Prefab dakopbouw

Prefab, we horen dit woord steeds vaker voorbij komen. Het woord prefab werd in Nederland voor het eerst zo rond 1950 gebruikt. Het is afgeleid van het Engelse woord prefabricated hetgeen ‘voorgefabriceerd’ betekent. Vandaag de dag wordt prefab te pas en onpas gebruikt. Ook bijvoorbeeld voor voedsel dat al voor gefabriceerd is en alleen nog bijvoorbeeld water hoeft toegevoegd te worden zoals bij instant noodles of pakjes soep of zakjes aardappel puree. Maar denkt men aan prefab dan gaan de gedachtes meestal uit naar toepassingen in de bouw. Geheel terecht. U kunt bijvoorbeeld denken aan prefab dakopbouw. Prefab dakopbouw is zeer geliefd vanwege de budgettaire voordelen maar ook vanwege de relatief lage kosten.

Ga snel naar

Wat is een prefab dakopbouw?

Wat prefab dakopbouw is? Zoals hierboven ook uitgelegd, gaat het bij prefab dakopbouw om in de fabriek voor- geproduceerde dak delen. De prefab dakopbouw is dus niet op maat gemaakt. Dit heeft veel voordelen. Vooral als u een vrij standaard maat dak heeft waar de prefab dakopbouw op geplaatst dient te worden. Een beetje gekscherend kan een prefab dakopbouw vergeleken worden met een prefab dak van lego. Iedereen heeft daar wel een beeld van hoe simpel en snel een legohuis in elkaar gezet kan worden. Een prefab dakopbouw is uiteraard wel iets ingewikkelder. Maar in het beste geval, is het een plaatsen van een prefab dakopbouw een koud kunstje. Plaatsen, afwerken en klaar!

Waar wordt de prefab dakopbouw voor gebruikt?

Veel mensen kiezen voor een prefab dakopbouw als ze een extra etage willen creëren. Maar ook wordt er veel gekozen voor prefab dakopbouw bij het laten maken van een dakkapel.

Soort dak

Heeft u een plat dak of een schuin dak? In beide gevallen kunt u vaak kiezen voor prefab dakopbouw. Laat u adviseren door een expert op gebied van prefab dakopbouw. Deze expert zal u ook advies kunnen geven over de soort afwerking van de prefab dakopbouw. Heeft u een afwijkende vorm of maat dak, dan is een prefab dakopbouw niet altijd een optie. Vraag het vooral aan uw dak expert.

Nieuw of oud dak

Veel mensen kiezen voor een prefab dakopbouw bij een nieuwe dakopbouw of dakkapel. Toch is het ook mogelijk om bij renovatie te kiezen voor een prefab dakopbouw. Uw dak expert kan u hierover adviseren.

Een prefab dakopbouw is snel geplaatst

Een van de grote voordelen van een prefab dakopbouw is de snelheid waarop de prefab dakopbouw geplaatst kan worden. In sommige gevallen heeft de dak expert slechts één dag nodig om het dak te plaatsen. Hoe fijn is deze gedachte! Eén van de grote obstakels van een verbouwing is tenslotte vaak de tijd dat het kost. Tijd kost geld maar soms nog belangrijker: de meer tijd een verbouwing kost, de meer overlast men kan verwachten. Bij een prefab dakopbouw is de overlast minimaal. U kunt al snel genieten van de prefab dakopbouw. Als u voor een totaal pakket kiest dan hoeft u zich alleen nog maar druk te maken over de inrichting van uw (nieuwe) ruimte. In andere gevallen kunt u er ook voor kiezen om voor casco uitvoering te gaan. Dan heeft u er zelf nog wel wat werk aan. Een casco uitvoering is wat voordeliger dus een goede optie als u zelf de handen uit de mouwen wil steken en wat geld wil besparen.

Dakopbouw garage

Minimale bouwoverlast met een prefab dakopbouw

Een belangrijke reden waarom mensen vaak een verbouwing voor zich uitschuiven is omdat een verbouwing eigenlijk nooit uitkomt. Verbouwen betekent vaak dat mensen ergens anders moeten logeren of rekening moeten houden met veel overlast. Helemaal nu thuiswerken steeds meer tot het nieuwe normaal is gaan horen, is het hebben van zo min mogelijk overlast erg belangrijk geworden. Maar wat als u toch snel die extra opbouw op het huis geplaatst wil hebben? Dan is het ongetwijfeld mooi te horen dat bij een prefab dakopbouw, de overlast minimaal gehouden kan worden. De prefab dakopbouw is tenslotte al nagenoeg af. Het moet slechts geplaatst worden en afgewerkt worden. In het beste geval kost dit maar één dag. ‘Lees ik het goed?’, zullen veel mensen denken. Jazeker! Prefab dakopbouw is vaak zo makkelijk en simpel te plaatsen dat het maar weinig tijd kost. Dus kunt u al snel genieten van het eindresultaat.

Prefab dakopbouw gemaakt in de werkplaats

Een prefab dakopbouw wordt in de werkplaats van de dak expert gemaakt. Het is onterecht om te denken dat alle prefab dak opbouwen precies hetzelfde zijn. De dak expert komt eerst bij u kijken en meten. Ook worden de wensen op gebied van het te plaatsen dak besproken. Dan gaat de dak expert pas aan de slag. Dus een prefab dakopbouw is wel degelijk maatwerk. Al wordt er wel gewerkt met standaard maten. Dus als het afwijkt van gangbaar dan is een prefab dakopbouw niet altijd een optie. Een groot voordeel van het fabriceren van de prefab dakopbouw in de werkplaats is dat het gemaakt kan worden onder ideale omstandigheden. Een dak maken in de buitenlucht kan soms de nodige uitdagingen geven. Denk aan regen, hagel, storm of juist extreme hitte. In een werkplaats heeft de dak expert daar geen last van. Dit komt dan ook ten goede aan de kwaliteit van de prefab dakopbouw.

Waaruit bestaat een prefab dakopbouw?

Uit welk materiaal een prefab dakopbouw bestaat, is verschillend. Dat wordt in samenspraak met de opdrachtgever en dak expert gekozen. De meeste prefab dak opbouwen bestaan uit een houten skelet. Daarna wordt er gekozen voor óf hout, óf zink, óf kunststof voor de verdere afbouw. Dat is afhankelijk van uw wensen, uw budget en wat er mogelijk is voor uw bouwproject. Een dak expert zal uw wensen bespreken en de mogelijkheden noemen die voor uw specifieke situatie gelden. Elk dak is weer anders dus is het lastig hier in het algemeen iets over te zeggen.

Een prefab dakopbouw zelf plaatsen

Een prefab dakopbouw is door een deskundige makkelijk en snel te plaatsen. Misschien bent u zelf handig en kunt het zelf doen. Laat u informeren door een expert om vervelende verassingen achteraf te voorkomen. U kunt ook kiezen om het dak casco te laten plaatsen. Dan zorgt u bijvoorbeeld zelf voor de afwerking zoals het stuken.

Vrijblijvende offerte?

De voor- en nadelen van een prefab dakopbouw

Er zijn veel voordelen van de prefab dakopbouw te noemen. Het is vaak een budgettair aantrekkelijke oplossing. De kosten vallen vaak lager uit dan bij het laten plaatsen van een gangbare dakopbouw.
De prijs valt mede vaak wat lager uit doordat het weinig tijd kost om de prefab dakopbouw te plaatsen. Dat is meteen het tweede voordeel van de prefab dakopbouw. Het kost doorgaans ontzettend weinig tijd om de prefab dakopbouw te plaatsen. Soms is het klusje al in één dag gepiept. Heeft u behoefte aan snel resultaat dan is het zeker te overwegen om voor een prefab dakopbouw te gaan.

Voordelen prefab dakopbouw

Van de voordelen wordt ook vaak de toepasbaarheid genoemd. Heeft u een plat dak dan is prefab dakopbouw vaan een goede optie voor uw dak. Maar ook bij een schuin dak is een prefab dakopbouw vaak goed toe te passen. Bij nieuwbouw wordt het veel gebruikt. Maar prefab dakopbouw wordt ook wel gekozen bij renovatie van een bestaand dak. De kwaliteit van de prefab dakopbouw is ook vaak goed te noemen. Het wordt tenslotte onder prima omstandigheden in de werkplaats gemaakt. Dus de dak expert wordt niet getergd door slechte werkomstandigheden op het dak door weersinvloeden of omdat het lastig werken is op die hoogte.

Een voordeel dat nog niet genoemd is van prefab dakopbouw is dat het een vrij lichte constructie is. Dus heeft u niet zo’n sterke constructie dan is het extra verstandig om een prefab dakopbouw te overwegen.

Nadelen prefab dakopbouw

Zijn er ook nadelen van prefab dakopbouw te noemen? Ondanks dat er vele voordelen zijn aan prefab dakopbouw, kiezen sommige mensen toch voor andere soorten dakbedekking. Dit bijvoorbeeld doordat prefab dakopbouw soms wat meer overlast geeft qua geluid. Een flinke hagelbui klinkt soms met een prefab dakopbouw wat hard. De één vindt dit juist gezellig maar een ander kan dit niet waarderen.

Een ander nadeel is dat het wat lastiger is om prefab dakopbouw te plaatsen bij daken met wat meer uitdagingen in de vorm van schoorstenen of (ronde) dakkoepels. Ook als het dak geen standaard afmetingen heeft, wordt het lastig een prefab dakopbouw te laten plaatsen. Heeft u echt specifieke wensen qua materiaal en kleur dan kleven er ook wat beperkingen hieromtrent bij een prefab dakopbouw. Bij de ‘ouderwetse’ op maat-manier heeft u meer keuze.

Prefab dakopbouw

Vrijblijvende offerte aanvragen

U overweegt een prefab dakopbouw? Dan is het verstandig om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo krijgt u snel een goed beeld over de kosten en voorwaarden voor het plaatsen van een prefab dakopbouw. Bedenk hierbij of u wil kiezen voor een casco prefab dakopbouw of dat u kiest voor een totaalpakket waarin u zich alleen maar hoeft te bekommeren over de inrichting van de (nieuw gecreëerde) ruimte.

Wie weet kunt u ook in no-time genieten van uw prefab dakopbouw!

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.