Metal stuc

Een echte luxe wandafwerking creëert u met metal stuc. Als u dit u dit op de muur of in een ruimte toepast zal de ruimte gelijk sfeer uitstralen. Metallic stukwerk is er in verschillende kleuren zo kunt u kiezen voor goud, roest, koper, brons, messing of aluminium kleur. Ook in de ondergrond is veel keuze gaat u voor een gladde afwerking of voor een stoere betonlook? Wat u ook kiest een ruimte met metal stuc afwerking zal gegarandeerd indrukwekkend worden!

Metal stuc is dé trend van dit moment! Deze luxe vorm van stucwerk bevat metaaldeeltjes en zorgt voor een ongekend luxe uitstraling in uw interieur. Metal stuc straalt één en al warmte uit en wordt door klanten omschreven als een indrukkend mooie stucsoort. Bovendien zijn er vele verschillende mogelijkheden. In dit artikel vertellen we u precies wat metal stuc is, wat de mogelijkheden zijn en natuurlijk wat metal stuc kost.

Ga snel naar

Hoe wordt metal stuc aangebracht

Onze stukadoor zal eerst de muur waarop metallic stuc moet worden aangebracht grondig inspecteren. Oneffenheden kunnen nu nog worden weggewerkt en eventuele schade aan de muur zoals scheuren of vochtplekken kunnen nog worden hersteld. Hierna zal de stukadoor beginnen met het aanbrengen van de metal stuc. Het aanbrengen van metal stuc is echt een vak apart, gelukkig zijn onze stukadoors echte vakmensen met veel kennis en passie voor het vak. U kunt er dus vanuit gaan dat er gegarandeerd een prachtig resultaat wordt behaald. Nadat de metal stuc volledig droog is wordt deze gepolijst. Het polijsten van de muur doet de stukadoor om de goud-, koper-, messing-, aluminium- of bronskleur meer diepte te geven de muur komt als het ware echt tot leven. Metallic stuc brengt dan ook in elke ruimte een geweldige sfeer!

Wat is metal stuc?

Metal stuc is een relatief nieuwe, luxe stuc-methode. In de stuclaag zitten namelijk metalen deeltjes verwerkt die een prachtige luxueuze glans geven in uw interieur. Metal stuc wordt gemaakt met een 2-componenten epoxy en is zo’n 1,5 mm dik.

Metal stuc kunt u aanbrengen naar eigen smaak. De schuurtechnieken die onze stukadoors toepassen zorgen ervoor dat uw muur een echte metaallook krijgt. De mate van glans en de structuur kunt u overigens helemaal zelf bepalen.

Metal stuc wordt het meest gebruikt op wanden, maar kan ook toegepast worden op vloeren en meubels.

Kosten metal stuc

Wilt u ook zo’n mooie luxe en sfeervolle metallic wandafwerking in uw woonkamer, slaapkamer of misschien wel in uw bedrijfspand maar bent u benieuwd naar de kosten? Voor een passende offerte kunt u het best contact met ons opnemen. De prijs van een metal stuc is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Maar ook kunt u kiezen uit veel verschillende soorten kleuren en afwerkingen. Hierdoor kijken we graag samen naar uw wensen en maken dan een scherpe offerte voor u!

De kosten voor metal stuc bedragen gemiddeld € 150 – € 225 per m2.

Zoals bij al ons stucwerk geldt: hoe groter het oppervlak dat u door ons laat stucen, hoe lager de prijs per m2.

Waarop kan metal stuc worden aangebracht?

Metal stuc kleuren

Er zijn ontzettend veel kleurmogelijkheden met metal stuc. Zo kunt u uw nieuwe stuclaag laten aanbrengen in een kleur die volledig past bij uw smaak en interieur.

 • Goud
 • Staal
 • Brons
 • Koper
 • Roest
 • Aluminium
 • Messing
 • Tin
 • Zink
 • IJzer
 • Groene oxide

 
Zoals u ziet zijn er zowel warme tinten als koele tinten mogelijk. Bovenstaande kleuren zijn tevens onderling te combineren waardoor er nog meer kleurpigmenten mogelijk zijn.

Vrijblijvende offerte?

Metal stuc aanbrengen

Metal stuc kunt u zowel zelf aanbrengen als laten aanbrengen door een ervaren stukadoor. Dat laatste is aan te raden omdat stucen fysiek zwaar werk is, en omdat u bij een stukadoor verzekerd bent van het mooiste resultaat.

Bij metal stuc is namelijk vooral het polijsten ná het aanbrengen van essentieel belang. Dat zorgt namelijk voor het diepte-effect in het stucwerk, en zal dus zeer secuur moeten gebeuren.

Voordat onze stukadoors de metal stuc aanbrengen, zullen zij de wand eerst grondig inspecteren op eventuele oneffenheden en beschadigingen. Waar nodig wordt een primer aangebracht. Ook verwijderen we stopcontacten en lichtschakelaars en plakken we alles af met tape.

Het aanbrengen van de metal stuc gebeurt met een spaan. Daarna moet de stuclaag gepolijst worden voor een optimaal diepte-effect. Pas dan komt de metal stuc volledig tot z’n recht. Eventueel kan de stuclaag nog afgewerkt worden met een glanscoating of waxlaag voor een optimale glans.

Als de wand klaar is, geeft metal stuc direct een adembenemend effect in uw interieur.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat het kost om uw woning of pand te laten stucen met metal stuc door onze ervaren stukadoors? Vraag dan hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat op.

Liever eerst een adviserend gesprek of een bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.