Dakopbouw schuin dak

Droomt u van meer woonruimte, maar wilt of kunt u niet verhuizen? Dan is een dakopbouw wellicht een goede keuze. Met een dakopbouw heeft u veel extra woonruimte, zonder dat u inlevert op bijvoorbeeld de tuin. In de huidige huizenmarkt is een dakopbouw in de meeste gevallen bovendien goedkoper dan verhuizen. Een dakopbouw met schuin dak is een prachtige aanvulling op uw woning. Wilt u alles weten over een dakopbouw met schuine zijden? In onderstaand artikel beantwoorden wij uw vragen graag.

Ga snel naar

Voordelen dakopbouw schuin dak

Hierboven noemden we al enkele voordelen van een dakopbouw met schuin dak. Allereerst levert het u aanzienlijk meer woonruimte op. Met een dakopbouw creëert u een extra slaapkamer, kantoorruimte met spectaculair uitzicht of een fijne fitness- of hobbyruimte. Weet wel dat u nog steeds te maken hebt met schuine zijden. Bij een dakopbouw met plat dak heeft u de meeste ruimte.

Een dakopbouw met een schuin dak is daarentegen het mooist om te zien. De schuine daken worden keurig voorzien van dakpannen, waardoor deze naadloos aansluit op uw huidige woning. De meeste mensen hebben een sterke voorkeur voor een dakopbouw met schuine zijden omdat deze fraaier is. Men kijkt nu eenmaal liever aan tegen nette dakpannen dan een gemetselde muur.

Dakopbouw schuin dak dakpannen leggen

Vergunning opbouw met schuin dak

Voor een dakopbouw met een schuin dak heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij uw gemeente. De regels en eisen voor een dakopbouw verschillen nogal per gemeente. U doet er daarom goed aan om vooraf te controleren welke regels uw gemeente hanteert.

Bij het beoordelen van uw vergunningsaanvraag wordt o.a. gekeken of uw dakopbouw met schuin dak in het bestemmingsplan past. Ook heeft u meestal een constructieberekening nodig. Hierbij wordt gekeken of de constructie van uw woning de nieuwe dakopbouw wel kan dragen. Wij kunnen u zowel helpen met een constructieberekening als het aanvragen van de juiste vergunningen.

Mogelijkheden dakopbouw schuin dak

Bij een dakopbouw met schuin dak zijn er vele mogelijkheden. De eerste keuze die u moet maken is of u een dakopbouw met één schuine zijde wilt, of met twee schuine zijden.

Dakopbouw met één schuine zijde

Bij een dakopbouw met één schuine zijde, loopt het dak diagonaal tegen uw woning aan. Het voordeel van een dakopbouw met één schuine zijde is dat het de goedkoopste optie is. Bovendien is dit voor het aanzicht van uw woning een mooiere optie dan een plat dak. Een nadeel is dan weer dat er door het schuine dak minder ruimte is. U kunt immers niet overal rechtop staan.

Dakopbouw met twee schuine zijden

Een dakopbouw met twee schuine zijden is qua aanzicht vaak de mooiste optie. Ook hierin bestaan er twee varianten. Bij de ene variant lopen de twee schuine helften tegen elkaar op en komen bij elkaar tot een punt door middel van een muur. Ook kunnen de twee schuine zijden nog gescheiden worden door een stukje plat dak.

Keuze materiaal

De volgende keuze die u dient te maken voor uw dakopbouw is de materiaalsoort. Kiest u voor een kunststof dakopbouw, een houten dakopbouw of een dakopbouw van polyester? Laat u hierin niet alleen beïnvloeden door de prijs, maar kijk ook naar de levensduur van de dakopbouw en het onderhoud.

Een houten opbouw is het goedkoopst in aanschaf, maar vergt ook het meeste onderhoud. Een kunststof dakopbouw is iets duurder, maar is vrijwel onderhoudsarm en gaat een leven lang mee. Kunt u niet kiezen? Dan is een kunststof dakopbouw met natuurlijke houtlook wellicht een slimme keuze! Dan profiteert u van het beste van beide materialen.

