Goedkope aanbouw

Een mooie aanbouw hoeft niet duur te zijn. Er zijn verscheidene manieren waarop u voor een lage prijs toch extra ruime aan uw woning kunt toevoegen. Een goedkope aanbouw is vaak geen luxe aanbouw en is ook niet de grootste aanbouw, maar is wel een volledig functionele ruimte waarmee u kunt doen wat u wilt. Als u een goedkope aanbouw wilt laten plaatsen, dan is de onderstaande informatie vast handig.

Ga snel naar

Goedkope aanbouw: kosten

Onder een goedkope aanbouw wordt vaak een standaard prefab aanbouw bedoeld. Deze heeft een plat dak, een deur naar buiten, een standaard aantal ramen en geen extra opties. De aanbouw is wel volledig afgewerkt en klaar om gebruikt te worden. De kosten voor een goedkope aanbouw hangen af van een aantal zaken, zoals de afmetingen en de materialen. De onderstaande tabel geeft u een idee van de kosten die daarbij horen, inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

Soort prefab aanbouwPrijs per eenheid
Standaard€ 1100 – € 1500 per m2
Standaard aanbouw 3 meter x 5 meter€ 16.500 – € 22.500
Casco oplevering30% goedkoper

Wat is een prefab aanbouw?

Het woord prefab is een afkorting van het Engelse woord prefabricated. Het is een bouwwerk dat van tevoren in elkaar wordt gezet in een fabriek en daarna op uw locatie alleen nog als een bouwpakket moet worden samengevoegd. De leverancier biedt een paar modellen aan en verschillende standaard afmetingen. Deze kiest u uit een catalogus en kunt u uitbreiden met extra opties, mocht u dat willen. Prefab is aanzienlijk goedkoper dan maatwerk, omdat er minder arbeid nodig is. Er hoeft geen ontwerp gemaakt te worden, want dat is al gedaan. Omdat de aanbouw snel kan worden geplaatst is er ook nauwelijks overlast tijdens de werkzaamheden. Het grote nadeel van prefab is dat u geen inspraak heeft in het ontwerp en kiest uit de modellen die de leverancier aanbiedt.

Tips voor een goedkope aanbouw

Kiezen voor prefab is dus één manier waarop u een aanbouw kunt realiseren die goedkoper is. Er zijn ook andere manieren waarop u geld kunt besparen zonder dat u moet inleveren op de kwaliteit en het uiterlijk van uw aanbouw. Multi Concurrent heeft enkele tips voor u samengesteld waarmee u op uw nieuwe aanbouw bespaart.

Casco oplevering: een casco oplevering levert u een besparing op van 30%. U krijgt dan een wind- en waterdichte aanbouw, maar de afwerking is niet gedaan. Het leggen van de vloeren, het stucwerk, de verwarming, de elektra, schilderwerk en andere afbouwwerkzaamheden moet u dan nog zelf doen. Het is een ideale optie voor doe-het-zelvers die graag de handen uit de mouwen steken en zo een unieke inrichting willen creëren.

Vergunningsvrij: als u uw aanbouw aan de achterkant van uw woning plaatst en als u zich aan de regels van uw gemeente houdt met betrekking tot de afmetingen van de aanbouw, dan kunt u deze in veel gevallen vergunningsvrij plaatsen. Een vergunning kost tijd en geld en door deze te vermijden krijgt u uw aanbouw sneller en bespaart u de kosten voor de aanvraag.

Vergelijk offertes: vraag altijd een aantal offertes op bij aannemers uit uw omgeving of landelijke aannemers die u zelf selecteert. Als u 3 tot 6 offertes heeft en deze naast elkaar legt, dan krijgt u een exact overzicht van wat u voor hoeveel geld krijgt. U kiest dan ook gemakkelijk de goedkoopste aannemer uit en weet zeker dat u nooit te veel betaalt.
Een serre: een serre is een aanbouw die voor het grootste gedeelte uit glas bestaat. Wilt u een schuur of een bijkeuken, dan is een serre niet de meest geschikte keuze, maar voor een woonkamer of een kantoor is een serre schitterend. En serres zijn vaak goedkoper om te plaatsen dan een standaard aanbouw.

Multi Concurrent is onderaan de streep het goedkoopste

Bent u op zoek naar de aannemer die u de beste prijs/kwaliteit verhouding kan leveren, dan hoeft u niet verder meer te kijken. Multi Concurrent zal u het beste aanbod doen en daarvoor levert u niets aan kwaliteit in. Onze monteurs zijn erkend en geschoold, zij plaatsen voor u een kwalitatieve aanbouw en nemen alle zorgen van u weg. U krijgt bij ons ook een projectleider aangewezen die uw belangen behartigt en waardoor communicatie gemakkelijker gaat. We nemen alles over, van ontwerp tot realisatie en bezorgen u de aanbouw van uw dromen.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen