Stukadoorsbedrijf

Overweegt u om uw muren en/of plafonds te laten stucen? Stucwerk aanbrengen is een nauwkeurige en fysiek zware klus. Om het mooiste resultaat te behalen kunt u er het best voor kiezen een erkend en professioneel stukadoorsbedrijf in te schakelen, met de nodige ervaring.

Hieronder informeren we u over de gemiddelde prijzen voor het inhuren van een professioneel stukadoorsbedrijf en waar u goed op moet letten bij het maken van uw keuze m.b.t. de juiste stukadoor voor uw project.

Inhoudsopgave

Kosten van een stukadoorsbedrijf

Wilt u uw muren en/of plafonds in uw woning nieuw leven inblazen door deze te laten voorzien van stucwerk? Dan zult u zich vast afvragen met welke kosten u rekening dient te houden. Meestal rekent een stukadoorsbedrijf een prijs per m2 waarin de loonkosten, het materiaal en de BTW al reeds doorberekend zijn. Hieronder ziet u een tabel met gemiddelde kosten van een stukadoor voor de meest voorkomende soorten stucwerk:

Soort stucwerkGem. prijs per m2
Spackspuitwerk€ 5 - € 12
Behangklaar stucen€ 10 - € 19
Sausklaar stucen€ 10 - € 24
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 - € 25
Plafond stucen€ 15 - € 32
Schuurwerk€ 18 - € 27
Raapwerk€ 17 - € 30

Prijzen zijn incl. materiaal, loonkosten en BTW.

Zoals u hierboven goed kunt zien, is het afhankelijk van het soort stucwerk dat u wenst voor uw muren en/of plafonds. De goedkoopste vorm van stucwerk is het spackspuitwerk en zodra u een meer gespecialiseerde vorm van stucwerk wenst, zal de prijs omhoog gaan. De prijs is daarnaast afhankelijk van het oppervlak wat u wilt laten voorzien van stucwerk, hoe groot is het oppervlak wat u wilt laten stucen – want hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Betreft het een muur of een plafond – want hoe lastiger te bereiken het te stucen oppervlak is, hoe duurder u uit bent.

Daarnaast is de prijs natuurlijk afhankelijk van het stukadoorsbedrijf wat u inhuurt, het ene bedrijf rekent meer dan het andere bedrijf. Dit is vaak afhankelijk van werkervaring. Het verschil in kosten kan enorm verschillen per stukadoorsbedrijf. Ga daarom dus nooit af op een een enkele offerte van één stukadoorsbedrijf, maar vraag altijd meerdere offertes op. Zo kunt u een duidelijke en goede vergelijking maken tussen meerdere offertes en weet u zeker dat u nooit teveel betaald.

Kosten stukadoorsbedrijf

Zelf stucen of een stukadoorsbedrijf inhuren?

Wanneer u in uw omgeving gaat rondvragen, zullen er vast bekenden of bekenden van bekenden zijn die beweren te kunnen stucen. Deze bekenden zullen u dan ook vast en zeker aanbieden het project voor u uit te voeren voor een (fors) lagere prijs dan een erkend stukadoorsbedrijf. Hoewel dit mogelijk voor u aantrekkelijk klinkt, is het gevolg vaak dat u genoegen moet nemen met een afwerking van uw muren en/of plafonds waar u uiteindelijk niet volledig tevreden over bent. Dit is het laatste wat u wilt, want iedereen (en u zeker) kijkt naar de muren in een woning en oneffenheden, niet goed gehechte plekken op de muren/plafonds en kleurverschillen vallen op.

En wanneer u dan weer aanklopt bij diezelfde “bekenden”, zullen zij waarschijnlijk aangeven dit niet te kunnen verhelpen en zo komt u uiteindelijk alsnog uit bij een stukadoorsbedrijf. Zoals we dan zeggen: “goedkoop is duurkoop” en dit is in zo’n situatie letterlijk het geval.

Muren en plafonds voorzien van stucwerk is nu eenmaal een zeer nauwkeurige en intensieve klus, waar de juiste kennis en ervaring voor nodig is om het beste resultaat te behalen. Naast dit mooie resultaat, krijgt u bij een stukadoorsbedrijf vaak ook garantie op het geleverde stucwerk. Een doe-het-zelf klusser kan deze garantie logischerwijs niet bieden.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.