Schuifdeur plaatsen

Een schuifdeur is een enorme toevoeging in je woning. Het verbindt kamers op een aantrekkelijke manier en zorgt voor meer ruimte. Vooral voor kleine kamers is een schuifdeur een ideale oplossing. Ben jij op zoek naar een mooie schuifdeur voor binnenshuis? Hieronder sommen we alle mogelijkheden en prijzen voor je op.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Wat is een schuifdeur?

De termen schuifpui en schuifdeur worden nog al eens door elkaar gehaald. Een schuifpui is een buitendeur, terwijl een schuifdeur binnenshuis wordt geplaatst en is bedoeld om twee kamers met elkaar te verbinden.

Voordelen van een schuifdeur

Aluminium schuifdeur

Een aluminium schuifdeur is perfect wanneer je op zoek bent naar een moderne, strakke look in je interieur. Daarnaast is aluminium ontzettend sterk. Het heeft een langere levensduur dan een kunststof schuifdeur of een houten schuifdeur. Omdat aluminium een licht materiaal is, is een aluminium schuifdeur makkelijk te openen en sluiten.

Aluminium schuifdeur kosten

Een 2-delige aluminium schuifdeur kost tussen de € 1.500 – € 3.500 (incl. montage).

Kunststof schuifdeur

Een kunststof schuifdeur biedt over het algemeen de beste prijs-kwaliteit verhouding. Een schuifdeur van kunststof is namelijk voordelig én gaat lang mee. Bovendien is het vrijwel onderhoudsarm. Wist je dat een kunststof schuifdeur verkrijgbaar is in vele kleuren en designs? Zelfs een houtlook kan worden nagebootst met kunststof!

Kunststof schuifdeur kosten

Een 2-delige kunststof schuifdeur kost tussen de € 1.000 – € 3.200 (incl. montage).

Houten schuifdeur

Ben je op zoek naar een warme, rustieke uitstraling in je woning? Kies dan voor een houten schuifdeur. Met een houten schuifdeur ben je verzekerd van een karakteristieke uitstraling. Bovendien isoleert hout uitstekend (zowel temperatuur als geluid) en is het makkelijk te repareren mocht er iets stuk gaan. Een houten schuifdeur vergt wel meer onderhoud dan een kunststof of aluminium schuifdeur en moet periodiek geschilderd worden.

Houten schuifdeur kosten

Een 2-delige houten schuifdeur kost tussen de € 700 – € 2.000 (incl. montage).

Schuifdeur kosten

Zoals hierboven beschreven, is de prijs van een schuifdeur vooral afhankelijk van het gekozen materiaal, maar natuurlijk ook van de afmetingen. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen per afmetingen.

SchuifdeurenGem. kosten per schuifdeur (incl. montage)
2-delige schuifdeuren, 1.4 – 1.7 meter breed€ 700 – € 2.000
3-delige schuifdeuren, 2.4 – 3 meter breed€ 1.000 – € 3.500
4-delige schuifdeuren, 3 – 5 meter breed€ 2.100 – € 4.300

Extra opties

OptieGemiddelde prijsToelichting
Driedubbele rails€ 50Met een driedubbele rail is het makkelijker om schuifdeuren langs elkaar heen te schuiven
Softclose€ 40Een softclose systeem zorgt voor een zachte sluiting en dat schuifdeuren automatisch worden afgeremd bij het sluiten

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.