Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een strakke, tijdloze uitstraling. En hoewel er best een prijskaartje hangt aan aluminium kozijnen, krijg je daar veel voor terug. Zo hoef je aluminium kozijnen vrijwel niet te onderhouden en hoef je ze nooit te schilderen. Wil je alles weten over aluminium kozijnen? Lees dan vooral even verder.

Inhoudsopgave

Waarom kiezen voor aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen zijn niet goedkoop, maar met een goede reden. Aluminium kozijnen zijn namelijk zeer degelijk en vereisen weinig onderhoud. Ook doen aluminium kozijnen niet onder voor houten kozijnen als het gaat om duurzaamheid. Hieronder sommen we alle voordelen van aluminium kozijnen overzichtelijk voor je op.

Stevige kozijnen

Aluminium kozijnen zijn ontzettend stevig. Van nature is aluminium niet vatbaar voor uv-licht. Ook krijgen de kozijnen in de fabriek een beschermende laag waardoor ze niet vatbaar zijn voor warmte, kou of extreme weersomstandigheden.

Isolerend

Aluminium zit middenin het spectrum als het gaat over isolatie. Aluminium kozijnen isoleren namelijk beter dan hout, maar slechter dan kunststof.

Vrijwel onderhoudsvrij

Aluminium is vrijwel onderhoudsvrij. Aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil aan. Af en toe afnemen met een vochtige doek tijdens het ramen lappen is al voldoende. Om de zoveel jaar schuren en schilderen is niet nodig.

Vochtvrij

Aluminium neemt geen vocht op. De kozijnen kunnen hierdoor niet rotten of roesten.

Duurzaam

Aluminium kozijnen zijn duurzaam omdat:

 • De aardbodem een onuitputtelijke voorraad aluminium heeft.
 • Je ze kunt demonteren en 100% hergebruiken.
 • Ze zeer eenvoudig te repareren zijn. Vervangen is dus niet snel nodig.

Natuurlijk zijn we ook eerlijk over de nadelen van aluminium kozijnen:

 • Aluminium kozijnen kun je niet schilderen. De kleur die je kiest bij aanschaf is dus blijvend.
 • Aluminium mag niet in direct contact komen met koper, staal (roestvrijstaal uitgezonderd), cement, kalk en lood. Dit kan simpel opgelost worden met een beschermlaag.

 

Aluminium kozijnen prijs

De kosten voor aluminium kozijnen verschillen natuurlijk per project en woning. Zo is de prijs afhankelijk van:

 • Het formaat van de kozijnen.
 • Het aantal kozijnen dat geplaatst / vervangen moet worden.
 • Het type glas.

De prijs van aluminium kozijnen is gemiddeld € 800,- per m2, inclusief HR++ glas en montage.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijn prijzen

In de tabellen hieronder sommen we verschillende prijzen, mogelijkheden en situatieschetsen voor je op.

ProjectGemiddelde prijsVoorbeeld
Vast raam (1 x 1 meter)€ 420 - € 500Je wilt je huidige kozijn laten vervangen of een nieuw kozijn laten plaatsen in een nieuwbouwwoning.
Draai- of kiepraam (1 x 1 meter)€ 630 - € 700Ideaal voor als je af en toe het raam open wilt zetten. Deze ramen kun je openen d.m.v. een kiepstand en door het raam open te draaien.
Deurkozijn (0,8 x 2,3 meter)€ 1500 - € 2200Een deurkozijn die weinig onderhoud vergt en die mooi past bij zowel het interieur als exterieur. Binnen – en buitenkant kunnen verschillen van kleur.

Wat zit bij deze prijzen inbegrepen?

 • Arbeidskosten van de monteur.
 • Sloopkosten van het oude kozijn en het afvoeren van het oude materiaal.
 • Materiaalkosten nieuwe kozijn.

Laat je altijd goed adviseren wat de beste oplossing is voor jouw woonsituatie. Misschien hoeft je kozijn nog helemaal niet vervangen te worden, maar kan deze ook gerepareerd worden. Dat scheelt in de portemonnee!

Glas prijzen

Het is slim om zowel de kozijnen als het glas bij één leverancier te bestellen. Dit bespaart op de totaalkosten. De glassoorten uit de tabel hieronder hebben allemaal hun eigen vorm van isolatie. Vraag onze specialisten welke glassoort het beste is voor jouw woonsituatie.

GlassoortGemiddelde prijsMate van isolatie
Dubbel glas (standaard)€ 65 - € 80 per m²Matig
HR glas standaard€ 75 - € 90 per m²Voldoende
HR++ glas€ 85 - € 100 per m²Goed
HR+++ glas€ 100 - € 130 per m²Uitstekend

Daarnaast kun je kiezen voor extra’s zoals een ventilatierooster. Dit is belangrijk voor een goede luchtcirculatie in huis. Het zorgt voor droge lucht en vermindert kans op schimmels. Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken en het washok is een ventilatierooster aan te raden. Een ventilatierooster kost tussen de € 15 – € 60,-.

Benieuwd welke scherpe prijs wij jou kunnen bieden? Vraag een offerte op maat op.

Prijsgidsen

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Aluminium kozijnen onderhoud

Aluminium kozijnen vereisen zeer weinig onderhoud. Hieronder sommen we alle informatie met betrekking tot het onderhouden van aluminium kozijnen voor je op.

Aluminium trekt geen vuil aan

Aluminium kozijnen zijn niet elektrostatisch en trekken dus geen vuil aan. Ook zul je nooit spleten of schilfers aantreffen waarin vuil zit opgehoopt.

Schilderen hoeft niet

Aluminium kozijnen hoeven nooit geschilderd te worden. De verflaag wordt als het ware in het aluminium gebakken. Er ontstaat een extreem sterke laklaag die nooit loslaat. Ook wordt natuurlijke oxidatie hiermee voorkomen.

Geef je aluminium kozijnen af en toe een waxlaag

Wil je krassen op je kozijnen voorkomen? Dan kun je ze periodiek voorzien van een waxlaag.

Af en toe een sopje

Hoewel aluminium geen vuil aantrekt, kunnen de kozijnen natuurlijk wel vies worden. Wij raden dan ook aan om de kozijnen met een sopje af te nemen wanneer je de ramen lapt. In stedelijke gebieden kun je dit het beste 4x per jaar doen.

Gebruik voor het schoonmaken van je kozijnen:

Wel gebruikenNiet gebruiken
Lauw waterSchuurspons
pH-neutraal schoonmaakmiddelBijtende producten

Heeft jouw aluminium kozijn schuifbare onderdelen? Loop deze periodiek even na met een doekje. Zo zorg je er ook voor dat openingen voor waterafvoer vrij blijven.

Kunststof raam

Aluminium kozijnen garantie

Hoe lang krijg ik garantie op aluminium kozijnen?

Wij geven standaard 10 jaar garantie op de aanschaf van aluminium kozijnen.

Waarom krijg ik bij andere leveranciers 15 of 20 jaar garantie?

Er zijn leveranciers die 15, 20 of zelfs 25 jaar garantie geven op aluminium kozijnen. In de praktijk blijkt dit vaak vooral een mooi verkooppraatje te zijn. Wanneer je na de 10 jaar standaard garantie nog probeert te reclameren, levert dit vaak een hoop gedoe op. Vanuit de branchevereniging VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) is de standaard garantietermijn 10 jaar.

Wanneer kom ik voor garantie in aanmerking?

Bij de aanschaf van iets nieuws, zit er standaard garantie op, zonder dat je daar extra voor betaalt. In de praktijk komt het erop neer dat je recht hebt op reparatie of vervanging van de aluminium kozijnen wanneer er iets mis mee is.

Daar staat natuurlijk wel tegenover dat de kozijnen normaal gebruikt moeten worden (dus niet met de ramen slaan o.i.d.) en dat ze onderhouden worden. Zoals hierboven beschreven hebben aluminium kozijnen weinig onderhoud nodig en komt het in de praktijk neer op af en toe een poetsbeurt.

Wat moet ik doen als mijn kozijn kapot is en de garantietermijn verlopen?

Dan sta je voor de keuze of je de kozijnen laat repareren of vervangen. Is het een klein defect, kan dit vaak gerepareerd worden. Merk je dat alle kozijnen wat gebreken gaan vertonen, dan kan het slimmer zijn om de kozijnen te laten vervangen. Je krijg dan immers weer opnieuw 10 jaar garantie op de kozijnen. Laat je altijd goed adviseren wat in jouw situatie de beste oplossing is.

Offerte aanvragen aluminium kozijnen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor aluminium kozijnen.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.