Kosten behangen

Wat zijn de kosten van behangen? Het behangen van een woning is best een flinke klus die veel tijd en moeite kost. Bovendien is het precisiewerk dat je nauwkeurig moet uitvoeren. Eén foutje en je kunt opnieuw beginnen. Zulke foutjes leveren je daarnaast ook nog eens extra kosten op. Als je het laten behangen van je woning in één keer goed wilt laten doen, huur je een professional in. Dit kost misschien wat meer, maar het levert tegelijkertijd een mooi resultaat op. Hieronder vertellen we je meer over de kosten die komen kijken bij het behangen van een woning door een professional. Naast behangen kun je ook behang laten verwijderen door Multi Concurrent. Wij laten je zien waarom we een goede keuze voor deze klus zijn.

Ga snel naar

Gemiddelde kosten behangen

De gemiddelde kosten die gepaard gaan met het laten behangen zullen afhangen van verschillende factoren. Als we een inschatting maken, zul je ongeveer uitkomen op 2.50 tot 11 euro per vierkante meter. Let hierbij wel op dat de prijzen hoger of lager kunnen uitvallen, gebaseerd op jouw situatie en het bedrijf dat je inschakelt. Het gemiddelde uurtarief komt uit rond de 35 tot 50 euro per uur. Bij vele bedrijven is het mogelijk om je muren vooraf te laten stucen. Zeker wanneer de muren niet mooi egaal zijn, zie je dit terug aan het behang. Het ziet er simpelweg niet goed uit. Gelukkig zijn er vele gespecialiseerde bedrijven die ook het stucen voor je uitvoeren. Ook Multi Concurrent behoort tot dit rijtje bedrijven. Zo krijg je een mooi resultaat voor een goede prijs.

Een aantal factoren zijn van invloed op de gemiddelde prijs voor het laten behangen van je woning. Ten eerste zullen de kosten hoger uitvallen hoe groter het oppervlak is dat van behang moet worden voorzien. Tegelijkertijd vallen de kosten per vierkante meter veelal lager uit als een groter oppervlak bewerkt moet worden. Aangezien een groot oppervlak zelf voorzien van behang een flinke klus is die veel tijd en moeite kost, wordt het door de lagere prijs per vierkante meter aantrekkelijker om deze klus over te laten aan een professional. Daarnaast zijn factoren zoals het uurloon dat het bedrijf dat je inschakelt rekent, de benodigde materialen en het soort behang waarvoor je kiest van invloed op de uiteindelijke kosten.

Kostenindicatie behangen

Wat kun je verwachten van de kosten van het laten behangen. Een groot gedeelte van de kosten zullen opgemaakt worden door het uurloon van de behanger. Inclusief materiaal komt het uurloon neer op zo’n 18 tot 42 euro per uur. Zonder materiaal en gelet op de vierkante meters die voorzien moeten worden van behang, komen de kosten uit op 1.50 tot 3 euro per vierkante meter. Het materiaal dat nodig is om te behangen kost je gemiddeld 4 tot 7 euro per vierkante meter. Tot slot is het een optie om het stucwerk behangklaar te maken. Er zijn vele bedrijven die deze taken voor je kunnen uitvoeren. Dit kost je gemiddeld tussen de 7 en 13 euro per vierkante meter. Let er hierbij wel op dat de kostenindicatie die we weergegeven hebben gemiddeld zijn. De kosten die jij moet betalen kunnen dus lager of hoger uitvallen.

Kosten glasvlies behangen

Wanneer je jouw woning wilt laten behangen, zijn er vele soorten behang waarvoor je kunt kiezen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Papierbehang kun je bijvoorbeeld makkelijk plaatsen en verwijderen, maar het is ook kwetsbaarder dan andere varianten. Een andere optie waarvoor je kunt kiezen is glasvliesbehang. Glasvliesbehang is een geperste variant van glasvezelbehang. De structuur is strak en kan na het aanbrengen eenvoudig over geschilderd worden in elke kleur die je maar wilt. Qua uiterlijk lijkt deze soort behang op een gestuucte muur. Dit is vooral een handige optie wanneer je het uiterlijk van stucwerk wilt zonder het risico op scheuren en barsten. Bovendien is glasvliesbehang een stuk beter bestand tegen stoten van buitenaf dan stucwerk. Daarnaast is dit behang duurzaam, allergievrij, brandveilig en blijft het langer mooi. Een goede keuze voor je wanden, kortom. Gemiddeld kost het je 13 tot 20 euro per vierkante meter om je muren te laten behang met glasvlies.

