Dakopbouw kosten

Wilt u uw woning uitbreiden zonder in te leveren op de ruimte in uw tuin? Dan is een dakopbouw wellicht een slimme keuze. Door een extra verdieping op uw woning te plaatsen creëert u meer ruimte en licht. Bovendien verhoogt het de waarde van uw woning. De meestgestelde vraag over een dakopbouw gaat over de kosten. Wat kost een dakopbouw? Is een dakopbouw duur? Wat is de prijs van een dakopbouw op een plat dak of op een garage? Hieronder vertellen we u wat een dakopbouw gemiddeld kost en hoe deze prijs is opgebouwd.

Ga snel naar

Wat kost een dakopbouw?

Een dakopbouw kost gemiddeld tussen de € 1000,- en € 1250,- per m2. We hebben het dan over een prefab, casco dakopbouw. Een dakopbouw die dus van tevoren in de fabriek is gemaakt en die alleen wind- en waterdicht is. De afwerking zit nog niet bij deze prijs inbegrepen.

De exacte prijs van een dakopbouw is van vele factoren afhankelijk:

Een dakopbouw is niet goedkoop. Het levert u wel meer ruimte, licht en wooncomfort op. Met een dakopbouw creëert u een extra slaapkamer, kantoor of hobbyruimte zonder dat u hoeft te verhuizen. Zeker in de huidige huizenmarkt kan het plaatsen van een dakopbouw goedkoper zijn dan verhuisplannen. Bovendien verhoogt een dakopbouw de waarde van uw woning aanzienlijk. Op deze manier verdienen de kosten zich terug.

Dakopbouw kosten

Prijzen dakopbouw

Onderstaande schema’s laten de gemiddelde kosten van een dakopbouw zien. Dit is uitsluitend bedoeld om u een richtlijn te geven. Voor uw persoonlijke woonsituatie is het altijd slim om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven of aannemers.

DakopbouwAfmetingPrijs
Eenzijdige dakopbouw5 m2€ 7.000 – € 10.500
Tweezijdige dakopbouw5 m2€ 13.500 – € 18.000
Dakopbouw op plat dak25 m2€ 24.500 – € 29.500
AfmetingenPrijzenOpbouw
Dakopbouw 5 m2€ 8.500,-Nokverhoging
Dakopbouw 10 m2€ 12.500,-Verhoogde nok
Dakopbouw 15 m2€ 15.500,-Verlegde nok
Dakopbouw 20 m2€ 16.500,-Verlegde nok
Dakopbouw 25 m2€ 17.500,-Plat dak
Dakopbouw 30 m2€ 18.500,-Schuin dak
Dakopbouw 35 m2€ 20.500,-Recht plat dak
Dakopbouw 40 m2€ 24.500,-Recht schuin dak

Bent u benieuwd naar de kosten voor een dakkapel? Dan kunt u hier meer over lezen op de pagina “dakkapel kosten“.

Wilt u weten wat het kost om een dakopbouw te laten plaatsen door erkend aannemersbedrijf Multi Concurrent? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Prijzen dakopbouw

Als u besluit een dakopbouw te laten plaatsen dan zijn de kosten afhankelijk van een aantal keuzes. Hieronder zetten wij deze keuzes voor u op een rijtje:

Keuze 1: Dakopbouw op schuin dak of plat dak?

Dakopbouw plat dak kosten

Een dakopbouw plaatsen op een plat dak is de voordeligste optie. Dit komt omdat deze soort dakopbouw eenvoudig prefab gefabriceerd kan worden. Heeft uw woning geen plat dak? Dan kiezen veel mensen ervoor om een dakopbouw op hun garage te laten bouwen. De kosten voor een dakopbouw op een plat dak liggen tussen de € 1.000,- en € 1250,- per m2. Zoals al eerder vermeld gaan we hierbij uit van een prefab, casco dakopbouw. Dat betekent dat de kosten voor de afwerking er nog bijkomen.

Dakopbouw garage kosten

Deze kosten zijn nagenoeg hetzelfde als de kosten van een dakopbouw voor op een plat dak.

Dakopbouw schuin dak kosten

Verreweg de meeste mensen in Nederland hebben een schuin dak. Bij een schuin dak heeft u twee keuzes voor een dakopbouw:
Schuin dak (eenzijdig): Wanneer een dakkapel niet voldoende ruimte of stahoogte biedt, kunt u kiezen voor een eenzijdige dakopbouw. De nok aan één kant van uw dak wordt verhoogd. Dit kost tussen de € 1300,- en € 2100,- per m2.

Schuin dak (tweezijdig)

De meeste mensen met een schuin dak kiezen voor een tweezijdige dakopbouw. Dit betekent dat uw dak aan twee zijden wordt verhoogd. Dit biedt ontzettend veel extra ruimte en stahoogte. U bent natuurlijk ook twee keer zoveel geld kwijt. Gemiddeld kost een tweezijdige dakopbouw tussen de € 2600,- en € 4200,- per m2.

Keuze 2: Materiaalkeuze: kunststof, hout of steen

De tweede keuze die de prijs van een dakopbouw bepaalt, is de materiaalsoort. Bij een dakopbouw kunt u kiezen uit hout, kunststof of steen. De voordeligste optie is een houten dakopbouw. Daarna volgen een kunststof en stenen dakopbouw. Deze opties zijn iets duurder omdat het minder onderhoud vergt dan een houten dakopbouw. Wist u dat u tegenwoordig ook kunt kiezen voor een kunststof dakopbouw met houtlook? Zo heeft u weinig onderhoud aan uw dakopbouw, maar wel de mooie, natuurlijke uitstraling van hout.

Kiest u voor een stenen dakopbouw? Dan is het belangrijk dat u vooraf een goede berekening laat maken van de draagconstructie. Zoals u zich vast kunt voorstellen, is een stenen dakopbouw nogal zwaar. Dit kan een grote belasting opleveren voor de onderliggende verdiepingen.

Keuze 3: Een op maat gemaakte dakopbouw of een prefab dakopbouw?

Prefab dakopbouw kosten liggen lager dan de kosten voor een op maat gemaakte dakopbouw. Dat komt omdat een prefab dakopbouw vooraf in de fabriek wordt gemaakt. Vaak zijn dit standaard maten. Bij het plaatsen van de dakopbouw kan de opbouw in één keer op uw woning worden gehesen en afgewerkt. Dit scheelt materiaalkosten, manuren en bouwafval. Zaken die de prijs drukken dus.

Keuze 4: Extra opties voor uw dakopbouw

U kunt kiezen voor extra opties voor uw dakopbouw. Denk aan een ventilatierooster of een beveiligd hang- en sluitwerk. Deze opties zijn niet noodzakelijk, maar kunnen uw wooncomfort wel verhogen. Kiest u bij Multi Concurrent voor extra opties voor uw dakopbouw? Dan kunt u rekenen op een mooie korting.

Extra optieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 7 – € 11 per dm– Gezond dankzij goede ventilatie.
– Voorkomt vochtproblemen.
Draaikiepraam€ 120 – € 195 per stuk– Eenvoudiger ventileren door twee kiepstanden.
– Eenvoudig schoon te maken.
Beveiligd hang- en sluitwerk€ 75 – € 175 per raam– Houdt inbrekers tegen.
– Veilig gevoel.
Rolluik€ 450 – € 950 per stuk– Extra donker, handig voor slaapkamer.
– Zorgt voor een betere temperatuurregulatie.
Hor€ 70 – € 95 per stuk– Houdt insecten tegen.
Knieschotten€ 25 – € 35 per element– Creëert extra opbergruimte.
Casco dakopbouw schuin dak

Dakopbouw met plat dak

Een dak met een plat oppervlak leent zich uitstekend om op een dakopbouw op te laten maken. De gehele oppervlakte kan benut worden waardoor u op een relatief voordelige manier toch veel extra ruimte kan winnen.

Een dakopbouw voor een plat dak is vaak een op maat gemaakt prefab dakopbouw die alvorens het plaatsen op uw, in de fabriek word gefabriceerd. Na het bouwen van een prefab dakopbouw, wordt deze in delen uw dak opgetakeld. Wanneer de prefab dakopbouw gereed is, kunnen wij deze binnen een dag op uw woning plaatsen. Zo heeft u binnen een dag extra ruimte, die ook nog eens wind- en waterdicht is.

Een goed voorbeeld van een plat dak waar vaak een opbouw op wordt geplaatst is een garage. Omdat veel garages tegen een woning aangebouwd zijn kan de eerste etage dus vaak uitgebreid worden met een dakopbouw op de garage.

Wilt u op de kosten besparen? Dan is een nokverhoging misschien iets voor u.

Vrijblijvende offerte?

Dakopbouw plat dak kosten

Het aantal vierkante meters (m2) van een dakopbouw, bepalen natuurlijk voor een groot deel de kosten van een dakopbouw. Zo zijn de kosten voor dakopbouw per vierkante meter gemiddeld € 1.200. Als u een dakopbouw van 5 m2 wilt laten bouwen, zal u dat ongeveer € 6.000 kosten. Voor een opbouw van 10 m2 zijn de kosten € 12.000 en voor een opbouw van 20 m2 zijn de kosten € 24.000.

U kunt uiteraard een dakopbouw voor een plat dak ook voorzien van extra opties en u kunt ook de materialen bepalen. Deze keuzes zijn natuurlijk ook bepalend voor de kosten. De kosten voor een dakopbouw op een garage zijn hetzelfde. Let wel op dat we fundering van uw garage sterk genoeg is om een verdieping te dragen. Dit kunnen wij natuurlijk voor u uitzoeken. Wij begeleiden u in het hele traject.

Dakopbouw en vergunningen

Bij het aanbrengen van een dakopbouw op uw garage of dak van uw huis is in de meeste gevallen het aanvragen van een vergunning nodig. Het verkrijgen van de vergunning is mede afhankelijk van de volgende punten;

Wij helpen u natuurlijk met het aanvragen van een vergunning bij uw gemeente. U kunt bij een offerte aanvraag ook aangeven dat wij de vergunning voor u aanvragen. Wij zijn hier inmiddels zeer gedreven in geworden.

Dakopbouw kosten berekenen

Dakopbouw kosten berekenen

Als u exact wilt weten wat een dakopbouw gaat kosten, kunt u het beste een prijs opvragen middels een offerte. Hoe exacter deze is ingevuld, hoe exacter de prijs die wij u kunnen offreren.

Wanneer u bij ons een offerte aanvraagt, komen wij geheel vrijblijvend bij u op locatie. Wij zullen u vragen wat de wensen zijn en gaan vervolgens met u bekijken of u huis mankementen vertoont en natuurlijk welke mogelijkheden wij zien om u van meer ruimte te voorzien.

Met deze informatie kunnen we de exacte kosten berekenen. Als we dat gedaan hebben zullen we u een offerte toesturen met alle kosten netjes gespecificeerd. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Als u meerdere werkzaamheden wilt uit laten voeren. Is het verstandig om alle werkzaamheden door hetzelfde bedrijf te laten doen. Zo kunt u op de kosten besparen en houdt u een nauwe band met de uitvoerders zodat alles wordt zoals u dat heeft gepland.

AfmetingenPrijzenOpbouw
Opbouw 8 m2 € 11.000,-Nokverhoging
Opbouw 10 m2€ 13.000,-Verhoogde nok
Opbouw 15 m2€ 16.000,-Verlegde nok
Opbouw 20 m2€ 18.000,-Verlegde nok
Opbouw 25 m2€ 17.000,-Plat dak
Opbouw 30 m2€ 19.000,-Schuin dak
Opbouw 35 m2€ 21.000,-Recht plat dak
Opbouw 40 m2€ 24.000,-Recht schuin dak

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd.

Multi Concurrent maakt alleen gebruik van erkende vakmannen die intern door ons zijn opgeleid. Zo kunnen wij u onze uitstekende kwaliteit in dakopbouw garanderen. Wij bieden de laagste tarieven maar u krijgt er een uitstekende dakopbouw voor terug. Bij ons is de prijs-kwaliteitverhouding exceptioneel. Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Veelgestelde vragen en handige weetjes

Het plaatsen van een dakopbouw is een vrij grote ingreep. De gemiddelde kosten variëren dan ook aardig. Wilt u weten wat een dakopbouw in verschillende maten kost? Op deze pagina leest u meer over de prijzen per m2, kosten voor extra opties en tarieven voor verschillende materialen.

De kosten van een bouwtekening voor een dakopbouw wordt bepaald door de complexiteit van het ontwerp en de bestaande woning. Voor een dakopbouw is dit ongeveer € 750,-. Hoe complexer de dakopbouw, hoe hoger de kosten.

Bij een casco dakopbouw kan er een gemiddelde prijs per vierkante meter worden berekend door de aannemer. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent. De prijzen fluctueren in verband met maat, materiaal en opties. Bekijk onze pagina voor een handige overzicht.

Als u onze pagina bekijkt, kunt u makkelijk zelf u prijs berekenen. Op onze pagina staan alle variaties en de daar bijhorende kosten. Ook de aantal meters staan handig in een tabel weergegeven. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakopbouw te laten plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Probeer de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Zo kunnen wij u een exacte prijsopgaaf doen.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via het contactformulier hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.