Keurmerk kozijnen

Nieuwe kozijnen zijn een slimme investering voor je woning. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Als consument wil je daarom verzekerd zijn dat je kwalitatief goede kozijnen koopt. Voor nu, maar ook voor later. Gelukkig bestaan er vele keurmerken die je helpen bij het beoordelen van je nieuwe kozijnen.

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten als je kozijnen koopt?

  • Vergelijk diverse aanbieders en lees reviews.
  • Vraag verschillende offertes op om prijzen te vergelijken.
  • Lees je van tevoren goed in over de verschillende soorten materialen.
  • Laat je goed adviseren welke glassoort het beste past bij het gekozen kozijn en jouw woonsituatie.
  • Wil je alleen raamkozijnen laten vervangen? Of ook deurkozijnen?
  • Kies je voor vaste ramen, klap- of kiepramen?
  • Vergelijk de garantietermijn en voorwaarden.
  • Wees alert of de gekozen kozijnen de juiste keurmerken hebben.


Keurmerk kozijnen

Welke keurmerken voor kozijnen zijn er?

Als het om kozijnen gaat, bestaan er vele keurmerken. Kwaliteitskeurmerken, milieukeurmerken en keurmerken tegen woninginbraak. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, sommen we hieronder alle kozijnkeurmerken overzichtelijk voor je op.

Kwaliteitskeurmerken

Komo

Komo is een algemeen en belangrijk keurmerk in de Nederlandse bouwwereld. Zijn de kozijnen voorzien van dit keurmerk, kun je erop vertrouwen dat je kwalitatief goede kozijnen koopt. Producten met een Komo-keurmerk voldoen aan de eisen van de Nederlandse overheid. Zoals het bouwbesluit, het Besluit bodemkwaliteit en andere eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Dit is een algemeen keurmerk voor alle soorten kozijnen. Kies je voor houten kozijnen, dan kun je er door dit keurmerk op vertrouwen dat de kozijnen milieuvriendelijk zijn geproduceerd.

VKG

VKG is een afkorting van ‘Vereniging Kunststof Gevelindustrie’. Deze branchevereniging voor leveranciers van kunststof kozijnen stelt hoge eisen aan hun leden. Dit doen ze om de algemene kwaliteit van kozijnen te verbeteren en waarborgen. Met dit keurmerk krijg je standaard 10 jaar garantie op je nieuwe kozijnen, de productie en montage.

CE-markering

Jouw nieuwe kozijnen moeten voorzien zijn van een CE-markering. Dit is namelijk verplicht sinds 2009. De CE-markering geeft aan dat de kozijnen en deuren volgens Europese richtlijnen zijn getest. Denk op het gebied van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid. Een CE-markering geeft in feite aan dat er vrijwel geen productiehouten zitten in de producten van de desbetreffende leverancier. Hebben jouw kozijnen dit keurmerk? Dan mag je erop vertrouwen dat je goede kozijnen hebt gekocht.

ISO 9001

ISO 9001 is een wereldwijd keurmerk. Dit keurmerk meet zowel de eisen van klanten als de wettelijke regelgeving. Heb je een kozijn met een ISO 9001 keurmerk? Dan wordt dit kozijn wereldwijd erkend als kwalitatief goed kozijn.

Milieukeurmerken

FSC keurmerk

FSC is een milieukeurmerk voor houten kozijnen. Het geeft aan dat de bomen op een verantwoorde wijze zijn gekapt en dat de kozijnen op een milieubewuste manier zijn geproduceerd. Ook geeft dit keurmerk aan dat er voor iedere gekapte boom een nieuwe boom wordt terug geplant. Dit keurmerk van de organisatie achter Forest Stewardship Council staat voor een verantwoord bosbeheer en de juiste economische, sociale en ecologische aspecten van hout kappen.

Keurmerken m.b.t. inbraakbeveiliging

SKG 1 t/m 3

Dit is een keurmerk voor het hang- en sluitwerk. Hoe hoger het cijfer, hoe langer het kozijn beveiligt tegen inbraak.

SKG 1: vertraagt de inbraak met 3 minuten.
SKG 2: vertraagt de inbraak met 5 minuten.
SKG 3: vertraagt de inbraak met 10 minuten.

Nederlandse kozijnen moet tegenwoordig minimaal een SKG 2 keurmerk hebben. Hiermee wordt de kans op inbraak verkleind met 90%!

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen geldt niet alleen voor kozijnen, maar voor je woning in het algemeen. Dit keurmerk is in het leven geroepen om vandalisme, inbraak, overlast en andere criminaliteit m.b.t. je woning te verminderen.

Het keurmerk werkt met 100 punten. Scoort jouw woning 90 punten, dan heeft jouw huis 90% minder kans op inbraak. Kozijnen met dit keurmerk dragen hier dus sterk aan bij.

Mooi meegenomen: veel inboedelverzekeraars geven kortingen bij woningen met een Veilig Wonen keurmerk.

Prijsgidsen

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Offerte aanvragen voor kozijnen

Wil jij verzekerd zijn van kozijnen van de beste kwaliteit? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor kozijnen.

Liever eerst een adviserend gesprek of meer informatie over onze keurmerken? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.