Sloopwerk

Wilt u sloopwerk laten verrichten maar weet u niet waar te beginnen? Onze erkende slopers weten precies wat te doen, maar ook zeker wat niet. Zo bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres als het om sloopwerk gaat. Wij kunnen u helpen met alle soorten sloopwerkzaamheden en durven onszelf een echte full-service sloopbedrijf te noemen. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie betreft sloopwerk en vertellen wij u precies, wat de kosten zullen zijn.

Inhoudsopgave

Wat zijn de kosten van sloopwerk?

Voordat u ons aan de slag laat gaan, wilt u natuurlijk eerst weten wat uw sloopproject gaat kosten. Misschien wilt u een nieuwe uitbouw realiseren maar dient er eerst gesloopt te worden? Misschien heeft u een oud huis gekocht en wilt u deze laten slopen om hier een nieuwe huis op te bouwen. Hoe klein de klus ook is, sloopwerk kunt u beter uitbesteden aan een professioneel bedrijf zoals Multi Concurrent.

Sloopwerk is zwaar en u dient toch wel enige vakkennis te hebben. Dit is vooral het geval als u delen van objecten wilt slopen. Zo kan het zijn dat u een deel van uw woning wilt slopen. Het is dan natuurlijk van uitermate belang dat u precies weet wat u doet om dit soort werkzaamheden nauwkeurig uit te voeren. Buiten de nodige vakkennis mag u ook nog eens verstand hebben van vergunningen. Niet elke project is hetzelfde, dus ook zeker de vergunningen die er benodigd zijn niet.

In Multi Concurrent vind u een sloopbedrijf met medewerkers die jarenlange ervaring hebben. Wij zijn in het bezit van alle certificaten en werken efficiënt waardoor u nooit de hoofdprijs kwijt bent. Wij leveren dan ook kwalitatief uitmuntend werk, zonder dat u diep in de buidel hoeft te tasten. Bij ons sloopbedrijf krijgt u gegarandeerd de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo bent u voordelig uit maar hoeft u niet in te boeten op de kwaliteit.

Gemiddelde kosten sloopwerk

Het is voor ons lastig om u exacte prijzen op te geven voor uw sloopwerk, maar wij zouden niet de Multi Concurrent zijn, als wij u niet de juiste weg zouden wijzen. Vandaar dat wij hieronder een tabel met de gemiddelde kosten voor u hebben opgemaakt. Omdat de kosten erg uiteen lopen, raden wij u altijd aan om eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen. In onderstaande tabel gaan wij uit van een woonoppervlak van 150 m². De gemiddelde kosten voor sloopwerk liggen tussen de € 1.250 en € 7.250.

Soort sloopklusGemiddelde kosten per 150 m²
Lichte sloop € 1.250
Tot muren € 2.500
Tot aan fundering€ 4.500
Complete sloop€ 7.250
Container bouwafval afvoeren€ 200 tot € 2.500

Sloopwerk met kraan

Sloopwerk: prijsbepalende factoren

De totale kosten voor de uit te voeren sloopwerk, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de oppervlakte van het te slopen object belangrijk, maar ook de materiele kosten zijn natuurlijk niet verwaarloosbaar. Enkele factoren die belangrijk zijn:

 • Type sloopwerkzaamheden
 • Wel of geen puin afvoeren?
 • Sloopvergunning nodig?

Als u op de kosten wilt besparen, dan kunt u bijvoorbeeld zelf wel puin afvoeren en de vergunningen aanvragen, maar u kunt niet besparen op de type werkzaamheden en ook niet op de grootte van het te slopen object. Hieronder gaan wij verder in op de verschillende factoren.

Type sloopwerkzaamheden

Het slopen van een totale woning is natuurlijk duurder dan het laten verwijderen van een draagmuur. Hoe meer er gesloopt mag worden, des te hoger de prijs. Hierbij geld zelfs, hoe meer er gesloopt mag worden, hoe hoger de prijs per vierkanter meter. Zo heeft onze vakman meer materiaal nodig, waardoor de prijs natuurlijk ook omhoog gaat. Bij het slopen van een draagmuur, is een sloophamer vaak afdoende maar bij het slopen van een totale woning mogen er grote machines worden ingezet. Deze kosten ziet u dan natuurlijk ook terug in de totale kosten. Hieronder hebben wij de verschillende mate van sloopwerk opgesomd:

 • Sloopwerk licht
  Als de constructie intact blijft maar de woning wel volledig wordt gestript, dan spreken wij over licht sloopwerk. U betaalt dan ook de laagste prijs per vierkante meter. Voor licht sloopwerk betaalt u zo’n € 9,- per m². Na het uitvoeren van licht sloopwerk, kunt u de woning geheel naar smaak weer opbouwen. Zo kunt u voor een betaalbare prijs toch uw woning inrichten naar wens.
 • Alles slopen behalve de muren
  Heeft u misschien een kinderwens en wilt u een extra verdieping bovenop uw woning? Dan raden wij u aan om te laten slopen tot aan de muren. Zo blijven alle buitenmuren en de dragende constructie staan. Onze vakspecialist moet nauwkeurig en met precisie te werk gaan. De muren moeten onbeschadigd blijven waardoor u deze na de sloopwerkzaamheden kan blijven gebruiken. De kosten voor dit soort sloopwerkzaamheden zijn € 18,- per m².
 • Alleen de fundering laten staan
  Kiest u ervoor om alleen de fundering te laten staan? Dan kunt u vrij eenvoudig een nieuwe woning laten bouwen. Zo kunt u de fundering gebruiken van het oude huis, voor uw nieuwe woning. Dit scheelt natuurlijk in de nieuwe kosten voor het bouwen van een huis. Misschien heeft u wel een bouwval gekocht en wilt u het perceel gebruiken? Dan is de fundering laten staan de juiste oplossing. Voor dit soort sloopwerk bent u € 32,- per m² kwijt.
 • Complete sloop
  Wilt u alles laten verwijderen en slopen? Kies dan voor totaalsloop. Zo slopen wij alles en voeren wij de puin af. Dit soort sloopwerkzaamheden komen vaak voor als het oude pand en de fundering niet meer geschikt zijn. Als u kiest voor een complete sloop, dan kunt u rekenen op zo’n € 48,- per m². Dit bedrag is inclusief het afvoeren van puin.

