Spachtelputz prijzen

Spachtelputz is een populaire vorm van stucwerk en wordt vaak gebruikt in moderne woningen. Spachtelputz is een kunststof gebonden pleister voor muren, wanden en plafonds. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte, gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddel. Het voordeel is dat spachtelputz kan worden aangebracht in variërende diktes, tussen de 1 tot 4 millimeter. Ook kunt u de korrels in spachtelputz naar wens laten bijstellen; u kunt kiezen voor extra fijn, fijn en middel.

Inhoudsopgave

Wat kost spachtelputz?

Het laten aanbrengen van spachtelputz op wanden en muren is minder kostbaar, dan wanneer u ook plafonds wilt meenemen. De prijzen per m2 variëren tussen de €12,- en €20,- per m2 voor wanden en muren en voor plafonds ligt dit tussen de €14,- en €23,- per m2, deze prijzen zijn inclusief de benodigde materialen, loonkosten en BTW. Hieronder hebben we dit overzichtelijk voor u uitgewerkt:

Soort oppervlakGem. prijs per m2
Wanden € 12 - € 20
Plafond€ 14 - € 23

Prijzen zijn inclusief materiaal, loonkosten en BTW.

Spachtelputz prijzen

Prijsbepaling spachtelputz

De prijs voor het aanbrengen van spachtelputz stucwerk, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot de spachtelputz en van een aantal andere factoren. Hieronder ziet u enkele punten welke u op voorhand in overweging kunt nemen om een gemiddelde prijs te berekenen voor uw project. Deze leest u hieronder:

Waar wilt u de spachtelputz laten aanbrengen?

Zoals wij hierboven voor u hebben uitgezet, is de prijs afhankelijk van het te stucen oppervlak. Wilt u naast uw muren en wanden ook uw plafond(s) laten voorzien van spachtelputz, dan heeft dit invloed op de prijs per m2. Daarnaast is het van belang of de te stucen muren en wanden recht zijn of bijvoorbeeld rond of scheef. Dit zorgt voor een meerprijs per m2. Lastig te stucen plekken kosten de stukadoor meer tijd en intensief werk, waardoor u meer richting de €18,- tot €20,- per m2 zit wat betreft de prijs

Hoe groot is het oppervlak wat u wilt voorzien van spachtelputz?

Het valt voordeliger uit om een groot oppervlakte te laten voorzien van spachtelputz, dan wanneer u meerdere kleine wanden en muren of plafonds wilt laten aanpakken. Dit komt omdat het voor de stukadoor een stuk efficiënter werkt om grote oppervlakten te voorzien van spachtelputz. Vaak ziet u dat er bij een klein oppervlak (denk aan 30m2 en kleiner) een starttarief gerekend wordt. Dit starttarief wordt meestal niet berekend wanneer u een groter oppervlakte laat stucen. Dit ziet u terug in de totaalprijs voor uw project.

Zelf spachtelputz aanbrengen of een stukadoor inhuren?

Wanneer u zelf overweegt spachtelputz aan te brengen op uw muren, wanden en/of plafonds neemt dit het nodige werk met zich mee. Het aanbrengen van spachtelputz is een lastig project wanneer u niet de benodigde kennis en ervaring hebt. Vaak wordt spachtelputz aangebracht op wanden waar u veel tegenaan kijkt en in dit geval zou het zonde zijn als het project niet de uitwerking heeft welke u gewenst had. Wanneer u een stukadoor de spachtelputz laat verzorgen, weet u zeker dat het goed en professioneel gebeurt en u er daarom zonder ergernissen tegen aan kunt kijken.

Extra opties

Om uzelf voor extra kosten te behoeden, kunt u op voorhand de extra opties overwegen welke mogelijk zijn bij spachtelputz. Onderstaande opties zijn dus niet noodzakelijk in ieder project, maar mogelijk wel van toepassing in uw situatie met betrekking tot spachtelputz:

ProductGem. prijsWanneer handig?
Dunne gips laag onder spachtelputz aanbrengen€ 12 - € 20 per m2Heeft uw muur oneffenheden en gaten? Dan moet er eerst een dunne laag gips aangebracht worden, zodat de muur egaal is voordat de spachtelputz aangebracht wordt.
Starttarief€ 290 - € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is, wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. Deze prijs is exclusief materiaal.

Spachtelputz aan laten brengen

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bespaartips spachtelputz

We hebben enkele tips voor u, wanneer u de prijs voor het aanbrengen van spachtelputz zo laag mogelijk wenst te houden. Deze tips zetten we hieronder voor u op een rijtje:

  • Verlaagd BTW tarief: Wanneer u uw muren, wanden en/of plafonds wilt laten voorzien van spachtelputz en uw woning is ouder dan twee jaar, dan maakt u gebruik van het verlaagde BTW tarief. Dit verlaagde BTW tarief houdt in dat u 9% BTW betaalt over de totaalprijs van het project. Wanneer uw woning jonger is dan twee jaar betaalt u 21%. Het kan dus aanzienlijk schelen wanneer u uw muren en/of plafonds na twee jaar laat voorzien van spachtelputz. Let altijd goed op of het juiste BTW tarief gehanteerd wordt in de offerte en de uiteindelijke factuur.
  • Doe voorbereidend werk zelf: Wanneer u het werk van de stukadoor verminderd door zelf het te stucen oppervlak schoon te maken en af te plakken scheelt dit u in de prijs. Wij raden u aan dit voorwerk zelf uit te voeren om te besparen op de totale prijs voor het aanbrengen van spachtelputz stucwerk.
  • Laat het voorgenomen werk in één keer uitvoeren: Wanneer u weet dat u graag meerdere kamers in u woning wilt laten voorzien van spachtelputz, raden we u aan om het als één project te laten uitvoeren. Op deze manier is uw stukadoor voorzien van werk en kan hij zijn werk efficiënter uitvoeren dan wanneer hij ieder jaar één kamer zou doen. Een groot project lijkt in eerste instantie misschien duurder, maar door het uit te spreiden over meerdere jaren bent u uiteindelijk duurder uit.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.