Kozijnen

Kozijnen bepalen voor een groot deel het aanzicht van je woning. Ook zorgen kozijnen ervoor dat je binnen niet in de tocht zit. Ga jij je huidige kozijnen vervangen? Of verhuis je naar een nieuwbouwwoning en wil je zelf de nieuwe kozijnen kiezen? Hieronder lees je precies waar je allemaal op moet letten.

Ga snel naar

Waarom kozijnen vervangen?

Voordelen van kozijnen op maat

Waar moet je op letten als je je kozijnen laat vervangen?

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn nieuwe kozijnen een grote verbetering voor je woning. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Nieuwe kozijnen zijn een investering in je huis. Daarom is het belangrijk dat je je goed laat informeren.

Hier moet je op letten als je nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen:

Het proces van kozijnen plaatsen

Hieronder zie je hoe wij te werk gaan bij het plaatsen van nieuwe kozijnen. Wist je dat nieuwe kozijnen plaatsen meestal maar 1 dag duurt?

Stap 1: Onze vakspecialist komt bij je thuis. Hij meet de kozijnen in en bespreekt met je welke soort kozijnen je wilt.
Stap 2: Jouw kozijnen op maat worden geproduceerd en bij ons afgeleverd door de fabrikant.
Stap 3: Het vervangen van de kozijnen duurt vaak maximaal één dag. We verwijderen eerst de oude kozijnen en plaatsen vervolgens de nieuwe.
Stap 4: De oude materialen en kozijnen moeten worden afgevoerd. Dat kunnen wij voor je doen, maar dat mag je ook zelf doen om kosten te besparen.

Kozijn vervangen: de kosten

Kozijnen vervangen is een investering. De exacte kosten voor kozijnen op maat zijn altijd afhankelijk van jouw woonsituatie.

In de tabel hieronder sommen we enkele globale prijzen voor je op.

Materiaal deurkozijnGemiddelde prijs per 2,5 m2 (incl. plaatsing en afvoerkosten)Voordelen
Kunststof€ 1.540 – € 1.750Voordelig, weinig onderhoud, lange levensduur
Hout€ 1.760 – € 2.000Warme, natuurlijke look, zeer isolerend
Aluminium€ 1.870 – € 2.125Moderne look, roest en rot niet. Vrijwel onderhoudsarm
Staal€ 2.250 – € 3.000Luxueuze uitstraling, weinig onderhoud, gaat zeer lang mee

Vrijblijvende offerte?

Kozijnen plaatsen: de verschillende glassoorten

Minstens net zo belangrijk als de nieuwe kozijnen, is het soort glas dat je kiest. Er bestaan verschillende soorten glas met een verschillende mate van isolatie. HR++ glas wordt het meest gekozen voor woonhuizen. Laat je altijd goed adviseren door een kozijnspecialist welke glassoort het beste past bij jouw woning.

GlassoortGemiddelde prijsMate van isolatie
Dubbel glas (standaard)€ 65 – € 80 per m²Matig
HR glas standaard€ 75 – € 90 per m²Voldoende
HR++ glas€ 85 – € 100 per m²Goed
HR+++ glas€ 100 – € 130 per m²Uitstekend

Kozijnen plaatsen: de extra’s

Naast de materiaalkeuze van de kozijnen en het gekozen glas, kun je ook kiezen voor extra’s.

Lees meer over kozijn prijzen en extra’s.

Hoe lang krijg ik garantie op nieuwe kozijnen?

Een belangrijke factor voor de keuze van nieuwe kozijnen is natuurlijk de garantie. Als er iets mis mee is, wil je natuurlijk wel dat het gerepareerd of vervangen wordt.

De gemiddelde garantietermijn voor kozijnen en glas is 10 jaar. Op het hang- en sluitwerk krijg je vaak 2 jaar garantie.

Voor garantie zijn er twee belangrijke voorwaarden:

Op welke keurmerken moet je letten bij nieuwe kozijnen?

Als je nieuwe kozijnen koopt, wil je natuurlijk verzekerd zijn van kwalitatief goede kozijnen. Gelukkig zijn er keurmerken in het leven geroepen om jou als consument te helpen bij je keuze.

In de tabel hieronder zie je welke keurmerken er bestaan op het gebied van kozijnen. Zo kun je zelf bepalen welke keurmerken jij belangrijk vindt.

KeurmerkWaar staat het keurmerk voor
KOMOEen algemeen en belangrijk keurmerk in de Nederlandse bouwwereld. Zijn de kozijnen voorzien van dit keurmerk, kun je erop vertrouwen dat je kwalitatief goede kozijnen koopt.
VKGVKG is een afkorting van ‘Vereniging Kunststof Gevelindustrie’. Met dit keurmerk krijg je standaard 10 jaar garantie op je nieuwe kozijnen.
CE-markeringDe CE-markering geeft aan dat de kozijnen volgens Europese richtlijnen zijn getest.
FSCEen milieukeurmerk dat aangeeft dat de bomen op een verantwoorde wijze zijn gekapt. Ook geeft dit keurmerk aan dat er voor iedere gekapte boom een nieuwe boom wordt geplant.
SKG (1 t/m 3)Dit is een keurmerk voor het hang- en sluitwerk. Hoe hoger het cijfer, hoe langer het kozijn beveiligt tegen inbraak.

SKG 1: vertraagt de inbraak met 3 minuten.
SKG 2: vertraagt de inbraak met 5 minuten.
SKG 3: vertraagt de inbraak met 10 minuten.

Nederlandse kozijnen moet tegenwoordig minimaal een SKG 2 keurmerk hebben.

Benieuwd welke merken goed bekend staan om hun keurmerken: Deceuninck, Profine Nederland, Veka, Schüco, GEALAN en Finstral.

Offerte aanvragen voor kozijnen plaatsen of kozijnen vervangen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor nieuwe kozijnen.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen