Dakopbouw kosten

De kosten voor een dakbouw zijn ongeveer € 1200 per m2.. Dit zijn de kosten voor een casco prefab dakopbouw. Dit houd in dat de opbouw wel water- en winddicht is, maar dat de afwerking zowel aan de binnen- en buitenkant nog gedaan mag worden, dit wordt ook wel casco genoemd.

In eerste instantie is het belangrijk om te weten dat er een structureel verschil bestaat tussen een dakopbouw, nokverhoging en een dakkapel. In het geval van een dakopbouw wordt het bestaande dak verhoogd. Dit zorgt er voor dat de dakconstructie dient te worden aangepast waardoor de kosten hogen ligger dan bij het laten plaatsen van een dakkapel.

De meeste vragen die ons gesteld worden over het laten plaatsen van een dakbouw, gaan in 80 % over de kosten. Denk hierbij aan vragen zoals:

 • Is een dakopbouw duur?
 • Is Multi Concurrent voordelig ten opzichte van de concurrent?
 • Wat zijn standaard tarieven voor het plaatsen  van een dakopbouw?
 • Regelen jullie ook de vergunningen en wat kost dat?

­
Op deze pagina zullen wij u antwoord proberen te geven op al uw vragen. Een dakopbouw is zeker niet goedkoop maar een opbouw verdient zichzelf vaak terug omdat u woning in waarde stijgt. De gemiddelde prijzen van het opbouwen van een bestaand dak kunnen enorm verschillen maar wij zijn zeker het voordeligst!

Inhoudsopgave

Dakopbouw kosten

Wat kost een dakopbouw?

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Dan heeft u ook de keuze uit een dakopbouw. Gemiddeld kost het laten plaatsen van een dakopbouw tussen de € 15.000 en € 50.000. Het verschil met een dakkapel is, dat bij een dakopbouw uw dak verhoogd wordt. Door de extra materiaal en tijd dat dit kost, liggen de prijzen hoger dan bij een dakkapel. Zie in onderstaand overzicht welke  opties er zijn voor een dakopbouw, met de daarbij behorende gemiddelde dakopbouw prijzen:

DakopbouwAfmetingPrijs
Eenzijdig5m€ 7.500 – € 10.000
Tweezijdig5m€ 14.000 – € 17.500
Plat dak25m²€ 25.000 – € 30.000

Wilt u ongeveer weten wat het kost om een opbouw op uw dak te laten plaatsen door erkend aannemersbedrijf Multi Concurrent? Dan vind u al deze prijsinformatie op deze pagina. Komt u er niet uit? Vraag dan een offerte aan. Probeer de offerte aanvraag zo duidelijk mogelijk in te vullen. Zo kunnen wij u sneller een exacte prijsopgaaf doen.

Prijsopbouw kosten dakopbouw

Als u besluit een dakopbouw te laten plaatsen dan zijn de kosten afhankelijk van drie keuzes. Hieronder zetten deze keuzes voor u op een rijtje:

Keuze 1: Schuin of plat dak

De eerste factor die de prijs bepaalt, is het type dak. In Nederland zijn de meeste mensen in het bezit van een plat dak. Bij een plat dak heeft u deze twee opties:

 • Schuin dak (eenzijdig): Heeft u onvoldoende stahoogte bij uw standaard dakkapel? Bij een eenzijdige dakopbouw, vaak eenzijdige nokverhoging genoemd dan wordt het vlak van uw dak aan één kant verlengd. De nok wordt verhoogd en er onstaat dan extra ruimte aan een eenzijdige kant. De kosten voor een eenzijdige nokverhoging bedragen tussen de € 1.250 – € 2.000 per meter.
 • Schuin dak (tweezijdig): Bij een dakopbouw wordt vaak een tweezijdige nokverhoging bedoeld. Bij een tweezijdige dakopbouw wordt aan beide kanten het dak verhoogd. Bij een tweezijdige dakopbouw heeft u dus twee keer zoveel ruimte als bij een eenzijdige nokverhoging. De kosten voor een tweezijdige dakopbouw liggen tussen de € 2.700 en € 3.500 per meter.
 • Plat dak: Wilt u een gedeeltelijke extra verdieping op uw platte dak laten bouwen? Het laten plaatsen van extra ruimte boven op u platte dak kost rond de € 1.000 en € 1.200 per vierkante meter. Deze prijzen gelden (zoals eerder vermeld) voor een casco dakopbouw met minimale afwerking. Uw opbouw is dan wel water- en winddicht maar dient nog wel afgewerkt te worden aan de binnen- en buitenkant.

­

Keuze 2: Materiaalkeuze – Kunststof of hout

De tweede keuze die de prijs van uw dakopbouw bepaalt, is het type materiaal waar de dakopbouw van gemaakt is. Zo betaalt u voor een houten dakopbouw minder dan voor een kunststof dakopbouw welke minder onderhoud nodig heeft. Het prijsverschil tussen deze materialen is echter niet heel groot. U kunt tegenwoordig ook kiezen voor een kunststof dakopbouw met houtlook. Zo heeft u wel de uitstraling van hout maar het voordeel van weinig onderhoud van kunststof.

Keuze 3: Extra opties voor uw dakopbouw

De overige extra opties zijn natuurlijk niet noodzakelijk, maar wel het overwegen waard om u wooncomfort te verhogen. Laat u deze extra opties direct verzorgen door Multi Concurrent, dan voeren wij deze extra opties natuurlijk uit met korting. U kunt ze natuurlijk altijd laten meenemen in een offerte aanvraag waarna u later kan beslissen om deze opties niet uit te laten voeren.

Zo kunt u kiezen voor een ventilatierooster, draaikiepraam, insectenhor, rolluik en goed beveiligde SKG*** hang- en sluitwerk.

Dakkapel kosten

Dakopbouw met plat dak

Een dak met een plat oppervlak leent zich uitstekend om op een dakopbouw op te laten maken. De gehele oppervlakte kan benut worden waardoor u op een relatief voordelige manier toch veel extra ruimte kan winnen.

Een dakopbouw voor een plat dak is vaak een op maat gemaakt prefab dakopbouw die alvorens het plaatsen op uw, in de fabriek word gefabriceerd. Na het bouwen van een prefab dakopbouw, wordt deze in delen uw dak opgetakeld. Wanneer de prefab dakopbouw gereed is, kunnen wij deze binnen een dag op uw woning plaatsen. Zo heeft u binnen een dag extra ruimte, die ook nog eens wind- en waterdicht is.

Een goed voorbeeld van een plat dak waar vaak een opbouw op wordt geplaatst is een garage. Omdat veel garages tegen een woning aangebouwd zijn kan de eerste etage dus vaak uitgebreid worden met een dakopbouw op de garage.

Wilt u op de kosten besparen? Dan is een nokverhoging misschien iets voor u.

Dakopbouw plat dak kosten

Het aantal vierkante meters (m2) van een dakopbouw, bepalen natuurlijk voor een groot deel de kosten van een dakopbouw. Zo zijn de kosten voor dakopbouw per vierkante meter gemiddeld € 1.200. Als u een dakopbouw van 5 m2 wilt laten bouwen, zal u dat ongeveer € 6.000 kosten. Voor een opbouw van 10 m2 zijn de kosten € 12.000 en voor een opbouw van 20 m2 zijn de kosten € 24.000.

U kunt uiteraard een dakopbouw voor een plat dak ook voorzien van extra opties en u kunt ook de materialen bepalen. Deze keuzes zijn natuurlijk ook bepalend voor de kosten. De kosten voor een dakopbouw op een garage zijn hetzelfde. Let wel op dat we fundering van uw garage sterk genoeg is om een verdieping te dragen. Dit kunnen wij natuurlijk voor u uitzoeken. Wij begeleiden u in het hele traject.

Prijsgidsen

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dakopbouw en vergunningen

Bij het aanbrengen van een dakopbouw op uw garage of dak van uw huis is in de meeste gevallen het aanvragen van een vergunning nodig. Het verkrijgen van de vergunning is mede afhankelijk van de volgende punten;

 1. Een dakopbouw past in het bestemmingsplan, u krijgt altijd een vergunning (mits welstand uw plan goedkeurt);
 2. Een dakopbouw is via een omweg geregeld in het bestemmingsplan, er zijn namelijk regels opgenomen om af te wijken van het bestemmingsplan. Dit heet een binnenplanse afwijking en is omgeschreven in de regels van het bestemmingsplan;
 3. Een dakopbouw is niet geregeld in het bestemmingsplan maar de gemeente hanteert een ontheffingenbeleid en werkt in principe mee;
 4. Een dakopbouw is niet geregeld in het bestemmingsplan en de gemeente is terughoudend in het toestaan ervan. In dat geval zou het kunnen zijn dat uw plan niet wordt goedgekeurd. Voordat u tekeningen laat maken kunt u het beste even overleggen met de gemeente.

Wij helpen u natuurlijk met het aanvragen van een vergunning bij uw gemeente. U kunt bij een offerte aanvraag ook aangeven dat wij de vergunning voor u aanvragen. Wij zijn hier inmiddels zeer gedreven in geworden.

Dakopbouw kosten berekenen

Dakopbouw kosten berekenen

Als u exact wilt weten wat een dakopbouw gaat kosten, kunt u het beste een prijs opvragen middels een offerte. Hoe exacter deze is ingevuld, hoe exacter de prijs die wij u kunnen offreren.

Wanneer u bij ons een offerte aanvraagt, komen wij geheel vrijblijvend bij u op locatie. Wij zullen u vragen wat de wensen zijn en gaan vervolgens met u bekijken of u huis mankementen vertoont en natuurlijk welke mogelijkheden wij zien om u van meer ruimte te voorzien.

Met deze informatie kunnen we de exacte kosten berekenen. Als we dat gedaan hebben zullen we u een offerte toesturen met alle kosten netjes gespecificeerd. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Als u meerdere werkzaamheden wilt uit laten voeren. Is het verstandig om alle werkzaamheden door hetzelfde bedrijf te laten doen. Zo kunt u op de kosten besparen en houdt u een nauwe band met de uitvoerders zodat alles wordt zoals u dat heeft gepland.

AfmetingenPrijzenOpbouw
Opbouw 8 m2 € 11.000,-Nokverhoging
Opbouw 10 m2€ 13.000,-Verhoogde nok
Opbouw 15 m2€ 16.000,-Verlegde nok
Opbouw 20 m2€ 18.000,-Verlegde nok
Opbouw 25 m2€ 17.000,-Plat dak
Opbouw 30 m2€ 19.000,-Schuin dak
Opbouw 35 m2€ 21.000,-Recht plat dak
Opbouw 40 m2€ 24.000,-Recht schuin dak

­

Dakopbouw laten plaatsen

Multi Concurrent maakt alleen gebruik van erkende vakmannen die intern door ons zijn opgeleid. Zo kunnen wij u onze uitstekende kwaliteit in dakopbouwen garanderen. Wij bieden de laagste tarieven maar u krijgt er een uitstekende dakopbouw voor terug. Bij ons is de prijs-kwaliteitverhouding exceptioneel.

Nu u weet hoe de prijzen zijn opgebouwd en wat de opties zijn, kunt u wellicht een betere keuze maken. Hieronder hebben wij alle opties nog een keer voor u opgesomd:

 • Dakopbouw met vlak dak
 • Dakopbouw met schuin dak
 • Dakopbouw in de stijl van uw huis

­

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.