Kosten verbouwen zolder

Heeft u een huis met een zolder maar u doet er niets mee? U kunt van uw zolder een ware woonparadijs laten maken. Door het verbouwen van uw zolder kunt u een extra woonruimte creëren, die u volwaardig kunt gebruiken als u misschien gezinsuitbreiding verwacht of u gewoon een extra kamer nodig heeft. Zo kunt u van uw zolder een hobbyruimte of slaapkamer maken. Wilt u weten wat de gemiddelde kosten voor het verbouwen van uw zolder zijn? Op deze pagina vindt u alle informate omtrent de kosten voor het verbouwen van een zolder.

Inhoudsopgave

Kosten voor het verbouwen van een zolder

Multi Concurrent tovert uw zolder om tot een een volwaardige leefruimte. Kosten voor het verbouwen van een zolder liggen gemiddeld tussen de € 10.000 en € 12.500. Als u wilt weten wat het verbouwen van de zolder exact voor u gaat kosten, is het belangrijk dat u weet welke werkzaamheden u wilt dat er uitgevoerd gaan worden. Zo kunt u bepalen of u wilt dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd, of misschien alleen een deel. Bekijk de onderstaande werkzaamheden om te bepalen wat u wel, en wat u niet wilt uit laten voeren.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
StucwerkTussen € 175 en € 800
Vloer laten leggenTussen € 250 en € 450
Aanbrengen gipsplatenTussen € 350 en € 550
Gipswand laten plaatsenTussen € 350 en € 875
Dakraam laten plaatsen Tussen € 400 - € 850
Aanleggen electriciteitTussen € 600 - € 750
Dakisolatie laten plaatsenTussen € 1.000 - € 3.000
Dakkapel laten plaatsenTussen € 3.000 - € 5.000

Zolder verbouwen kosten

Zolder verbouwen prijsvoorbeelden

De kosten die u in bovenstaande tabel kunt vinden, geven u al een goed beeld over de verschillende kosten. De exacte kosten die komen kijken bij het verbouwen van een zolder zijn toch lastig te noemen. Zo zijn de kosten sterk afhankelijk van verschillende factoren. Zoals u zichzelf al kunt voorstellen is bijvoorbeeld de grootte van uw zolder belangrijk maar ook wat voor soort werkzaamheden wij mogen uitvoeren. Hieronder vindt u enkele prijsvoorbeelden voor het verbouwen van een zolder. Zo heeft u een beter beeld van wat de mogelijkheden zijn.

  • Een goedkope verbouwing: De kosten voor het verbouwen van een zolder is niet goedkoop. Kiest u voor de voordeligste oplossing? Dan bent u voor het verbouwen van een open zolder zo rondt de € 4.000 tot € 5.000 kwijt. Voor die € 4.000 tot € 5.000 krijgt u een dakraam (voor lichtval), een rechte trap, dakisolatie, elektriciteit, een plafond en centrale vervarming.  Zo ziet u dat u voor zo’n € 4.500 al een aardige mooie zolder kan laten creëren. Voor dit bedrag worden natuurlijk ook alle wanden en de vloer professioneel afgewerkt.
  • Een gemiddelde verbouwing: Heeft u een zolder met een formaat die bij het gemiddelde ligt? Dan dient u rekening te houden met een bedrag van tussen de € 10.000 en € 11.000. De zolder wordt voorzien van een dakkapel van hout of kunststoft en een gipswand waardoor er een echte kamer kan worden gecreëerd. Voor die € 10.000 krijgt u ook houten trap (vurenhout) met een kwartdraai, elektriciteit, dakisolatie en een centrale verwarming. Alle vloeren en wanden worden natuurlijk ook weer professioneel afgewerkt.
  • Een dure (maar chique) verbouwing: Wilt u voor de duurdere variant gaan? Dan bent u zo rondt de € 12.000 en € 14.000 kwijt. Het exacte bedrag is afhankelijk van welke extra opties u uit wilt voeren. Zo wordt er een polyester dakkapel geplaatst met aan beide kanten een dakraam (kunststof). Zo wordt u donkere zolder waar u niets mee doet, in eens een verlichte kamer die echt niet onder doet van de andere kamers in uw woning. Voor dit bedrag worden natuurlijk dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als die van de andere varianten. Zo krijgt u dus een perfecte leefruimte die is geïsoleerd en wordt voorzien van gipsplaten en stucwerk. Er wordt natuurlijk ook elektriciteit aangelegd en als u dat wilt, kunnen wij de zolderruimte splitsen met een gipswand. Zo heeft u twee bruikbare ruimtes in plaats van één. Bij desbetreffende prijs zit ook een trap maar met twee draaikwarten.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.