Kosten behangen per m2

Voor grotere oppervlakken wordt veelal aangeraden om voor een prijs per vierkante meter te kiezen dan voor een uurtarief. Het kan namelijk flink wat uren in beslag nemen om een groot oppervlak van behang te voorzien. Hierboven heb je al kunnen lezen dat louter het behangen 1.50 tot 3 euro per vierkante meter kost. De materiële kosten zijn gemiddeld 4 tot 7 euro per vierkante meter. Het kan ook zijn dat het stucwerk nog behangklaar gemaakt moet worden. Deze werkzaamheden hebben gemiddeld een prijs van 7 tot 13 euro per vierkante meter. Kijk je naar de gemiddelde prijs voor een behanger per vierkante meter inclusief materialen, dan kom je uit op kosten die gemiddeld tussen de 6 en 25 euro liggen.

Behang laten verwijderen

Het is mogelijk dat er nog een oude behanglaag aanwezig is op het oppervlak. Logischerwijs zul je deze laag eerst moeten verwijderen voordat de muur behangt kan worden. Het komt maar sporadisch voor dat nieuw behang over oud behang wordt geplakt, maar de praktijk leert ons dat dit niet altijd het beste resultaat oplevert. De kans op bobbels en andere oneffenheden is namelijk veel groter. Daarom is het verwijderen van behang sowieso een aanrader. Daarom kun je het beste de oude laag eerst verwijderen en vervolgens de nieuwe laag aanbrengen op de muur.

Het verwijderen van behang is een klus die je zelf kunt uitvoeren. Vooral bij een variant als papierbehang is het relatief eenvoudig om deze taak op je te namen. Alles wat je nodig hebt is wat water (via bijvoorbeeld een waterspuit) en een plamuurmes. Zo bespaar je jezelf wat kosten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze taak uit te laten voeren door het bedrijf dat je hebt ingehuurd om te laten behangen. Zij zorgen er niet alleen voor dat de muur kaal is, maar zij werken ook eventuele oneffenheden op de muur weg. Dit levert het mooiste resultaat op als het behang eenmaal wordt geplaatst.

Vrijblijvende offerte?

Stucen of laten behangen?

Het is een dilemma waar vele mensen voor komen te staan: stucen of laten behangen? Als je een oude behanglaag laat verwijderen, kun je er namelijk ook voor kiezen om je muur te laten stucen in plaats van opnieuw te laten behangen. Stucen levert een mooie afwerking voor je muren op. Ze zijn nu egaal en zonder oneffenheden. Je kunt het ook combineren. Zo laat je jouw muren stucen en laat je vervolgens behang aanbrengen. Een gestuucte muur heeft als voordeel dat het een mooier resultaat oplevert als je er behang op aanbrengt. Het één sluit dus niet per se het ander uit. Als je muur er nog goed uitziet, hoef je niet per se te stucen en kun je er dus voor kiezen om alleen de wand te laten behangen. Dit is ook afhankelijk van wat je wensen zijn.

Bespaartips: bespaar op de kosten

Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om te besparen op de kosten van het laten behangen. Ben je een ervaren doe-het-zelver en klus je geregeld? Dan zou je kunnen overwegen om het behangen geheel zelf uit te voeren en zo flink wat kosten te besparen. Let op dat het zelf uitvoeren van deze werkzaamheden met risico’s gepaard gaat. Gaat er namelijk wat mis, dan levert dit vaak extra kosten op die op jouw bord terecht komen. Bovendien kan het zijn dat je alsnog professionals moet inschakelen, waardoor het zelf aan de slag gaan duurder kost dan je zou willen. Hou hier dus rekening mee en denk goed erover na voordat je deze klus zelf oppakt.

Je kunt er ook voor kiezen om gedeeltes van de taken zelf uit te voeren. Ook zo kun je geld besparen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de oude behanglaag te verwijderen en de muur al te vrijwaren van oneffenheden. Wil je een groot oppervlak laten behangen? Het is dan een slim idee om te kiezen voor een totaalprijs om af te spreken met het bedrijf waarvoor je kiest. Een uurtarief komt bij het behangen van grote oppervlakken vaak hoger uit dan een vooraf afgesproken totaalprijs.

Laten behangen door Multi Concurrent

Ook voor het laten behangen van je woning ben je bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Wij zijn een specialist in zowel grote als kleine verbouwingen, waarbij geen enkele handeling teveel is voor ons. Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit voor een scherpe prijs, is Multi Concurrent het aannemersbedrijf dat je zoekt. Ook het behangen van je wanden voeren wij voor je uit. Onze erkende werknemers zijn professioneel, ervaren en weten precies hoe ze iedere klus tot een goed einde moeten brengen. Mocht je behoefte hebben aan advies, dan staan wij met raad en daad voor je klaar. Alles voor een mooi resultaat. Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen