Repareren stucwerk

Door de jaren heen kunt u ervaren dat stucwerk verkleurt, vervuild of dat er scheuren in het stucwerk komen. Logischerwijs kijkt u liever niet aan tegen een muur waar een scheur in zit of waar u veel viezigheid ziet. Deze gebreken kunnen wij voor u herstellen. De prijzen van het herstellen van bestaand stucwerk zijn afhankelijk van de schade en het soort stucwerk dat hersteld dient te worden.

Wilt u meer weten over het professioneel repareren van stucwerk en de daarbij behorende prijzen? Leest u dan vooral verder.

Inhoudsopgave

Gemiddelde kosten stukadoor repareren

Wilt u de scheuren in het stucwerk of verkleuringen in het stucwerk herstellen? Een stukadoor beoordeelt de schade en neemt met u de herstelmogelijkheden door. Uiteraard is het voor u van belang te weten welke kosten hiermee gepaard gaan. Onderstaand hebben wij een uiteenzetting gemaakt van de gemiddelde prijzen voor het repareren van stucwerk.

Stucwerk herstellenGem. prijs
Stucwerk repareren < 30 m²€ 200,- tot € 400,-
Stucwerk repareren per m² € 10,- tot € 30,-

Prijsbepaling repareren stucwerk

De prijsbepaling voor het repareren van stucwerk is afhankelijk van de herstelmethode, de oppervlakte en het soort stucwerk dat gerepareerd dient te worden. De voornaamste kosten zitten hem in de materialen en de oppervlakte welke gerepareerd wordt. Zo is het herstellen van spackspuitwerk of glad stucwerk minder kostbaar dan het herstellen van sierpleister stucwerk.

Bovenstaand ziet u ook dat het goedkoper is om een grotere oppervlakte te laten herstellen dan slechts kleine delen van muren.

Repareren stucwerk

Werkwijze bij het repareren van stucwerk

Van belang is om na te gaan hoe de schade is ontstaan. Wanneer er een scheur in het stucwerk is ontstaan, komt dit dan omdat het stucwerk nog niet volledig gedroogd was toen de oppervlakte geverfd werd? In dat geval is het belangrijk om het gerepareerde stucwerk ditmaal dan goed te laten drogen alvorens u deze verder bewerkt. Is de scheur door een alternatieve oorzaak ontstaan? Dan is het belangrijk de oorzaak hiervan te vinden, zo voorkomt u dat na de reparatiewerkzaamheden de scheur(en) weer net zo snel ontstaan als de eerste keer.

Weet u de oorzaak van de scheur(en) en is de oorzaak aangepakt, dan kan de stukadoor gaan beginnen met het repareren van het stucwerk. De stukadoor herstelt de scheur, zet deze daarna de scheur met specie en cementbasis dicht. Hij zet gaas over de scheur heen en zal daarna de wand opnieuw stucen. De stukadoor heeft hier veel werk aan, maar ook meer materialen nodig. Dit zorgt ervoor dat de prijs hoger ligt dan bij het herstellen van stucwerk i.v.m. bijvoorbeeld verkleuring.

Zijn er vooral scheuren te zien in de hoeken (verbindingen) van een kamer, dan kunt u het best de gehele ruimte opnieuw laten stucen. Dit doet de stukadoor met gaas in alle hoeken van de ruimte en daarna het stucwerk opnieuw aan te brengen.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.