Kosten stucwerk

Bent u erover uit dat u graag uw muren en/of plafonds wilt laten voorzien van stucwerk? Dan is de volgende stap om uit te zoeken wat uw project zal kosten. Op deze kosten zijn de te gebruiken materialen, loonkosten voor de stukadoor en het te stucen oppervlakte van belang om voor uzelf een prijsindicatie te maken. Exacte kosten stucwerk weten? Dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen om een gespecificeerde offerte op te vragen.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten van stucwerk?

Om tot een prijs te komen voor uw gewenste stucwerk, is het van belang dat u weet hoe groot het oppervlakte is wat u wilt voorzien van stucwerk. Ook is het goed om op voorhand te weten welk soort stucwerk u wilt, zodat duidelijk is welke materialen hiervoor benodigd zijn. Het beste is een prijs overeen te komen met uw gekozen stukadoor waarin ook direct de loonkosten (manuren) zijn inbegrepen. Zo voorkomt u dat u achteraf voor verrassingen komt te staan.

Gemiddelde kosten stucwerk per soort

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van ons stucwerk. Let op; dit overzicht is gebaseerd op de prijs per m2:

ProjectGem. prijs per m2
Spackspuitwerk€ 6 – € 11
Behangklaar stucen€ 8 – € 16
Sausklaar stucen€ 12 – € 24
Sierpleister€ 11 – € 22
Plafond stucen€ 15 – € 35

Prijzen zijn inclusief btw, materiaal en arbeid.

Prijsvoorbeelden van stucwerk

Omdat het natuurlijk lastig is om een exacte prijs op te geven, hebben wij hieronder enkele prijsvoorbeelden voor u op een rijtje gezet:

Voordeligste optie:
Heeft u een ruimte die u niet vaak gebruikt, maar wilt u wel dat deze ruimte er netjes uit ziet? Dan is spackspuitwerk een goede optie. Dit is de voordeligste manier van stucen. Hebt u een oppervlakte van 100 m2 dat gestuct moet worden? Reken dan op een bedrag van gemiddeld € 800 voor het totale project. Deze kosten zijn inclusief de loonkosten van de stukadoor en inclusief de materialen.

Gemiddelde optie:
Wil je een mooi egale muur, zodat je die na het stucen kunt verven? Dan laat je sausklaar stucwerk (vlak pleisterwerk) op je muur aanbrengen. Voor een oppervlakte van 100 m2 betaalt u dan gemiddeld € 1.600. Dit is inclusief de loonkosten van de stukadoor en inclusief de materialen.

Meest luxe optie:
Sierpleister geeft een bijzonder effect aan je muur door de korrelstructuur. Er is van alles mogelijk qua korrelstructuur, dit kan geheel naar uw wens gemaakt worden. Voor een oppervlakte van 100 m2 betaalt u gemiddeld € 1.800. Dit is inclusief de loonkosten van de stukadoor en inclusief materialen.

 

Welke keuzes beïnvloeden de totaalprijs bij stucwerk?

Er zijn meerdere keuzes die invloed hebben op de totale kosten van stucwerk. Hieronder vind u de keuzes die uiteindelijk de prijs bepalen.

Keuze 1: Wat voor soort stucwerk wilt u laten aanbrengen?
Spackspuitwerk: De voordeligste manier van stucwerk is spackspuitwerk. Dit komt doordat spackspuitwerk machinaal op de muur wordt gespoten. De prijzen variëren tussen de €6 tot €11 per m2. Dit prijsverschil wordt bepaald door de kleur waarin u het spackspuitwerk wilt laten aanbrengen. De basiskleur van spackspuitwerk is wit, maar u kunt er ook direct voor kiezen om een andere kleur spackspuitwerk te laten aanbrengen. Kiest u voor kleur, dan is het aan te raden om dit direct tijdens het spackspuiten te laten doen. Zo voorkomt u dat u de muur niet naderhand zelf nog dient te verven. Daarbij vallen eventuele (kleine) beschadigingen, door de jaren heen, ook minder op dan wanneer u ervoor kiest zelf te verven na het aanbrengen van wit spackspuitwerk. Stukadoors hanteren een kleurtoeslag van ongeveer € 2 per m2. Spackspuitwerk in wit kost gemiddeld €6 tot €11 per m2 en in een andere kleur gemiddeld tussen de €8 en € 13 per m2.

Behangklaar en sausklaar stucwerk: In het kostenoverzicht is te zien dat er een verschil zit in behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk. Er zit ook een verschil in deze prijzen; behangklaar stucwerk is over het algemeen voordeliger dan sausklaar stucwerk. De reden hiervan is dat sausklaar stucwerk meer tijd en moeite kost voor de stukadoor.

Behangklaar stucwerk houdt in dat de muur grover wordt gestuct, zodat de muur geschikt is om te behangen of om sierpleister overheen te stucen. Een behangklaar gestucte oppervlakte is niet geschikt om te schilderen, omdat de muur te ruw is. Dit zorgt ervoor dat de verf niet goed zal hechten.

Sausklaar stucwerk wil zeggen dat de muur helemaal egaal en glad is gestuct, zodat deze klaar is om direct overheen te schilderen of te sausen.

Sierpleister: Een van de populairdere manieren van stucwerk is sierpleister. Omdat dit een bijzondere structuur aan de muur geeft, is dit een veel gekozen stucwerk. Sierpleister is stucwerk op basis van kunststof. Het voordeel hiervan is dat het stootvast én weerbestendig is, dit maakt dat deze manier van stucwerk voor zowel binnen- als buitenmuren zeer geschikt is. Spachtelputz is het meest gekozen sierpleister, een sierpleister met een korrelstructuur die varieert tussen de 1mm tot 2,5 mm. De keuze uit een fijne of grove korrelstructuur ligt geheel in uw eigen hand.

Een andere vorm van sierpleister is rustiekputz; een ander woord hiervoor is barokpleister. Rustiekputz heeft een korreldikte van 1,5mm of 1,8mm en toont kleine groefjes in uw muren. Rustiekputz ligt tussen spachtelputz en granol in. Granol is de meest grove sierpleister, omdat deze diepe groeven heeft welke variëren tussen de 3mm en 4mm.

Keuze 2: Zelf stukadoren of uitbesteden aan een stukadoor?
Voor veel mensen zal deze keuze voor de hand liggend zijn, want wanneer u uw stucwerk uitbesteedt aan een gespecialiseerde stukadoor kunt u ervan op aan dat het écht goed gebeurt.
Echter zullen er ook mensen zijn die het toch zelf willen proberen te doen. Houd u in dit geval rekening met het feit dat stucen een tijdrovend en fysiek zwaar project is, wanneer u niet snel genoeg werkt zullen delen van het stucwerk te snel drogen. Dit maakt dat er meer oneffenheden zullen ontstaan in de muur. Daarnaast is stucen echt niet zo eenvoudig als dit lijkt. Het is een project waar efficiënt gewerkt dient te worden met kwalitatief goede materialen.

Wij raden u aan te allen tijden een gespecialiseerde stukadoor in te huren voor uw stucwerk. Daarvoor bent u bij Multi Concurrent zeker aan het juiste adres!

Keuze 3: Wat wilt u laten stucen?
Vanzelfsprekend is de plek van het te stucen oppervlakte ook een belangrijk onderdeel van de prijsbepaling. Zo kunt u zich voorstellen dat een staande muur van bijv. 50 m2 een makkelijker project, dan een plafond van hetzelfde oppervlakte. Korter gezegd; lastige te bereiken plekken laten stucen, zal qua prijs een stuk hoger liggen dan makkelijk bereikbare plekken. Bij het stucen van hoeken en plafonds kunt u rekenen op de hoogste prijzen in bovenstaand kostenoverzicht.

Vrijblijvende offerte?

Besparen op uw stucwerk bij Multi Concurrent

  • Momenteel geldt er een voordeliger BTW tarief op stucwerkprojecten in woningen welke ouder zijn dan twee jaar, namelijk 9% BTW in plaats van 21% BTW. Mocht u bijvoorbeeld een wand van 40m2 willen laten voorzien van sierpleister à €18 per m2, betaalt u €65.- aan BTW, terwijl dit anders €151.- had gekost.
  • Zorg voor een goed voorbereidde ruimte voor de stukadoor, daarmee bedoelen we: schuif eventuele meubelen e.d. alvast aan de kant, plak muren en plinten alvast zelf af. Dit zorgt ervoor dat de stukadoor minder tijd kwijt is en u dus ook minder geld. U kunt er ook voor kiezen om na de werkzaamheden de ruimte zelf op te ruimen en de meubelen zelf weer terug te plaatsen. Ook dit bespaart de stukadoor tijd en u bespaart daarmee geld.
  • Wanneer u alles in één keer laat stucen, kost dit u uiteindelijk minder geld dan dat u bijvoorbeeld één voor één een kamer laat stucen. Wanneer de opdracht voor de stukadoor groot is, maakt dit dat hij efficiënter kan werken, omdat hij alles in één keer kan doen. Dit zorgt ervoor dat de totaalprijs voordeliger uitkomt, dan wanneer u bijvoorbeeld de stukadoor vier keer laat komen in een jaar om verschillende ruimtes te stucen.

­

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.