Dakkapel plaatsen

Een dakkapel zorgt voor meer woonruimte, licht en een waardestijging van uw woning. Een dakkapel plaatsen creëert bijvoorbeeld een grotere slaapkamer op zolder, een kantoor met uitzicht of een ruimtelijke hobbykamer. Rondom het plaatsen van een dakkapel bestaan veel vragen, welke wij hieronder graag voor u beantwoorden. Bij ons kunt u bovendien terecht voor de beste kwaliteit dakkapellen voor een zeer voordelig tarief.

Alle informatie over het plaatsen van een dakkapel in een handige overzicht. Wij plaatsen een prefab dakkapel in een dag. Hoe wij dat doen? Op deze pagina vindt u een stappenplan van hoe wij te werk gaan op dag van plaatsing. Onze dakkapellen en dakopbouwen worden geproduceerd in onze dakkapellen fabriek. Dit proces wordt ook wel prefab noemen we dat. Dit gebeurt onder ideale condities en door ervaren vakmensen, waardoor wij de kwaliteit voor een zeer redelijke prijs kunnen waarborgen. De dakkapel kan daardoor in één geheel en binnen één dag uw dak op.

Ga snel naar

Dakkapel plaatsen in één dag

De vakmannen van Multi Concurrent plaatsen uw nieuwe dakkapel meestal al binnen één dag! Bent u benieuwd hoe zo’n werkdag eruit ziet? Hieronder nemen we u stap voor stap mee in het proces.

Stap 1: Onze monteurs arriveren met uw dakkapel op locatie

Onze monteurs arriveren op de afgesproken tijd met uw nieuwe dakkapel. Als u de zolder heeft leeggeruimd, kunnen wij direct aan de slag. Geef onze monteurs niet teveel koffie want dan gaan ze nooit meer aan het werk. O ja, vergeet niet uw buren te informeren over de werkzaamheden.

Stap 2: Gat in uw dak zagen

Onze monteurs zagen eerst een klein gat in het dak. Nadat de constructie van het dak solide is bevonden, wordt het gat groter gezaagd en op maat gemaakt. Hierna verwijderen wij de dakpannen. Als alle pannen zijn verwijderd wordt het gat voor de dakkapel op maat gemaakt zodat we de dakkapel kunnen plaatsen. Om alles netjes af te werken, wordt het gat niet groter gemaakt dan strikt nodig.

Stap 3: Bouwafval wordt afgevoerd

Wij houden van schoon en netjes werken. Daarom voeren wij na het zagen van uw dak direct al het bouwafval af. Dit doen wij met behulp van big bags. De zakken worden met behulp van een kraan uit uw dak gehesen. U heeft hier vanzelfsprekend geen omkijken naar.

Stap 4: Dakkapel plaatsen

Na het opruimen beginnen we direct met het plaatsen van uw dakkapel. Een prefab dakkapel kunnen wij in één dag plaatsen. Deze hijsen we namelijk in één keer op uw dak met een hijskraan. Een op maat gemaakte dakkapel kost meer werk, want deze wordt balk voor balk opgebouwd. Het platte dak van uw dakkapel wordt bevestigd aan het dak. Dit gebeurt met ankers, bankankers of een gording. De kozijnen zijn meestal dragend met onderaan een knieschot. Om goede weerstand tegen de wind te bieden worden hoekgrijpankers ingezet.

Stap 5: Monteren en afwerken dakkapel

Bij een op maat gemaakte dakkapel moet een kozijn en beglazing in worden geplaatst. In een prefab dakkapel is dit al aanwezig. We werken alles met uiterste precisie af en zorgen ervoor dat uw dakkapel 100% wind- en waterdicht is. Wij beginnen daarom met het afwerken aan de buitenkant, en doen daarna de binnenkant. Aan de binnenzijde van de dakkapel wordt bijvoorbeeld isolatiemateriaal geplaatst.

Stap 6: Geniet van uw extra leefruimte!

Bij een prefab dakkapel geniet u dezelfde dag nog van alle extra ruimte en licht die een dakkapel u te bieden heeft. We lopen alles keurig met u na. Zodra u alles heeft goedgekeurd, kunnen wij vertrekken.

Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen: nieuwbouwwoning of een bestaande woning

Een dakkapel kan zowel in een bestaande woning als een nieuwbouwwoning worden geplaatst. Het eenvoudigst is natuurlijk om een dakkapel te plaatsen in een nieuwbouwwoning, omdat je deze meteen kunt implementeren tijdens de bouw. Bij een bestaande woning moet er gezaagd worden in een bestaande dakconstructie. Wij voeren dan ook altijd eerst een inspectie uit om te zien of uw dak (en de draagkracht van uw dak) geschikt is voor een dakkapel. Onze jarenlange ervaring leert dat wij op vrijwel ieder dak een dakkapel kunnen plaatsen.

Dakkapel materiaal

Bij een dakkapel kunt u kiezen uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen voor een dakkapel zijn kunststof, polyester en hout. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Polyester en kunststof worden het meest gekozen. Een kunststof dakkapel of een polyester dakkapel is vrijwel onderhoudsarm en goed isolerend.

Een houten dakkapel isoleert ook prima, maar vergt ook meer onderhoud, zoals schuren en schilderen. Mensen met een grote liefde voor een natuurlijke uitstraling van hun woning kiezen vaak voor hout. Bent u dol op hout, maar wilt u eigenlijk geen onderhoud aan uw dakkapel? Kies dan voor een kunststof dakkapel met houtlook! Zo profiteert u van het beste van allebei. Wist u dat een kunststof dakkapel met houtlook niet eens zoveel duurder is dan een reguliere kunststof dakkapel?

Vrijblijvende offerte?

Dakkapel kosten

Kiest u voor een dakkapel van Multi Concurrent, dan zijn de prijzen inclusief plaatsing, btw en montage. Bij ons geen verrassingen. U krijgt netjes een offerte van tevoren waardoor u precies weet wat de kosten zijn.

Bij het plaatsen van een dakkapel komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het transport van de dakkapel, het gebruik van een hijskraan en de arbeidsuren van onze erkende monteurs die bij u aan het werk zijn. Bij ons bent u het voordeligst uit. Alle kosten die bij het plaatsen van de dakkapel komen kijken, staan overzichtelijk in onze offerte.

De kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Denk hierbij aan de afmeting, het materiaal en of u kiest voor prefab of maatwerk. In onderstaand overzicht vindt u de kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel met een standaard formaat. Een standaard maat is 1,5 meter hoog x 2,5 meter breed.

MateriaalPrefabMaatwerk
Houten dakkapelVanaf € 3300Vanaf € 3850
Kunststof dakkapelVanaf € 2750Vanaf € 4250
Polyester dakkapelVanaf € 4200Nvt.

Prefab dakkapel plaatsen of maatwerk dakkapel?

De meeste mensen kiezen voor een prefab dakkapel. Prefab houdt in dat uw dakkapel kant-en-klaar de fabriek verlaat en in één keer op uw dak geplaatst wordt met een hijskraan. Omdat een prefab dakkapel binnen een dag geplaatst wordt, bespaart u een hoop kosten.

Een nadeel van prefab is dat er met standaard maten en ontwerpen gewerkt wordt. Als u voor een bepaalde stijl wilt gaan, of voor een unieke uitstraling of afmeting, dan kiest u liever voor maatwerk. Maatwerk biedt ook uitkomst in gevallen waarbij een prefab dakkapel plaatsen niet mogelijk is. Een dakkapel op maat laten plaatsen is helaas wel wat prijziger. Dit komt onder andere doordat het inmeten, ontwerpen en plaatsen van een dakkapel op maat meer tijd in beslag neemt.

Dakkapel kosten

Vergunning dakkapel

Voordat u een dakkapel laat plaatsen op uw dak, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij uw gemeente. Het is afhankelijk van de gemeente waarin u woont wat precies de voorwaarden voor een vergunning zijn. Controleer dus vooraf of u voor uw dakkapel een vergunning nodig hebt. Wij kunnen u ook begeleiden in dit proces.

Dakkapel vergunningsvrij

Wanneer u een vergunning voor een dakkapel aanvraagt, is het belangrijk te weten waar u deze laat plaatsen. Vaak mag de dakkapel niet grenzen aan een openbaar toegankelijk gebied zoals de openbare weg, openbaar groen of openbaar water. De meeste mensen kiezen daarom om de dakkapel op de achterzijde van het dak te laten plaatsen.

In veel gemeentes is het zo dat het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van een woning vergunningsvrij kan. Terwijl voor de voorkant wel een vergunning nodig is. Vraag daarom altijd na wat de regels zijn in uw gemeente.

dakkapel schilderen

Zelf dakkapel plaatsen

Wij raden u aan om de bouw door een aannemer uit te laten voeren. Een dakkapel plaatsen of bouwen is geen eenvoudig karwei. Wanneer u niet over de juiste ervaring beschikt, kunt u meer slopen dan nodig, waardoor u vaak duurder uitkomt.

Ook zult u ervoor moeten zorgen dat de afwerking van de dakkapel ontzettend nauwkeurig is. Zo voorkomt u wind- en wateroverlast. Daarnaast is het een klus op grote hoogte en is het in verband met uw veiligheid ook niet verstandig om dit project zelf uit te voeren. Als u de veiligheid niet kunt waarborgen is het niet verstandig om de dakkapel zelf te plaatsen.

Keurmerken dakkapel

Als u een dakkapel laat plaatsen, wilt u ervan verzekerd zijn dat deze van uitstekende kwaliteit is. Er bestaan keurmerken die u helpen bij de keuze voor een goede dakkapel.

KOMO: KOMO is een belangrijk kwaliteitsmerk in de Nederlandse bouw. Het keurmerk staat voor kwaliteit van producten. Heeft uw nieuwe dakkapel het KOMO keurmerk? Dan kunt u erop vertrouwen dat het materiaal uitvoerig getest is.
BouwGarant: BouwGarant is het grootste keurmerk in de Nederlandse bouw. Uw dakkapel specialist mag dit keurmerk alleen voeren wanneer zij regelmatig getoetst worden en voldoen aan alle eisen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.
VKG: Het VKG keurmerk is speciaal bedoeld voor kunststof dakkapellen. Is de specialist die uw dakkapel verkoopt hierbij aangesloten? Dan betekent dat zij strikte verkoopvoorwaarden en leveringsvoorwaarden hanteren. Met dit keurmerk krijgt u bijvoorbeeld tot wel 10 jaar garantie op uw kunststof dakkapel.
FSC en Keurhout: Kiest u voor een houten dakkapel? Het FSC en Keurhout keurmerk geven beide aan dat het hout in uw nieuwe dakkapel maatschappelijk verantwoord, legaal en duurzaam geproduceerd is.
VMRG: Bevat uw dakkapel metalen of aluminium onderdelen? Let dan op het VMRG keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk verzekeren u kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid op het gebied van metalen gevelbouw.

Dakopbouw garage dakpannen

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in het leveren van kundig maatwerk als het om uw dakkapel gaat. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Multi Concurrent maakt alleen gebruik van erkende vakmannen die intern door ons zijn opgeleid. Zo kunnen wij u onze uitstekende kwaliteit garanderen. Wij bieden u de laagste tarieven maar u krijgt er een uitstekende dakkapel voor terug. Bij ons is de prijs-kwaliteitverhouding exceptioneel. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering van uw dakkapel te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Veelgestelde vragen en handige weetjes

Dakkapellen en dakopbouwen worden geproduceerd in een fabriek, prefab noemen we dat. De algehele dakkapel wordt in zijn geheel uw dak op gehesen. De dakkapel kan daardoor in één geheel en binnen één dag op uw dak worden geplaatst.

Omdat een dakkapellen beschikbaar zijn in vele soorten maten, materialen en soorten, kunnen wij u niet een exact bedrag noemen. U zal begrijpen dat er door deze verschillen de prijzen enorm kunnen fluctueren. Een houten standaard maat prefab dakkapel is al te leveren vanaf € 2.850.

Voordat u een dakkapel op uw laat plaatsen op uw dak, heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Het is afhankelijk van de gemeente waarin u woont wat de voorwaarden voor een vergunning zijn. Ga vooraf na welke vergunningen in uw gemeente vereist zijn.

Wij kunnen u natuurlijk ook begeleiden in dit proces.

Offerte aanvragen dakkapel

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakkapel te laten plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Probeer de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Zo kunnen wij u een exacte prijsopgaaf doen.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.