Stucwerk verwijderen

Stucwerk verwijderen is een pittige klus die je het beste kunt overlaten aan een professional. Dit komt niet alleen omdat de taken die hierbij horen best uitdagend zijn, maar bij het verwijderen van stucwerk komt ook een hoop stof vrij. Toch zullen deze werkzaamheden op een gegeven moment uitgevoerd moeten worden. Het stucwerk kan al diverse decennia aanwezig zijn op de muren en plafonds van je huis. Deze leeftijd zie je vaak aan deze ondergronden af. Stucwerk verwijderen en de muur opnieuw laten stucen is dan je beste optie.

Hieronder vertellen we je meer over stucwerk verwijderen. Ten eerste vertellen we je waarom stucwerk verwijderen een goed idee is en wanneer het beter is om stucwerk te laten zitten. Alhoewel stucwerk verwijderen een klus is die je het beste kunt laten uitvoeren door vakmannen, is het mogelijk dat je deze klus op je wilt nemen. Wij vertellen je hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook vertellen wij je meer over hoe wij het verwijderen van stucwerk aanpakken, waar we onder meer het verwijderen van spachtelputz stucwerk aanstippen. Voor het verwijderen van stucwerk ben je bij Multi Concurrent aan het juiste adres.

Ga snel naar

Waarom stucwerk laten verwijderen?

Stucwerk kan al meerdere decennia aanwezig zijn. Op een gegeven moment zal het stuckwerk niet meer te herstellen zijn, hoe goed je ook onderhoud hebt gepleegd. Het stucwerk zit los en begint af te brokkelen. Bovendien beginnen er meer scheuren en barsten te ontstaan. In dat geval is het aan te raden om het stucwerk te verwijderen en de ondergrond opnieuw te laten stucen. Daarnaast kan er schade zijn aangebracht aan de stuclaag. Hoe deze schade is ontstaan, is om het even. Het punt is dat de schade aan het stucwerk niet meer hersteld kan worden. Ook in dat geval laat je het stucwerk verwijderen en laat je een nieuwe laag aanbrengen. Dit levert een strak resultaat op waar je weer jaren mee vooruit kunt.

Echter hoeft er niet altijd sprake te zijn van een verouderde of kapotte stuclaag om deze te verwijderen en vervolgens te laten vervangen. Zo zijn er ook situaties te bedenken waarin je stucwerk moet laten verwijderen omdat er leidingen in je woning vervangen moeten worden. Ook kan het zijn dat er nieuwe stroomkabels aangelegd moeten worden. Zelfs al is het stucwerk nog prima, dan zal deze laag toch voor deze werkzaamheden verwijderd moeten worden. Het goede nieuws is dat je in dat geval voorzien wordt van nieuw stucwerk dat er weer jaren mee door kan.

In sommige gevallen is er stucwerk aangebracht op ondergronden die hier helemaal niet geschikt voor zijn. In dat geval zal stucwerk ook los geraken en zal vervanging nodig zijn. Ondergronden die niet geschikt zijn voor de plaatsing van stucwerk zijn hout, tegels, behang en diverse soorten kalk gebonden ondergronden. Als het lastig is om een oude laag te verwijderen, kan er voor gekozen worden om een nieuwe laag stucwerk over de oude laag te plaatsen.

Wanneer stucwerk laten zitten

In sommige gevallen hoef je het stucwerk niet te verwijderen en kun je het beter laten zitten. Ten eerste kan dit komen door het soort stucwerk dat op de ondergrond is aangebracht. Hierbij gaat het vooral om diverse soorten sierpleisters. Goede voorbeelden hiervan zijn spachtelputz, rustiekputz en granol. Het verwijderen van deze sierpleisters is bijzonder lastig. Daarom wordt er vaak voor gekozen om een nieuwe laag stuc aan te brengen en de bestaand laag te laten zitten. Het verwijderen van dergelijke sierpleisters gaat gepaard met een hoop rommel. Daarnaast is de kans op beschadigingen aan je muur groot. Dit levert alleen maar extra kosten op.

Daarnaast kan het zijn dat er een hechtlaag of coating geplaatst is. Zoals de naam al aangeeft, is deze laag bedoeld om het stucwerk beter aan de ondergrond te laten hechten. Dit levert een mooi en strakker resultaat op, maar het nadeel is dat het stucwerk nu bijzonder lastig om te verwijderen is. Ook in deze situatie wordt besloten om de stuclaag te laten zitten en hier een nieuwe laag overheen te plaatsen.

Zelf stucwerk verwijderen

Als je stucwerk zelf gaat verwijderen, is het belangrijk om subtiel te werk te gaan. Je geliefde sloophamer kun je beter links laten liggen. Je wilt namelijk het stucwerk verwijderen maar je muren intact houden. Beschadigingen aan je muur leveren alleen maar extra kosten op. Daar zit je niet op te wachten. Eventueel kunnen ook onderliggende stenen geraakt worden. Let hier dus extra goed op, welke methode je ook kiest voor het verwijderen van stucwerk.

We raden altijd aan om een professional in te huren voor deze klus. Niet alleen bespaar je jezelf zo een hoop tijd en moeite, maar dit levert ook het beste resultaat op. Professionals hebben veel ervaring met deze klus en weten hoe ze dit moeten uitvoeren zonder schade aan te brengen aan de onderliggende muren. Natuurlijk is het je goed recht om alsnog er voor te kiezen om zelf stucwerk te verwijderen. In dat geval heb je twee opties. Ten eerste kun je er voor kiezen om het stucwerk af te steken aan de hand van een plamuurmes. Dit wordt ook wel afbikken genoemd. Wees voorzichtig zodat je niet per ongeluk de onderliggende muur beschadigd. Daarnaast kan je er voor kiezen om het stucwerk op te schuren.

Hoe wij stucwerk verwijderen

Als eerste maken wij altijd graag een eerste afspraak met je. Tijdens deze eerste afspraak nemen we het oude stucwerk onder de loep. Zo weten we precies wat de situatie is en wat het beste plan van aanpak is voor het verwijderen van jouw stucwerk. Tevens kunnen we hierop gebaseerd een inschatting maken wat we nodig hebben qua materialen en hoeveel tijd we ongeveer nodig zullen hebben om deze taak uit te voeren. Van gewone lagen tot aan sierpleister, wij bekijken altijd wat de beste oplossing is.

In het geval van sierpleisters kijken we altijd wat de beste optie is: verwijderen of een nieuwe laag over de sierpleister plaatsen. Wij gaan altijd professioneel te werk bij het verwijderen van het oude stucwerk. Zo weet je zeker dat je een goed resultaat krijgt en dat de muur niet beschadigd raakt. Tevens kun je met ons afspraken maken over het plaatsen van nieuw stucwerk. Ook het aanbrengen van nieuw stucwerk kunnen wij voor je uitvoeren.

Spachtelputz stucwerk verwijderen

Spachtelputz stucwerk is één van de varianten die geplaatst kunnen worden op een muur. Dit is een sierpleister. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is dit een variant die lastig te verwijderen is. Tegelijkertijd behoort spachtelputz wel tot de mooiere varianten op het gebied van stucwerk. Deze sierpleister heeft meerdere voordelen. Ten eerste is het in vele kleuren verkrijgbaar. Hierdoor heb je meer controle over hoe het eindresultaat er uit komt te zien. Het kan zowel binnen als buiten aangebracht worden. Het is stoot- en schrobvast. Schade is eenvoudig bij te werken. Bij deze wandafwerking vallen de fijne korreltjes op de muur op. Je kunt zelf de dikte van de korrel bepalen. Het behoort tot de stevigste materialen op dit gebied. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat spachtelputz stucwerk moeilijk te verwijderen valt.

Dat wil niet zeggen dat spachtelputz stucwerk verwijderen compleet onmogelijk is. Ten eerste is het mogelijk om deze stuclaag op te schuren. Hierna moet er wel meteen gestuuct worden, dit is het beste voor de muren. Het opschuren van stucwerk zorgt er voor dat er veel stof vrijkomt. Goed ventileren is van groot belang. Hetzelfde geldt voor de andere methode waarmee je spachtelputz kunt verwijderen: door het geheel af te steken aan de hand van een plamuurmes. Dezelfde methodes als bij normaal stucwerk verwijderen dus. Gezien de hoeveelheid stof die er vrijkomt en hoe taai deze klus is, is het aan te raden om deze klus uit te laten voeren door ervaren vakmensen. Zij weten precies hoe ze dit moeten aanpakken. Natuurlijk kun je ook bij Multi Concurrent terecht als je professionals zoekt die weten van aanpakken. Zij kunnen er ook meteen voor zorgen dat je muur en/of plafond voorzien wordt van nieuw stucwerk.

Vrijblijvende offerte?

Stucwerk laten verwijderen door Multi Concurrent

Je kunt bij Multi Concurrent terecht als je stucwerk wilt laten verwijderen door een professioneel bedrijf. Door onze vele jaren aan ervaring hebben wij deze klus al vele malen met succes uitgevoerd. Wij weten precies wat nodig is om het resultaat te bewerkstelligen dat je voor ogen hebt. Daarnaast kunnen wij ook meteen een nieuwe stuclaag voor je plaatsen, mocht je dit willen. Zo zien je muren en plafonds er weer als nieuw uit. Onze erkende medewerkers staan je met raad en daad bij, en bieden je advies wanneer je dit nodig hebt. Nergens anders tref je een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit aan. Wij gaan voor 100% klanttevredenheid. Interesse? Vraag dan via onze site gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan voor meer info.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen