Plafond stucen prijs

Zijn uw plafonds toe aan nieuw stucwerk of bent u niet meer tevreden over uw plafonds en wilt u deze een rustige uitstraling geven door middel van stucwerk? Dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Hieronder informeren we je wat je gemiddeld betaalt voor stucwerk op uw plafonds en de factoren waarvan de prijs afhankelijk is.

Ga snel naar

Wat kost het stucen van plafonds?

Zorg dat u vooraf weet wat de oppervlakte is van de plafonds welke u wilt voorzien van stucwerk. Het best kunt u ook vooraf al weten welk soort stucwerk u op de plafonds wilt hebben, zo is spackspuitwerk het voordeligst om uw plafonds te laten stucen. Daarentegen is sierpleister stucwerk voor uw plafonds juist het meest kostbaar. Zo ziet u dat de totale oppervlakte, het soort stucwerk en de hiervoor benodigde materialen zorgen dat de totaalprijzen voor het stucen van uw plafonds kunnen variëren.

Gemiddelde kosten plafond stucen

Bekijk onderstaand kostenoverzicht met betrekking tot het voorzien van stucwerk op uw plafonds (prijzen zijn incl. materiaal, loonkosten en btw):

DienstGem. prijzen per m2
Spackspuitwerk plafond€ 5 – € 12
Behangklaar plafond€ 10 – € 15
Sausklaar plafond€ 15 – € 22
Sierpleister plafond€ 15 – € 26

Prijsbepaling stucen plafonds

De prijsopbouw voor het voorzien van plafonds van stucwerk is afhankelijk van een aantal factoren.

Wat voor soort stucwerk wilt u op uw plafonds?

Spackspuitwerk: Dit is de meest voordeligste vorm van stucwerk voor uw plafond, dit komt doordat het machinaal op het plafond gespoten wordt. U kunt ervoor kiezen de basiskleur te laten spuiten, dit is wit. Maar u kunt het in iedere gewenste kleur laten aanbrengen. De meeste stukadoors hanteren voor spackspuitwerk in een andere kleur een kleurtoeslag van € 2 per m2. Voor spackspuitwerk in wit betaalt u gemiddeld tussen de € 5 en €12 per m2 en voor spackspuitwerk in een andere kleur betaal je gemiddeld tussen de €7 en €14 per m2.

Behangklaar en sausklaar stucwerk: Wanneer uw plafond een onderlaag nodig heeft voor een volgende bewerking, zoals verven of behangen, kiest u voor behangklaar of sausklaar stucwerk. Een sausklaar plafond is iets duurder dan een behangklaar plafond, omdat een sausklaar plafond helemaal strak en egaal is en een behangklaar plafond een stuk ruwer is, wat minder tijd kost voor de stukadoor. Een sausklaar plafond is geschikt om te sausen of verven, een behangklaar plafond niet omdat de verf aan een ruw plafond niet goed zal hechten. U laat een plafond behangklaar stucen als u er later bijvoorbeeld sierpleister overheen wilt laten aanbrengen.

Sierpleister: Een populaire vorm van stucwerk op het plafond is sierpleister. De meest gekozen sierpleisters zijn rustiekputz en spachtelputz. Beide soorten pleister zijn op basis van kunststof en hebben een korrelstructuur, welke naar smaak is aan te passen. Rustiekputz heeft een korreldikte van 1,5 mm of 1,8 mm en kleine groefjes. Door de kleine korrel geeft rustiekputz een fijne en rustige structuur aan het plafond. Een andere vorm van sierpleister is spachtelputz. De korrel van spachtelputz varieert van 1 mm tot 2,5 mm waardoor u met spachtelputz zelf bepaalt hoe grof de structuur van uw plafond is. Er zit bij deze twee soorten van sierpleister weinig tot geen verschil in prijs.

Uitbesteden aan een ervaren of beginnende stukadoor?

Plafonds zijn over het algemeen lastiger bereikbaar dan een staande wand, daar staat weer tegenover dat staande wanden vaak sneller en beter gezien worden dan uw plafonds. Met deze informatie op zak kunt u overwegen of u een ervaren stukadoor wilt voor uw plafonds of ook genoegen neemt met een stukadoor die minder ervaren is. Vanzelfsprekend rekent een beginnende stukadoor een lagere prijs per m2, dan een twintig jaar ervaring hebbende stukadoor. Dit is dus ook van belang voor de prijsopbouw. Door het werk uit te besteden heeft u in ieder geval de garantie dat uw plafonds er professioneel afgewerkt uitzien, omdat zij exact weten welke materialen het best werken voor uw plafonds en zo kunnen ze uw plafonds volledig naar uw wens maken.

Extra opties voor het stucen van plafonds

Onderstaande opties kunt u extra kiezen voor het stucen van uw plafonds. Deze werkzaamheden zijn dus niet noodzakelijk voor ieder project, maar ter uitbreiding van het stucwerk.

DienstGem. prijsWanneer?
Schuurwerk€ 15 – € 25 per m2Wilt u een mooi schaduweffect op uw plafond(s), kiest u dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt. Dit geeft een luxere uitstraling.
Starttarief€ 290 – € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is, wordt er meestal een starttarief gebruikt door de stukadoor. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. Deze prijs is exclusief materiaal.

Prijzen zijn incl. materiaal, loonkosten en btw.

Vrijblijvende offerte?

BTW Stucwerk plafonds

Is uw woning ouder dan twee jaar? Dan komt u in aanmerking voor de BTW verlaging van 21% naar 9% over het project. Stel u laat uw plafond van 50m2 van sierpleister voorzien à €20 per m2, dan betaalt u over de totale €950 geen €210,- aan BTW, maar slechts €90,-. Let wel goed op uw offerte en uiteindelijke factuur of de stukadoor het juiste BTW tarief hanteert.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen