Kozijnen vervangen kosten

U wilt uw oude kozijnen vervangen door nieuwe kozijnen? Dan wilt u natuurlijk weten wat het gaat kosten. De kosten voor het vervangen van uw huidige kozijnen vind u op deze pagina. Zo kunt u vinden hoeveel het gaat kosten als u de kozijnen wilt laten vervangen met dubbel HR++ glas maar voorzien wij u ook van bespaartips. Als u exact wilt weten wat het vervangen van kozijnen voor u gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur antwoord.

Inhoudsopgave

Kozijnen vervangen en de totale kosten

Zijn uw huidige kozijnen er slecht aan toe? Merkt u dat de kozijnen beschadigd zijn en tochten? Dan raden wij u aan om de kozijnen te laten vervangen. U kunt de kozijnen natuurlijk ook laten repareren maar dit kost vaak meer dan dat u de kozijnen laat vervangen. Voordat u dit project laat uitvoeren, wilt u natuurlijk weten wat het vervangen van uw kozijnen gaat kosten.

Het laten vervangen van uw kozijnen zorgt er ook voor dat uw woning beter geïsoleerd is waardoor dit in de totale stookkosten scheelt. Bekijk hieronder de prijsgids:

Soort kozijnOppervlakteTotale gemiddelde kosten
Kunststof kozijnenEén m2€ 600 tot € 750
Houten kozijnenEén m2€ 700 tot € 900
Aluminium kozijnenEén m2€ 800 tot € 1.000

Bovenstaande kosten zijn inclusief btw en HR++ glas.

Laten uw oude kozijnen veel koude lucht naar binnen? Dan adviseren wij u om de kozijnen te laten vervangen. Zo kunt u de kozijnen gelijk voorzien van HR++ beglazing, waardoor u de kosten eigenlijk terug verdient met het besparen op de energie rekening. Voor het vervangen van 5 kozijnen met een totale oppervlakte van 10 m2 bent u gemiddeld zo’n  € 6.000 euro kwijt. De zojuist genoemde kosten zijn inclusief btw, montage en HR++ glas.

Kozijnen vervangen kosten

Bespaar op de kosten

Wilt u kosten besparen? Het laten plaatsen van kozijnen is een behoorlijk kostenplaatje. Het goede nieuws is dat nieuwe kozijnen op langer termijn u geld besparen. Zo wordt u woning meer geld waard en is uw huis beter geïsoleerd.

U bespaart ook nog eens op de kosten, door uw kozijnen door Multi Concurrent te laten plaatsen. Wij zijn zo overtuigd van onze eigen prijs, dat wij u dan ook vragen om meerdere offertes aan te vragen. Nadat u deze met elkaar heeft vergeleken, komt u er achter dat wij inderdaad het voordeligst zijn.

Een offerte aanvragen bij ons is vrij eenvoudig. Zo heeft u binnen 24 uur al antwoord en zijn de kosten handig uitgesplitst. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een offerte? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!

Kozijnen vervangen: kosten van materiaal

Nu u weet wat de totale kosten voor het vervangen van uw kozijnen zijn, wilt u natuurlijk weten wat de kosten van de verschillende kozijnen exclusief montage zijn. In onderstaande prijsgids kunt u zien wat een kozijn kost wanneer u voor een bepaald materiaal kost.

Materiaal kozijnenGemiddelde kosten
Kunststof kozijnen€ 100
Houten kozijnen€ 125
Aluminium kozijnen€ 150

Kunststof is dus het goedkoopste materiaal waar u voor kunt kiezen. Zo is kunststof tot wel 20 % voordeliger dan houten kozijnen en tot wel 30 % lager dan aluminium kozijnen. U kunt ook gaan voor aluminium kozijnen met een mooie houtprint. Hedendaags zijn deze houtlook kozijnen haast niet meer te onderscheiden van hout.

Wilt u een bewuste keuze maken? Zoek dan naar het PEFC of FSC keurmerk. Zo weet u zeker dat de bomen op een duurzame manier zijn gekapt. Zo bent u dus milieubewust bezig.

Kozijnen vervangen: kosten van montage

Wilt u zelf de kozijnen vervangen? Dan adviseren wij u dit alleen te doen, mits u handig bent. Het zelf plaatsen van kozijnen is een moeilijke klus waar de nodige kennis en ervaring voor benodigd is. Zo kunnen bij het slecht plaatsen van kozijnen de volgende problemen om de hoek komen kijken:

  • Tocht rondom de kozijnen
  • Slecht sluitende deuren
  • Slecht sluitende ramen

­
Helaas kost het repareren van dit soort mankementen vaak meer geld. Laat uw kozijnen daarom plaatsen door de juiste vakman met de juiste kennis, ervaring én materialen. U wilt natuurlijk wel weten wat dit project gaat kosten? Hieronder vindt u alle informatie op een rijtje.

De kosten voor het monteren van nieuwe kozijnen, zijn geheel afhankelijk van het project maar reken gemiddeld op zo’n € 220 per vierkante meter. Dit tarief geld voor kozijnen met vast glas. Heeft u een draai-kiepraam? Dan liggen de arbeidskosten iets hoger omdat het kozijn dan ook afgesteld dient te worden.

Om het wat makkelijk voor u te maken, ga er vanuit dat de kosten voor het laten monteren van kunststof, aluminium of houten kozijnen ongeveer hetzelfde zijn als de materiële kosten. Dus als u een kunststof kozijn aanschaft met glas voor € 1.000, dan zullen de montagekosten ook € 1.000 zijn.

Vervangen kozijnen en tarieven

Kozijnen vervangen: extra kosten

Nu u weet wat de materiële kosten en de montage kosten zijn, zijn er nog wat enkele extra kosten waar u rekening mee mag houden. Zo kunt u denken aan de volgende kosten:

  • Voorrijkosten
  • Montage(materiaal)
  • Afvoeren materiaal

­
Maak gebruik van een vakman van Multi Concurrent. Zo voorkomt u veel paniek, stress maar het scheelt u ook in de totale kosten. Bij ons kunt u zorgeloos uw kozijnen vervangen. De kosten voor een draai-kiepraam zullen hoger zijn dan het laten plaatsen van een vast kozijn. Dit komt omdat het installeren van draai-kiepraam nog afgesteld mag worden en dit een erg tijdrovende klus is.

Bij het vervangen van uw kozijnen kunt u rekening houden met een gedeelte van de aanschafprijs van uw kozijnen. Als u € 400 kwijt bent aan materiaal, betaalt u ongeveer € 350 aan montagekosten.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Onderhoudskosten

Buiten dat u de kozijnen aanschaft, dient er natuurlijk ook rekening gehouden te worden met onderhoud. Zo hebben kunststof en aluminium vrijwel geen onderhoud nodig maar houten kozijnen wel. Naast het wassen van de kozijnen en ramen heeft u er weinig omkijken naar. Het vervangen van het hang- en sluitwerk hoeft u verder ook niet te vervangen als deze van goede kwaliteit zijn. Kiest u voor authentieke houten kozijnen? Dan dient u er rekening mee te houden dat u deze vaker mag schilderen. Zo mag u kozijnen van hout minimaal om de 10 jaar schilderen en dit ziet u natuurlijk terug in de gemiddelde onderhoudskosten.

Dakopbouw kosten berekenen

Tarieven kozijnen vervangen per type glas

Kiest u voor nieuwe kozijnen, dan lijkt het ons slim om deze gelijk te voorzien van HR++ glas. HR++ glas isoleert namelijk 2,5 keer beter dan normaal dubbel glas. Heeft u een rijtjeswoning met een gemiddelde raamoppervlak (20 m²) dan zorgt dit voor een besparing van meer dan € 90 per jaar. Heeft u momenteel enkel glas in uw ramen? Dan kan dit voordeel zelfs oplopen tot € 300 per jaar.

Zo ziet u dat het laten plaatsen van HR++ glas u flinke voordelen kan opleveren. De prijs van isolatieglas ligt zo rond de € 70 per vierkante meter maar kan u heel veel voordelen opleveren.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.