Dakopbouw plat dak

De bestaande of nieuwbouw woning waarin u in woont is misschien te klein geworden naar verloop van tijd. Misschien krijgt u kinderen of wilt u een extra hobby- of werkkamer. Wilt u een extra verdieping op uw woning, maar wilt u niet te veel geld uitgeven? Een dakopbouw met plat dak is goedkoper dan een opbouw met een schuin dak. De dakopbouw heeft daarnaast nog meer voordelen.

Bij een plat dak is een dakopbouw relatief eenvoudig te realiseren. Zeker bij een dakopbouw op een plat dak is relatief eenvoudig en goedkoop te realiseren. Zo kunnen wij na akkoord een dakopbouw vaak binnen een dag op uw platte dak plaatsen.

Inhoudsopgave

Voordelen dakopbouw plat dak

Wilt u een dakopbouw op een plat dak laten bouwen? U kunt meer dan 33% aan woning ruimte verkrijgen door een relatief goedkope dakopbouw. Een dakopbouw is eigenlijk een stuk verlenging van uw huis of garage. Eigenlijk bouwt u een stuk  boven op uw platte dak, middels een extra stuk ruimte op uw bestaande dak.

Zo kunt u bijvoorbeeld een extra slaapkamer realiseren zonder hiervoor te slopen of teveel geld uit te geven. Een dakopbouw is snel geplaatst en voordelig in prijs. Een perfecte mogelijkheid om een dakopbouw te plaatsen is bijvoorbeeld een platte garagedak. Het dak van een garage is vaak ongebruikt en grenst toch tegen de eerste etage van een woning aan. Op deze manier vergroot u het vloeroppervlak van de eerste etage. Op deze manier wordt de vaak toch wel loze ruimte op een garage toch goed benut. Een opbouw op een garage bouwen is dan ook een klus die Multi Concurrent heel vaak uitvoert.

Hieronder vindt u enkele voordelen op een rijtje:

 • Eenvoudige constructie
 • Lagere prijs dan andere soorten
 • Optie om dakterras te bouwen
 • Snel extra ruimte

­

Kosten dakopbouw plat dak

Elke situatie is anders en er zijn geen standaard afmetingen. Als u wilt weten wat een dakopbouw op uw platte gaat kosten, kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet u binnen 24 uur wat een dakopbouw in uw situatie zal gaan kosten.

Als u wilt weten wat de dakopbouw kosten zijn, is dan dus ook de enige optie om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wenst u specifieke materialen of afmetingen? Vermeld dit dan in uw offerte aanvraag – de prijs kan namelijk sterk varieren in verband met vorm, afmeting, indeling, materiaalgebruik en te verrichten werkzaamheden.

Een dakopbouw met plat dak is voordeliger dan een opbouw met een schuin dak, aangezien een plat dak meer voorkomt en het natuurlijk ook makkelijk is, om de algehele dakopbouw binnen 24 uur uw platte dak op te hijsen. De prijzen van een dakopbouw met een plat dak kunnen variëren. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, de afmetingen, de afwerking en de manier van plaatsen. Ook eventuele extra opties zijn van invloed op de dakopbouw prijs.

Prijsopbouw dakopbouw met plat dak

Hoe steekt de prijsopbouw in elkaar? Ongeveer 47 % van het totale bedrag die u geoffreerd krijgt, bestaat uit het materiaal voor de dakopbouw. Omdat het toch wel een intensieve klus is, gaat er circa 37 % van de totale kosten in de arbeid zitten. De resterende kosten zijn voor het voorrijden en het deponeren van het afval wat de werkzaamheden achter laat.

Dakopbouw plat dak

Vergunning voor een plat dak opbouw

Hoe zit het nou precies met een vergunning voor een dakopbouw op een plat dak? Waarschijnlijk heeft u in uw gemeente ook een vergunning nodig. Zoek op Google naar bijvoorbeeld: “Vergunning dakopbouw” met daarop volgende uw gemeente. Zo kunt u precies zien wat de regelementen voor een dakopbouw in uw gemeente zijn.

Wij doen dit werk al een hele tijd waardoor wij natuurlijk precies weten hoe een vergunngingaanvraag in verscheidene gemeenten te werk gaat. Wij kunnen u dan ook helpen om een aanvraag goed in te vullen zodat u de meeste kans van slagen heeft bij het aanvragen van een vergunning.

Ook zullen wij een dusdanig ontwerp maken dat een omgevingsvergunning geen probleem zou moeten opleveren. U mag er wel rekening mee houden, dat een vergunning voor een dakopbouw op een plat dak tussen de € 200 en € 600 kost.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Mogelijkheden dakopbouw plat dak

Bij het laten plaatsen van een dakopbouw, kunt u uit veel verschillende mogelijkheden kiezen. Wij begeleiden u natuurlijk in dit proces. Zo kunt u kiezen tussen verschillende stijlen, soorten en natuurlijk voor verschillende materialen zoals hout of kunststof.

Dakopbouw stijlen

 • Dakopbouw in de stijl van het huis
 • Dakopbouw is een contrasterende architectuur en materialisatie als het huis

­

Dakopbouw soorten

 • Dakopbouw met vlak dak
 • Dakopbouw met schuin dak
 • Prefab dakopbouw

­

Dakopbouw materialen

 • Hout
 • Kunststof
 • Zink
 • Steen

Dakopbouw in een dag!

Omdat wij werken met echte toppers, kunnen wij  verscheidene daken van hout, kunststof of pannendak, binnen een dag uw platte dak ophijsen en u dus binnen een dag voorzien van extra ruimte.

Wij zullen u uitleggen hoe wij dit dan voor elkaar krijgen. De dag begint met het aanmaken van het houten skelet en wij plaatsen gelijktijdig de zijwanden op uw nieuwe dakopbouw. U kunt er zelf voor kiezen of u het dak met een EPDM dakbedekking wilt laten beplakken of met een bitumen dakbedekking. Wij leggen u natuurlijk van tevoren uit wat de verschillen zijn.

Wilt u meekijken hoe wij een dakopbouw of dakkapel binnen een dag plaatsen? Dan mag dat natuurlijk! U kunt de gehele dag het proces volgen. Zo ziet u hoe wij een dakkapel of dakopbouw in een dag plaatsen. Binnen een dag kunt u van u nieuwe dakopbouw genieten. Zo kunt u snel gebruik maken van uw nieuwe ruimte, die u ook nog eens veel minder geld heeft gekost dan dat u een nieuwe ruimte zou laten metselen of bouwen.

Wij werken door heel Nederland voor dezelfde voordelige tarieven. Wilt u ook een dakopbouw in een dag? Vraag dan een offerte aan of geef ons een belletje.

Dakopbouw plat dak kosten

Prefab dakopbouw

Met een prefab dakopbouw kiest u voor kwaliteit en hoogwaardige materialen waarvan u zeker bent dat ze minstens vijftig jaar meegaan. Bij een prefab dakopbouw staan ruimte en uw persoonlijke wensen centraal. Het fijne van een prefab dakopbouw, is dat de prefab dakopbouw binnen een rap tempo geplaatst kan worden. Zo voorkomt u ook overlast voor de buren en kunt u snel weer door met u dagelijkse werkzaam- en bezigheden.

Bij een prefab dakopbouw voor een plat dak, kunt u makkelijk van tevoren aangeven wat uw wensen zijn. Als u niet goed weet tussen elke elementen u kunt kiezen of wat u precies wil, kunt u ons altijd contacteren voor vrijblijvend advies. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn.

De prefab dakopbouw is een redelijk nieuwe ontwikkeling en heeft wel wat voor- en nadelen. Prefab wil zeggen dat het model al vóór plaatsing volledig in elkaar gezet is. Prefab modellen hebben standaard afmetingen en de fabriek die ze maakt, produceert daarvan een eindeloze hoeveelheid. Er zijn verschillende maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Heeft u echter te maken met een afwijkend dak qua afmetingen en uitzonderlijke specifieke kleurwensen, dan is prefab niet de juiste keuze. Prefab is vaak, maar niet altijd, goedkoper dan maatwerk. De kwaliteit is wel uitstekend.

Garage en dakopbouw op plat dak

Wij maken veel mee dat onze klanten een opbouw willen op de garage. Omdat een garage een plat dak heeft is het laten plaatsen van een dakopbouw niet al te duur en vrij eenvoudig te realiseren. Hierdoor willen de meeste mensen een dakopbouw op een garage laten plaatsen. We zullen voor u de indeling van zo een opbouw even in kaart brengen.

De indeling van de dakopbouw wordt dan:

 • Vaste trap
 • Ramen aan voor en achter
 • Dubbel glas
 • Houten kozijnen
 • Eventueel dakramen
 • Twee kamers
 • Plus een badkamer (toilet, douche, badkamermeubel)

­

Een dakopbouw laten plaatsen door vakmannen

Een dakopbouw is geen eenvoudige verbouwing die u zelf even zonder de benodige ervaring voor klussen even kan uitvoeren. Multi Concurrent heeft alleen intern opgeleide vakmannen, die weten wat ze doen en weten natuurlijk ook wat ze vooral niet moeten doen.

Wanneer u precies wilt weten wat de kosten zullen bedragen voor een opbouw op uw platte dak kunt u bij ons een vrijblijvend offerte aanvragen. Na deze aanvraag zullen wij een afspraak inplannen om op locatie te komen bekijken.

Daarna zullen we aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden op uw woning en het platte dak dat we gezien hebben de prijs voor een dakopbouw bepalen. Zo zijn dit de garantie die u van ons kunt verwachten:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Opruimen bouwafval
 • Regelen bouwtekening en vergunning

­­

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.