Multi-Concurrent-logo-zwart-geel

Constructieberekening aanbouw

Veel mensen dromen van een aanbouw aan hun woning. Het brengt meer ruimte en vaak ook meer luxe aan de woning en dit zorgt voor een waarde verhoging van de woning. Een aanbouw heeft invloed op de dragende constructie van uw woning en vereist dus een veilige werkwijze. Om dit te kunnen bewerkstelligen is een constructieberekening van groot belang bij een aanbouw. Lees op deze pagina meer informatie.

Ga snel naar

Constructieberekening aanbouw door Multi Concurrent

We bieden u het gemak en comfort van alle diensten onder één dak. Onze ervaren constructeur verzorgt voor u een professionele constructieberekening en met hetzelfde gemak verzorgen wij voor u de omgevingsvergunning welke vóór aanvang van de werkzaamheden goedgekeurd dient te zijn. Natuurlijk biedt Multi Concurrent daarnaast professionele vaklieden om uw aanbouw van A tot Z volledig te verzorgen. Wat een gemak, alles onder één dak!

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag ons om een gratis en vrijblijvende offerte. Vul ons contactformulier op deze website in of mail ons via info@multiconcurrent.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06-40125121.

Zelf een constructieberekening aanbouw maken?

Het maken van een constructieberekening is specialistisch werk. Het is belangrijk dat dit deze berekeningen professioneel en foutloos gemaakt zijn. De constructieberekening zelf maken is vrijwel geen optie en geeft als risico dat één fout in de berekening destructieve gevolgen kan hebben voor uw gehele woning. Als u het aan Multi Concurrent vraagt, raden wij u zeer sterk af om de constructieberekening zelf te maken. De dragende constructie van uw woning is de basis van uw thuis, kies daarom voor een professionele aanpak en laat de constructie berekening maken door de vakkundige constructeur van Multi Concurrent.

Kosten constructieberekening aanbouw

Het laten maken van een constructieberekening brengt kosten met zich mee. Deze kosten kan Multi Concurrent vrij voordelig houden dankzij de samenwerking met onze eigen constructeur. Voor u is dit dus een mooi bijkomend voordeel wanneer u kiest voor Multi Concurrent.

De gemiddelde kosten voor een constructieberekening ten behoeve van een aanbouw ziet u in onderstaande tabel:

Benodigd documentKostenindicatie
Constructieberekening aanbouw€ 400 – € 1250
Legeskosten omgevingsvergunningAfhankelijk per gemeente, +/- € 350

*Bovenstaande kosten zijn een gemiddelde ter indicatie. Afhankelijk van uw situatie kunnen deze kosten lager of hoger uitvallen. Neem contact op voor meer informatie over de specifieke kosten voor uw aanbouw

Omgevingsvergunning aanbouw verplicht?

Ja, bij een aanbouw is een omgevingsvergunning verplicht. Als eigenaar van een woning bent u verplicht om te voldoen aan de wet- en regelgeving rondom de dragende constructie van uw woning. Dit betekent o.a. dat een aanpassing aan uw woning welke invloed heeft op de dragende constructie, dient te worden aangevraagd door middel van een omgevingsvergunning. Een aanbouw laten maken heeft invloed op de dragende constructie van uw woning en valt dus onder de bouwprojecten welke verplicht een geldige omgevingsvergunning vereisen. Alleen met een omgevingsvergunning bent u verzekerd van een veilige en duurzame bouw.

Vrijblijvende offerte?

Aanbouw zonder constructieberekening?

Een aanbouw laten maken heeft gevolgen voor de dragende constructie van uw woning. Omdat tijdens de werkzaamheden een gedeelte van uw achtergevel wordt gesloopt, om aan te bouwen, heeft uw woning tijdelijk geen goede dragende constructie. Zonder een constructieberekening kan er geen tijdelijke vervangende constructie worden geplaatst en dit kan enorme gevolgen hebben voor uw gehele woning. Zo kunnen er scheuren komen in muren, verzakkingen of zelfs de gehele stabiliteit van uw woning kan in gevaar komen. Multi Concurrent raadt u ten zeerste af om te overwegen een aanbouw te laten plaatsen zonder constructieberekening!

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Vrijblijvende offerte constructieberekening aanvragen

Overweegt u een aanbouw aan uw woning en wilt u verzekerd zijn van een veilige en duurzame bouw? De constructieberekening voor uw aanbouw is de basis van uw project. Het is belangrijk dat deze berekeningen door een professionele constructeur worden opgemaakt. Bij Multi Concurrent werken wij al jaren met onze vaste constructeur, een ware vakman.

Wilt u een vrijblijvende offerte voor de constructieberekening van uw aanbouw ontvangen? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag ons om een gratis en vrijblijvende offerte. Vul ons contactformulier op deze website in of mail ons via info@multiconcurrent.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06-40125121.