Constructieberekening aanbouw

Misschien bent u nog niet bekend met de zogeheten constructieberekening of bent u zich juist aan het inlezen om de voorbereidingen op uw aanbouw project in gang te zetten. Hoe dan ook, u bent hier omdat u meer informatie nodig hebt over een constructieberekening voor een aanbouw. Op deze pagina leest u meer informatie en leggen we u meer uit over de ervaren constructeur met wie Multi Concurrent al jaren succesvol samenwerkt.

Ga snel naar

Constructieberekening nodig voor uw aanbouw?

Het laten bouwen van een aanbouw is een bouwproject waarbij de constructie van het pand verandert. Wanneer dit het geval is, is een constructieberekening vereist. De constructieberekening wordt gemaakt door een ervaren constructeur met wie Multi Concurrent al jaren nauw samenwerk. De constructieberekening bevat nauwkeurige berekening over de wijze waarop de constructie al dan niet ondersteund dient te worden, maar biedt ook allerlei aanvullende informatie t.b.v. de constructie en het bouwproject. Wanneer voor uw aanbouw een omgevingsvergunning nodig is, dan zal u sowieso geacht worden een professionele constructieberekening te kunnen overleggen bij de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Waarom een constructieberekening aanbouw laten maken?

Wanneer u een aanbouw aan uw woning of pand laat bouwen, heeft dit invloed op de dragende constructie van het pand. De dragende constructie is het hart van het pand en biedt in zekere zin de grootste veiligheid voor u en uw huisgenoten.

Een constructieberekening voor uw aanbouw is nodig, om:

Zelf een constructieberekening aanbouw maken?

Het maken van een constructieberekening is specialistisch werk. Het is belangrijk dat dit deze berekeningen professioneel en foutloos gemaakt zijn. De constructieberekening zelf maken is vrijwel geen optie en geeft als risico dat één fout in de berekening destructieve gevolgen kan hebben voor uw gehele woning. Als u het aan Multi Concurrent vraagt, raden wij u zeer sterk af om de constructieberekening zelf te maken. De dragende constructie van uw woning is de basis van uw thuis, kies daarom voor een professionele aanpak en laat de constructie berekening maken door de vakkundige constructeur van Multi Concurrent.

Een aanbouw zonder constructieberekening

Dit is wat ons betreft geen mogelijkheid. De aanbouw heeft direct effect op de dragende constructie van uw woning en de gevolgen van bewerkingen aan de constructie kunnen ongelofelijk grote gevolgen hebben. In het ergste geval kan uw woning zelfs instorten en u bent in dit geval niet verzekert voor de schade, omdat u geen professionele constructieberekening kunt overleggen. Een situatie waar logischerwijs niemand in wil belanden, neem daarom ook geen risico’s met oog op de constructieberekening voor uw aanbouw.

Kosten constructieberekening aanbouw

Iedere aanbouw is anders en daarom is iedere constructieberekening ook specialistisch werk op maat. Het geven van een gemiddelde prijs voor een aanbouw constructieberekening ligt daarom wat lastig. Om u toch enig inzicht te geven in de gemiddelde kosten hebben we onderstaande tabellen voor u opgemaakt:

AfmetingGemiddelde prijs
Tot 25 vierkante meter (m²).€ 250 tot € 450
25 – 100 vierkante meter (m²).€ 350 tot € 600
Meer dan 100 vierkante meter (m²).€ 450 tot € 700

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Naast de kosten voor het opmaken van de constructieberekening, zijn er enkele eventuele bijkomende kosten welke mogelijk nodig zijn voor het aanvragen van de benodigde documenten en/of het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Totale kosten voor een constructieberekening i.c.m. de kosten voor de omgevingsvergunning:

Benodigd documentKostenindicatie
Constructieberekening€ 250 – € 700
Bouwtekening€ 450 – € 600
Legeskosten omgevingsvergunningAfhankelijk per gemeente, +/- €350

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Vrijblijvende offerte?

Vergunning nodig voor een aanbouw?

Het kan zijn dat het plaatsen van een aanbouw vergunningsvrij is, maar in andere gevallen is dit zeker niet aan de orde. In de loop der jaren zijn de wet- en regelgeving m.b.t. het aanbouwen aan een bestaande woning wel versoepeld. Het is belangrijk dat u zich van te voren verdiept in de regels die gelden in uw gemeente rondom het plaatsen van een aanbouw.

Omgevingsvergunning

We leggen u uit in welke gevallen een aanbouw vergunningsvrij is en wanneer dit niet het geval is. In de afgelopen jaren zijn de regels rondom een aanbouw versoepeld. Deze versoepelde voorwaarden gelden alleen bij een aanbouw aan de achterzijde van uw woning en wanneer de woning geen monument is.

Nieuwe regels vergunningsvrije aanbouw:

Weet u niet zeker of voor uw project een constructieberekening vereist zal zijn? Neem gratis en vrijblijvend contact op met een specialist van Multi Concurrent, zij informeren u g meer dan graag.

De inhoud van een constructieberekening aanbouw

Een constructieberekening bestaat uit meerdere berekeningen om een totaalbeeld van de situatie te geven. De gehele constructieberekening bestaat doorgaans uit:

Het kan zijn dat bovenstaande berekeningen worden aangevuld met verschillende (bouw)tekeningen om deze kracht bij te zetten.

De gehele constructieberekening kan voor u worden verzorgd door de ervaren en vakkundige constructeur met wie Multi Concurrent al talloze jaren een succesvolle samenwerking heeft. Neem gerust contact op met een van onze specialisten en vraag hen naar de mogelijkheden.

Een constructeur zoeken: waar op letten?

Het laten maken van een constructieberekening dient te gebeuren door een constructeur. Zegt uw aannemer zelf een constructieberekening te laten maken? Ga dan niet verder de samenwerking aan, want wettelijk gezien mag dit absoluut niet.

Het zoeken naar een goede constructeur kan voor u misschien voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarom geven hebben de professionals van Multi Concurrent enkele tips voor u op een rijtje gezet:

Tips bij het zoeken van een constructeur

Kijk naar de reviews van op de website van de constructeur, maar zeker ook op Google;
Verdiep u in de werkervaring van de constructeur;
Vraag de constructeur wat de inhoud van de constructieberekening is en welke werkwijze de constructeur hanteert;
Vergelijk diverse constructeurs om een goed overzicht in verschillen en overeenkomsten te krijgen.

Vind u het fijn om de constructieberekening uit handen te kunnen geven en hier geen zorgen meer om te hebben? Multi Concurrent biedt de service om de constructieberekening voor uw (aan)bouwproject geheel te laten verzorgen door een ervaren en professionele constructeur met wie Multi Concurrent al jaren een goed samenwerkingsverband heeft. Vele klanten hebben het gemak ervaren van onze succesvolle samenwerking, zal u onze volgende tevreden klant zijn?

Gemiddelde levertijd constructieberekening aanbouw

Het opmaken van een constructieberekening kost nauwkeurigheid en tijd. Multi Concurrent werkt samen met een erkende en ervaren constructeur. We hanteren een gemiddelde doorlooptijd vanaf de aanvraag van de berekening tot het ontvangst van zes weken. Het kan natuurlijk zijn dat u met spoed een constructieberekening nodig heeft, ook dan kunt u terecht bij Multi Concurrent. We zetten het verzoek zo snel mogelijk voor u uit en onze vaste constructeur stelt de meerkosten vast van de spoedaanvraag, zodat we deze met u kunnen overleggen en snel kunnen doorpakken.

Vrijblijvende offerte constructieberekening aanvragen

Wilt u als klant volledig ontzorgd worden en genieten van een allround service onder één dak? Laat uw constructieberekening voor u maken via Multi Concurrent! Wij zorgen voor een professionele constructieberekening opgesteld door een specialist in het vak met jarenlange ervaring. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag direct uw constructieberekening aan. Dit kunt u doen via het contactformulier op deze website of per e-mail naar: info@multiconcurrent.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121.