Dakopbouw schuin dak

Misschien wilde u al altijd een dakopbouw met een schuin dak en is het nu eindelijk er de tijd voor gekomen dat het ten uitvoer gebracht kan worden. Maar het kan ook zijn dat er andere redenen zijn dat u overweegt een dakopbouw met schuin dak te laten plaatsen. Een (extra) werkkamer kan bijvoorbeeld op deze manier makkelijk gerealiseerd worden.

Nu het thuiswerken tot het nieuwe normaal is gaan behoren, is het misschien wel het uitgelezen moment om een fijn kantoor aan, of eigenlijk op huis te maken. Maar misschien heeft u wel een andere reden om te willen kiezen voor een dakopbouw met schuin dak. Uw zoon of dochter heeft behoefte aan een eigen ruimte nu het uitvliegen door de krapte op de woningmarkt niet snel lijkt te gebeuren. Of u heeft behoefte aan een extra hobbykamer. Misschien voor uw modeltreinen of om te aquarellen.. Maar een home fitness ruimte is natuurlijk ook een goede reden op een dakopbouw met schuin dak te laten maken. Hoe dan ook, een dakopbouw met schuin dak, zal uw huis meer waard maken. Dus het is uiteindelijk een zichzelf terugverdienende investering.

Inhoudsopgave

Verschillende opties dakopbouw schuin dak

U wenst een dakopbouw schuin dak. Dan staat u voor een aantal keuzes die u zal moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal dat gebruikt zal worden voor de dakopbouw met schuin dak. Hieronder gaan we in op de drie meest gebruikte materialen voor de dakopbouw schuin dak.

Meest gebruikte materialen dakopbouw schuin dak

Vraag een dakbedekker naar de meest gebruikte materialen dakopbouw schuin dak dan zal hij direct drie materialen noemen die hij vaak gebruikt bij het maken van een dakopbouw van een schuin dak.

Steen(goed)

Steen is populair omdat het lang mee gaat. Vandaar dat het een steengoede optie kan zijn als de constructie dit kan houden. Uw architect en/of dak expert kan u hierover goed adviseren of het materiaal steen een goede optie is voor uw huis. Steen staat tenslotte niet bekend omdat het zo’n licht materiaal is. De constructie moet dus goed genoeg zijn om voor dit materiaal te kiezen voor uw dakopbouw met schuin dak. Een reden voor mensen om voor steen te kiezen is buiten dat het bekend staat dat het lang mee gaat, dat het goed past bij de bestaande woning. Men wil tenslotte vaak een dusdanig resultaat dat het lijkt alsof de dakopbouw schuin dak er altijd al was. En dus niet afsteekt bij de woning.

Ga het dak op! Niet bij kunststof

Waarom veel consumenten kiezen voor kunststof komt omdat kunststof makkelijk te gebruiken is en meestal geschikt is om een dakopbouw met schuin dak te maken. Kunststof is anders dan steen, niet zwaar. Dus de meeste constructies zullen geschikt zijn voor het materiaal kunststof. Ook zullen veel mensen die kunststof hebben gekozen als materiaal voor hun dakopbouw schuin dak, het gemak noemen van het materiaal. Het is nagenoeg onderhoudsvriendelijk. Dus ‘ga het dak op!’ hoort men niet vaak bij mensen met een dak dat is gemaakt van kunststof. Omdat kunststof in veel kleur paletten te verkrijgen is maakt het ook de populariteit van materiaal verklaarbaar.

Men houdt van hout

Sinds jaar en dag wordt er vaak gebruik gemaakt van hout bij het maken van een dakopbouw schuin dak. Hout kan tegenwoordig ook heel duurzaam zijn dus ook voor het milieu hoeft het geen zwaar bestand materiaal te zijn voor het milieu. Dak experts houden van hout omdat het een prettig materiaal is om mee te werken. Ook hout is net als kunststof niet zwaar dus ook geen grote uitdaging voor de constructie. Dit in tegenstelling tot het materiaal steen die als eerste genoemd werd in het rijtje van de meest populaire materialen die gebruikt worden voor het maken van een dakopbouw met schuin dak.

Dakkapel: goedkope optie dakopbouw schuin dak

Een compleet nieuwe etage laten plaatsen op een bestaande woning is soms niet mogelijk. Dit kan om budgettair redenen zijn. Een complete opbouw gaat in de kosten lopen. Uiteraard verdiend men dat meestal weer terug bij het verkopen van het huis. Maar misschien is er simpelweg nu geen geld voor een dusdanige verbouwing. Of, een andere zeer goede reden is omdat u simpelweg geen behoefte heeft aan een enorme dakopbouw met schuin dak (of plat dak, uiteraard). Maar als u wel wat meer ruimte wenst dan is een dakkapel soms ook een hele goede, slimme, en budgetvriendelijke investering.

Meer uitzicht en licht door dakkapel

Misschien heeft u op de hoogste etage van het huis een prachtig uitzicht maar kunt u het door het ontbreken van een dakkapel niet zien. Zonde, want met een kleine aanpassing kunt u te volle genieten van het uitzicht en natuurlijk van de extra gecreëerde ruimte. Een veelgehoorde uitspraak van mensne die zich na jaren twijfelen eindelijk zichzelf een dakkapel gunden is dan ook niet voor niets: ‘had ik het maar jaren geleden gedaan!’

Extra ruimte door dakkapel

Met een dakkapel wordt met de ruimte een stuk hoger. Ruimte die normaal niet optimaal gebruikt kan worden. Ook maakt het dat een ruimte ineens anders gebruikt kan worden. Doordat er door het creëren van een dakraam, daglicht naar binnen kan vallen, zorgt het ervoor dat het een prettige ruimte wordt om te verblijven. Zo kan die rommelige zolder ineens gebruikt worden als fijne slaapkamer, studeerkamer, werkruimte, plek om te schilderen of een hobby uit te voeren of wat dacht u van yoga met een mooi uitzicht…

Dakopbouw schuin dak

Materialen dakopbouw schuin dak

Welke materialen er gebruikt worden bij een dakopbouw schuin dak, werd hierboven al enigszins behandeld. Er werd gesproken over de wat lichtere materialen bestaande uit kunststof en hout. Deze zijn goed toepasbaar op veel constructies en hebben het voordeel dat het lichte materialen zijn. Ook werd er gesproken over het materiaal steen. Deze staat qua duurzaamheid hoog in het vaandel. Maar hoewel steen steengoed is, is steen ook een stuk duurder dan hout en kunststof. Ook zal er eerst advies ingewonnen moeten worden bij de architect van uw huis en/of bij een expert op gebied van dakopbouw van een schuin dak.

Prefab of op maat?

Nog een keuze die u zal moeten maken bij het laten maken van uw dakopbouw met schuin dak is of u het op maat laat maken of kiest voor prefab. Prefab heeft als voordeel dat het waanzinnig snel geplaatst kan worden. Vaak is het in slechts één dag al geplaatst. Ook als het prijskaartje een belangrijke factor is voor uw keuze dan prefab misschien een goede optie voor u. Prefab staat bekend om het budgettair vriendelijke karakter. Helaas is prefab niet altijd de juiste keuze. Bijvorobeeld als uw toepassing om maatwerk vraagt. Prefab kan alleen met standaard maten en toepassingen. Maar u kunt ook voor maatwerk kiezen als u specifieke wensen heeft qua kleur en materiaal. Afhankelijk van uw wensen hoeft het niet zo gek veel duurder te zijn dan als u voor prefab zou kiezen. Uw dakbedekker kan u hierover infomeren en adviseren.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Kosten dakopbouw schuin dak

Wat de uiteindelijke kosten zullen zijn voor een dakopbouw met schuin dak, hangt samen met uw wensen. Kiest u prefab of op maat werk? Welk materiaal heeft u voor ogen? Hout, steen, kunststof? Heeft u twee rechterhanden en wil u de afwerking van binnenuit zelf voor uw rekening houden of wil u alles uitbesteden? Het zijn allemaal belangrijke factoren die de prijs zullen bepalen van de uiteindelijke kosten voor de dakopbouw met schuin dak. De prijs kan variëren van circa 7.000 euro tot 25.000 euro. Kiest u voor een dakkapel? Dan bent u waarschijnlijk een stuk goedkoper uit. Als u hiervoor een bedrag reserveert van 45.000 euro dan zal u ermee uit kunnen komen. Er zijn ook mensen die al een dakkapel hebben laten plaatsen voor 3.000 euro.

Dakopbouw schuin dak dakpannen leggen

Oplevering casco of volledig afgewerkt?

Bent u handig en heeft u tijd over dan is het goed om te overwegen om een casco dakopbouw met schuin dak te nemen. De buitenkant wordt natuurlijk afgewerkt door de dak werkers. U hoeft niet zelf het dak op! Maar de binnenkant zal u in dit geval zelf afwerken. Dit heeft zo zijn voordelen. Zo kunt u het precies naar uw eigen wensen afwerken. Denk aan de bekleding en de verwarming. Ook is het grote voordeel natuurlijk het prijskaartje.

Kiest u voor een volledig afgewerkte dakopbouw met schuin dak? Dan wordt ook de binnenkant netjes afgewerkt en hoeft u alleen nog maar de ruimte in te richten.

Verschil dakopbouw op maat of prefab

Eerder werd er al gesproken over het verschil van dakopbouw met schuin dak middels prefab materialen of met maatwerk. Overleg met uw expert wat voor u de beste keuze zal zijn.

Omgevingsvergunning nodig bij een dakopbouw op een schuin dak?

Vaak is er een omgevingsvergunning nodig bij een dakopbouw op een schuin dak. In sommige gevallen is dit niet het geval maar het is goed om dit na te vragen bij uw gemeente. Ook uw dak expert kan u hierover van advies voorzien.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Welke dak werker werkt voor u? Zoveel mensen, zoveel wensen. Vraag vooral meerdere offertes aan voor een dakopbouw met schuin dak. Dan kunt u goed vergelijken welk bedrijf goed past bij u en uw wensen op gebied van dakopbouw met schuin dak.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.