Dakopbouw

Een dakopbouw of opbouw op uw dak kan op vele verschillende manier. De meest voorkomende manier van het ophogen van uw dak is een dakkapel. U kunt er ook voor kiezen om een complete verdieping te laten plaatsen.

Als u een complete verdieping of een enkele kamer op uw nieuwbouw (of bestaande woning) wilt laten plaatsen, noemen wij dit ook een dakopbouw of opbouw van een woning. Als u kiest voor een complete verdieping, kunt u op een betaalbare manier, wel meer dan 25% woonoppervlakte creëren. Vandaar dat veel mensen kiezen voor een dakopbouw. Het is dus een relatief eenvoudige manier om in uw woning te blijven wonen als u meer woonoppervlakte nodig heeft. Als u in de hoogte laat uitbouwen, hoeft u niet in te leveren op ruimte van andere ruimtes zoals bijvoorbeeld uw tuin, voorportaal of garage. De gemiddelde gekozen meters van dakopbouwen ligt tussen de 20 en 50 vierkante meter (m2).

Omdat Multi Concurrent jaarlijks zo een 50 tot 60 prefab en casco dakopbouwen met dakkapel of verhoogde nok plaatst, krijgen wij veel aanvragen. De meeste aanvragen gaan over de kosten of prijs van een dakopbouw. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat zijn de gemiddelde kosten van een extra verdieping?
 • Hoe duur is een dak op laten bouwen of dak verhoging?
 • Wat zijn de gemiddelde prijzen?
 • Is het laten plaatsen van een dakopbouw prijzig?

­
Het laten plaatsen van een verhoging van uw dak of het uitbreiden van uw woonoppervlakte is niet goedkoop. Wij zijn relatief wel goedkoper dan de concurrent. Bij ons krijgt u een rechtvaardige prijs kwaliteitsverhouding. Uw woning stijgt vaak ook in waarde, waardoor de kosten zichzelf terug verdienen.

Inhoudsopgave

Vergunning voor een dakbouw

Het is noodzakelijk om een vergunning aan te vragen bij grotere verbouwingen, in bepaalde gevallen kunt u een kleinere aanpassing vergunningsvrij uitvoeren. Kijk op de website van uw gemeente voor de regelgeving omtrent de verstrekking van vergunningen.

Wij kunnen informatie verstrekken over de emissiegraad van onze werkzaamheden in een uitgebreid bouwplan. We kunnen ook bouwbegeleiding zoals een architect voor u regelen. Met behulp van specialisten stelt u een plan op voor het krijgen van een vergunning. Deze presenteert u dan aan de gemeente voor het bouwproces begint.

Wij kennen de procedures en kunnen een zo hoog mogelijke kans creëren dat de vergunningsaanvraag voor een dakopbouw wordt goed gekeurd. Daarnaast is het belangrijk dat de constructie van uw woning een opbouw toestaat.

Prijs dakopbouw

Voor een dakopbouw bij een plat dak betaalt u minder dan wanneer het beginpunt een spitsvorm met een nok is. De aanleg van een basisconstructie, prefab, fabrieksoplage dakopbouw kost gemiddeld € 30.000 tot € 50.000, goedkopere modellen beginnen bij € 16.500. Voor het uitvoeren van maatwerk en uniek handwerk is in overleg een prijs vast te stellen. Bij het bouwen van een dakopbouw op een plat dak dienen we te kijken naar de noodzaak van structuurbestendigheid, dit is niet altijd nodig en zal ter plekke vastgesteld worden.

Wanneer u duidelijkheid wilt over de dakopbouw kosten voor uw situatie kunt u het best een offerte aanvraag invullen zodat we u een richtprijs kunnen geven. Uiteraard is dit geheeld vrijblijvend. Het helpt ons als u zo gedetailleerd mogelijk het offerte formulier invult. Om u toch alvast een beetje op weg te helpen laten we u hier een kostenoverzicht zien van de gemiddelde prijzen.

AfmetingKostenSoort opbouw
Opbouw van 8 m2€ 11.000Met een nok verhoging
Opbouw van 10 m2€ 13.000Met een verhoogde nok
Opbouw van 15 m2€ 16.000Met een verlegde nok
Opbouw van 20 m2€ 18.000Met een verlegde nok
Opbouw van 25 m2€ 17.000Met een plat dak
Opbouw van 30 m2€ 19.000Met een schuin dak
Opbouw van 35 m2€ 21.000Met een recht plat dak
Opbouw van 40 m2€ 24.000Met een recht schuin dak

Dakopbouw plat dak

Het kan zijn dat u na verloop van jaren het gevoel heeft dat uw woning te klein is geworden. Misschien krijgt u kinderen of wilt een nieuw kantoor maar heeft u hier de ruimte niet voor. Indien u een woning met een plat dak heeft, zijn extra vierkante meters relatief makkelijk te realiseren.

Dakopbouw

Bij een dakopbouw voor een plat dak, kan er vaak snel gewerkt worden, binnen korte tijd heeft u woning de extra ruimte die u nodig heeft. Een dakopbouw voor een plat dak is vaak prefab en deze wordt in de fabriek al geheel op maat gemaakt. Multi Concurrent helpt u verder bij de realisatie van een dakopbouw bij een plat dak waardoor u meerwaarde op uw woning krijgt en er ruimte vrijkomt.

De uitsparing die in uw dak wordt gemaakt zal passend zijn voor de nieuwe opbouw en op deze manier zal de dakopbouw dan ook in een keer op uw dak worden gehesen. Zo heeft u vaak geen last van de werkzaamheden en kunt u binnen enkele dagen al gebruik maken van uw extra ruimte.

Prefab dakopbouw

Met een prefab heeft u een echt goede kans dat uw klus met spoed kan worden uitgevoerd. We leveren een basismodel, een klassieke stijl of een moderne stijl fabrieksuitgave. Al dezen kunnen op maat worden afgewerkt.

Een pre-fabricage opbouw is in meeste gevallen een stuk goedkoper dan een opbouw die op maat gemaakt mag worden. Dit is mogelijk omdat het vaak standaard maten betreft en de constructie ervan al helemaal uitgestippeld is. Het proces is ook vaak voor fabricage geoptimaliseerd.

Als de maten uitwijken van de standaard, kunt u geen prefab gebruiken en dan zal werk geheel op maat gebeuren. Een prefab dakopbouw voor een plat dak is een effectieve oplossing voor snelle klussen. Met een dakopbouw op maat kan er meer resultaat behaald worden op langere termijn.

De kosten voor een prefab dakopbouw zijn vaak een stuk goedkoper. Zo zijn er dakopbouwen van 20 m2 beter beschikbaar vanaf € 14.500. Een prefab dakopbouw bestaat vaak uit een houtskelet. Dit is omdat hout gemakkelijk te bewerken is en dus ideaal is om een constructie mee te maken.. Bovendien kan het gemakkelijk in delen vervoerd worden en gemakkelijk naar een bestaand dak gehesen worden.

Dakkapel als dakopbouw

Zolang de uitbreiding van de ruimte onder een schuine kap wordt bereikt door een uitstekende aanbouw op het schuine vlak van het dak, spreken we van een dakkapel. Een dakkapel heeft een spitsvorm en is zo makkelijk te herkennen.

Wanneer u aan bepaalde regels voldoet, kunt u een dakkapel plaatsen zonder een vergunning. Dat betekent onder andere dat de bovenzijde van de dakkapel 50 cm onder de nok blijft, 50 cm uit de scheidingsmuur met de buren en de onderzijde van de dakkapel op maximaal 100 cm boven de dakvoet begint.

Een dakkapel is een vaak gebruikte opbouw op daken. Een dakkapel is zeer geschikt om van een etage met schuine daken, een volledig bruikbare verdieping op de woning te maken. De meeste dakkapellen zijn prefab, dit staat voor pre fabricaat. U kiest van te voren de meest geschikte oplossing voor uw woning uit een aantal dakkapellen. Tijdens het bouwen wordt er dan een gat in uw schuine dak gezaagd en de dakkapel wordt simpel weg in uw dak getild en bevestigd door onze erkende vakmannen.

Hoeveel ruimte krijgt u met een dakopbouw?

U krijgt mogelijk een zee van ruimte erbij met een dakopbouw, benut een plat dak. De precieze uitvoering hangt van u af, bedenk dat u met een nieuw vloerplan meerwaarde kan creëren. Denk daarnaast aan de marktwaarde van uw woning. Het is een goed idee om bouwkundig advies te vragen over de ideale indeling van het perceel. Belangrijk is het krijgen van ruimte en functionaliteit in de vormgeving van uw woning.

De meest praktische oplossing is vaak om de dingen simpel te houden en om voor een vakkundige afwerking een bouwbedrijf in te schakelen. Een dakopbouw bij een plat dak is de beste klus voor ons, we leveren zowel prefab als werk op maat. Houtbewerking is in feite een ambacht, voor een goed eindresultaat is het meestal nodig om maatwerk te leveren, hierbij komt het zorgvuldig afwerken van hout en andere materialen.

Daarvoor kennen wij de juiste mensen, we geven u de ruimte, gedurende het gehele proces. Om uw voorkeuren op een rij te zetten en de beste versie van uw woning in kaart te brengen. Daarom is het handig om na te denken over wat u wilt van uw woning, hoe u het maximale gebruik eruit kan halen, het naar uw hand zet, volgens een bepaalde stijl en of er originele details die u op maat wilt laten maken binnen de woning geplaatst worden.

De extra ruimte die u gaat krijgen van het plaatsen van een opbouw is afhankelijk van het dak oppervlak. Wij kunnen u natuurlijk wel voorzien van een grove schatting;

 • Dakopbouw plat dak 4 meter breed bij 8 meter lang = 32 m2
 • Dakopbouw steil dak 4 meter breed bij 8 meter lang = 25 m2
 • Dakopbouw schuin dak 4 meter breed bij 8 meter lang = 30 m2

­
Dakopbouw schuin dak

Optopping

Met een optopping in de vorm van een dakopbouw bij een plat dak heeft u geen problemen met ruimtegebrek meer, uw woongemak wordt vergroot en u kan werken aan een nieuw vloerplan. U krijgt een groter woonoppervlak door de additie van een halve of hele verdieping. Zo kan u ook zonder verhuizen ruimte krijgen voor extra kamers. Met deze ruimte kan u geheel vrij te werk gaan. We brengen u in contact met de vakmensen in ons netwerk. Wilt u informatie over de optie van basisoplevering of werk op maat, neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bouwstijl van een dakopbouw

Normaliter kan er gekozen worden voor een stijl in het interieur, wat er eerder komt dan de stoffering is de stijl van de bouw. Meestal wordt dit over het hoofd gezien en kiest men niet voor bijzondere details. Dat begrijpen wij ook, dit is makkelijker. Het is zo aangenaam om in een ruimte te zijn die smaakvol is ingericht. Laat staan een ruimte waarin met zorg gelet is op details, met zorgvuldig handwerk, zoals dat vroeger was voordat de prefab kwam. Een dakopbouw kan net als een inrichting een stijl hebben, de meest voorkomende opties zijn modern en klassiek.

 • Klassiek: we kunnen alle standaardmodellen naar wens voor u op maat stellen. Extra werk is houtwerk op maat voor uw kozijnen en het integreren van organische vormen in het hout en stucwerk. Een stijl kunnen uitvoeren in de bouw van een woning is een vorm van ambacht. Het vergt tijd en er wordt niet bespaard op het materiaal.
 • Modern: dit is de prijzigste optie, er wordt naast strak stucwerk en hoge kwaliteitsvloeren gewerkt met metalen zoals aluminium voor de afwerking. De meest actuele toepassingen worden geïntegreerd.

­
Dakopbouw dakkapel

Garage opbouwen

Als u op een garage bouwt dient u rekening te houden met mogelijk funderingswerk of gespecialiseerd sloopwerk. Mogelijk heeft uw garage een plat dak, dit vergemakkelijkt de zaak. Als uw garage een plat dak heeft, scheelt dit natuurlijk ook aanzienlijk in de kosten. Zo niet, dan is belangrijk om eerst te laten kijken naar wat er precies gesloopt moet worden voordat we beginnen met de dakopbouw bij een plat dak. De winst is dat we een totaalpakket aanbieden.

We zullen voor u de indeling van een garage opbouw op een rijtje zetten:

 • Vaste trap naar de opbouw toe
 • Ramen aan de voorzijde en achterzijde
 • Dubbel glas plaatsing
 • Eventueel dakramen
 • Twee slaapkamers
 • Badkamer
 • Houten kozijnen plaatsen

­

Opbouw samen met uw buren

Is er een verstandhouding tussen u en uw buren, zou een dakopbouw op een plat dak met hen samen gerealiseerd worden, dan kan dit mogelijk voordelig zijn. Zorg voor duidelijke afspraken of een compromis. Met een dakopbouw bij een plat dak heeft u invloed op uw omgeving, bespreek met ook met andere buren in de omgeving of zij het eens zijn met de aanpassingen.

Materiaalkeuze bij een extra verdieping

Het is onze missie om mensen aan te zetten tot een waardering voor kwaliteit, om ze te informeren over stijlkenmerken en hoogwaardig materiaal. Bij het opbouwen van een extra verdieping kan u natuurlijk alle mogelijke kanten op. Bedenk dan eens dat de kwaliteit van het materiaal en de stijl van uitvoering centraal staan bij de belevenis van uw woning. Deze twee zaken zijn de essentie voor mensen die actief en bewust omgaan met het vormgeven aan de omgeving.

Niet alleen de materiaalkeuze van uw dakopbouw is belangrijk. Als u er voor kiest om een dakraam te laten plaatsen, dan is het natuurlijk wel zo mooi om uw dakramen op te bouwen met hetzelfde materiaal als die van uw dakopbouw.

Vrijblijvende offerte

Met een dakopbouw op een plat dak kunnen we gelijk beginnen omdat hier niet gesloopt hoeft te worden. Bij een spitsvormig of gevel dak is dat anders, daar bij dienen er aanpassingen te worden verricht voordat de bouw van een opbouw kan beginnen. In beide gevallen kunt u een offerte aanvragen.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen, we kunnen een houtbewerker of een architect aanraden. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.