 

Wel of geen puin afvoeren?

Als er sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd, dan komt er aardig wat puin vrij. Wij werken zo schoon mogelijk maar helaas ontkomt u hier niet aan. Wij zorgen voor een container en wij regelen ook het afvoeren van de vrijgekomen puin. U kunt zich natuurlijk wel voorstellen dat wij onze eigen containers hebben. Hierdoor kunnen wij u deze voordelig aanbieden. Voor € 200,- verhuren wij u al een puincontainer, voor € 1800,- heeft u de grootste container. De grootte van de container is natuurlijk afhankelijk van het aantal puin wat vrij komt. Voor het verwijderen van een toilet heeft u een minder grote container nodig, als dat u kiest voor totaalsloop.

Kiest u voor Multi Concurrent? Dan zit de prijs al inbegrepen bij de totale kosten. Wij proberen het u zo makkelijk mogelijk te maken waardoor wij u één algehele offerte sturen. Dit scheelt veelal in de kosten en hoeft u verder zelfs nergens over na te denken. Wij regelen ook de vergunningen voor u waardoor u wij u volledig ontlasten.

Sloopvergunning nodig?

Voor sloopwerk is vaak een vergunning benodigd. Komt er meer dan 10 kubieke meter afval vrij bij uw sloop project, dan bent u zelfs verplicht een sloopmelding te doen. De vergunning dient u vier weken van tevoren aan te vragen. Wij ontlasten u van begin tot eind en helpen u ook met het aanvragen van een vergunning. Wilt u toch zelf een sloopmelding doen? Dan kan dit via uw gemeente bij het omgevingsloket.

Het kan zo zijn dat uw gemeente bepaalde voorwaarden voor het sloopwerk opleggen. Vaak gebeurd dit om er voor te zorgen, dat de sloopwerkzaamheden op een veilige manier worden uitgevoerd. Deze voorwaarden hebben vaak ook te maken met geluidsoverlast en onveilige situaties. In deze voorwaarden staan vaak hoe het sloopafval gescheiden mag worden en de manier waarop de sloopwerkzaamheden gemeld mogen worden, wanneer deze zijn afgerond.

Wilt u toch gaan slopen zonder vergunning? Dan raden wij dit ten zeerste af. Zo is volgens de Woningwet verboden om te slopen tenzij het voldoet aan de gemeentelijke bouwverordening. De gemeente kan u dan ook dwingen om de sloopwerkzaamheden stil te leggen, waarna de sloopwerkzaamheden pas mogen worden afgerond, wanneer u beschikt over de juiste vergunningen. Vraag uw vergunningen dus vier weken van tevoren aan, en laat ons u helpen.

U heeft een sloopvergunning nodig wanneer:

 • het een monumentaal pand is;
 • het pand in een beschermd stads- of dorpsgezicht ligt;
 • het vermeld staat in het bestemmingsplan.

Vloer verwijderen

Welke soorten sloopwerkzaamheden zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten sloopwerkzaamheden. Hieronder hebben wij enkele sloopwerkzaamheden opgesomd waarmee wij u kunnen helpen. Wij zijn een full-service sloopbedrijf dus kunnen u helpen met alle soorten sloopwerk. U kunt het zo gek niet verzinnen of wij kunnen u helpen:

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Waarom sloopwerk uitbesteden aan een specialist?

U kunt natuurlijk zelf aan de slag maar wij raden dit absoluut niet aan. De nodige vakkennis is benodigd om aan het slopen te beginnen en vaak heeft u ook nog machines nodig, waar speciale rijvaardigheden en rijbewijzen voor nodig zijn. Besteed u sloopklus dus uit aan een echte specialist. Wij verzorgen al sloopwerk sinds 1990 en weten precies hoe wij u kunnen helpen. Als u kiest voor Multi Concurrent, dan kiest u voor:

 • Kwaliteit
 • Vrijblijvend advies
 • Kostenbesparing
 • Een regionaal bedrijf
 • Erkende specialisten
 • Een sloopbedrijf die verzekerd is

Sloopwerk laten uitvoeren door een sloopbedrijf kan best prijzig zijn, maar geloof ons als wij zeggen dat het meer dan zeker het geld waard is. Zo hebben wij verstand van zaken en voeren wij ook de puin voor u af. Wij werken altijd veilig en milieubewust.

Sloopwerk tot aan de fundering

Sloopwerk laten uitvoeren door Multi Concurrent

Bent u op zoek naar een professioneel en erkend sloopbedrijf die u niet de hoofdprijs rekent? Bij Multi Concurrent leveren wij goedkoop sloopwerk, zonder in te boeten op kwaliteit. Wij zijn in het bezit van alle certificaten en weten precies wat te doen om uw project tot een succes te maken. Wij zijn klantgericht en onze prijs-kwaliteitverhouding is één van de beste in heel Nederland. Een groot voordeel van ons sloopbedrijf is dat wij een landelijke dekking hebben. Wij helpen u dus in heel Nederland voor dezelfde voordelige tarieven.

Wilt u weten wat u exact kwijt bent voor uw project? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur voorzien wij u van een offerte op maat.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.