Stelkozijnen

Stelkozijnen zijn frames waar je uiteindelijke kozijnen tegenaan worden geplaatst. Door te werken met stelkozijnen zorg je voor een betere verbinding, isolatie en inbraakbeveiliging. Bovendien voorkomen stelkozijnen schade aan de (spouw)muur.

Ga snel naar

Wat zijn stelkozijnen?

Een stelkozijn is een frame waar het ‘echte’ kozijn tegenaan wordt geplaatst. Dit frame zorgt voor een verbinding tussen de binnenmuur en buitenmuur. Meestal is een stelkozijn gemaakt van hout of kunststof.

Stelkozijnen worden vooral toegepast bij nieuwbouw of tijdens renovaties. Zo voorkom je namelijk beschadigingen aan het echte kozijn.

Heb ik een stelkozijn nodig?

Bij het plaatsen van kozijnen zijn er twee opties: een kozijn monteren met een stelkozijn als basis of een zogeheten stompe plaatsing.

Voordelen van stelkozijnen:

Wij adviseren altijd te kiezen voor stelkozijnen. Bij een schuifpui of schuifdeur adviseren wij dit zelfs met klem. De kracht die jarenlang wordt gebruikt bij het sluiten van schuifdeuren worden beter opgevangen met een stelkozijn.

Er wordt vaak alleen voor een stompe plaatsing gekozen om te besparen op de kosten. Op korte termijn loont dit zeker, maar op lange termijn loop je vaak toch tegen problemen aan, zoals scheuren of beschadigingen.

Waar worden stelkozijnen van gemaakt?

Stelkozijnen worden gemaakt van hout of kunststof. Vroeger werden stelkozijnen per definitie gemaakt van hout. Tegenwoordig heb je gelukkig ook de keuze uit kunststof stelkozijnen. Hoewel kunststof stelkozijnen iets duurder zijn, bieden ze meer voordelen dan houten stelkozijnen.

Houten stelkozijnenKunststof stelkozijnen
VoordelenMakkelijk op maat te zagenHoeft niet behandeld te worden
Makkelijk te bewerkenBeter bestand tegen weersinvloeden zoals vocht en wind
DuurzaamKan niet gaan rotten of schimmelen in de spouwmuur
Onderhoudsarm
NadelenEr bestaat kans op houtrot of schimmel in de spouwmuurIs wat duurder dan houten stelkozijnen

Het risico van houten stelkozijnen is dat er altijd een kans bestaat dat het gaat rotten of schimmelen in de spouwmuur. Omdat stelkozijnen in de spouwmuur zeer lastig te bereiken zijn, wil je dit voorkomen. Met een kunststof stelkozijn heb je dit probleem niet, en ben je verzekerd van een onderhoudsarm stelkozijn.

Stelkozijnen plaatsen

Stelkozijnen plaatsen? Wij raden altijd aan om dit te laten doen door een professional. Vooral omdat stelkozijnen ín de spouwmuur worden geplaatst. Wanneer het uiteindelijke kozijn ertegenaan geplaatst is, is het stelkozijn lastig te bereiken. Door een professionele montage loop je minder risico’s op schade en het is beter voor de garantie.

Wat kosten stelkozijnen?

De kosten voor stelkozijnen verschillen per woonsituatie. Het is afhankelijk van bijvoorbeeld het gekozen materiaal en hoeveel stelkozijnen er geplaatst moeten worden. Globaal kun je stellen dat een kunststof stelkozijn tussen de € 60 en € 70 kost.

Wil je weten wat stelkozijnen voor jouw woning kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor stelkozijnen.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.