Spackspuitwerk kosten

Wilt u graag uw muren en/of plafonds in uw (nieuwbouw)woning laten voorzien van stucwerk, maar tegelijkertijd de kosten hiervoor zo laag mogelijk houden? Dan is spackspuitwerk voor u mogelijk de ideale oplossing. Spackspuitwerk is namelijk de goedkoopste manier van stucwerk. Wij zullen u hieronder onder meer vertellen over de gemiddelde kosten, hoe u hier eventueel nog op kunt besparen en welke factoren invloed hebben op de prijs van spackspuitwerk.

Inhoudsopgave

Wat is spackspuitwerk?

Spackspuitwerk is de voordeligste manier van alle stucsoorten en de voornaamste reden hiervan is dat spackspuitwerk machinaal wordt aangebracht. Dit is voor een stukadoor dus aanzienlijk minder intensief werk en dit ziet u terug in de prijs. Tijdens het spackspuiten brengt de stukadoor een pleisterlaag onder hoge druk aan op uw muren en/of plafonds. Het spackspuitwerk wordt in twee lagen aangebracht. Eerst komt de meslaag, met deze laag worden uw muren en/of plafonds egaal gemaakt en worden eventuele oneffenheden of gaatjes weggewerkt. De tweede laag is de afkorrellaag, deze laag dient als afwerking en bepaalt daarnaast ook de structuur van het spackspuitwerk.

Spackspuitwerk kosten

Voor- en nadelen van spackspuitwerk

We hebben voor u hier een duidelijk en overzichtelijk lijstje gemaakt van voor- en nadelen van spackspuitwerk voor uw muren en/of plafonds. Deze leest u hier:

De voordelen van spackspuitwerk op een rij:

 • Spackspuitwerk is de goedkoopste stucwerksoort;
 • Aanbrengen van spackspuitwerk kost niet veel tijd;
 • De kwaliteit is goed;
 • Kan aangebracht worden op veel soorten ondergronden, zoals gipsplaten of gipsblokken;
 • Korrelgrootte naar wens te bepalen;
 • De sierpleister is aan te brengen in kleuren, waardoor overschilderen naderhand niet meer nodig is.

­
Er zitten echter ook enkele nadelen aan spackspuitwerk:

 • Spackspuitwerk is zacht, waardoor het vatbaarder is voor schade;
 • Herstel na schade of herstel van scheuren is lastig;
 • Bij voorkeur wordt spackspuitwerk op een gladde ondergrond aangebracht. Als er putjes en gaatjes op de muur zitten, moeten deze eerst worden geëgaliseerd en dit kost extra werk (dus geld);
 • Bij een grove korrel blijft er sneller stof aan de korrels hangen;
 • Zelf aanbrengen is lastig, want je dient over een machine te beschikken;
 • Overschilderen kost extra veel verf.

Kosten spackspuitwerk

De prijs voor spackspuitwerk is het laagst ten opzichte van alle andere stucwerksoorten. Omdat spackspuitwerk machinaal wordt aangebracht, is het project voor de stukadoor een stuk minder intensief dan bij andere stucvormen. Zowel het materiaal zelf als het aanbrengen is over het algemeen goedkoop, waardoor te prijs lager uitvalt dan u misschien denkt. Uw muren en/of plafonds laten voorzien van spackspuitwerk kan al vanaf €5 per m2.

Spackspuitwerk aan laten brengen

Spackspuitwerk prijs per m2

Om u een iets beter beeld te geven van de minimale en maximale prijzen per m2 voor spackspuitwerk, hebben wij onderstaand een klein overzicht voor u gemaakt. We maken hierin verschil tussen spackspuitwerk in de basiskleur (wit) en een alternatieve kleur.

DienstGem. prijs per m2
Spackspuitwerk wit€ 5 - € 9
Spackspuitwerk kleur€ 7 - € 11

Prijzen zijn incl. materiaal, loonkosten en btw.

U kunt dus zelf de keuze maken of u het spackspuitwerk wel al dan niet in kleur wilt laten aanbrengen. Het voordeel ervan om direct te kiezen voor kleur, is dat de kleur overal evenredig wordt aangebracht. Wanneer u besluit na de droogtijd zelf te verven, loopt u het risico dat de kleur niet overal even mooi hecht en er dus mogelijk kleurverschillen ontstaan op uw muren en/of plafonds.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.