BTW Schilderwerk

U wilt natuurlijk de kosten voor het inhuren van een schilder het liefst zo laag mogelijk houden. De regering wilde de bouwsector stimuleren na de economische crisis waardoor de btw-tarief van 21% naar 9% is verlaagd op renovatiewerkzaamheden. Voor veel sectoren in de bouwsector is dit helaas alweer terug gedraaid maar gelukkig is het btw-tarief voor schilderwerk nog 9%. Doe u er voordeel mee. Op deze pagina vindt u alle informatie over het lage btw op schilderwerk.

Ga snel naar

Buitenschilder

Schilderwerk – 9% of 21% btw?

Er is veel verwarring onstaan over het btw-tarief op schilderwerk. Betaalt u nou 21% of 9% btw? Kunt u gebruik maken van de btw-verlaging waardoor u 9% btw betaalt over uw schilderwerken? Het verschil in btw kan natuurlijk heel kostendrukkend zijn op het totaalbedrag. Hoe zit het nu met de regels omtrent btw en schilderwerkzaamheden?

Het 9% btw-tarief is voor bijna iedereen geldig die een woning laat schilderen die ouder is dan 2 jaar. Een woning die nieuwer is dan 2 jaar, moet helaas het volledige 21%-tarief betalen. Dit geldt voor zowel huur- als koopwoning. Deze regeling is permanent maar het btw-tarief van 9% is alleen geldig op klussen die direct zijn gerelateerd aan schilderwerk. Het lage btw-tarief is onder andere geldig op:

Let op: Deze btw-regeling op schilderwerk verschilt van de btw-verlaging op arbeidskosten bij het renoveren en herstellen van woningen die op 1 juli 2015 is afgelopen. Het lage btw-tarief van 9% op schilderwerk blijft, ook na 1 juli 2015, gewoon geldig.

Lage btw-tarief – hoe zit dat?

U weet nu een beetje hoe het zit maar is de voordelige btw-tarief voor iedereen geldig? Helaas is het antwoord op deze vraag nee maar wel voor bijna iedereen. De belangrijkste voorwaarde is dat uw woning ouder is dan 2 jaar, gerekend vanaf de datum waarop u een pand voor het eerst als woning heeft gebruikt.

Let op: Dit geldt voor zowel huur- als koopwoningen.

Schilderwerk Multi Concurrent

Btw schilderwerk en prijsvoorbeelden

Kostenbesparing met een verlaagd btw-tarief wilt natuurlijk iedereen, maar hoe zit dat eigenlijk met de uiteindelijke kosten voor het schilderwerk? Wij willen u natuurlijk laten zien, wat u uiteindelijk nou bespaart op de kosten en vandaar deze 2 prijsvoorbeelden:

Voorbeeld 1: Schilderwerk buiten van uw tussenwoning

Woont u in een tussenwoning en wilt u deze opnieuw laten schilderen? Misschien is het buitenschilderwerk aan onderhoud toe of wilt u deze voor het eerst laten schilderen. Als deze klus normaliter € 1.000 excl. btw zou kosten, bent u met 21% btw € 1.210 kwijt maar met de lage btw-tarief van 9% bent u € 1.090 kwijt.

Voorbeeld 2: Trap laten schilderen

Is uw trap aan onderhoud toe en wilt u deze voorzien van een nieuwe laag verf? Onder de 21% btw-tarief zou u dan voor een totaalprijs van € 500 excl btw, € 605 kwijt zijn. Met het huidige verlaagde btw-tarief van 6%, bent u voor dezelfde klus € 530 kwijt.

Voordelen lage btw-tarief voor schilderwerk

Een laag btw-tarief, wie wilt dat nou niet? Hieronder ziet u een aantal voordelen t.b.v. dit lage btw-tarief.

  1. Het 9% btw-tarief zorgt ervoor, dat de kosten voor uw schilderwerk verminderen. U kunt voor hetzelfde verlaagde btw-tarief ook nog eens een architect inhuren. De architect werkt met deze btw wanneer ze de verbouwing begeleiden. Het tarief wordt toegepast op het ontwerpen en het vervaardigen van bouwtekeningen. Het is dus een extra voordeel wanneer je een groot project wilt uitvoeren.
  2. Het andere voordeel is natuurlijk dat wanneer u het schilderwerk te duur vindt, u nu tot wel € 200 kan besparen en u de klus misschien nu wel uit wilt laten voeren. Zo bent u bij een klus die normaal € 2.000 excl. btw zou kosten, nu maar € 2.180 incl. btw kwijt bij een verlaagd btw-tarief maar € 2.420 incl. btw bij een btw-tarief van 21%. Dit scheelt u dan € 240.

Nog meer besparen op schilderwerk?

Het lage btw-tarief scheelt u natuurlijk al geld maar als u een vrijblijvende offerte aanvraagt bij Multi Concurrent, bent u nog voordeliger uit dan bij de concurrent. Wij helpen u altijd graag bij het besparen van de kosten. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur antwoord.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.