Deurkozijnen

Deurkozijnen zijn soms aan vervanging toe. Vooral na decennialang intensief gebruik. Het vinden van nieuwe deurkozijnen kan een flinke uitdaging zijn. Want welk materiaal kies je? Welke inbraakbeveiliging? En waar moet je op letten bij een binnendeurkozijn of buitendeurkozijn? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten als je op zoek bent naar nieuwe deurkozijnen.

Ga snel naar

Deurkozijn vervangen

Deurkozijnen vervangen is maatwerk. Hoewel deuren een standaard maat lijken te hebben, kunnen de afmetingen wel degelijk verschillen per woning. Bij ons ben je verzekerd van de beste kwaliteit deurkozijnen én professionele montage.

Let op: als je de buitendeuren wilt vervangen, raadpleeg dan altijd de regels van jouw gemeente. Je mag namelijk niet zomaar het buitenaanzicht van je woning veranderen.

De voordelen van nieuwe deurkozijnen op maat:

Deurkozijn plaatsen

Het plaatsen van deurkozijnen en nieuwe deuren kun je het beste laten doen door een vakman. Zo ben je verzekerd van een professioneel resultaat en de beste inbraakbeveiliging. Hieronder zie je hoe wij te werk gaan.

Stap 1: Onze vakspecialist komt bij je thuis. Hij meet de deurkozijnen in en bespreekt met je welke soort kozijnen en deuren je wilt.

Stap 2: Jouw kozijnen op maat worden geproduceerd en bij ons afgeleverd door de fabrikant.

Stap 3:

3a: We verwijderen eerst het oude deurkozijn en de oude deur.

3b: Heeft de nieuwe deur een andere maat dan de vorige deur? Dan maakt onze vakspecialist de deuropening op maat. Er zijn verschillende standaard maten van een deur. Dit hangt o.a. af van het bouwjaar van de woning. Een deur is gemiddeld tussen de 63 en 93 centimeter breed.

3c: De vakspecialist schuurt en schildert eerst het deurkozijn voordat hij deze plaatst. Vervolgens plaatst de vakspecialist het deurkozijn in de opening met behulp van een waterpas, zodat de deur niet klemt. Daarna schroeft hij het kozijn vast en plaatst de scharnieren waarin de deur komt de hangen.

3d: De deur wordt opgehangen. Voor de afwerking plaatst de vakspecialist eventueel deurlijsten. Als het een buitendeur betreft, monteert hij tevens het slot zodat de nieuwe deur inbraakveilig is.

Stap 4: De oude materialen en kozijnen moeten worden afgevoerd. Dat kunnen wij voor je doen, maar dat mag je natuurlijk ook zelf doen om kosten te besparen.

Materiaal deurkozijnen

De belangrijkste keuze bij nieuwe deurkozijnen is het materiaal. De verschillen tussen een binnendeurkozijn en een buitendeurkozijn zijn hierbij van groot belang. Niet alle materiaalsoorten zijn namelijk geschikt voor een buitendeur.

Hieronder sommen we de verschillende mogelijkheden voor nieuwe deurkozijnen voor je op.

Materiaal deurkozijnGem. levensduur binnenshuisGem. levensduur buitenshuis
Kunststof50 jaar50 jaar
Zacht hout25 jaarNiet geschikt voor buitenshuis
Hardhout75 jaar40 jaar
Aluminium40 jaar40 jaar
Staal50 jaar50 jaar

Kunststof deurkozijn

Verreweg de meeste mensen kiezen voor een kunststof deurkozijn. Kunststof is namelijk de voordeligste optie. Bovendien gaan kunststof deurkozijnen ontzettend lang mee: zo’n 50 – 75 jaar. Ook hoef je kunststof kozijnen vrijwel niet te onderhouden. Af en toe een sopje als je de ramen zeemt en een beetje olie tussen de scharnieren is voldoende. Een bijkomend voordeel van kunststof deurkozijnen is dat ze tegenwoordig verkrijgbaar zijn in vrijwel alle designs en kleuren. Je kunt zelfs kunststof kozijnen kopen met een houtlook.

Lees alles over kunststof kozijnen

Houten deurkozijn

Wil je gaan voor de natuurlijke, warme uitstraling van echt hout? Dan mag een houten deurkozijn niet ontbreken in jouw woning! Hout is iets duurder dan kunststof, maar daar staat wel tegenover dat hout uitzonderlijk goed isoleert. Zowel qua temperatuur als qua geluid. Ook vergen houten kozijnen verreweg het meeste onderhoud. Periodiek moet je houten kozijnen schuren en opnieuw schilderen. Let op: als het een buitendeurkozijn betreft, kun je alleen kiezen voor hardhout.

Lees alles over houten kozijnen

Aluminium deurkozijn

Een aluminium (metalen) deurkozijn is ontzettend stevig en ziet er strak en modern uit. Van nature is aluminium niet vatbaar voor uv-licht. Ook krijgen de kozijnen in de fabriek een beschermende laag waardoor ze niet vatbaar zijn voor warmte, kou of extreme weersomstandigheden. Daarnaast trekt aluminium geen vuil aan en neemt het geen vocht op. Kies je voor aluminium deurkozijnen, dan ben je iets duurder uit, maar daar staat dus een onderhoudsarm kozijn tegenover dat vele decennia meegaat.

Lees alles over aluminium kozijnen

Stalen deurkozijn

Stalen deurkozijnen hebben een zeer exclusieve uitstraling en zijn zowel geschikt voor industriële panden als voor elegante interieurs. En hoewel er een exclusief prijskaartje hangt aan stalen deurkozijnen, heb je er vrijwel geen omkijken naar. Stalen kozijnen zijn namelijk extreem sterk, brand- en inbraakwerend, en prima isolerend. Extra voordeel: je hoeft ze nooit te schilderen en vrijwel nooit schoon te maken.

Lees alles over stalen kozijnen

Zwarte deurkozijnen

Wij krijgen vaak de vraag naar zwarte deurkozijnen. Steeds meer mensen kiezen voor deze moderne, strakke deuren, vooral voor interieurs. Zwarte deurkozijnen worden gemaakt van aluminium of staal. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Soort deurkozijn

Naast het materiaal bestaan er natuurlijk ook verschillende sóórten deurkozijnen. De meest voorkomende sommen we hieronder voor je op.

Stompe deur

Stompe deuren zijn de meest gekozen deuren. Een stompe deur valt volledig weg in het deurkozijn. Ben je op zoek naar een buitendeuren, dan zal dit altijd een stompe deuren zijn. Deze deuren zijn namelijk minder inbraakgevoelig.

Opdekdeur

Bij een opdekdeur valt een gedeelte van de deur over het deurkozijn heen. Hierdoor isoleert de deur beter en laat het geen tocht door. Een opdek deurkozijn of -deur wordt alleen binnenshuis gebruikt, omdat deze minder goed beveiligd zijn tegen inbraak.

Schuifdeur

Een schuifdeur of schuifpui is zeer geschikt als je de tuin bij de woning wilt betrekken of twee kamers met elkaar wilt verbinden.

Deurkozijn vervangen kosten

De kosten voor het laten vervangen van een deurkozijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de keuze voor het materiaal, de afmetingen van de deur en of het een binnen- of buitendeurkozijn is.

In de tabel hieronder sommen we enkele globale prijzen van nieuwe deurkozijnen voor je op. Wil je weten wat de exacte kosten zijn voor jouw woonsituatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Materiaal deurkozijnGemiddelde prijs per 2,5 m2 (incl. plaatsing en afvoerkosten)Voordelen
Kunststof€ 1.540 – € 1.750Voordelig, weinig onderhoud, lange levensduur
Hout€ 1.760 – € 2.000Warme, natuurlijke look, zeer isolerend
Aluminium€ 1.870 – € 2.125Moderne look, roest en rot niet. Vrijwel onderhoudsarm
Staal€ 2.250 – € 3.000Luxueuze uitstraling, weinig onderhoud, gaat zeer lang mee

Deurkozijnen onderhouden

Deurkozijnen onderhouden zorgt ervoor dat de kozijnen langer meegaan en dat ze hun isolerende waarde blijven behouden. Ook helpt een goed onderhoud voor een betere inbraakbeveiliging. Voor de garantie op je deurkozijnen is het zelfs vereist dat je ze goed onderhoudt.

Aluminium en stalen deurkozijnen zijn het makkelijkst te onderhouden. Deze kozijnen hebben namelijk vrijwel geen onderhoud nodig. Het materiaal trekt geen vuil aan en kan niet rotten. Aluminium of stalen kozijnen hoef je ook nooit te schilderen.

Ook kunststof deurkozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Vaak is een periodiek sopje het enige wat je hoeft te doen. Ook hebben de scharnieren soms een oliebeurt nodig.

Houten deurkozijnen vergen het meeste onderhoud. Hout is immers een natuurlijk product dat gaat werken. Om lang te kunnen blijven genieten van houten kozijnen, zul je deze niet alleen schoon moeten maken, maar ook eens in de zoveel jaar een schilderbeurt moeten geven.

Lees alles over het onderhouden van verschillende soorten kozijnen

Vrijblijvende offerte?

Deurkozijnen garantie

Als er iets mis blijkt te zijn met de deurkozijnen, wil je natuurlijk dat het gerepareerd of vervangen wordt. De garantietermijn is daarom zeker iets om in de gaten te houden bij de aanschaf van nieuwe deurkozijnen.

De gemiddelde garantietermijn voor kozijnen is 10 jaar. Op het hang- en sluitwerk krijg je 2 jaar garantie. Een voorwaarde voor deze garantie is wel dat het deurkozijn goed onderhouden is, en geplaatst door één van onze vakmensen.

Deurkozijn offerte aanvragen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte aan voor deurkozijnen op maat.

Liever eerst een adviserend gesprek of meer informatie over onze deurkozijnen? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte aan voor deurkozijnen op maat.

Liever eerst een adviserend gesprek of meer informatie over onze deurkozijnen?
Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.