Kosten dakopbouw schuin dak

De exacte kosten voor een dakopbouw met schuin dak zijn lastig te geven. Iedere woonsituatie en smaak is immers anders. Bij het realiseren van een dakopbouw komen veel keuzes kijken. Denk aan keuzes over de grootte van de dakopbouw, het materiaal, de afwerking, de kleur dakpannen etc. Ook is er een verschil in prijs tussen een eenzijdig schuin dak en een tweezijdig schuin dak:

Schuin dak (eenzijdig): Wanneer een dakkapel niet voldoende ruimte of stahoogte biedt, kunt u kiezen voor een eenzijdige dakopbouw. De nok aan één kant van uw dak wordt verhoogd. Dit kost tussen de € 1300,- en € 2100,- per m2.
Schuin dak (tweezijdig): De meeste mensen met een schuin dak kiezen voor een tweezijdige dakopbouw. Dit betekent dat uw dak aan twee zijden wordt verhoogd. Dit biedt ontzettend veel extra ruimte en stahoogte. U bent natuurlijk wel twee keer zoveel geld kwijt. Gemiddeld kost een tweezijdige dakopbouw tussen de € 2600,- en € 4200,- per m2.

Wilt u weten wat een dakopbouw met schuin dak in uw woonsituatie gaat kosten? Vul dan geheel vrijblijvend een offerteaanvraag in onderaan deze pagina.

Vrijblijvende offerte?

Verschil tussen dakkapel en dakopbouw

Veel mensen denken dat een dakopbouw met schuine zijden en een dakkapel hetzelfde is. Dit is niet waar. Bij een dakopbouw wordt uw huidige dak verhoogd. Een dakkapel wordt tegen uw bestaande dak geplaatst. Voor beide opties is natuurlijk iets te zeggen. Waar u voor kiest is vooral afhankelijk van de hoeveelheid extra ruimte die u nodig heeft en uw budget.

Bij een dakopbouw heeft u nóg meer ruimte dan bij een dakkapel. Omdat het realiseren van een dakopbouw meer manuren en materiaal kost, bent u wel duurder uit.

Prefab dakopbouw

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan ook een dakopbouw met schuine zijden prefab worden gemaakt. Een prefab dakopbouw wordt vooraf volledig gebouwd in de fabriek. Wij kunnen deze vervolgens kant-en-klaar op uw dak hijsen met een hijskraan. Met prefab kiest u bovendien voor kwaliteit. Een prefab dakopbouw gaat vaak decennialang mee.

Ook bij prefab kunt u van tevoren precies aangeven wat uw wensen zijn. Denk hierbij aan de grootte, het materiaal en de afwerking van de dakopbouw. De prefab dakopbouw is een redelijk nieuwe ontwikkeling en heeft voor- en nadelen. Prefab wil zeggen dat het model al vóór plaatsing volledig in elkaar gezet is. Dat betekent dat we altijd werken met standaard maten. Natuurlijk zijn er verschillende maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Heeft u echter te maken met een afwijkend dak qua afmetingen, of specifieke kleurwensen? Dan is prefab niet de beste keuze, maar kunt u beter kiezen voor een dakopbouw op maat.

Dakopbouw dakkapel

Garage en dakopbouw op schuin dak

Wij krijgen regelmatig het verzoek om een dakopbouw met schuin dak op een garage te bouwen. De reden dat dit zo aantrekkelijk is, is omdat u dan in feite een uitbouw creëert op de eerste etage. Omdat een garage meestal een plat dak heeft, is de opbouw bovendien snel te realiseren.

Laat uw dakopbouw met schuin dak plaatsen door vakmannen

Een dakopbouw is geen eenvoudige verbouwing. Wij adviseren u dan ook altijd om een dakopbouw te laten plaatsen door vakmannen. Het bouwen van een dakopbouw vraagt om de nodige ervaring en natuurlijk technische kennis. Multi Concurrent heeft alleen intern opgeleide vakmannen, die weten wat ze doen en weten wat ze vooral niet moeten doen. Bij ons bent u verzekerd van de beste kwaliteit, een veilige constructie die bovendien decennialang meegaat.

Zo kunt u bij ons terecht voor:

Dakopbouw schuin dak

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in kwaliteit en in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem met een klein team van gedreven jonge mensen.

Als aannemers hebben wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker, architect of dakdekker voor u inschakelen. Binnen ons netwerk zijn we zeer kritisch op scholing en ervaring. We werken uitsluitend met professionele mensen.

Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u worden afgestemd. Daarnaast maken wij duidelijke afspraken en streven naar perfectie.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We zorgen er dan ook voor dat alle afspraken vooraf duidelijk op papier staan. Onaangename verrassingen? Houden we niet van bij Multi Concurrent. We staan bovendien garant voor het afgesproken pakket van taken.

Offerte aanvragen dakopbouw met schuin dak

Benieuwd wat het kost om een dakopbouw met schuin dak te laten plaatsen op uw woning? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Het is belangrijk dat u de offerte aanvraag zo volledig mogelijk invult. Omschrijf zo compleet mogelijk welke facetten van de bouw u door ons wilt laten uitvoeren. Vrijwel alles is hierin mogelijk.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via het contactformulier hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.