste krijgt u van uw aannemer of specialist de mogelijkheid extra opties te nemen. Deze verschillen per bedrijf en het aantal extra opties bij maatwerk is groter dan bij prefab. U kunt bijvoorbeeld kiezen om verwarming te laten plaatsen, om bepaalde verlichting te laten installeren, om zonwering te laten plaatsen en/of om de gevel door te laten breken. Deze extra opties hebben direct invloed op de prijs. Ze maken u het leven tegelijkertijd ook een stuk gemakkelijker.

houten aanbouw

Handige bespaartips

Het laten plaatsen van een aanbouw hoeft niet duur te zijn en tot op zekere hoogte heeft u de kosten zelf in de hand. Door slimme keuzes te maken en door uw geld juist te verdelen betaalt u exact voor wat u nodig heeft en niet meer. Kies bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen, maar laat wel een schuifpui installeren. We hebben hier nog enkele andere handige bespaartips voor u verzameld.

  • Overweeg een serre: het is vaak goedkoper om een serre te laten plaatsen dan een aanbouw. Het resultaat is hetzelfde en u krijgt in beide gevallen extra ruimte. Serres zijn gemakkelijk duizenden euro’s goedkoper en een schitterende toevoeging aan iedere woning.
  • Vergunningsvrij: vraag uw ondernemer om voor u een vergunningsvrije aanbouw te ontwerpen. U bespaart dan tijd en geld en loopt niet het risico dat u misschien wordt afgewezen.
    Casco oplevering: bent u handig? Dan kunt u 30% van de kosten besparen als u uw aanbouw casco laat opleveren. U moet deze dan zelf verder afwerken, maar voor de ervaren klusser is dat geen probleem.
  • Offertes vergelijken: vraag offertes op bij verschillende bouwbedrijven en u kiest gemakkelijk het aanbod met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

 

Een aanbouw laten realiseren door Multi Concurrent

Multi Concurrent regelt uw aanbouw voor u vanaf het moment dat u contact met ons opneemt tot we onze handtekening zetten onder het opleveringsformulier. Wij werken met erkende en geschoolde specialisten die de aanbouw van uw dromen voor u neerzetten. U neemt contact met ons op door ons te bellen of een offerte aan te vragen en vanaf dat moment gaan we voor u aan de slag. Gaat u akkoord met ons voorstel, dan wijzen we u een bouwbegeleider aan die uw belangen behartigt en al uw vragen voor u beantwoordt. Schaf uw aanbouw aan bij Multi Concurrent en u wordt van begin tot eind ontzorgd.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.