Schuifpui plaatsen

Een schuifpui is ideaal wanneer je binnen met buiten wilt verbinden. Geniet extra van je tuin of terras met een schuifpui. Een schuifpui zorgt daarnaast voor extra lichtinval en een flinke dosis frisse lucht. Benieuwd wat een schuifpui kost en uit welke materialen je kunt kiezen? Lees dan vooral even verder.

Ga snel naar

Wat is een schuifpui?

Een schuifpui verbindt binnen met buiten. Vaak wordt een schuifpui gebruikt om de woning met de tuin of het terras te verbinden.

De termen schuifpui en schuifdeur worden nog al eens door elkaar gehaald. Een schuifpui is een buitendeur, terwijl een schuifdeur binnenshuis wordt geplaatst.

Voordelen van een schuifpui

Aluminium schuifpui

Voordelen aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui is perfect wanneer je op zoek bent naar een moderne, strakke look. Daarnaast is aluminium ontzettend sterk. Het heeft een langere levensduur dan een kunststof schuifpui of een houten schuifpui. Bovendien zijn ze zeer veilig en makkelijk te combineren met sloten. Omdat aluminium een licht materiaal is, is een aluminium schuifpui makkelijk te openen en sluiten.

Nadelen aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui isoleert iets minder goed dan kunststof of houten schuifpuien. Ook is het minder makkelijk te schilderen.

Aluminium schuifpui kosten

Aluminium schuifpui (2.6 m hoog)Gem. kosten per schuifpui (incl. montage)
2-delige aluminium schuifpui, 3 – 3.2m breed€ 3.000 – € 3.300
3-delige aluminium schuifpui, 4.3 – 4.5m breed€ 3.300 – € 3.800
4-delige aluminium schuifpui, 5 – 6m breed€ 3.900 – € 4.200

Kunststof schuifpui

Voordelen kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui biedt over het algemeen de beste prijs-kwaliteit verhouding. Een schuifpui van kunststof is namelijk voordelig en gaat lang mee. Bovendien is het vrijwel onderhoudsarm. Wist je dat een kunststof schuifpui verkrijgbaar is in vele kleuren en designs? Zelfs een houtlook kan worden nagebootst met kunststof.

Nadelen kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui is lastig te schilderen en repareren. Daar staat dan wel weer tegenover dat kunststof een zeer stevig materiaal is.

Kunststof schuifpui kosten

Kunststof schuifpui (2.6 m hoog)Gem. kosten per schuifpui (incl. montage)
2-delige schuifpui, 3 – 3.2m breed€ 1.800 – € 2.500
3-delige schuifpui, 4.3 – 4.5m breed€ 2.600 – € 3.300
4-delige schuifpui, 5 – 6m breed€ 3.300 – € 4.300

Houten schuifpui

Voordelen houten schuifpui

Ben je op zoek naar een warme, rustieke uitstraling voor je woning? Kies dan voor een houten schuifpui. Met een houten schuifpui ben je verzekerd van een karakteristieke uitstraling. Bovendien isoleert hout uitstekend en is het makkelijk te repareren mocht er iets stuk gaan.

Nadelen houten schuifpui

Een nadeel van een houten schuifpui is dat het een kortere levensduur heeft dan een kunststof of aluminium schuifpui. Ook vergt het meer onderhoud. Let op dat alleen hardhout geschikt is voor een schuifspui.

Houten schuifpui kosten

Houten schuifpui (2.6m hoog)Gem. kosten per houten schuifpui (incl. montage)
2-delige schuifpui, 3 – 3.2m breed€ 2.900 – € 3.200
3-delige schuifpui, 4.3 – 4.5m breed€ 3.200 – € 3.980
4-delige schuifpui, 5 – 6m breed€ 3.730 – € 4.200

Schuifpui kosten

Zoals hierboven beschreven, is de prijs van een schuifpui afhankelijk van het gekozen materiaal, maar ook van de afmetingen. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen per afmetingen.

Soort schuifpuiMaten in cm (breedte x hoogte)Gemiddelde prijs inclusief montage en HR++ glas
2-delige schuifpui200 x 220 cm€ 2.500 – € 3.200
3-delige schuifpui300 x 220 cm€ 3.800 – € 4.400
4-delige schuifpui400 x 220 cm€ 4.800 – € 5.600

Ook het soort glas is natuurlijk bepalend voor de prijs. Hoe beter het glas isoleert, hoe hoger de prijs van de schuifpui.

HR glas soortenU-waarde (isolerende waarde)Kosten per m2
Standaard enkel glas5 – 6€ 70
Standaard dubbel glas2.5 – 3€ 100
HR1.5 – 2€ 110
HR +1.2 – 1.7€ 120
HR ++0.9 – 1.2€ 130
HR +++0.5 – 1€ 150

Wist je dat je kunt kiezen tussen een hefschuifpui en een kiepschuifpui? De naam zegt het eigenlijk al. De eerste schuifpui kun je alleen openschuiven, de tweede ook open kiepen. Handig als je maar een kleine dosis frisse lucht wilt binnenlaten.

Schuifpui + hor

Een schuifpui zorgt voor veel frisse lucht in huis en is een makkelijke verbinding met de tuin. Helaas ontdekken ongewenste insecten deze verbinding ook. Daarom zijn schuifpuien ook verkrijgbaar met hor. Zo houd je insecten buiten de deur!

Lamellen horScharnierende horPlissé hordeur
Een losse lamellen hor wordt vaak tijdelijk aangebracht in de zomer.

Kosten: € 25 – € 75
Een scharnierende hor bevestig je op je kozijn. Geen zorgen: hij is makkelijk te verwijderen in de winter.

Kosten: € 50 – € 300
Een plissé hordeur is de beste keuze voor een schuifpui. Deze past in bijna elk kozijn omdat er veel van deze soort hor in omloop zijn. Ook staat deze hor bekend om zijn hoge kwaliteit.

Kosten: € 150 – € 250

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor een schuifpui.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.