Kosten verbouwen zolder

Heeft u een huis met een zolder maar u doet er niets mee? U kunt van uw zolder een ware woonparadijs laten maken. Door het verbouwen van uw zolder kunt u een extra woonruimte creëren, die u volwaardig kunt gebruiken als u misschien gezinsuitbreiding verwacht of u gewoon een extra kamer nodig heeft. Zo kunt u van uw zolder een hobbyruimte of slaapkamer maken. Wilt u weten wat de gemiddelde kosten voor het verbouwen van uw zolder zijn? Op deze pagina vindt u alle informate omtrent de kosten voor het verbouwen van een zolder.

Ga snel naar

Kosten voor het verbouwen van een zolder

Multi Concurrent tovert uw zolder om tot een een volwaardige leefruimte. Kosten voor het verbouwen van een zolder liggen gemiddeld tussen de € 10.000 en € 12.500. Als u wilt weten wat het verbouwen van de zolder exact voor u gaat kosten, is het belangrijk dat u weet welke werkzaamheden u wilt dat er uitgevoerd gaan worden. Zo kunt u bepalen of u wilt dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd, of misschien alleen een deel. Bekijk de onderstaande werkzaamheden om te bepalen wat u wel, en wat u niet wilt uit laten voeren.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
StucwerkTussen € 175 en € 800
Vloer laten leggenTussen € 250 en € 450
Aanbrengen gipsplatenTussen € 350 en € 550
Gipswand laten plaatsenTussen € 350 en € 875
Dakraam laten plaatsen Tussen € 400 – € 850
Aanleggen electriciteitTussen € 600 – € 750
Dakisolatie laten plaatsenTussen € 1.000 – € 3.000
Dakkapel laten plaatsenTussen € 3.000 – € 5.000

Zolder verbouwen prijsvoorbeelden

De kosten die u in bovenstaande tabel kunt vinden, geven u al een goed beeld over de verschillende kosten. De exacte kosten die komen kijken bij het verbouwen van een zolder zijn toch lastig te noemen. Zo zijn de kosten sterk afhankelijk van verschillende factoren. Zoals u zichzelf al kunt voorstellen is bijvoorbeeld de grootte van uw zolder belangrijk maar ook wat voor soort werkzaamheden wij mogen uitvoeren. Hieronder vindt u enkele prijsvoorbeelden voor het verbouwen van een zolder. Zo heeft u een beter beeld van wat de mogelijkheden zijn.

  • Een goedkope verbouwing: De kosten voor het verbouwen van een zolder is niet goedkoop. Kiest u voor de voordeligste oplossing? Dan bent u voor het verbouwen van een open zolder zo rondt de € 4.000 tot € 5.000 kwijt. Voor die € 4.000 tot € 5.000 krijgt u een dakraam (voor lichtval), een rechte trap, dakisolatie, elektriciteit, een plafond en centrale vervarming.  Zo ziet u dat u voor zo’n € 4.500 al een aardige mooie zolder kan laten creëren. Voor dit bedrag worden natuurlijk ook alle wanden en de vloer professioneel afgewerkt.
  • Een gemiddelde verbouwing: Heeft u een zolder met een formaat die bij het gemiddelde ligt? Dan dient u rekening te houden met een bedrag van tussen de € 10.000 en € 11.000. De zolder wordt voorzien van een dakkapel van hout of kunststoft en een gipswand waardoor er een echte kamer kan worden gecreëerd. Voor die € 10.000 krijgt u ook houten trap (vurenhout) met een kwartdraai, elektriciteit, dakisolatie en een centrale verwarming. Alle vloeren en wanden worden natuurlijk ook weer professioneel afgewerkt.
  • Een dure (maar chique) verbouwing: Wilt u voor de duurdere variant gaan? Dan bent u zo rondt de € 12.000 en € 14.000 kwijt. Het exacte bedrag is afhankelijk van welke extra opties u uit wilt voeren. Zo wordt er een polyester dakkapel geplaatst met aan beide kanten een dakraam (kunststof). Zo wordt u donkere zolder waar u niets mee doet, in eens een verlichte kamer die echt niet onder doet van de andere kamers in uw woning. Voor dit bedrag worden natuurlijk dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als die van de andere varianten. Zo krijgt u dus een perfecte leefruimte die is geïsoleerd en wordt voorzien van gipsplaten en stucwerk. Er wordt natuurlijk ook elektriciteit aangelegd en als u dat wilt, kunnen wij de zolderruimte splitsen met een gipswand. Zo heeft u twee bruikbare ruimtes in plaats van één. Bij desbetreffende prijs zit ook een trap maar met twee draaikwarten.

Prijsopbouw voor het verbouwen van een zolder

Wat is nou bepalend voor de totale kosten van een zolderverbouwing? Procentueel gaan de meeste kosten zitten in een dakkapel. Een dakkapel kan wel tot 37 procent van de kosten met zich meebrengen. 32 procent van de totale kosten gaan in de afwerking zitten. Dit komt vooral omdat het afwerken van een zolder toch wel arbeidsintensief is. 19 procent van de kosten gaan naar het isoleren van een zolder en 12 procent van de kosten gaan naar het laten plaatsen van een trap.

Misschien denkt u, wat moet ik met deze informatie maar dit is heel belangrijk. Zo weet u precies waar u kosten kunt besparen als dat nodig is. Misschien bent u zelf handig, en kunt u zelf een trap plaatsen? Dan kunt u zo 12 procent op de totale kosten besparen.

Vrijblijvende offerte?

Zolder verbouwen: kosten die de prijs bepalen

Heeft u een zolder en wilt u deze laten verbouwen? Dan komt u voor meerdere keuzes te staan die een invloed hebben op de prijs. Multi Concurrent heeft deze keuzes en mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Zo weet u precies welke keuzes invloed hebben op het totale kostenplaatje.

Keuze 1: Een dakraam of dakkapel voorzien?

Als u een zolder heeft dan weet u als geen ander dat een zolder erg donker kan zijn. Zo is er gebrek aan natuurlijk licht maar ook aan ventilatie. Wilt u het licht op zolder opkrikken? Dan is het absoluut de moeite waard om een dakraam of dakkapel te laten plaatsen. Voor een standaard venster (standaardmaten zijn 80 x 140 centimeter) die bestaat uit kunststof wordt gemiddeld zo’n € 700 betaalt. Wilt u niet alleen meer licht op zolder maar ook meer ruimte? Kies dan voor een dakkapel. Welke verschillende dakkapellen er zijn, en welke kosten hieraan zijn verbonden ziet u in de tabel hieronder:

Dakkapel prefabDakkapel maatwerk
Dakkapel van houtTussen € 3.300 en € 4.000Tussen € 4.500 en € 6.000
Dakkapel van kunststofTussen € 3.500 en € 4.500Tussen € 4.750 en € 7.000
Dakkapel van polyester€ 4.750 en € 7.000Niet van toepassing

Keuze 2: Uw zolder laten isoleren

Wij zouden het isoleren van uw zolderruimte altijd aanraden. Zo bespaart u tot wel 35 procent op de stookkosten. Het laten isoleren van uw zolderdak is dus zo terugverdient. Omdat de verscheidene gemeentes ook energiebesparing aanmoedigen, krijgt u waarschijnlijk subsidie op het laten isoleren van uw nieuwe dak. Als u een slaapkamer wilt laten maken van uw zolder, is het natuurlijk wel zo fijn als u de zolder kunt verwarmen. Voor het laten isoleren van uw dak bent u tussen de € 1.500 en € 2.200 kwijt.

Keuze 3: Plaatsen van een gipswand

Laat u een zolder plaatsen? Dan heeft u ook de keuze om een gipswand te plaatsen. Zo kunt u de zolder opsplitsen in twee ruimtes. Het plaatsen van een gipswand hoeft niet duur te zijn maar heeft wel optimaal effect. De kosten voor het laten plaatsen van een gipswand zijn afhankelijk van het totale oppervlak en van welke materiaal er gebruik wordt gemaakt. Zo is een gipswand die uit goedkopere materialen bestaat, € 40 per vierkante meter. Wilt u een gipswand van een kwalitatief duurder en beter materiaal, dan kunt u een bedrag verwachten van zo’n € 75 per vierkante meter.

Keuze 4: Het plaatsen van een vaste trap

Wilt u een vaste trap laten plaatsen? Dan kan dit natuurlijk. De kosten voor een rechte vaste trap bedragen tussen de € 950 en € 1.100. Wilt u een mooie trap die een kwart slag gedraaid is, dan ben u tussen de € 1.300 en € 1.500 kwijt. Dit is natuurlijk puur een kwestie van smaak en wat u fijner vindt. Heeft u toch liever een trap met twee kwart draaien? Dan is het totale kostenplaatje tussen de € 1.400 en € 1.600 euro.

Aanbouw zolder

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen