Repareren stucwerk

Door de jaren heen kunt u ervaren dat stucwerk verkleurt, vervuild of dat er scheuren in het stucwerk komen. Logischerwijs kijkt u liever niet aan tegen een muur waar een scheur in zit of waar u veel viezigheid ziet. Deze gebreken kunnen wij voor u herstellen. De prijzen van het herstellen van bestaand stucwerk zijn afhankelijk van de schade en het soort stucwerk dat hersteld dient te worden.

Wilt u meer weten over het professioneel repareren van stucwerk en de daarbij behorende prijzen? Leest u dan vooral verder.

Ga snel naar

Gemiddelde kosten stukadoor repareren

Wilt u de scheuren in het stucwerk of verkleuringen in het stucwerk herstellen? Een stukadoor beoordeelt de schade en neemt met u de herstelmogelijkheden door. Uiteraard is het voor u van belang te weten welke kosten hiermee gepaard gaan. Onderstaand hebben wij een uiteenzetting gemaakt van de gemiddelde prijzen voor het repareren van stucwerk.

Stucwerk herstellenGem. prijs
Stucwerk repareren < 30 m²€ 200,- tot € 400,-
Stucwerk repareren per m² € 10,- tot € 30,-

Prijsbepaling repareren stucwerk

De prijsbepaling voor het repareren van stucwerk is afhankelijk van de herstelmethode, de oppervlakte en het soort stucwerk dat gerepareerd dient te worden. De voornaamste kosten zitten hem in de materialen en de oppervlakte welke gerepareerd wordt. Zo is het herstellen van spackspuitwerk of glad stucwerk minder kostbaar dan het herstellen van sierpleister stucwerk.

Bovenstaand ziet u ook dat het goedkoper is om een grotere oppervlakte te laten herstellen dan slechts kleine delen van muren.

Werkwijze bij het repareren van stucwerk

Van belang is om na te gaan hoe de schade is ontstaan. Wanneer er een scheur in het stucwerk is ontstaan, komt dit dan omdat het stucwerk nog niet volledig gedroogd was toen de oppervlakte geverfd werd? In dat geval is het belangrijk om het gerepareerde stucwerk ditmaal dan goed te laten drogen alvorens u deze verder bewerkt. Is de scheur door een alternatieve oorzaak ontstaan? Dan is het belangrijk de oorzaak hiervan te vinden, zo voorkomt u dat na de reparatiewerkzaamheden de scheur(en) weer net zo snel ontstaan als de eerste keer.

Weet u de oorzaak van de scheur(en) en is de oorzaak aangepakt, dan kan de stukadoor gaan beginnen met het repareren van het stucwerk. De stukadoor herstelt de scheur, zet deze daarna de scheur met specie en cementbasis dicht. Hij zet gaas over de scheur heen en zal daarna de wand opnieuw stucen. De stukadoor heeft hier veel werk aan, maar ook meer materialen nodig. Dit zorgt ervoor dat de prijs hoger ligt dan bij het herstellen van stucwerk i.v.m. bijvoorbeeld verkleuring.

Zijn er vooral scheuren te zien in de hoeken (verbindingen) van een kamer, dan kunt u het best de gehele ruimte opnieuw laten stucen. Dit doet de stukadoor met gaas in alle hoeken van de ruimte en daarna het stucwerk opnieuw aan te brengen.

Welke soorten reparaties wij uitvoeren

Kosten besparen op repareren stucwerk

Wanneer uw stucwerk toe is aan reparatie, omdat er een scheur is ontstaan of omdat het stucwerk vervuild of verkleurd is, wilt u natuurlijk de kosten zo laag mogelijk houden. Lees hier hoe dit gaat:

  • Neem het voorwerk in uw eigen hand, door de ruimte leeg te maken en meubelen alvast aan de kant te schuiven alvorens de stukadoor arriveert. Ook kunt u eventuele plinten en kozijnen zelf al afplakken en bijvoorbeeld stopcontacten of lampenknoppen op de muur alvast zelf van de muur te halen. Dit scheelt de stukadoor voorbereidingen en tijd, dus dit wordt verminderd op de kosten;
  • Laat de reparatie bij voorkeur uitvoeren wanneer uw (nieuwbouw)woning ouder is dan twee jaar. In dit geval betaalt u namelijk 9% BTW in plaats van 21% BTW. Dit zal op de totale factuur toch een flink verschil maken. Let ook goed op of de stukadoor dit inderdaad juist vermeld op de factuur en dus het juiste BTW tarief hanteert.
 

Stucwerkreparatie en BTW

Wanneer uw woning ouder is dan twee jaar, vallen de stukadoorswerkzaamheden onder het lage BTW tarief à 9%. Dit geldt voor de totale kosten, dus ook voor het voorbereiden van het stucwerk, de voorbehandelingen én het repareren van stucwerk en de hiervoor benodigde materialen. Voor alle overige werkzaamheden, zoals het plaatsen van gipswanden of het zetten van tegels in een ruimte betaalt u 21% BTW. Pak het dus slim aan en zorg dat u stucwerk in uw nieuwbouwwoning pas nadat deze twee jaar oud is laat repareren. Controleer ook altijd zowel het prijsvoorstel als de uiteindelijke factuur op het BTW tarief, zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.