Behang laten verwijderen

Behang laten verwijderen, is dat nodig? Je bent geneigd om te denken dat dit een klus is die je zelf kunt uitvoeren. Laten we eerlijk zijn, vaak is dit ook mogelijk. Alles wat je nodig hebt is een emmer gevuld met water en een plamuurmes, toch? Tegelijkertijd is het niet het leukste klusje om uit te voeren. Het kost tijd en moeite. In sommige gevallen is behang lastiger te verwijderen dan gemiddeld. Vooral bij glasvezelbehang of bouwbehang is dit zo. Daarnaast kan er sprake zijn van een dubbele laag behang of is het behang geverfd. Tevens kan het behang enorm aan de muur plakken en is het moeilijk los te krijgen. Gelukkig is het mogelijk om een bouwbedrijf in te huren om deze klus voor je uit te voeren. De muur zal geheel vrij zijn van behang en kan tevens sausklaar gemaakt worden.

Ga snel naar

Gemiddelde kosten behang laten verwijderen

Het kan dus een goed idee zijn om een bouwbedrijf in te huren om je behang te laten verwijderen. Soms kan het zelf verwijderen van behang meer schade opleveren dan je zou willen. Professionals kunnen je hierbij helpen. Vaak zal er behang verwijderd moeten worden als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning. Het komt niet altijd voor dat de vorige bewoner(s) over dezelfde smaak beschikken als jij. Hierdoor is de kans aanwezig dat het aanwezige behang niet jouw ding is. Dat komt geregeld voor. Natuurlijk kun je er voor kiezen om het behang over te schilderen, maar het is aan te raden om het behang in zijn geheel te verwijderen. Zo kun je er zelf van maken wat je wilt. Je wilt immers van je eigen huis ook echt een thuis maken.

Het verwijderen van behang kan uitgevoerd worden door vakmensen. Deze professionals betaal je per uur. Door een offerte aan te vragen, weet je wat je kunt verwachten qua prijs en het aantal uren dat nodig zal zijn om het behang naar behoren te kunnen verwijderen. Qua gemiddelde kosten wordt voor het verwijderen van behang tussen de 20 en 50 euro per uur gerekend. Let hierbij op dat dit de gemiddelde bedragen zonder btw zijn.

Prijsindicatie voor het laten verwijderen van behang

De gemiddelde kosten per uur voor het laten verwijderen van behang zijn één ding, maar wat kun je verwachten qua de prijsindicatie? Natuurlijk verschilt dit per situatie. Hoe groter het oppervlak waarvan het behang weg gehaald moet worden, hoe meer dit je zal kosten. Dat is logisch. Niet alleen moet er meer verwijderd worden, maar dit kost ook meer tijd. Laten we zeggen dat er voor een oppervlak van 50 vierkante meter behang verwijderd moet worden. De prijsindicatie voor het laten verwijderen van behang van een dergelijk oppervlak komt uit tussen de 300 en 600 euro. Voor een oppervlak van 100 vierkante meter moet je rekenen op een prijs tussen de 500 en 700 euro. Je krijgt dus een mate van korting hoe groter het oppervlak is.

Er zijn diverse factoren van invloed op de prijsindicatie. Hierboven heb je al meer kunnen lezen over de invloed van het aantal vierkante meters op de prijs. Meer vierkante meters levert een hogere prijs op, maar een lagere prijs per vierkante meter. Ook het aantal uren is van invloed. Veelal zullen de professionals 8 tot 9 uur bezig zijn per dag. Over het algemeen, ook afhankelijk van de grootte van het oppervlak, is een dag werk voldoende. Tevens heeft de ondergrond en de afwerking van de muur invloed op de prijs. Tot slot maakt ook het aantal lagen behang verschil.

Kosten behang laten verwijderen per soort behang

Laten we niet vergeten dat ook het soort behang een impact heeft op de prijs die je moet afrekenen. Er zijn vele soorten behang die op een muur aanwezig kunnen zijn. Vroeger was papierbehang de norm. Dit is de soort die je het eenvoudigst zelf van de muur af kunt halen aan de hand van een waterspuit en een plamuurmes. Maar varianten zoals vinylbehang en glasvezelbehang zijn een stuk lastiger om te verwijderen. Vaak ligt dit aan de materialen, maar bij glasvezelbehang komen er ook stoffen vrij die je ogen en luchtwegen kunnen irriteren. Deze varianten kun je het beste door vakmannen laten verwijderen. Hoe lastiger de klus is, hoe hoger de prijs zal zijn. Waar normaal behang je tussen de 2 tot 3 euro per vierkante meter kost om te verwijderen, kunnen de lastigere varianten je 15 tot 20 euro per vierkante meter kosten.

Behang laten verwijderen: kosten per vierkante meter

Hoe groter het oppervlak is waarvan behang verwijderd moet worden, hoe groter de noodzaak wordt om dit uit te laten voeren door professionals. Niet alleen is weg halen van behang op een groot oppervlak een enorme klus die je veel tijd en moeite kost. Tegelijkertijd wordt de kans op het maken van fouten groter hoe meer behang je moet verwijderen. Je zou niet willen dat je per ongeluk schade aan je muur toebrengt. Door een professional in te huren, voorkom je dergelijke problemen. De praktijk leert ons dat de prijs per vierkante meter lager uitvalt hoe groter het oppervlak is waarvan het behang weg gehaald moet worden. Mocht je het verwijderen van behang dus een te grote klus vinden, is dit sowieso een voordeel van het inschakelen van professionals.

Het is lastig om een prijs per vierkante meter te geven. Hierboven hebben we al besproken dat er vele factoren van invloed zijn op de uiteindelijke prijs die je moet afrekenen. Vooral het soort behang kan de prijs flink doen stijgen. Gemiddeld kom je hierdoor al snel uit op een prijs tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter. Hierbij zijn uitschieters naar beneden en naar boven mogelijk. Voor het beste zicht op de prijs die je kunt verwachten, kun je een offerte aanvragen bij het bedrijf dat je op het oog hebt voor deze klus.

Behang verwijderen en type ondergrond

Professionals gaan grondig te werk om te bepalen hoeveel werk er verricht moet worden. Zo zal ook het type ondergrond van invloed zijn op de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Van een betonnen muur kun je relatief vlot het behang verwijderen. Van een ondergrond zoals een gipsplaat wordt dit al een lastigere klus. Hiervoor zullen de kosten dan ook hoger zijn. Tegelijkertijd is het alsnog aan te raden om een professional in te huren, want voor jou zal dit ook een klus zijn die een stuk lastiger is dan gemiddeld.

Een betonnen muur kan een hoop hebben. Ze kunnen tegen een stootje. Dat kun je van een gipsplaten muur niet zeggen. De kwaliteit is vele maten minder, waardoor de kans op schade groter is. Hierdoor kan water of een stoomapparaat niet gebruikt worden. Deze hulpmiddelen zou je normaliter inzetten, maar dat is nu dus geen optie omdat dit schade berokkent aan de gipsplaten muur. De professionals hebben dus meer tijd nodig om deze klus te klaren. Hierdoor zal de prijsindicatie hoger uitvallen.

Vrijblijvende offerte?

Kosten afwerken van muren

Een andere factor die van invloed kan zijn op de kosten is het laten afwerken van de muur door vakmannen. Behang verwijderen doe je nu eenmaal omdat je iets anders met de muur wilt gaan doen. Je kunt aan de vakmensen vragen of ze je muur sausklaar maken, maar in vele gevallen is het ook mogelijk om de muur meteen te laten afwerken na het verwijderen van het behang. Maar het is ook mogelijk om duidelijke instructies te leveren voor het opleveren van de wand. Zo kan het zijn dat je een nieuwe laag behang op de muur wilt plaatsen. In dat geval hoeft er weinig tot niets afgewerkt te worden nadat de oude laag is weg gehaald. Je kunt het plaatsen van een nieuwe laag behang zelf uitvoeren, maar je kunt ook hiervoor een professional inschakelen.

Daarnaast is het mogelijk dat je geen behang meer op je muur wilt hebben. In dat geval zal er vaak gekozen worden voor een nieuwe lik verf. Om een muur te kunnen verven nadat het behang is verwijderd, zullen er nog enkele werkzaamheden verricht moeten worden. Ten eerste moet de muur grondig gereinigd worden. Alle oneffenheden moeten weggewerkt worden. Dergelijke klusjes kun je natuurlijk zelf uitvoeren, maar je kunt dit ook meteen door de professionals laten doen. Eventueel kan het stucen van de muur ook nog nodig zijn.

Vrijblijvende offerte voor het laten verwijderen van behang

Als je jouw behang wilt laten verwijderen door een professional, ben je bij ons bedrijf aan het juiste adres. Vaak wordt gedacht het verwijderen van behang een simpele klus is. Geregeld is dit het geval, maar niet altijd. In sommige gevallen kun je het beste gebruik maken van de expertise van vakmensen. Zo weet je zeker dat het resultaat naar behoren zal zijn. Via onze site kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dat scheelt jezelf een hoop tijd en moeite. Bovendien heb je hierboven kunnen lezen dat het soms zelfs aan te raden is om een professional in te huren. Gelukkig kun je altijd bij ons terecht.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen