Dakopbouw plat dak

Een dakopbouw zorgt voor meer woonruimte. Zo heeft u ineens de mogelijkheid tot een extra slaapkamer, hobbyruimte of kantoor met uitzicht. Een dakopbouw met plat dak is een aantrekkelijke optie. Het levert meer ruimte op dan een dakopbouw met schuine daken. Ook is dit de dakopbouw die het snelst te realiseren is. Vaak kunnen wij in één dag uw complete dakopbouw plaatsen! Hieronder geven we antwoord op al uw vragen over een dakopbouw met plat dak.

Ga snel naar

Voordelen dakopbouw plat dak

Hierboven noemden we al enkele voordelen van een dakopbouw met plat dak. Dit type dakopbouw levert u verreweg de meeste ruimte op omdat het geen schuine zijden heeft. U kunt dus overal rechtop staan. Een dakopbouw met plat dak is dan ook zeer geschikt om één of zelfs twee extra kamers te creëren.

Ook is een dakopbouw met een plat dak het snelst te realiseren. U heeft immers niet te maken met schuine zijden, waardoor er minder maatwerk is. Een dakopbouw met plat dak kan vaak prima prefab gemaakt worden. Binnen één dag hijsen we uw nieuwe dakopbouw op uw woning. Een prefab dakopbouw is de goedkoopste oplossing, en veel voordeliger dan een dakopbouw op maat.

Kosten dakopbouw plat dak

Iedere woonsituatie is anders. Net als uw keuze in materiaal en afwerking. Het is dus lastig om een exacte prijsopgave te geven voor een dakopbouw met plat dak. Gemiddeld kunt u uitgaan van een prijs tussen de € 1000,- en € 1250,- per m2. Wilt u een volledig overzicht van alle kosten? Bekijk dan deze pagina.

Een dakopbouw met plat dak is voordeliger dan een opbouw met schuin dak. Dat komt omdat een plat dak vaker voorkomt en omdat het eenvoudiger te realiseren is. De prijzen van een dakopbouw met een plat dak kunnen variëren. De kosten zijn o.a. afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en afwerking. Ook eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs.
Als u wilt weten wat een dakopbouw met plat dak in uw situatie gaat kosten, kunt u onderaan deze pagina een vrijblijvende offerte aanvragen.

Dakopbouw plat dak

Prijsopbouw dakopbouw met plat dak

Hoe steekt de prijsopbouw in elkaar? Ongeveer 47 % van het totale bedrag die u geoffreerd krijgt, bestaat uit het materiaal voor de dakopbouw. Omdat het toch wel een intensieve klus is, gaat er circa 37 % van de totale kosten in de arbeid zitten. De resterende kosten zijn voor het voorrijden en het deponeren van het afval wat de werkzaamheden achter laat.

Dakopbouw plat dak: vergunning

Voor een dakopbouw met een plat dak heeft u een omgevingsvergunning nodig van uw gemeente. De exacte regels en eisen voor een dakopbouw verschillen per gemeente. Het is dus belangrijk dat u voorafgaand aan de werkzaamheden nagaat welke regels gehanteerd worden in uw gemeente.

Bij het beoordelen van uw vergunningsaanvraag wordt o.a. gekeken of uw dakopbouw met plat dak in het bestemmingsplan past. Ook heeft u meestal een constructieberekening nodig. Hierbij wordt gekeken of de constructie van uw woning de nieuwe dakopbouw wel kan dragen. Wij kunnen u zowel helpen met een constructieberekening als het aanvragen van de juiste vergunningen.

Mogelijkheden dakopbouw plat dak

Bij een dakopbouw met plat dak zijn er vele mogelijkheden. Wellicht heeft u al een goed beeld van wat u wilt. Als u geen idee heeft, adviseren wij u graag welke optie het mooist staat bij uw woning, binnen uw budget.

De eerste keuze heeft alles te maken met de stijl van de dakopbouw. Kiest u voor een dakopbouw die past bij het exterieur van uw woning? Of kiest u juist voor een contrasterende stijl? Let wel op dat een zeer afwijkende stijl wellicht afgewezen wordt in de vergunningsaanvraag.

Kiest u voor maatwerk of een prefab dakopbouw? Voor een dakopbouw met plat dak is prefab een uitstekende keuze. Maatwerk is immers nauwelijks nodig omdat u niet te maken heeft met schuine zijden die op uw dak moeten aansluiten. Een prefab dakopbouw is bovendien het voordeligst.

Welke soort dakopbouw u ook kiest, u heeft altijd de keuze uit verschillende materialen. Denk aan een kunststof dakopbouw, een houten dakopbouw of een dakopbouw van polyester. Laat u hierin niet alleen sturen door de prijs, maar kijk ook naar de levensduur en het onderhoud. Een houten opbouw is dan wel het goedkoopst in aanschaf, maar vergt ook het meeste onderhoud. Een kunststof dakopbouw isoleert goed, gaat lang mee én is vrijwel onderhoudsarm. Wilt u het beste van twee werelden? Dan is een kunststof dakopbouw met natuurlijke houtlook een slimme keuze!

Dakopbouw in één dag!

Een dakopbouw met plat dak vergt relatief weinig maatwerk. Meestal kunnen wij deze prefab voor u laten maken en met een hijskraan kant-en-klaar op uw dak hijsen. Daarna is het alleen nog een kwestie van afwerken. Een dakopbouw met plat dak kunnen wij dan ook vaak binnen één dag plaatsen! Zo geniet u snel van alle extra ruimte.

Dakopbouw plat dak

Het plaatsen van een dakopbouw is het eenvoudigst op een plat dak. Sommige woningen hebben een plat dak van zichzelf, maar vaak wordt hiervoor de garage gebruikt.

Het grote voordeel van het plaatsen van een dakopbouw op een plat dak is dat de extra verdieping prefab gemaakt kan worden. Er wordt een uitsparing gemaakt op uw dak en bij het plaatsen van de dakopbouw kan deze in één keer op uw dak worden gehesen. Dat scheelt tijd, manuren en bouwafval.

Bij een plat dak kunt u vaak al binnen enkele dagen gebruik maken van uw nieuwe leefruimte.

Dakopbouw schuin dak

Ook op een schuin dak kan prima een dakopbouw worden geplaatst. Hierbij is maatwerk wel noodzakelijk. De dakopbouw moet immers helemaal op maat worden gemaakt voor uw dak. Ook bij een schuin dak kan de dakopbouw prefab worden gemaakt.

Dakkapel plaatsen

Zolang de uitbreiding van de ruimte onder een schuine kap wordt bereikt door een uitstekende aanbouw op het schuine vlak van het dak, spreken we van een dakkapel. Een dakkapel heeft een spitsvorm en is zo makkelijk te herkennen.

Een dakkapel is een veel gekozen opbouw op daken. Een dakkapel is zeer geschikt om van een etage met schuine daken, een volledig bruikbare verdieping te maken. De meeste dakkapellen zijn prefab. U kiest van tevoren de meest geschikte oplossing voor uw woning uit een aantal dakkapellen. Tijdens het bouwen wordt er dan een gat in uw schuine dak gezaagd en de dakkapel wordt simpelweg in uw dak getild en bevestigd door onze erkende vakmannen.

Prijs dakopbouw

Eén van de meest gestelde vragen over dakopbouw is: ‘Wat kost een dakopbouw’? Het bepalen van de exacte kosten voor uw dakopbouw is maatwerk. De prijs is afhankelijk van o.a. de oppervlakte (aantal m2), het gekozen materiaal en de isolering.

Een dakopbouw op een plat dak is doorgaans goedkoper dan een dakopbouw op een schuin dak. Hier komt immers meer maatwerk bij kijken. Ook is een houten dakopbouw goedkoper dan een stenen dakopbouw.

Wanneer u duidelijkheid wilt over de dakopbouw kosten voor uw situatie kunt u het best een offerte aanvraag invullen zodat we u vrijblijvend een richtprijs kunnen geven. Het helpt ons als u zo gedetailleerd mogelijk het offerte formulier invult. Om u toch alvast een beetje op weg te helpen laten we u hier een kostenoverzicht zien van de gemiddelde prijzen.

Afmeting dakopbouwKosten
Opbouw van 8 m2€ 10.500
Opbouw van 10 m2€ 12.500
Opbouw van 15 m2€ 15.500
Opbouw van 20 m2€ 16.500
Opbouw van 25 m2€ 17.500
Opbouw van 30 m2€ 18.500
Opbouw van 35 m2€ 20.500
Opbouw van 40 m2€ 23.500

Het laten plaatsen van een dakopbouw of het verhogen van uw dak is niet goedkoop. Toch zijn wij van Multi Concurrent relatief goedkoper dan onze concurrenten. Bij ons kunt u altijd rekenen op een eerlijke prijs/kwaliteit verhouding.

Omdat een dakopbouw zorgt voor een waardestijging van uw woning, verdienen de kosten zich op die manier vaak terug.

Vrijblijvende offerte?

Prefab dakopbouw plat dak

Met een prefab dakopbouw kiest u voor kwaliteit. U kunt erop rekenen dat uw prefab dakopbouw met plak dak decennialang meegaat. Bovendien kan een prefab dakopbouw vaak al binnen een dag geplaatst worden. Zo voorkomt u overlast voor uzelf en de buren en kunt u snel genieten van alle extra woon- en leefruimte.

Hoewel u bij prefab misschien denkt dat u niets te kiezen hebt, heeft u juist veel keuzevrijheid. U kunt van tevoren precies aangeven wat uw wensen zijn. Denk hierbij aan de grootte, het materiaal en de afwerking van de dakopbouw.

De prefab dakopbouw is een redelijk nieuwe ontwikkeling en heeft voor- en nadelen. Prefab wil zeggen dat het model al vóór plaatsing volledig in elkaar gezet is. Dat betekent dat we altijd werken met standaard maten. Natuurlijk zijn er verschillende maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Heeft u echter te maken met een afwijkend dak qua afmetingen, of specifieke kleurwensen? Dan is prefab niet de beste keuze, maar kunt u beter kiezen voor een dakopbouw op maat.

Prefab dakopbouw plat dak garage

Wij krijgen regelmatig het verzoek om een dakopbouw met plat dak op een garage te bouwen. De reden dat dit zo aantrekkelijk is, is omdat u dan in feite een uitbouw creëert op de eerste etage. Omdat een garage meestal ook een plat dak heeft, is de opbouw bovendien snel te plaatsen.

Laat uw dakopbouw met plat dak plaatsen door vakmannen

Een dakopbouw is geen eenvoudige verbouwing. Het vraagt om de nodige ervaring en natuurlijk technische kennis. Multi Concurrent heeft alleen intern opgeleide vakmannen, die weten wat ze doen en weten natuurlijk wat ze vooral niet moeten doen.

Wij adviseren u dan ook altijd om een dakopbouw te laten plaatsen door vakmannen. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit, een veilige constructie die bovendien decennialang meegaat.

Zo kunt u bij ons terecht voor:

Dakopbouw plat dak kosten

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in kwaliteit en in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem met een klein team van gedreven jonge mensen.

Als aannemers hebben wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker, architect of dakdekker voor u inschakelen. Binnen ons netwerk zijn we zeer kritisch op scholing en ervaring. We werken uitsluitend met professionele mensen.

Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u worden afgestemd. Daarnaast maken wij duidelijke afspraken en streven naar perfectie.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We zorgen er dan ook voor dat alle afspraken vooraf duidelijk op papier staan. Onaangename verrassingen? Houden we niet van bij Multi Concurrent. We staan bovendien garant voor het afgesproken pakket van taken.

Veelgestelde vragen en handige weetjes

Er zijn veel variaties van dakopbouwen voor platte daken, de prijzen lopen hierdoor natuurlijk erg uit een. De gemiddelde kosten kunnen per m2 berekend worden door de aannemer. Bekijk eerst onze pagina. Wij hebben alle belangrijke informatie op een rijtje voor u gezet. Deze informatie heeft u nodig voordat u overgaat tot het laten plaatsen van een opbouw op uw platte dak.

Jazeker, zo zijn er meerdere prefab modellen op uw platte dak te plaatsen. Er dient wel rekening te worden gehouden met verschillende nadelen. Zo kan het zijn dat u geen standaard maat dak heeft. Dan zijn de kosten al snel hoger. Wilt u een prefab of casco dakopbouw op uw dak dan vind u hier alle benodigde informatie en de gemiddelde prijzen.

Het opbouwen van een dakopbouw is toch wel snel een stuk ingewikkelder dan u denkt. Zo krijgt u te maken met constructieberekeningen van een constructeur en de vergunning aanvraag bij uw gemeente. Op deze pagina alle punten waar u rekening mee dient te houden voordat u aan de slag gaat met een dakopbouw op een plat dak.

Offerte aanvragen dakopbouw met plat dak

Benieuwd wat het kost om een dakopbouw met plat dak te laten plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Het is belangrijk dat u de offerte aanvraag zo volledig mogelijk invult. Omschrijf zo compleet mogelijk welke facetten van de bouw u door ons wilt laten uitvoeren. Vrijwel alles is hierin mogelijk.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons!

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.