Kosten buitenmuur stucen

Wilt u graag een nieuwe en frisse uitstraling geven aan uw woning door de buitenmuren aan te pakken? Dan is stucwerk daar een prima optie voor. Voor iedere type woning is er passend stucwerk mogelijk en alles kan naar uw wensen gedaan worden. Een buitenmuur stucen is geen gemakkelijk project, omdat doorgaans de muren strak en glad moeten worden afgewerkt. Er is van alles mogelijk; verschillende typen stucwerk, maar ook verschillende soorten kleuren.

Lees hieronder meer over het stucen van buitenmuren / buitengevels maar kom ook te weten wat de kosten voor het stucen van een buitenmuur zijn.

Ga snel naar

Kosten buitenmuur stucen

De kosten voor het stucen van een buitenmuur verschillen en zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de te stucen oppervlakte. Wel liggen de prijzen voor het stucen van een buitenmuur hoger dan het voorzien van stucwerk op binnenmuren. Dit komt omdat de materialen die worden aangebracht op buitenmuren logischerwijs waterbestendig of waterafstotend moeten zijn. Dit vergt een hogere kwaliteit materialen en daar betaalt u meer voor. Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen voor het voorzien van stucwerk op uw buitenmuur.

Soort stucwerkGem. m2 prijs
Buitenmuur stucen zonder isolatie€ 55 – 65,-
Buitenmuur stucen met gevelisolatie€ 120 – 130,-
Buitenmuur met pleisterwerk€ 50 – €60,-
Buitenmuur met sierpleister€ 75 – €80,-
Buitenmuur met betonlook€ 80 – €85

Prijsvoorbeelden buitenmuur stucen

We hebben een aantal prijsvoorbeelden voor u gemaakt, zodat u een betere inschatting kunt maken van de te maken kosten bij het voorzien van stucwerk op uw buitenmuren.

Meest gekozen werk
Meestal wordt er gekozen voor het stucen van buitenmuren met spachtelputz. Spachtelputz is bestand tegen alle weersomstandigheden en u kunt zelf aangeven welke uitstraling u wilt creëren met spachtelputz. Spachtelputz is tegenwoordig erg populair als stucwerk voor de buitenmuren.

Groter project
Wilt u een meer unieke uitstraling geven aan uw woning? Dan kunt u kiezen voor schuurwerk. Schuurwerk is een pleistersoort welke alleen gebruikt kan worden wanneer de ondergrond grondig is voor behandeld. Deze voorbehandeling kost de stukadoor extra tijd en werk, daar betaalt u ook naar.

Voor een oppervlakte van 150m2 komt u op een gemiddelde prijs van rond de €3000,- uit, dit is inclusief materiaal, loonkosten en BTW.

Gedetailleerd project
Wilt u al het stucwerk tegelijk aanpakken, zowel voor binnen- als buitenmuren, dan kan dit zeker schelen in de kosten per m2. Omdat de stukadoor één groot project kan aannemen in dit geval, zal hij de lagere prijzen hanteren uit bovenstaande tabel.
Voor een oppervlakte van 250 m2 betaalt u gemiddeld € 3000,-, dit is inclusief materiaal, loonkosten en BTW.

Welke keuzes beïnvloeden voor u de prijs?

Welke factoren hebben invloed op de totaalprijs die voor u berekent wordt? Dit hebben we hieronder voor u uiteengezet.

Het soort stucwerk

Wanneer u hebt besloten om uw buitenmuren te laten voorzien van stucwerk, kunt u meestal kiezen uit drie stucsoorten: spachtelputz, fijn schuurwerk en pleisterwerk. Dit lichten we voor u toe.

Spachtelputz
Spachtelputz kan zowel op binnen- als buitenbuitenmuren gebruikt worden. Het is wel belangrijk bij het stucen van de buitenmuur, om gebruik te maken van buitenkwaliteit. Door gebruik te maken van deze stucsoort hebt u lang plezier van het resultaat, omdat spachtelputz kras- en stootvast is en u kunt dit gemakkelijk zelf onderhouden en schoonhouden. Schoonmaken doet u gewoon met een hogedrukspuit en dit scheelt u dus in het vervolg weer kosten.

Schuurwerk
Wilt u graag een afwerking welke in één keer klaar is? Dan kunt u het best kiezen voor schuurwerk. Een laag schuurwerk kan verschillen in dikte, tussen de 3mm en 1cm dik. Zodra de stukadoor de laag stucwerk heeft aangebracht, wordt de laag afgeschuurd met een sponsje. Dit zorgt voor een mooi effect en creëert een waterafstotende pleister.

Pleisterwerk
Pleisterwerk is een gebonden stuclaag van glad cement. Uiteraard is cement goed bestand tegen vocht en dus tegen alle weersomstandigheden. De pleisterlaag die wordt aangebracht, kunt u na zijn uitharding nog extra afdichten met muurverf. Voordeel hiervan is dat u dit zelf kunt uitvoeren in elke gewenste kleur.

Versteviging tegen scheuren

Ondanks dat er bij het stucen van de buitenmuren een betere kwaliteit materialen gebruikt wordt, is er toch nog kans op eventuele scheuren. Wind en regen hebben bijvoorbeeld toch effect op de buitenmuren en dit kan op den duur scheuren veroorzaken. Het water dringt de muren niet binnen, maar het komt neer op de muren en dit brengt een bepaalde kracht met zich mee.

Wanneer er scheuren ontstaan, moet er gaas worden aangebracht dat ingebed wordt tussen twee lagen stucwerk óf het voegwerk zal worden vervangen. Het gaas zorgt ervoor dat de lagen bij elkaar worden gehouden wanneer er spanning op het stucwerk komt te staan. Wij raden dan ook aan om direct versteviging toe te passen bij het aanbrengen van het stucwerk. De vervanging van voegwerk is namelijk een kostbare klus en kost u gemiddeld €40-€45 per m2.

Gevelisolatie

Door gevelisolatie te laten plaatsen, zullen uw energiekosten dalen. Ook het geluid van buiten wordt gedempt en dit is voor veel mensen een groot bijkomend voordeel. Gevelisolatie houdt in dat er kunststof platen op de gevel gelijmd worden. Na het opplakken van deze platen moet er wapeningsgaas geplaatst worden, vóórdat de laag m et eindafwerking kan worden aangebracht. De kunststof platen ter isolatie zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Deze platen kunnen variëren qua dikte tussen de 1 cm tot 8 cm.
Het isoleren van de gevel scheelt niet alleen op de energiekosten, maar het geluid van buiten wordt ook gedempt. Gevelisolatie zijn kunststof platen die op de gevel gelijmd worden. Na het opplakken van de platen moet er wapeningsgaas geplaatst worden voordat de eindafwerking laag kan worden aangebracht. De kunststof platen zijn beschikbaar in alle soorten en maten van 1 cm tot en met 8 cm dik. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten voor gevelisolatie.

Let op: Vergeet niet dat u voor het stucen van de buitengevel een vergunning dient aan te vragen bij uw gemeente. Wilt u later uw buitengevel terugbrengen naar de originele staat? Hiervoor is geen aanvraag van vergunning nodig bij de gemeente.

Bespaartips voor het stucen van buitenmuren

Wij begrijpen dat u zoveel mogelijk de kosten laag wilt houden wanneer u overweegt uw buitenmuren te laten voorzien van stucwerk. Het stucen van de buitenmuren is een meer kostbaar project dan het laten stucen van binnenmuren, maar er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de kosten toch zoveel mogelijk te drukken. Deze tips leest u hieronder:

  • Laag BTW tarief: Voor woningen en gebouwen welke ouder zijn dan twee jaar, geldt het lage BTW tarief van 9%. Op het stucwerk bespaar je zo vele euro’s en dit zie je terug op de eindfactuur. Wanneer u uw buitenmuren met een oppervlakte van 150 m2 wilt laten voorzien van sierpleister stucwerk à €18,- per m2, betaalt u slechts €243,- aan BTW, waar dit anders €567,- had betaald aan BTW. Dit is toch een aanzienlijk verschil. Maak hier slim gebruik van en controleer altijd goed of het juiste BTW tarief is gehanteerd op uw factuur.
  • Help zelf mee: Bent u zelf enigszins goed in klussen en draait u uw handen er niet voor om, om de stukadoor te helpen waar u kunt? Hier kunt u redelijk mee besparen. Zo kunt u bijvoorbeeld alvast meubelen buiten uit de weg halen, kozijnen en vensterbanken afplakken en u kunt de buitenmuren alvast schoonmaken. Dit scheelt zowel tijd als werk voor de stukadoor en deze uren worden dan ook niet berekend, omdat u dit voorwerk zelf hebt gedaan. Dit scheelt toch al gauw serieus geld.
  • Laat voorgenomen werkzaamheden in één keer uitvoeren: Als u al een tijd overweegt om de buitenmuren te laten voorzien van stucwerk, maar u eigenlijk ook uw binnenmuren wilt laten stucen, is het slim om dit allemaal in één project te laten doen. Misschien denkt u dat het slimmer is om eerst alleen buiten en daarna alleen binnen te laten doen, maar vergist u zich niet. Wanneer u dit allemaal in één project laat doen, zal de stukadoor een stuk coulanter zijn in de prijs; want de omvang van het project is een stuk groter, waardoor hij iets in prijs kan zakken. Ook werkt de stucadoor efficiënter, omdat er direct een groot oppervlakte zal moeten worden gestuct. U bespaart hiermee uiteindelijk veel kosten.

Vrijblijvende offerte?

Betonreparatie

Hebt u last van beton wat aan het scheuren en/of afbrokkelen is? Dan is betonreparatie de oplossing. Met betonreparatie herstellen wij beschadigingen of gebreken aan het beton. De conditie van het beton is van belang voor de duurzaamheid van iedere woning. Hoe beter het beton wordt onderhouden en/of gerepareerd, hoe langer u plezier hebt van uw woning.

Betonrot begint vaak met kleine scheurtjes, door het roesten van de bewapening. Als uw beton scheurtjes bevat, zuigt het gemakkelijker water aan. De stalen fundering (bewapening) in uw beton gaat hierdoor verder roesten en uitzetten, waardoor uw beton steeds verder scheurt en afbrokkelt. Het uitstellen van betonherstel zal ervoor zorgen dat uw beton steeds meer schade oploopt. Ga dus snel over tot het repareren van scheuren in de muur of in bijv. balkon!

Betonreparatie is een reparatie waar er met een 2-componenten hars wordt gewerkt. Het roest wordt eerst verwijdert en schoongemaakt. Na het verwijderen en schoonmaken van de roestplekken, zal er een bekisting om het rotte gedeelde gemaakt moeten worden zodat de 2-componenten mortel kan worden aangebracht.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen