Verbouwing

Gaat u binnenkort verbouwen of wilt u binnenkort gaan verbouwen? Dan is het verstandig om u zich goed voor te bereiden. Zo heeft u een duidelijke plan en volgorde voor de verbouwing nodig. Op deze pagina vindt u handige tips, een kosten overzicht en een handige checklist om uw verbouwing tot een succes te maken. Zo helpen wij u met eenvoudige verbouwingen tot aan grootschalige renovaties. Multi Concurrent is de juiste aannemer voor uw verbouwing en ook nog eens betaalbaar.

Ga snel naar

Multi Concurrent - zonnepanelen laten leggen

Kosten verbouwing

U wilt gaan verbouwen maar wat zijn nou eigenlijk de kosten voor een verbouwing? Dit is natuurlijk lastig te zeggen, zo zijn er verschillende factoren en verschillende type verbouwingen die de totale kosten bepalen. Een verbouwing is niet goedkoop maar hier staat dan wel tegenover dat u naderhand naar uw eigen wensen kunt wonen of werken. Wij proberen u toch een prijsindicatie te geven. Zo kost een verbouwing van een badkamer gemiddeld zo tussen de € 6.000 en € 10.000 en het verbouwen van een zolder tussen de € 8.000 en € 12.000. Bent u op zoek naar een aanemer die professioneel werk levert voor een betaalbaar bedrag? Dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Onderaan de streep zijn wij altijd het voordeligst, zonder dat u hoeft in te boeten op kwaliteit. Hieronder vindt u een handige overzicht met de gemiddelde prijzen per soort verbouwing:

Soort verbouwing Gemiddelde totaal kosten incl. btw
Multi ConcurrentGem. uurtarief: € 30 – € 50
Toilet€ 1.800 – € 2.500
Badkamer€ 6.000 – € 10.000
Zolder€ 8.000 – € 12.000
Keuken€ 12.500 – € 17.500
Aanbouw€ 19.000 – € 27.000

Prijsopbouw verbouwing

Geen verbouwing is hetzelfde en zal dus de prijs en prijsopbouw ook fluctueren. Wij willen wel dat u weet hoe de kosten van een verbouwing zijn opgebouwd. Zo weet u precies waar u rekening mee kunt houden maar ook waar u op de kosten kunt besparen. Bij verbouwingen komen heel wat kostenposten kijken, waarvan de arbeidskosten procentueel het hoogst zijn. Verder zijn er kostenposten als materialen, containerhuur, afvoerkosten, en extra opties waar u misschien voor kiest. Wilt u besparen op de kosten van een verbouwing? Dan kunt u het beste zoveel mogelijk zelf uitvoeren. Dat is makkelijk verdient denken wij zo. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van factoren die de kosten bepalen.

  • Het materiaal
  • Extra opties
  • De aannemer
  • De uitvoering
  • De mate van uitbesteding

­

Besparen op de kosten van een verbouwing

Iedereen wilt besparen op de kosten maar hoe kunt u dit het beste doen? U wilt natuurlijk geen dief van uw eigen portomonnee. Hieronder vindt u enkele bespaartips om op de kosten van uw verbouwing te besparen.

Hulp van familie en omgeving

Vraag hulp aan uw vrienden of familie. Als iemand uit uw omgeving ons kan helpen, dan zijn wij hier alleen maar blij mee en scheelt dit in de totale kosten. Zo kan er altijd wel iemand de muren verven, laminaat leggen of objecten verplaatsen. De moeilijke klussen laat u dan over aan de erkende verbouwers van Multi Concurrent. Zo hoeft u niet meerdere bedrijven in te schakelen en scheelt het natuurlijk ook in de arbeidsuren waardoor u bespaart op de totale kosten.

Kies voor een lokaal bedrijf

Een lokaal bedrijf kost in het algemeen minder dan een bedrijf die van ver moet komen. Nu gaat deze tip voor ons niet helemaal op. Zo hebben wij een landelijke dekking en berekenen wij dezelfde voordelige tarieven door heel Nederland. Dit komt omdat wij meerdere filialen hebben door heel het land. Deze zijn strategisch gelegen waardoor wij u snel kunnen bedienen en wij u nooit de hoofdprijs hoeven te rekenen. Gaat u met een andere aannemer in zee? Kijk dan of ze bij u in de buurt gevestigd zijn. Dit scheelt in de kosten.

De klus en planning

Bekijk onze stappenplan voor een verbouwing op deze pagina. Als u alle stappen heeft gevolgd, betekent dit dat wij sneller aan de slag kunnen. Zorg er dus voor dat alle stappen goed geregeld zijn voordat Multi Concurrent aan de slag gaat. Het aanvragen van verschillende offertes is natuurlijk ook altijd een goede zet. Wij weten dat wij het goedkoopst zijn maar zo komt u er zelf ook achter. Als u voor ons aannemersbedrijf kiest, kiest u voor 30 % kostenvermindering.

Laat de ruimte isoleren

Gaat u verbouwen? Laat dan uw ruimte isoleren. Dit kost u in eerste instantie natuurlijk meer geld maar op langer termijn scheelt dit natuurlijk aanzienlijk op uw energierekening en is dit dus kostenbesparend. De overheid heeft sinds 2009 ook het btw-tarief verslaagd voor het laten isoleren van uw ruimtes. Zo betaalt u nog maar 6 % in plaats van 21 % btw voor vloerisolatie, gevelisolatie en dakisolatie. Deze voordelige btw-tarieven gelden voor zowel arbeidsloon en materiaalkosten van isolatie.

Gemiddelde tarieven aannemers verbouwing

Bij een verbouwing komen er vaak meerdere soorten aannemers en specialisten langs. Zo kunt u er ook voor kiezen om voor bepaalde klussen zelf een specialist in te schakelen maar u kunt ook kiezen om dit uit te besteden aan een professionele aannemer zoals Multi Concurrent. Zo kunnen wij letterlijk al uw klussen uit handen nemen en hoeft u zich verder nergens meer zorgen om te maken. Wilt u toch weten wat de gemiddelste kosten voor de verschillende specialisten zijn? Bekijk dan het overzicht hieronder:

Verbouw specialisten Gem. uurtarief (inc. btw)
Aannemer€ 24 – € 47
Dakdekker€ 22 – € 45
Electricien€ 27 – € 57
Schilder€ 25 – € 35
Stukadoor€ 20 – € 50
Tegelzetter€ 22 – € 45
Timmerman€ 20 – € 60
­

Verbouwen en vergunningen

Als u gaat aanbouwen en (soms zelfs verbouwen), dan heeft u misschien een vergunning nodig. In veel gevallen zal het gaan om een omgevingsvergunning. Weet u het niet zeker? Bel dan naar uw gemeente of kijk op de site van de Rijksoverheid.

Er is ook een grote kans dat u geheel vergunningsvrij kunt verbouwen. Vraag het voor de zekerheid altijd even na bij uw gemeente. Zo moet u zich houden aan de regels van het bouwbesluit die in 2012 is opgesteld. Hierin staan minimale bouwtechnische eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid.

Vrijblijvende offerte?

Subsidies voor verbouwingen

In sommige gevallen kunt u subsidie krijgen voor uw verbouwing. Het ligt aan de type verbouwing en wat u precies gaat verbouwen maar er is een grote kans dat u ook in aanmerking komt voor een subsidie. Zo kunt u op https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/ kijken of u ook recht heeft op subsidies of leningen tegen een voordelige rente. Sinds een aantal jaar komt u eigenlijk alleen nog maar in aanmerking voor een subsidie, als uw geplande verbouwing verbonden is met een bepaalde vorm van energiebesparing. Het beste voorbeeld van zo’n energiebesparend project is natuurlijk het laten isoleren van een ruimte.

Stappenplan en tips

Wij zouden Multi Concurrent niet zijn als wij u niet een stuk op weg helpen. Wij hebben een stappenplan voor u opgezet zodat u precies weet wat u moet regelen voordat wij voor u beginnen met verbouwen. Laat uw verbouwing zorgeloos verlopen met onze stappenplan.

Stap 1. Voorbereiding

Welke verbouwing wilt u uit laten voeren? Hoe zit het met de financiering? Heeft u al inspiratie opgedaan? Bent u volledig gedekt tegen schade bij een verbouwing? Dit zijn vragen waar u voordat u begint aan een verbouwing, toch goed over moet nadenken. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Stap 2. Offertes ontvangen

Vraag vrijblijvende offertes aan bij meerdere aannemers. Wij weten dat wij het voordeligst zijn en dat wij concurrende tarieven hanteren. Wij willen alleen graag dat u dit zelf ook weet. Vraag dus meerdere offerte aan zodat u zelf kunt zien hoe goedkoop wij zijn. Wij houden rekening met uw budget en helpen u graag.

Stap 3. Vergelijk de opgevraagde offertes

U heeft meerdere offertes aangevraagd en u kunt nu de goedkoopste aannemersbedrijf uitzoeken. Hou er wel rekening mee dat u ook een goed gevoel bij een aannemersbedrijf moet hebben. Zo weet u zeker dat uw verhuizing goed verloopt en kunt u rustig slapen (ook niet algeheel onbelangrijk).

Stap 4. Vergunningen

Onderzoek of vergunningen en of subsidies relevant zijn in uw geval. Hieronder vindt u een handig overzicht:

Stap 5. Maak een planning

Moet u vrij nemen van uw werk? Dan moet u natuurlijk wel ongeveer weten, hoe lang uw verbouwing ongeveer gaat duren. Wij helpen u natuurlijk graag met deze inschatting.

Stap 6. Licht de buren in

Verbouwplannen zorgen soms voor overlast. Laat de buren weten dat u gaat verbouwen. Zo voorkomt u ruzie of ergernis.

Stap 7. Regel een tijdelijke slaapplek

Gaat u een totale verbouwing uit laten voeren? Dan kunt u soms tijdelijk niet in uw eigen huis slapen. Zorg dan voor een tijdelijke slaapplek. Wij proberen u natuurlijk weer zo snel mogelijk thuis te laten slapen in een situatie als dit.

Stap 8. Geef onze erkende verbouwers de ruimte

Het is een onprettig gevoel wanneer jij je beroep uitoefent, datgene waar jij goed in bent, en je dan continu op de vingers wordt gekeken. Geef je aannemer daarom de ruimte, deze is expert op het gebied van verbouwen.

Onze erkende verbouwers weten wat zij doen. Het is vervelend als zij de hele tijd op hun vingers worden gekeken. Dit betekent niet dat u geen aanwijzingen mag geven maar geef ze alstublieft de ruimte. Onze verbouwers zijn de experts op het gebied van verbouwen.

Verbouwen met Multi Concurrent

Ons aannemersbedrijf heeft eigenlijk alle certificaten wel die u zich kunt bedenken. Zo zijn wij in het bezit van het bouwgarant certificaat, het KOMO-keurmerk en het keurmerk Kwaliteitsvakman. Bij ons betaalt u nooit teveel en kunt u kwalitatief perfect werk verwachten. Bij Multi Concurrent krijgt u dus een hele goede prijs-kwaliteitverhouding en dit allemaal zonder in te boeten op vakmanschap. Hebben wij u overtuigt? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij doen de rest. 

Verbouwing door Multi Concurrent

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.