Dakbedekking

Een nieuw dak is een belangrijke investering. Zo krijgt u dakbedekking het aardig te verduren, van zware regenval tot warme zonnestralen. Door een kwalitatief goede dakbedekking, heeft u een zorgeloos onderkomen. Zorg daarom dan ook altijd voor een goed afsluitend en waterdichte dakbedekking.

Als de levensduur van uw dakbedekking verstreken is, dan zijn er hedendaags veel verschillende soorten dakbedekkingen te verkrijgen. Ons dakdekkersbedrijf beschikt over jarenlange ervaring, erkende monteurs en betaalbare tarieven. Wij zorgen er voor dat u dak weer als nieuw is. Wij berekenen u ook nog eens een betaalbare prijs per m².

Heeft u momenteel al last van lekkage? Dan betekent dit, dat uw dak al aan vervanging toe is. Multi Concurrent heeft alle verschillende soorten en vormen van dakbedekking op een rijtje gezet voor u. Bent u benieuwd naar de verschillende prijzen, inclusief hun levensduur, dan bent u op deze pagina ook op de juiste plek!

Inhoudsopgave

Dakbedekking prijzen

Er is genoeg keuze qua dakbedekking. Uw type dak is alleen niet geschikt voor elke soort dakbedekking, zo kunt u al snel een aantal keuzes laten vallen. In onderstaande overzicht gaan wij u in een handige prijsoverzicht de gemiddelde dakbedekking prijzen laten zien. Deze prijzen zijn onderverdeeld in soorten daken, de levensduur van de soort dakbedekking en de totaalprijzen per m². Een dak voorzien van een nieuwe dakbedekking kan zeker betaalbaar zijn. De prijzen lopen erg uiteen maar uw dak laten bedekken zonder dakisolatie is het goedkoopst.

DakbedekkingLevensduurTotaalprijs m²
Bitumen25 jaar€ 45
PVC25 jaar€ 55
Betondakpannen30 jaar€ 50
EPDM40 jaar€ 50
Leien40 jaar€ 70
Riet40 jaar€ 100
Kleidakpannen50 jaar€ 60
Aluminium50 jaar€ 75
Groendak60 jaar€ 55
Koper80 jaar€ 120
Zink100 jaar€ 80

In het bovenstaand kostenoverzicht, treft u ook de gemiddelde levensduur van de soorten dakbedekking aan. Eigenlijk hebben deze dakbedekkingen nog een langere levensduur dan dat er staat vermeld. Is de gemiddelde levensduur van uw dak en daarbij behorende dakbedekking verstreken of gaat deze verstrijken, houdt u dak dan goed in de gaten. Schade door lekkage en een lekked dak is niet alleen heel vervelend maar de herstelkosten deze vervolgschade is vaak aanzienlijk hoog. Laat uw dakbedekking op uw dak daarom tijdig vervangen zodat u jarenlang zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe dak.

Een gemiddeld rijtjeshuis in Nederland heeft gemiddeld een dakoppervlak van in totaal 100 m2 (met een hellend dak). Als u uitgaat van deze gemiddelde rijtjehuizen, kost het laten bedekken van dit dak met dakpannen rond de € 5.750 voor de algehele klus.

dakbedekking kosten

Op zoek naar exacte prijzen voor dakbedekking?

Online kunt u veel prijzen en tarieven vinden, helaas heeft u hier natuurlijk verder niets aan. U wilt weten wat de dakbedekking voor uw specifieke huis gaat kosten. Ons dakdekkersbedrijf is gegarandeerd het goedkoopst. Wij helpen u met uw dakdekkingsklus van begin tot eind, op de professionele manier waarvan u verwacht deze te krijgen.

Voor welke soort dakbedekking u ook kiest, Multi Concurrent staat u graag bij. Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan en wij voorzien u van een exacte prijs op maat. Bij ons offerteformulier kunt u uw wensen aangeven waarna u binnen 24 uur antwoord krijgt met een prijsopgave, specifiek voor uw situatie. Mensen die u voorgingen hebben door het vergelijken van diverse dakdekkersbedrijven tot wel 30% bespaard op het laten bedekken van hun dak. Kies daarom voor Multi Concurrent. Wij werken alleen met erkende dakdekkers, die allemaal in het bezit zijn van een VCA-certificaat.

Wilt u dat wij eerst uw dak komen inspecteren? Geen probleem, soms blijkt na een inspectie dat het vervangen van uw oude dakbedekking helemaal niet nodig, zo kan het zijn dat wij uw dak kunnen repareren en uw dus nog betaalbaarder van al uw problemen af bent.

