Dakopbouw

Wanneer uw woning te klein is geworden, hoeft u niet altijd te verhuizen. U kunt uw woning ook uitbreiden met een dakopbouw. Met een opbouw op uw dak creëert u al snel 25% meer leefruimte. Zonder dat u in hoeft te leveren op ruimte in uw tuin! De meest gekozen dakopbouw is een dakkapel, maar er zijn meer opties. Wist u dat u ook een complete verdieping op een plat dak kunt laten plaatsen? Hieronder beantwoorden wij al uw vragen over dakopbouw.

Ga snel naar

Wat is een dakopbouw?

Een dakopbouw is het plaatsen van een extra verdieping op het dak van uw woning. Hierdoor wordt meer woonruimte gecreëerd. Het kan namelijk zo zijn dat u na verloop van jaren het gevoel heeft dat uw woning te klein is geworden. Misschien krijgt u kinderen of wilt een nieuw kantoor maar heeft u hier de ruimte niet voor.

Veel mensen kiezen voor een dakkapel wanneer zij de leefruimte op hun zolder willen vergroten, maar dit mag eigenlijk geen dakopbouw worden genoemd. Van een dakopbouw spreek je pas wanneer er een extra verdieping wordt geplaatst.

Veel mensen kiezen voor een opbouw op hun dak omdat ze meer woonruimte nodig hebben, maar niet willen verhuizen. Ook hoeft u met een dakopbouw geen kostbare ruimte in te leveren in uw tuin. Iets wat bij een uitbouw of serre wel het geval zou zijn. Ook is een dakopbouw een uitstekende manier om de waarde van uw woning te verhogen.

Dakopbouw

Op welke type daken kan een dakopbouw worden geplaatst?

Vraagt u zich af of uw woning wel geschikt is voor een dakopbouw? In principe kan er op iedere woning een dakopbouw worden geplaatst. Het meest eenvoudig is dit op een plat dak, maar ook op een schuin dak kan prima een opbouw worden geplaatst. Bijvoorbeeld door een verhoogde nok, verlegde nok of een dakkapel.

Dakopbouw plat dak

Het plaatsen van een dakopbouw is het eenvoudigst op een plat dak. Sommige woningen hebben een plat dak van zichzelf, maar vaak wordt hiervoor de garage gebruikt.

Het grote voordeel van het plaatsen van een dakopbouw op een plat dak is dat de extra verdieping prefab gemaakt kan worden. Er wordt een uitsparing gemaakt op uw dak en bij het plaatsen van de dakopbouw kan deze in één keer op uw dak worden gehesen. Dat scheelt tijd, manuren en bouwafval.

Bij een plat dak kunt u vaak al binnen enkele dagen gebruik maken van uw nieuwe leefruimte.

Dakopbouw schuin dak

Ook op een schuin dak kan prima een dakopbouw worden geplaatst. Hierbij is maatwerk wel noodzakelijk. De dakopbouw moet immers helemaal op maat worden gemaakt voor uw dak. Ook bij een schuin dak kan de dakopbouw prefab worden gemaakt.

Dakkapel plaatsen

Zolang de uitbreiding van de ruimte onder een schuine kap wordt bereikt door een uitstekende aanbouw op het schuine vlak van het dak, spreken we van een dakkapel. Een dakkapel heeft een spitsvorm en is zo makkelijk te herkennen.

Een dakkapel is een veel gekozen opbouw op daken. Een dakkapel is zeer geschikt om van een etage met schuine daken, een volledig bruikbare verdieping te maken. De meeste dakkapellen zijn prefab. U kiest van tevoren de meest geschikte oplossing voor uw woning uit een aantal dakkapellen. Tijdens het bouwen wordt er dan een gat in uw schuine dak gezaagd en de dakkapel wordt simpelweg in uw dak getild en bevestigd door onze erkende vakmannen.

Vergunning dakopbouw

Voordat u een aanbouw of dakkapel laat plaatsen, willen wij u eerst informeren over de benodigde vergunningen. 

Vergunning voor dakopbouw

Voor een dakopbouw heeft u altijd een vergunning nodig van uw gemeente. Deze vergunning vraagt u aan bij het Omgevingsloket. Voordat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet het voldoen aan het Bouwbesluit, het Bestemmingsplan en de Welstandsnota.

Wij kunnen informatie verstrekken over de emissiegraad van onze werkzaamheden in een uitgebreid bouwplan. We kunnen ook bouwbegeleiding zoals een architect voor u regelen. Met behulp van specialisten stelt u een plan op voor het krijgen van een vergunning. Deze presenteert u dan aan de gemeente voor het bouwproces begint. Wij kennen de procedures en kunnen een zo hoog mogelijke kans creëren dat de vergunningsaanvraag voor een dakopbouw wordt goedgekeurd. Daarnaast is het belangrijk dat de constructie van uw woning een opbouw toestaat.

Vergunning voor dakkapel

Bij een dakkapel moet u in de meeste gevallen ook een vergunning aanvragen. Wanneer uw dakkapel aan de grenst aan openbaar toegankelijk gebied, is altijd een vergunning nodig. Grenst het aan eigen terrein, dan heeft u niet altijd een vergunning nodig. Controleer daarom altijd bij uw gemeente wanneer u een vergunning moet aanvragen voor uw dakkapel.

Prijs dakopbouw

Eén van de meest gestelde vragen over dakopbouw is: ‘Wat kost een dakopbouw’? Het bepalen van de exacte kosten voor uw dakopbouw is maatwerk. De prijs is afhankelijk van o.a. de oppervlakte (aantal m2), het gekozen materiaal en de isolering.

Een dakopbouw op een plat dak is doorgaans goedkoper dan een dakopbouw op een schuin dak. Hier komt immers meer maatwerk bij kijken. Ook is een houten dakopbouw goedkoper dan een stenen dakopbouw.

Wanneer u duidelijkheid wilt over de dakopbouw kosten voor uw situatie kunt u het best een offerte aanvraag invullen zodat we u vrijblijvend een richtprijs kunnen geven. Het helpt ons als u zo gedetailleerd mogelijk het offerte formulier invult. Om u toch alvast een beetje op weg te helpen laten we u hier een kostenoverzicht zien van de gemiddelde prijzen.

Afmeting dakopbouwKosten
Opbouw van 8 m2€ 10.500
Opbouw van 10 m2€ 12.500
Opbouw van 15 m2€ 15.500
Opbouw van 20 m2€ 16.500
Opbouw van 25 m2€ 17.500
Opbouw van 30 m2€ 18.500
Opbouw van 35 m2€ 20.500
Opbouw van 40 m2€ 23.500

Het laten plaatsen van een dakopbouw of het verhogen van uw dak is niet goedkoop. Toch zijn wij van Multi Concurrent relatief goedkoper dan onze concurrenten. Bij ons kunt u altijd rekenen op een eerlijke prijs/kwaliteit verhouding.

Omdat een dakopbouw zorgt voor een waardestijging van uw woning, verdienen de kosten zich op die manier vaak terug.

Vrijblijvende offerte?

Prefab dakopbouw

Prefab dakopbouw wint aan populariteit. Het materiaal en daarmee de kwaliteit van prefab wordt steeds beter. Een prefab dakopbouw wordt vooraf in de fabriek gebouwd en kan direct op uw dak worden geplaatst. Dit scheelt u tijd, manuren en bouwafval. Hierdoor liggen ook de kosten een stuk lager dan bij een op maat gemaakte dakopbouw. Een prefab dakopbouw kost bij 20 m2 € 14.500.

Wist u dat een prefab dakopbouw kant-en-klaar met beglazing en elektra kan worden geleverd? Kiest u voor een prefab dakopbouw? Dan wordt deze vaak al in één dag geplaatst.

Hoeveel ruimte krijgt u met een dakopbouw?

Een dakopbouw zorgt voor aanzienlijk meer ruimte. Een dakopbouw is dus ideaal wanneer u een extra slaapkamer, kantoorruimte of hobbyruimte wilt realiseren. Om u een indicatie te geven:

Dakopbouw dakkapel

Optopping

Optopping betekent het verhogen van het dak, oftewel: het plaatsen van een complete verdieping bovenop uw woning of garage.

Met een optopping in de vorm van een dakopbouw bij een plat dak heeft u geen problemen met ruimtegebrek meer, uw woongemak wordt vergroot en u kan werken aan een nieuw vloerplan. U krijgt een groter woonoppervlak door de additie van een halve of hele verdieping. Zo kan u ook zonder verhuizen ruimte krijgen voor extra kamers. Met deze ruimte kunt u geheel vrij te werk gaan. We brengen u in contact met de vakmensen in ons netwerk. Wilt u informatie over de optie van basisoplevering of werk op maat? Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bouwstijl van een dakopbouw

Normaliter kan er gekozen worden voor een stijl in het interieur, wat er eerder komt dan de stoffering is de stijl van de bouw. Meestal wordt dit over het hoofd gezien en kiest men niet voor bijzondere details. Dat begrijpen wij ook, dit is makkelijker. Het is zo aangenaam om in een ruimte te zijn die smaakvol is ingericht. Laat staan een ruimte waarin met zorg gelet is op details, met zorgvuldig handwerk, zoals dat vroeger was voordat de prefab kwam. Een dakopbouw kan net als een inrichting een stijl hebben, de meest voorkomende opties zijn modern en klassiek.

Klassiek: we kunnen alle standaardmodellen naar wens voor u op maat stellen. Extra werk is houtwerk op maat voor uw kozijnen en het integreren van organische vormen in het hout en stucwerk. Een stijl kunnen uitvoeren in de bouw van een woning is een vorm van ambacht. Het vergt tijd en er wordt niet bespaard op het materiaal.

Modern: dit is de prijzigste optie, er wordt naast strak stucwerk en hoge kwaliteitsvloeren gewerkt met metalen zoals aluminium voor de afwerking. De meest actuele toepassingen worden geïntegreerd.

Dakopbouw garage

Dakopbouw garage

Een dakopbouw bouwen op een garage is een aantrekkelijke optie. Vaak heeft een garage al een plat dak van zichzelf, waardoor een opbouw eenvoudig te realiseren is. Bovendien kunt u een opbouw op een garage zien als een uitbouw of verlengstuk van de eerste etage van uw woning.

Opbouw samen met uw buren

Is er een verstandhouding tussen u en uw buren, zou een dakopbouw op een plat dak met hen samen gerealiseerd worden, dan kan dit mogelijk voordelig zijn. Zorg voor duidelijke afspraken of een compromis. Met een dakopbouw bij een plat dak heeft u invloed op uw omgeving, bespreek met ook met andere buren in de omgeving of zij het eens zijn met de aanpassingen.

Dakopbouw schuin dak

Materiaalkeuze bij een extra verdieping

Het is onze missie om mensen aan te zetten tot een waardering voor kwaliteit, om ze te informeren over stijlkenmerken en hoogwaardig materiaal. Bij het opbouwen van een extra verdieping kan u natuurlijk alle mogelijke kanten op. Bedenk dan eens dat de kwaliteit van het materiaal en de stijl van uitvoering centraal staan bij de belevenis van uw woning. Deze twee zaken zijn de essentie voor mensen die actief en bewust omgaan met het vormgeven aan de omgeving.

Niet alleen de materiaalkeuze van uw dakopbouw is belangrijk. Als u er voor kiest om een dakraam te laten plaatsen, dan is het natuurlijk wel zo mooi om uw dakramen op te bouwen met hetzelfde materiaal als die van uw dakopbouw.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Veelgestelde vragen en handige weetjes

Een dakopbouw kan best prijzig zijn. De prijsopbouw bestaat uit materiaal, formaat en extra opties. De gemiddelde kosten fluctueren hierdoor ook enorm. Wilt u precies weten wat een dakopbouw in verschillende maten en materialen kost? Bekijk deze pagina voor een overzicht van alle tarieven.

In meer dan 80% van de gevallen zal er een vergunning verstrekt moeten worden door uw gemeente voor een vergroting van uw leefruimte middels een opbouw op uw woonhuis. Wij begeleiden u in dit proces. heeft jarenlange ervaring met het aanvragen van vergunningen voor een dakopbouw. Onze vergunningsafdeling is hierin gespecialiseerd en weet precies hoe wij een aanvraag moeten doen bij de gemeente.

Vanwege de vele voordelen ten opzichte van een opbouwdakkapel! Zo heeft heeft u minimale overlast en nauwelijks afval. Vaak kunnen wij u voorzien van een prefab opbouw binnen een dag. Door de zorgvuldige voorbereiding is de overlast vaak minimaal. Een prefab is ook een stuk goedkoper dan het laten plaatsen van een dakopbouw op maat.

Wij geloven dat het goed is om eerst uw plannen voor een nieuwe dakopbouw gereed te hebben en vervolgens een aannemer te kiezen. Multi Concurrent helpt u bij beide. Wij zijn uw aannemer maar hebben ook specialistische architecten in huis, om uw dakopbouw tot een succes te maken.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakopbouw of dakkapel te plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.