Stucwerk

Heeft u een nieuwe woning aangekocht of is uw huidige woning toe aan een opknapbeurt? Dan zal u er vast over nadenken om uw binnen (en/of buiten-) muren te laten voorzien van stucwerk. Een strakke afwerking van uw muren en plafonds geeft direct een ander aanzicht van uw (nieuwe) woning. Er zijn verschillende manieren van afwerkingen d.m.v. stucwerk. Hieronder zullen wij het een en ander toelichten met betrekking tot stucwerk, zodat u dit kunt meenemen in uw te maken keuze.

Inhoudsopgave

Wat kost stucwerk?

Iedereen weet dat stucwerk laten verzorgen kosten met zich meebrengt. Maar wat kost stucwerk nu precies en welke factoren hebben invloed op de prijs? Het is vanzelfsprekend dat de oppervlakte waarop u het stucwerk wilt aanbrengen van belang is voor het maken van de prijs. Maar ook het soort stucwerk (materialen) en natuurlijk de uur prijs van de stukadoor (loonkosten) wegen mee.

Prijsvoorbeelden van stucwerk per m2

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van ons stucwerk. Let op; dit overzicht is gebaseerd op de prijs per m2 (prijzen zijn inclusief btw, materiaal en loonkosten):

Project Gem. prijs per m2
Spackspuitwerk€ 6 - € 11
Behangklaar stucen€ 8 - € 16
Sausklaar stucen€ 12 - € 24
Sierpleister€ 11 - € 22
Plafond stucen€ 15 - € 35

Zoals u hierboven kunt zien verschilt de prijs per soort stucwerk, mede omdat het materiaal en de loonkosten per soort stucwerk ook verschillen. Wilt u een op maat gemaakte offerte ontvangen zodat u exact weet wat de kosten voor uw gekozen stucwerk zullen zijn? Vraag dan bij ons een vrijblijvende offerte op!

Stucadoorsbedrijf Multi Concurrent

Wat is stucwerk?

Stucwerk houdt in het kort in; het egaliseren van muren en/of plafonds in de gehele woning. Een stukadoor doet dit met behulp van gips of cementwortel. Als dit stucwerk is afgerond, zijn de muren glad en behangklaar. Wilt u niet behangen? In dat geval kunt u kiezen voor een alternatieve afwerking van uw muren en plafonds. Er zijn veel verschillende soorten afwerkingen, zoals egaal of met structuur.

Werkzaamheden van een stukadoor

Stukadoors brengen een afwerklaag aan op muren, wanden, gevels en plafonds die dient ter versteviging, bescherming en ook vaak ter verfraaiing. De werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn o.a.:

 • Voorbereiden van het oppervlak (schoonmaken, behang verwijderen e.d.);
 • Afplakken van overgangsgebieden met gaas (ter voorkoming van scheuren);
 • Voorstrijken van de ondergrond met een voorstrijkmiddel;
 • Aanmaken (mixen) van de mortel
 • Aanbrengen van de mortel op het oppervlak (ook wel berapen of bepleisteren)
 • Uitvlakken m.b.v. een rei
 • Gladmaken van het oppervlak met een spackmes
 • Eventueel bijschuren van oneffenheden met schuurgaas
 • Repareren van oude stuclagen

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Welke soorten stucwerk zijn er?

Er zijn verschillende soorten stucwerk, zowel met als zonder decoraties, waaronder:

Raapwerk
Voorbewerking van ruwe en scheve wanden en plafonds met goudband. Door het gebruik van verschillende diktes wordt de oppervlakte netjes afgewerkt en kan er een ander pleisterwerk op worden aangebracht.

Vlak pleisterwerk
Aanbrengen van een pleisterlaag zonder versieringen, waaronder rotband (glad stucwerk) of geelband (fijne korrelstructuur). Vlak pleisterwerk wordt vaak gebruikt wanneer je daarna het oppervlak nog wilt verven of behangen.

Trek- en draaiwerk
Aanbrengen van versieringen in een laag gips met behulp van een sjabloon.

Vrije stuc
Zonder sjabloon bewerken van een pleisterlaag tot een decoratief geheel.

Schuurwerk
Speciale afwerking door het afschuren met een schuurmotief. Bij lichtinval geeft dit een speciaal effect.

Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz, parelpleister en barokpleister)
Afwerken van een wand met kunststof gebonden pleister dat deels uit marmerkorrels bestaat. Variatie is mogelijk in kleur en korrelgrootte.

Stucmarmerwerk (stucco lustro)
Imiteren van marmer met stucwerk.

Kraspleisterwerk (stucco graffito)
Krassen van een afbeelding in een pleisterlaag zodat de onderliggende laag zichtbaar wordt.

Scagliola
Stuken met een kostbaar mengsel van lijm, seleniet en natuurlijke pigmenten.

Spackwerk
Spackspuitwerk is stukwerk dat op machinale wijze wordt aangebracht door middel van spackspuiten in plaats van een spaan. De structuur verschilt per grondstof die wordt gebruikt.

Sierlijsten en ornamenten
Aanbrengen van lijsten of ornamenten om een sfeereffect te creëren en ter verfraaiing van het interieur.

Stucwerk met stelling

Tips voor het inhuren van een stukadoor

Inmiddels weet u precies wat een stukadoor doet en uit welke soorten stucwerk u kunt kiezen. Maar hoe weet u nu zeker dat u een goede en gespecialiseerde stukadoor in huis haalt? Wij hebben een aantal tips voor u alvorens u een stukadoor inhuurt:

 • Zet uw wensen op papier
  Door goed in kaart te brengen wat je verwachtingen zijn van de stukadoor en deze met de stukadoor te communiceren, is de kans op een vlekkeloos verloop van uw project een stuk groter.
 • Let erop of de stukadoor een kenmerk bezit
  Er zijn voor deze branche verschillende kenmerken: KOMO, Stuckeur en NOA. Wanneer uw stukadoor in het bezit is van één van deze keurmerken, betekent dit dat de stukadoor jaarlijks wordt gecontroleerd op zijn werkzaamheden. Zo weet u zeker dat de stukadoor zijn werk serieus en goed doet.
 • Vergelijk meerdere stukadoors (bijv. door het opvragen van offertes bij verschillende stukadoors)
  Door te vergelijken ziet u sneller de verschillen en voordelen van de verschillende stukadoors in uw omgeving. Wanneer u offertes opvraagt en vergelijkt, ziet u al snel welke werkzaamheden bij uw project komen kijken en hoe dit door verschillende stukadoors wordt aangepakt. Daarbij kunt u met meerdere offertes ook een goede vergelijking in prijs maken.
 • Bekijk de referenties en beoordelingen
  Een goede stukadoor heeft goede referenties (ook wel recensies) welke via het internet (Google) of via een eigen website inzichtelijk zijn. Zo kunt u ervaringen van anderen lezen en u laten overtuigen van het vakwerk van de stukadoor welke u op het oog hebt.

­

Stucwerk

Stucwerk uitbesteden aan Multi Concurrent

Wilt u graag uw muren laten voorzien van stucwerk, in welke vorm dan ook, maar bent u nog zoekende naar wie dit project voor u tot een succesvol einde kan brengen? Dan raden wij aan niet verder te zoeken, want u bent bij ons aan het juiste adres. Ons stukadoorsbedrijf maakt samen met u het plan van aanpak en zal alles voor u verzorgen om uw muren en/of plafonds te voorzien van goed stucwerk. Wij doen dit uiteraard geheel naar uw wensen en daartoe behoort ook een duidelijke prijsafspraak alvorens het project zal starten.

Twijfel niet en neem contact met ons op. U kunt ons bereiken via ons contactformulier op deze website, via pagina contact. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.