Verschillende soorten dakbedekking

De gemiddelde prijzen en levensduur zijn nu duidelijk. Nu gaan we eens kijken naar de verschillende soorten dakbedekking. Zo komt u te weten wat de voor- en nadelen zijn bepaalde soorten maar ook wat deze soorten bedekking nou precies inhouden. Dit keer hebben we onderscheid gemaakt tussen een plat en hellend dak. Zo is EPDM en bitumen zeer geschikt voor een plat dak maar zijn rieten daken weer alleen geschikt op schuine daken. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze te vragen, wij helpen u graag!

Dakbedekking plat dak

Op een plat dak hebben weeromstandigsheden zoals regen, hagel of sneeuw meer negatieve effecten dan op een hellend schuin dak. Een heftige regenbui glijdt makkelijk van een hellende dak af, waar de neerslag op een plat dak eerst moet opdrogen.

Het is daarom belangrijk, dat een plat dak over de algehele oppervlak wordt bedekt met dakbedekking. De materialen van de dakbedekking moeten natuurlijk ook weerbestendig zijn. De levensduur van een plat dak, is hierdoor dan ook korter dan dat van een hellend dak. De onderstaande milieuvriendelijke materialen zijn geschikt om de vele weersomstandigheden te trotseren:

Bitumen: 

Bitumen, ook wel dakleer genoemd, kost gemiddeld € 40 per vierkante meter. Bitumen is dan ook de meest voorkomende vorm van dakbedekking op platte daken in Nederland. Bitumen is ontstaan tijdens de productie van ruwe aardolie. Bitumen beschikt over unieke eigenschappen. Zo is het duurzaam en waterdicht. Dakbedekking van bitumen gaat gemiddeld zo een 20 jaar mee. Onze dakdekkers rollen het bitumen uit over het dak waarna zij deze aan het dak hechten doormiddel van branders.

EPDM: 

EPDM lijkt op uiterlijk op bitumen maar bestaan uit synthetisch rubber. Dit rubber is elastisch waardoor het nog beter tegen tempreratuurverschillen kan. Het is blijvend elastisch van -35 graden tot 120 graden Celsius, ongevoelig voor UV en Ozon, door deze eigenschappen heeft EPDM een zeer lange levensduur.

Omdat dit materiaal zeer elastisch is, heeft het nier alleen een gemiddelde levensduur van 40 jaar maar kan EPDM ook makkelijk de hoeken en randen van uw dak afdichten. Omdat het materiaal van tevoren op maat gemaakt wordt, is de kans op lekkages ook een kleiner. De kosten zijn gemiddeld € 42,50 per vierkante meter.

PVC: 

PVC is een dakbedekking die bestaat uit kunststof en heeft dezelfde voordelen als bitumen. Dit materiaal is uiterst geschikt voor platte daken en ook in een witte variant verkrijgbaar. Witte dakbedekking kan natuurlijk tegen hogere temperaten en daarom is PVC dan ook minder vatbaar voor UV-straling. Uw huis is lekkere koel bij hoge temperaturen en het materiaal is ook nog eens recyclebaar. PVC kost gemiddeld € 50 per vierkante meter en heeft een levensduur van 25 jaar. Bij het aanbrengen van PVC is tevens geen brander nodig.

Groendak: 

Een groendak, u kunt zich al een beetje voorstellen wat dat inhoudt. Het is een dak dat begroeid is met planten, mossen en struiken. Zo heeft u nieuwe dakbedekking niet alleen een prachtig uiterlijk maar heeft het ook nog eens vele voordelen. Zo bouwt u namelijk een ondergrond op, zo kunnen de verschillende weeromstandigheden geen druk meer uitoefenen op de onderlaag van uw dak en voorkomt u lekkage.

U kunt de huidige levensduur van uw dakbedekking zo een 50 tot 60 jaar verlengen door gebruik te maken van een groendak. Zowel EPDM als PVC zijn prima geschikt als onderlagen voor een groendak. Het is in sommige situaties zelfs mogelijk om er een echte tuin van te maken. Uiteraard moet er dan wel sprake zijn van een stevige dakconstructie.
Overigens kunnen wij groen op een hellend dak ook voor u aanbrengen. Stelt u zich eens voor dat u in de achtertuin een schuur met een hellend dak heeft voorzien van een groendak. Wat een prachtig uitzicht levert dit op. De voordelen van een groendak zijn: Betere warmtewering, betere geluidsisolatie, milieuvriendelijk en selfs een hellend dak is te voorzien van een groendak. Doe er uw voordeel mee.

dakbedekking dakpannen

Dakbedekking hellend dak

Een hellend dak komt veruit het meeste voor op onze huizen in Nederland. De dakdekking voor een hellend dak moet vooral afwaterend zijn maar natuurlijk ook licht van gewicht en duurzaam. Regen en sneeuwval moet ook tegengegaan worden maar uw dakbedekking ook moet fraai en smaakvol zijn. Zo ziet u de dakbedekking vanaf de buitenkant en bepaalt deze toch voor een groot deel het uiterlijk van uw huis.

