Dakkapel plaatsen

Wilt u meer ruimte en licht in uw slaap- of zolderkamer? Door het laten plaatsen van een dakkapel vergroot u niet alleen uw woonplezier, maar verhoogt u ook de waarde van uw huis. Zo is uw investering weer snel terugverdient. Benieuwd naar de kosten en waar u op mag letten bij het laten plaatsen van een dakkapel?

Alle informatie over het plaatsen van een dakkapel in een handige overzicht. Wij plaatsen een prefab dakkapel in een dag. Hoe wij dat doen? Op deze pagina vindt u een stappenplan van hoe wij te werk gaan op dag van plaatsing. Onze dakkapellen en dakopbouwen worden geproduceerd in onze dakkapellen fabriek. Dit proces wordt ook wel prefab noemen we dat. Dit gebeurt onder ideale condities en door ervaren vakmensen, waardoor wij de kwaliteit voor een zeer redelijke prijs kunnen waarborgen. De dakkapel kan daardoor in één geheel en binnen één dag uw dak op.

Inhoudsopgave

Dakkapel plaatsen in één dag

U heeft besloten om een prefab dakkapel te laten plaatsen en vandaag is de dag dat wij deze komen plaatsen. Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat u dan ook met smart zit te wachten. De avond voordat onze erkende monteurs aan de slag gaan, heeft u de buren geïnformeerd. Zo kunnen wij onze apparatuur en wagens kwijt om te beginnen met onze werkzaamheden.  In onderstaand stappenplan kunt u zien hoe de plaatsing van een dakkapel er grofweg uit ziet.

Stap 1: Onze monteurs arriveren met uw dakkapel op locatie

Onze monteurs arriveren op de afgesproken tijdstip met uw nieuwe dakkapel. Als u de zolder heeft leeg geruimd, kunnen wij gelijk aan de slag. Geef onze monteurs niet teveel koffie want dan gaan ze nooit meer aan het werk.

Stap 2: Gat in schuin dak boren

Eerst zagen de dakkapel monteurs een klein gat in het dak. Nadat de constructie van het dak solide is bevonden, wordt het gat groter gezaagd en op maat gemaakt. Hierna mogen de dakpannen verwijderd worden. Als alle pannen zijn verwijderd wordt het gat voor de dakkapel op maat gemaakt om de dakkapel te kunnen plaatsen. Om alles netjes af te werken, wordt het gat niet groter gemaakt dan nodig. U kunt vanaf buiten al zien hoeveel groter uw leefruimte gaat worden.

Stap  3: Bouwafval wordt afgevoerd

Wij blijven natuurlijk schoon werken en zorgen ervoor dat onze werkplaats altijd opgeruimd en netjes is. Zo voeren wij onze bouwafval gelijk af. Dit doen wij met behulp van big bags. De zakken worden met behulp van een kraan uit uw dak gehesen. U heeft hier natuurlijk geen omkijken naar.

Stap 4: Plaatsen van dakkapel

Het monteren van uw dakkapel wordt gestart. Een traditionele op maat gemaakte dakkapel wordt balk voor balk geplaatst.
Een prefab model wordt in één keer op het dak geplaatst met een kraan. Dit is dus ook de reden wij deze klus binnen een dag kunnen uitvoeren. Dat wordt bij een op maat gemaakte dakkapel wat lastiger.

Stap 5: Afmonteren en afwerken dakkapel

Het kozijn wordt in de traditionele dakkapel gecreëerd. Een prefab model bevat al een kozijn en zijn deze werkzaamheden natuurlijk niet nodig. De beglazing en de eventuele extra opties worden tijdens deze stap aangebracht. Onze monteurs kunnen er nog goed bij. Als de dakkapel met uiterste precisie op het dak is gezet, deze is afgewerkt en perfect is afgewerkt, wordt de dakkapel waterdicht gemaakt en verder afgewerkt.

Stap 6: U kunt genieten van uw extra leefruimte

In de loop van de middag staat uw nieuwe dakkapel op uw dak. U ziet en ervaart hoeveel extra ruimte u er in een enkele dag heeft bijgekregen door het laten plaatsen van een dakkapel. Wij lopen alles nog na met u waarna wij weer vertekken.

Dakkapel plaatsen

Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

Kiest u voor een dakkapel van Multi Concurrent, dan zijn de prijzen inclusief plaatsing, btw en montage. Bij ons geen verrassingen. U krijgt netjes een offerte van tevoren waardoor u precies weet wat de kosten zijn.

Bij het plaatsen van een dakkapel komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het transport van de dakkapel, het gebruik van een hijskraan en de arbeidsuren van onze erkende monteurs die bij u aan het werk zijn. Bij ons bent u het voordeligst uit. Alle kosten die bij het plaatsen van de dakkapel komen kijken, staan in onze offerte.

De kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Denk hierbij aan de afmeting, het materiaal en of u kiest voor prefab of maatwerk. In onderstaand overzicht vindt u de kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel met een standaard formaat. Een standaard maat is 1,5 meter hoog x 2,5 meter breed.

MateriaalPrefabMaatwerk
Houten dakkapelVanaf €2850Vanaf €3800
Kunststof dakkapelVanaf €3500vanaf €4500
Polyester dakkapelVanaf €4200Niet van toepassing

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Prefab dakkapel of maatwerk?

De meeste mensen kiezen ervoor om een prefab dakkapel te plaatsen. Prefab houdt in dat u dakkapel kant-en-klaar de fabriek verlaat en in één keer op uw dak geplaatst wordt. Omdat een prefab dakkapel binnen een dag geplaatst wordt, bespaart u op de kosten van uw dakkapel plaatsen.

Een nadeel van prefab, is dat er met standaard maten en ontwerpen gewerkt wordt. Als u voor een bepaalde stijl wilt gaan, of voor een unieke uitstraling of afmeting, dan kiest u voor maatwerk. Maatwerk biedt ook uitkomst in gevallen waarbij een prefab dakkapel plaatsen niet mogelijk is. Een dakkapel op maat laten plaatsen is helaas wel wat prijziger. Dit komt onder andere doordat het plaatsen van een dakkapel op maat meer tijd in beslag neemt.

Dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen en vergunningen

Voordat u een dakkapel op uw laat plaatsen op uw dak, heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Het is afhankelijk van de gemeente waarin u woont wat de voorwaarden voor een vergunning zijn. Ga vooraf na welke vergunningen in uw gemeente vereist zijn.
Wij kunnen u natuurlijk ook begeleiden in dit proces.

Wanneer u een vergunning voor een dakkapel aanvraagt, is het belangrijk te weten dat u oplet waar u deze laat plaatsen. Vaak mag de dakkapel niet grenzen aan een openbaar toegankelijk gebied zoals de openbare weg, openbaar groen of openbaar water. De meeste mensen kiezen er precies om die redenen voor om de dakkapel op de achterzijde van het dak te laten plaatsen.

Ook de regels van de gemeente kunnen bepalend zijn. Als u geen vergunning kunt krijgen voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde maar wel voor de achterzijde van de woning is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Informeer vooraf dan ook altijd bij de gemeente of de dakkapel geplaatst mag worden waar u die wilt hebben. In veel gemeentes is het overigens zo dat het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van een woning vergunningsvrij kan terwijl voor de voorkant wel een vergunning nodig is. Vraag bij uw gemeente na wat de regels zijn in uw gemeente.

Het bouwen van een dakkapel

Er zijn verschillende manieren om een dakkapel op te bouwen. Wij raden u aan om de bouw door een aannemer uit te laten voeren. Het is namelijk geen eenvoudig karwei en u kunt ook meer slopen dan nodig, waardoor u vaak duurder uitkomt. Allereerst zult u ervoor mogen zorgen dat de afwerking ontzettend nauwkeurig is. Zo voorkomt u vocht- en luchtproblemen. Daarnaast is het ook een klus op grote hoogte en is het in verband met veiligheid ook niet verstandig om dit project zelf uit te voeren. Als u de veiligheid niet kunt waarborgen is het niet verstandig om de dakkapel zelf te plaatsen.

Wij plaatsen een prefab dakkapel met een kraan. Qua materiaal is het ook lastig om zelf een dakkapel op te bouwen en te plaatsen. Als u flink wat kluservaring heeft en u een dakkapel toch zelf wilt plaatsen, is het belangrijk om een duidelijk stappenplan te maken en hier zich ook aan te houden. Hieronder vindt u zo een stappenplan:

Inmeten van een dakkapel

Het is van groot belang om te beginnen met een nauwkeurige inmeting. De inmeting zal vanuit binnen uitgevoerd worden. Blijf minimaal één dakpan van obstakels vandaan om lekkage te voorkomen. Bij obstakels kunt u denken aan bijvoorbeeld een schoorsteen of een tussenwand.

Alles staat of valt bij het inmeten. Zorg er dus voor dat dit goed gebeurd.

Het op maat maken

Bij een prefab dakkapel wordt de dakkapel in een fabriek op maat gemaakt. Desbetreffende kapel kan dus met een kraan in zijn geheel uw dak op worden gehesen.

Bij een op maat gemaakte dakkapel, zal u de balken één voor één op maat mogen maken. Dit is een klus voor een ervaren specialist en is erg tijdrovend.

Plaatsen en afwerken

Voor het plaatsen van een dakkapel is een stevige draagconstructie nodig.U dient hierbij rekening te houden met de doorbuiging van verschillende ondersteunende balken en stabiliteit en afschuif-spanningen in de gehele dakconstructie.

Het platte dak van uw dakkapel wordt bevestigd aan het dak. Dit gebeurt middels ankers, bankankers of een gording. De kozijnen zijn meestal dragend met onderaan een knieschot. Om goede weerstand tegen de wind te bieden worden hoekgrijpankers ingezet.

Zowel de binnen- als buitenkant van een dakkapel worden hierna afgewerkt. Het beste is om eerst de buitenafwerking te voltooien. Dit  zodat u dakkapel direct water- en winddicht is. Hierna kan de binnenzijde afgewerkt worden. Aan de binnenzijde van de dakkapel wordt isolatiemateriaal geplaatst.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.