Laminaat laten leggen kosten

Wilt u een nieuwe laminaatvloer laten leggen en bent u benieuwd wat het laten leggen van laminaat gaat kosten? Op deze pagina vindt u alle informatie en de kosten omtrent laminaat laten leggen. Van de voorbereiding tot aan het leggen van laminaat zelf, wij vertellen u graag precies wat het kost. Of u nu plinten, parket of een PVC vloer wilt laten leggen, onze professionele vakman helpt u graag.

Inhoudsopgave

Laminaat laten leggen en de kosten

Als u handig bent, kunt u prima zelf laminaat leggen. Zorg er wel voor dat u rekening houdt met het uitzetten van het laminaat. Als u hier niet op let en het materiaal gaat uitzetten, dan ligt het laminaat te strak tegen de muren. Hierdoor kan hetlaminaat bol gaan staan en dan kunt u het laminaat beter vervangen. Het leggen van het laminaat is een tijdrovende klus en u dient ook de kennis in huis te hebben, om het laminaat op maat te kunnen zagen. Heeft u laminaat met een patroon? Zorg er dan voor dat u het laminaat op de juiste manier legt en dat het patroon klopt. Bent u niet zo handig en wilt u liever het laminaat laten leggen door onze vakman? Dan vindt u hieronder de gemiddelde tarieven. Let er wel op dat de uiteindelijke prijs wordt bepaald door de ondergrond en het aantal vierkante meters.

WerkzaamhedenPrijs per m²
Leggen van laminaat€ 5
Leggen van ondervloer en laminaat€ 6
Leggen van ondervloer, laminaat en plakplinten€ 7
Leggen van ondervloer, laminaat en overzetplinten € 9
Leggen van ondervloer, laminaat en hoge plinten€ 10
Leggen van diagonaal laminaat€ 11

Kosten van een laminaatvloer leggen per m2

In laminaatvloeren zit maar een kleine hoeveelheid verwerkt. Laminaat wordt gemaakt door een strook Medium-density fibreboard of mdf. Deze fibreboard wordt geperst met een middelhoge dichtheid. In tegenstelling tot bij zacht- en hardboard wordt bij het produceren van mdf-plaat lijm toegevoegd. Laminaat geeft de indruk van een echte houten vloer. In tegenstelling tot hout is een laminaatvloer makkelijk te reinigen en zet deze relatief minder uit. Laminaat is ook goed bestand tegen stoten en krassen. Maar wat kost een laminaatvloer nou per m2?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat dat u uitzoekt. Zo kunt u een laminaatvloer al laten leggen voor € 6 per vierkante meter. Kiest u voor een dure en kwalitatief betere laminaatvloer, dan kunt u rekenen op een bedrag van € 12 per vierkante meter. Wilt u exact weten wat het voor uw project gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Laminaat laten leggen kosten

Laminaat laten leggen en prijsbepaling

U weet nu dat het laten leggen van laminaat tussen de € 5 en € 15 kost. Maar wanneer betaalt u nou € 5 en wanneer € 15? De prijsbepaling is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is het type laminaat die u uitzoekt belangrijk, de oppervlakte, de ondervloer en de legwijze.  Wat nog meer belangrijk is voor het bepalen van de kosten leest u hieronder.

Verschillende type laminaat leggen

Laminaat is in vele soorten vormen en maten verkrijgbaar. Zo kunt u laminaat kopen dat er identiek uitziet als een houten vloer, maar u kunt ook laminaat kiezen met een leuke kleur. Er zit natuurlijk ook verschil in kwaliteit tussen de verschillende laminaatsoorten. Zo is er laminaat dat beter geschikt is voor intensief gebruik. Op een pak laminaat vindt u vaak een AC-waarde. Deze AC-waarde geeft aan hoe slijtvast het laminaat is. Hoe hoger het getal, hoe intensiever het laminaat gebruikt kan worden. Voor winkels en kantoren raden wij u dan ook aan, om een laminaat uit te kiezen die intensief gebruikt kan worden. Laminaat wat minder snel slijt is natuurlijk duurder dan een laminaat die sneller slijt.

Buiter de AC-waarde kunt u ook kiezen voor een laminaatvloer met- of zonder V-groef. Een V-groef wilt zeggen dat u duidelijk ziet dat de vloer bestaat uit meerdere losse planken. De losse planken worden gescheiden door een zichtbare naad.

U kunt zich voorstellen, dat al deze verschillen het kostenplaatje bepalen. Zo is laminaat met een dunne toplaag lastiger te leggen, dan een vloer met een dikkere toplaag.

Laminaat leggen met of zonder patroon

Er is laminaat verkrijgbaar met of zonder patroon. Veel laminaatvloeren hebben geen patroon maar u kunt er natuurlijk altijd voor kiezen, om een laminaatvloer met een mooi tegelpatroon of vintage look uit te kiezen. Let er wel op dat het patroon dan ook goed gelegd wordt. Als het laminaat niet naadloos op elkaar aansluit, krijgt u een hele drukke en rommelige vloer. De kosten voor het laten leggen van laminaat met een patroon is dan ook duurder, om de eenvoudige reden dat het meer tijd kost en daarom ook meer kost per vierkante meter.

Manier van laminaat leggen

Normaliter wordt laminaat in de lengte of breedte gelegd, maar u kunt er ook voor kiezen om uw laminaat diagnoaal te laten leggen. Dit geeft een prachtig effect aan uw woning en laat de ruimte groter lijken. Deze manier van laminaat leggen is wel erg arbeidsintensief en kost dus relatief meer. Het laminaat moet natuurlijk wel geschikt zijn om diagonaal gelegd te worden maar onze vloerenlegger voert deze werkzaamheden graag voor u uit.

Afwerking van uw laminaatvloer

Onder afwerking verstaan wij de plinten en de ondervloer. Hoe vaak komt het wel niet voor dat de plinten nog niet liggen als u zelfs al verhuisd bent. Dit komt het laminaat niet ten goede, zo komt er vuil tussen het laminaat te liggen en gaat u laminaat minder lang mee. Leg ook een goede ondervloer, dit komt de levensduur van uw laminaat alleen maar ten goede. Hieronder vindt u enkele opties qua afwerking:

  • Alleen laminaat leggen
    Heeft u zelf een ondervloer gelegd en wilt u dat wij alleen het laminaat leggen? Dan kan dat natuurlijk! Wij leggen alleen het laminaat voor u en dit scheelt weer in de kosten. Zorg er wel voor dat er een goede ondervloer wordt gelegd, anders kan onze vloerlegger de klus niet naar behoren uitvoeren en wij staan voor professionaliteit.
  • Ondervloer en laminaat laten leggen
    U kunt ervoor kiezen om eerst een ondervloer door Multi Concurrent te laten leggen, waarna wij ook het laminaat gelijk leggen. Zo weet u zeker dat het laminaat professioneel gelegd wordt en u de levensduur van het laminaat optimaal benut. U kiest er dan voor om de plinten zelf te plaatsen.
  • Ondervloer, laminaat en plinten laten leggen
    Laat ons de ondervloer, laminaat en plinten leggen of plaatsen. Hoe vaak komt het wel niet voor, dat de plinten ergens in een schuur of in een hoek liggen en deze nooit gelegd worden. Dit komt uw vloer niet ten goede en relatief is het laten leggen van plinten betaalbaar. Wij kunnen u helpen met het leggen van overzetplinten, plakplinten en hoge MDF-plinten.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.