Onderstaand vindt u de meest voorkomende soorten dakbedekking voor een hellend dak:

Dakpannen

Ondanks dat de tijd toch wel wat verstreken is sinds de eerste dakbedekkingen zijn gelegd, ziet u nog steeds de oude vertrouwde dakpannen op de meesten huizen in Nederland. Ondertussen zijn er alleen wel veel meer keuzes bijgekomen. zo kunt u kiezen uit meerdere kleuren, formaten en of u de dakpannen in een matte of glanzende uitvoering wilt. Zo kunt u de dakpannen afstemmen naar wens. Dakpannen blijven een goede keuze omdat deze bestand zijn tegen verschillende weeromstandigheden, ze zijn kleurvast en ook nog eens milieuvriendeljk. Dakpannen zijn er in de volgende 3 soorten:

  • Kleidakpannen Al tijden worden er keramische dakpannen gemaakt door klei op hoge temperatuur te bakken. Deze dakpannen kunnen in elke gewenste kleur gebakken worden, waardoor u met kleidakpannen veel mogelijkheden heeft. Gaat u voor een lange levensduur, dan is de keramische dakpan van de 3 soorten de beste keuze. De keramische dakpan heeft een levensduur van namelijk 50 tot 100 jaar.
  • Betonnen dakpannen: Deze type dakpannen bestaan uit uitgehard cement en is als dakpan eenvoudig te plaatsen wegens de grotere afmeting dan die van kleidakpannen. Wilt u liever wat minder geld uitgeven, dan zijn betonnen dakpannen een perfecte optie. Hier staat wel tegenover dat de levensduur van betonnen dakpannen veel korter is, namelijk rond de 30 jaar.
  • Leien dakpannen: Leien dakpannen, een gesteente gemaakt door de aarde zelf die het dak een prachtige en unieke maar bovenal natuurlijke uitstraling geeft. Naast een dak van natuursteen zijn er ook varianten van kunststof en bitumen die dezelfde uitstraling als leien creëren maar iets goedkoper zijn om te laten plaatsen. De gemiddelde levensduur van natuursteen leien is 40 jaar.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Metalen platen

Metalen dakbedekking gaat u steeds vaker zien. Het metaal geeft uw huis een mooie en moderne uitstraling. Vroeger werd metaal vooral toegepast om dat het praktisch was al dakbedekking. Zo is metaal onderhoudsvrij en heeft het een lange levensduur van gemiddeld zo een 50 jaar. Tegenwoordig is metaal als dakbedekking niet weg te denken. Metaal heeft een echte authentieke look en is het een waardevolle stijtoevoeging. Wij als dakdekkersbedrijf zijn natuurlijk in het bezit van een Dumebo DWS-keurmerk. Zo weet u dat wij kwaliteit afleveren. De volgende 3 soorten metaal worden er gebruikt als dakbedekking:

  • Aluminium: Aluminium heeft de kortste levensduur van de 3, namelijk 50 jaar maar is wel weer de flexibelste om uw dak mee te bedekken. Heeft of wilt u een dak met aparte vormen, dan is aluminium geschikt om een bijzondere maar toch waterdichte constructie te maken. Aluminium biedt u dus vele mogelijkheden voor ontwerp.
  • Zink: Zink lijkt erg op het aluminium maar is iets minder buigzaam. Zink heeft daarentegen als voordeel een lange levensduur van meer dan 100 jaar.
  • Koper: Wilt u dat uw huis opvalt en een authentieke uitstraling krijgt? Vindt u de metallic kleur misschien toch iets te gewoontjes? Kies dan voor een koperen dak. De levensduur van koper zit tussen die van aluminium en zink in, namelijk rond de 80 jaar.

­
dakbedekking riet

­Rieten dak

Dakbedekking van riet kost gemiddeld € 90 per vierkante meter, dit bedrag is inclusief plaatsing door onze rietdekkersbedrijf. Een rieten dak geeft uw huis een authentieke look. Vroeger was riet een goedkope manier om een dak waterdicht te maken maar hedendaags is het juist een luxe product om uw woning te voorzien van een luxe uitstraling. Bij een rieten dak te kunnen plaatsen, werken wij met een minimale helling van 45 graden. Zo kan het regenwater goed weglopen en gaat het dak niet rotten.

Een rieten dak heeft wel veel onderhoud nodig en bij een levensduur van rond de 40 tot 50 jaar is het wel vereist om uw hele dakbedekking te vervangen. Riet is prijzig maar het ziet er wel prachtig uit.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.