Schilderwerk

Een mooi gelakt kozijn of deur, strak geschilderde muren in een mooie kleur of in fris wit het bepaald de uitstraling van uw woning. Eens in de zoveel jaar is uw schilderwerk aan vervanging toe, binnenhuis omdat er scheurtjes in de verf zitten, vlekken op de muur of verkleuring door zonlicht of nicotine. Aan de buitenkant van uw woning heeft uw verf vaak veel te verduren door weersomstandigheden. Soms moeten er ook stukken in het houtwerk vervangen worden omdat deze rot zijn. Een goede schilder met kennis van zaken kan u dit werk uit handen nemen.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Werkzaamheden van een schilder

Wat doet een schilder en wat mag u van een schilder verwachten. Allereerst komt een schilder kijken om de werkzaamheden te beoordelen. Een schilder kan u soms ook wat advies geven in de kleurenkeuze. Als u bijvoorbeeld binnenhuis met verschillende kleuren wilt werken is het slim om de donkere kleur op een muur aan te brengen waar toch al weinig licht op valt en de lichte kleuren op de muren “die het licht vangen” zo zorgt u er voor dat uw kamer niet te donker wordt. Een ervaren schilder kan u hierin adviseren. Ook kan een schilder beoordelen of er bijvoorbeeld stukken in een kozijn of deur moeten worden vervangen door houtrot. Als u dit van te voren weet komt u niet voor verassingen te staan!

Voorbereiden van het schilderwerk

Als de door u uitgekozen schilder aan zijn werkzaamheden begint zal hij eerst het schilderwerk gaan voorbereiden. Hij zal de ondergrond zo glad mogelijk maken. Daarna zal hij de ondergrond ontvetten voor een goede hechting hierdoor zal het schilderwerk lang mooi blijven.

Schilderwerk herstellen

Soms zijn er door de jaren heen scheuren in uw stukwerk ontstaan uw ervaren schilder herstelt deze in een handomdraai. Ook het vervangen van rotte stukken hout in uw kozijnen of posten behoort tot de werkzaamheden van een schilder zo krijgt u weer een mooi strak kozijn. Het onderhoud van uw schilderwerk kunt u zelf natuurlijk ook uitvoeren, maar een professionele schilder neemt deze werkzaamheden ook graag van u over. Zo kunt u er ook voor kiezen, om alleen de moeilijk te bereiken plekken door een schilder te laten herstellen.

Schilderwerk: aanbrengen van de verf

Nadat alles mooi glad en ontvet is kan de schilder gaan schilderen. Dit kan niet zomaar met elke soort verf. Er zijn vele soorten verf, allemaal met een andere kwaliteit, bedoelt voor verschillende ondergronden. Ook is het soms nodig een voorstrijkmiddel op de muren aan te brengen om zo te zorgen voor een betere hechting. Uw schilder kan u hierin adviseren. Een schilder kan u natuurlijk ook helpen met het schilderen van andere objecten. Denk hierbij aan deuren, dakkappellen, plafonds en een trap.

Schilderen is een ware ambacht zo moet het schilderwerk goed dekken en mogen er geen druipers in de verf te zien zijn. Natuurlijk werkt uw schilder met de beste rollers en kwasten om zo tot een nog mooier en strakker resultaat te komen. Laat u uw muren opnieuw van een verflaag voorzien dan kunt u nog kiezen tussen sausen of spuiten;

Sausen

Sausen is het aanbrengen van verf met een roller of kwast. Een intensieve klus waar best wat tijd in zit. Hierdoor is de uurprijs voor sausen vaak hoger als voor spuiten. Een voordeel is wel dat er minder afgeplakt hoeft te worden als bij spuiten. Vaak wordt er bij kleinere muren voor sausen gekozen.

Spuiten

Het voordeel van spuiten is dat u weinig kans heeft op het ontstaan van banen. Spuiten geeft een super strak resultaat. Wel moet er veel afgeplakt worden. Bij spuiten ontstaat er spuitnevel en bij niet goed afplakken zal er veel schoonmaakwerk achteraf nodig zijn om deze nevel te verwijderen. Vaak wordt er bij grote ruimtes en muren voor spuiten gekozen.

Kosten schilderwerk

Het tarief van een schilder is van een aantal factoren afhankelijk; Gaat het om schilderwerk binnen of buiten? Gaat het om een klein oppervlak? In dit geval zal de schilder een prijs per m2 hanteren. Of om een gehele woning? Dan zal er vaak een uurprijs gehanteerd worden. Welke soort verf moet er gebruikt worden? Zitten er veel herstelwerkzaamheden in het te schilderen oppervlak? Allemaal factoren die invloed op de prijs hebben de schilder zal dit meenemen in zijn offerte en komt daarom ook altijd even kijken om te beoordelen wat er moet gebeuren. Om u toch een indicatie te geven ziet u hieronder een overzicht met wat gemiddelde prijzen. Wilt u meer lezen over de kosten van schilderwerk? Bekijk dan de pagina kosten schilderwerk.

ProjectBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk per m2€ 35 – € 40€ 30 – € 35
Sauswerk per m2€ 10 – € 15
Spuitwerk per m2€ 6 – € 10
Uurtarief schilder€ 35 – € 40€ 40 – € 50
­

Voor klussen die meer arbeid vereisen, zoals het schilderen van uw raamkozijnen of deuren, rekenen onze professionele schilders vaak een vaste prijs per uur. De eenvoudige klussen zoals het schilderen van uw gevel vaak gekozen wordt, voor een prijs per m².

Hoeveel kost specifiek schilderwerk?

U heeft nu een indicatie van de gemiddelde kosten betreft schilderwerk. Het blijft natuurlijk lastig om een exacte prijs op te geven. Elke klus is anders en bij schilderwerk blijft het lastig schatten. Het totale bedrag van uw project is afhankelijk van meerdere factoren en dat maakt het voor ons dan ook heel moeilijk om u een exacte prijs op te geven.

Gelukkig is er ook goed nieuws! U kunt bij ons namelijk een vrijblijvende offerte aanvragen. U krijgt binnen 24 uur antwoord met een offerte op maat. Wij raden u aan om deze te vergelijken met meerdere schilderbedrijven. Wij weten dat wij onderaan de streep het voordeligst zijn maar wij hebben liever dat u hier zelf ook achter komt. Aarzel dus niet om een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen.

Het onderhouden van schilderwerk

Als u uw huis opnieuw laat schilderen, dan wilt u natuurlijk dat het schilderwerk zo lang mogelijk fris blijft. Om de levensduur van het schilderwerk te bevorderen, is het juist onderhouden van het schilderwerk natuurlijk cruciaal. Het onderhouden van uw schilderwerk kunt u overlaten aan een professionele schilder maar u kunt zelf ook actie ondernemen. Denk hierbij aan:

  • schoonmaken: Houdt uw schilderwerk schoon d.m.v. een vochtige doek. Zo voorkomt u dat stof en vuil zich gaat hechten en uw schilderwerk dus afbrokkelt.
  • herstellen: Ziet u oneffenheden in uw schilderwerk? Laat deze dan bijwerken door een schilder. Hiermee voorkomt u dat beschadigen groter worden en verlengd u de levensduur van het verf.
  • ventileren: Zorg voor ventilatie in uw huis of bedrijfspand. Door ventilatieroosters open te laten staan, voert u vochtige lucht af naar buiten. Hierdoor verlengd u de levensduur van uw schilderwerk maar ook die van uw gezondheid.

 

Binnen- of buitenschilder?

Vaak wordt er over een buitenschilder of een binnen schilder gesproken maar wat wordt hier precies mee bedoeld?

Binnenschilder

De binnenschilder kunt u inschakelen bij al uw schilderwerk binnenhuis. Dit kan gaan om een klein muurtje of deur of om een gehele woonkamer of zelfs woning. Omdat de schilder bij werk in de woning minder rekening hoeft te houden met weersomstandigheden en dergelijke is het uurtarief van de binnenschilder vaak lager als die van de buitenschilder. Denk hierbij aan werkzaamheden aan:

Buitenschilder

De naam zegt het al de buitenschilder zorgt voor al het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis. Er zit zeker verschil tussen schilderwerk buiten huis en schilderwerk binnen huis. Zo is schilderwerk buiten huis veel meer aan slijtage onderhevig door de weersomstandigheden hier moet rekening mee worden gehouden in de materiaalkeuze en manier van werken. Ook heeft de buitenschilder vaak te maken met moeilijk bereikbare stukken schilderwerk en moet hij vaak werken op grote hoogtes. Dit zorgt er voor dat het tarief van de buitenschilder vaak wat hoger ligt. Denk hierbij aan werkzaamheden aan:

Vrijblijvende offerte?

Winterschilder

Wat doet de winterschilder? Een winterschilder is een gewone schilder die in de wintermaanden van november tot ongeveer maart een leuke korting kan geven op het uurtarief. De schilder doet dit omdat de schilder vaak in de zomermaanden helemaal volgeboekt zit en in de winter een stuk minder werk heeft. Dit omdat het vroeger in de wintermaanden door de weersomstandigheden niet mogelijk was om schilderwerk van kwaliteit aan te brengen. Door allerlei nieuwe technieken is dit tegenwoordig wel mogelijk. Veel mensen weten dit nog niet en om die reden geven veel schildersbedrijven in de winter een leuke korting op het uurtarief.

BTW schilderwerk

Helaas is per 1 juli 2020 het lage btw tarief van 6% op dakbedekking en renovatiewerkzaamheden voor woningen ouder dan twee jaar vervallen. Op arbeidskosten wordt weer het standaard tarief van 21% betaald. De verlaging werd op 1 maart 2013 in het leven geroepen om de bouw een impuls te geven.

Wilt u meer weten over schilderwerk en BTW? Aarzel dan niet om uw vragen aan onze specialisten te stellen!

Tips bij het uitbesteden van uw schilderwerk

Wilt u schilderwerk laten vernieuwen? Een professionele schilder neemt u graag het werk uit handen. Zo creëert u een fris uiterlijk aan uw woning, zowel aan de binnen- als buitenkant. U wilt natuurlijk wel dat het werk wordt uitgevoerd door een professionele schilder maar hoe herkent u deze nou eigenlijk? Multi Concurrent is een professioneel schildersbedrijf, waarbij u niet de hoofdprijs betaalt.

Wij zijn in het bezit van alle benodigde keurmerken. Binnen de schilderbranche zijn er een aantal keurmerken die u kwalitatief hoogstaand werk garanderen. Denk hierbij aan “De Betere Schilder“. Dit is een organisatie die erkende schilders van beunhazen onderscheid. Dit keurmerk onderwerpt zichzelf aan intensieve kwaliteitscontroles. Zo wordt de kwaliteit en vakkundigheid van Multi Concurrent gegarandeerd.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.