Schilderwerk

Een mooi gelakt kozijn of deur, strak geschilderde muren in een mooie kleur of in fris wit het bepaald de uitstraling van uw woning. Eens in de zoveel jaar is uw schilderwerk aan vervanging toe, binnenhuis omdat er scheurtjes in de verf zitten, vlekken op de muur of verkleuring door zonlicht of nicotine. Aan de buitenkant van uw woning heeft uw verf vaak veel te verduren door weersomstandigheden. Soms moeten er ook stukken in het houtwerk vervangen worden omdat deze rot zijn. Een goede schilder met kennis van zaken kan u dit werk uit handen nemen.

Inhoudsopgave

Werkzaamheden van een schilder

Wat doet een schilder en wat mag u van een schilder verwachten. Allereerst komt een schilder kijken om de werkzaamheden te beoordelen. Een schilder kan u soms ook wat advies geven in de kleurenkeuze. Als u bijvoorbeeld binnenhuis met verschillende kleuren wilt werken is het slim om de donkere kleur op een muur aan te brengen waar toch al weinig licht op valt en de lichte kleuren op de muren “die het licht vangen” zo zorgt u er voor dat uw kamer niet te donker wordt. Een ervaren schilder kan u hierin adviseren. Ook kan een schilder beoorderlen of er bijvoorbeeld stukken in een kozijn of deur moeten worden vervangen door houtrot. Als u dit van te voren weet komt u niet voor verassingen te staan!

Schilder aan het werk

Voorbereiden van het schilderwerk

Als de door u uitgekozen schilder aan zijn werkzaamheden begint zal hij eerst het schilderwerk gaan voorbereiden. Hij zal de ondergrond zo glad mogelijk maken. Daarna zal hij de ondergrond ontvetten voor een goede hechting hierdoor zal het schilderwerk lang mooi blijven.

Schilderwerk herstellen

Soms zijn er door de jaren heen scheuren in uw stuukwerk ontstaan uw ervaren schilder herstelt deze in een handomdraai. Ook het verangen van rotte stukken hout in uw kozijnen of posten behoort tot de werkzaamheden van een schilder zo krijgt u weer een mooi strak kozijn.

Schilderwerk

Aanbrengen van de verf

Nadat alles mooi glad en ontvet is kan de schilder gaan schilderen. Dit kan niet zomaar met elke soort verf. Er zijn vele soorten verfen allemaal met een andere kwaliteiten bedoeld voor verschillende ondergronden. Ook is het soms nodig een voorstrijkmiddel op de muren aan te brengen om zo te zorgen voor een betere hechting. Uw schilder kan u hierin adviseren. Schilderen is een ware ambacht zo moet het schilderwerk goed dekken en mogen er geen druipers in de verf te zien zijn. Natuurlijk werkt uw schilder met de beste rollers en kwasten om zo tot een nog mooier en strakker resultaat te komen. Laat u uw muren opnieuw van een verflaag voorzien dan kunt u nog kiezen tussen sausen of spuiten;

Sausen

Sausen is het aanbrengen van verf met een roller of kwast. Een intensieve klus waar best wat tijd in zit. Hierdoor is de uurprijs voor sausen vaak hoger als voor spuiten. Een voordeel is wel dat er minder afgeplakt hoeft te worden als bij spuiten. Vaak wordt er bij kleinere muren voor sausen gekozen.

Spuiten

Het voordeel van spuiten is dat u weinig kans heeft op het ontstaan van banen. Spuiten geeft een superstrak resultaat. Wel moet er veel afgeplakt worden. Bij spuiten ontstaat er spuitnevel en bij niet goed afplakken zal er veel schoonmaakwerk achteraf nodig zijn om deze nevel te verwijderen. Vaak wordt er bij grote ruimtes en muren voor spuiten gekozen.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Buitenschilder of binnenschilder?

Vaak wordt er over een buitenschilder of een binnenschilder gesproken maar wat wordt hier precies mee bedoeld?

Buitenschilder

De naam zegt het al de buitenschilder zorgt voor al het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis. Er zit zeker verschil tussen schilderwerk buiten huis en schilderwerk binnen huis. Zo is schilderwerk buiten huis veel meer aan slijtage onderhevig door de weersomstandigheden hier moet rekening mee worden gehouden in de materiaalkeuze en manier van werken. Ook heeft de buitenschilder vaak te maken met moeilijk bereikbare stukken schilderwerk en moet hij vaak werken op grote hoogtes. Dit zorgt er voor dat het tarief van de buitenschilder vaak wat hoger ligt.

Binnenschilder

De binnenschilder kunt u inschakelen bij al uw schilderwerk binnenhuis. Dit kan gaan om een klein muurtje of deur of om een gehele woonkamer of zelfs woning. Omdat de schilder bij werk in de woning minder rekening hoeft te houden met weersomstandigheden en dergelijke is het uurtarief van de binnenschilder vaak lager als die van de buitenschilder.

Winterschilder

Wat doet de winterschilder? Een winterschilder is een gewone schilder die in de wintermaanden van november tot ongeveer maart een leuke korting kan geven op het uurtarief. De schilder doet dit omdat de schilder vaak in de zomermaanden helemaal volgeboekt zit en in de winter een stuk minder werk heeft. Dit omdat het vroeger in de wintermaanden door de weersomstandigheden niet mogelijk was om schilderwerk van kwaliteit aan te brengen. Door allerlei nieuwe technieken is dit tegenwoordig wel mogelijk. Veel mensen weten dit nog niet en om die reden geven veel schildersbedrijven in de winter een leuke korting op het uurtarief.

Kozijn schilderen

Kosten schilderwerk

Het tarief van een schilder is van een aantal factoren afhankelijk; Gaat het om schilderwerk binnen of buiten? Gaat het om een klein oppervlak? In dit geval zal de schilder een prijs per m2 hanteren. Of om een gehele woning? Dan zal er vaak een uurprijs gehanteerd worden. Welke soort verf moet er gebruikt worden? Zitten er veel herstelwerkzaamheden in het te schilderen oppervlak? Allemaal factoren die invloed op de prijs hebben de schilder zal dit meenemen in zijn offerte en komt daarom ook altijd even kijken om te beoordelen wat er moet gebeuren. Om u toch een indicatie te geven ziet u hieronder een overzicht met wat gemiddelde prijzen. Wilt u meer lezen over de kosten van schilderwerk? Bekijk dan de pagina kosten schilderwerk.

ProjectBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk per m2€ 35 – € 40€ 30 – € 35
Sauswerk per m2€ 10 – € 15
Spuitwerk per m2€ 6 – € 10
Uurtarief schilder€ 35 – € 40€ 40 – € 50
­

BTW schilderwerk

Helaas is per 1 juli 2020 het lage btw tarief van 6% op dakbedekking en renovatiewerkzaamheden voor woningen ouder dan twee jaar vervallen. Op arbeidskosten wordt weer het standaard tarief van 21% betaald. De verlaging werd op 1 maart 2013 in het leven geroepen om de bouw een impuls te geven.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.