Kosten dakkapel schilderen

U heeft een nieuw huis gekocht maar die lelijke kleur dakkapel is u een doorn in het oog? Of heeft u een nieuwe dakkapel laten plaatsen maar staat deze nog in de grondverf? Een nieuwe laag verf is dan de oplossing. Als uw dakkapel goed in de verf staat is deze goed bestand tegen alle weersomstandigheden en zo gaat uw dakkapel dus uiteindelijk langer mee! Maar u wilt natuurlijk weten wat dit u gaat kosten. Wij geven u hier een compleet overzicht van de kosten en andere zaken waar u rekening mee dient te houden.

Inhoudsopgave

Een dakkapel schilderen wat kost dat?

Als u een schilder inschakelt voor het schilderen van een dakkapel zal deze u een uurtarief op geven en een schatting van de aantal uren dat hij met schilderen van de dakkappel bezig is. Soms kan de schilder u een totaalprijs geven. De schilder zal meestal de dakkapel even willen bekijken. Dit om te zien hoe de staat is. Hieronder geven we u een overzicht van de gemiddelde uurprijs van een schilder en een voorbeeldprijs voor het schilderen van een dakkapel. Onthoud elke situatie is anders voor een eerlijke en nette prijs gebasseerd op uw situatie is het slim een offerte aan te vragen.

Schilderprijs per uurGemiddelde totaalprijs dakkapel schilderen
€ 30 – € 50€ 300 – € 1.000

Dakkapel laten schilderen prijs opbouw

Zoals u ziet zitten er nogal wat verschillen in prijzen voor het schilderen van een dakkapel. Hoe komt dit? Hoe is de prijs opgebouwd voor het schilderen van een dakkapel. Bij het maken van een offerte kijken we altijd naar een aantal factoren. Deze factoren samen bepalen de prijs.

Materiaal van de dakkapel

Het is belangrijk om te weten van welk materiaal uw dakkapel is gemaakt. Heeft u een nieuwe dakkapel van hout laten plaatsen? Meestal staat deze al in de grondverf waardoor de schilder deze alleen nog hoeft af te lakken. Sommige dakkapellen zijn van kunstof of aluminium als u deze wilt schilderen zal er eerst een grondverf of primer aan moeten worden gebracht zodat de verf waarmee wordt afgelakt goed hecht. Onze schilders werken met zeer goede verf van hoge kwaliteit. Natuurlijk kunt u ook zelf verf aanschaffen bespreek wel altijd de kwaliteit van de verf met de schilder. Het zou zonde zijn als u door een verkeerde verfkeuze binnen een aantal jaar al weer opnieuw moet schilderen. Hieronder ziet u een overzicht met daarin prijzen van verschillende verfsoorten.

Soort verfPrijs per literAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf€ 18 – € 408 – 12Onderlaag
Beits en lak€ 20 – € 6010 – 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 20 – € 563 – 8Verf voor binnen en buiten

Afmeting van de dakkapel

De prijs voor het laten schilderen van uw dakkapel is natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte van uw dakkapel. Natuurlijk is het laten schilderen van een kleine dakkapel met een enkel raam veel goedkoper dan wanneer u een dakkapel heeft verdeeld over meerdere kamers met veel ramen.

Staat van de dakkapel

Natuurlijk zal de schilder uw dakkapel uitgebreid inspecteren. Zijn de boeiboorden nog in goede staat? Zitten er nergens rotte plekken? Is dit wel het geval zal de schilder u vertellen wat het kost om dit te repareren. Vaak is dit voor de schilder een routine klus maar het kost natuurlijk wel iets meer tijd en materiaal.

dakkapel schilderen kosten

Bereikbaarheid van de dakkapel

Het schilderen van een dakkapel is geen eenvoudige klus. Soms is een dakkapel moeilijk bereikbaar. De schilder moet werken op grote hoogte. Als er een steiger moet worden opgebouwd nemen wij het bedrag voor de huur van deze steiger natuurlijk mee in de offerte.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Levensduur dakkapel

Als u lang wilt genieten van uw dakkapel is het verstandig om deze regelmatig te controleren en zonodig te laten bijwerken. Uw dakkapel moet bestand zijn tegen alle verschillende soorte weertype. Een goed aangebrachte laag verf kan uw dakkapel tot ongeveer 6 jaar beschermen tegen al deze weersinvloeden. Daarna verliest de verf zijn beschermende functie en kan er houtrot of lekkage optreden.

dakkapel schilderen

Kosten besparen dakkapel schilderen

Er zijn een aantal manieren waarmee u flink kan besparen op de kosten voor het schilderen van uw dakkapel hieronder geven we u een aantal tips:

  • Combineer schilderklussen. Als u uw dakkapel wilt laten schilderen denk dan eens na of er nog meer schilderwerk aan uw woning dient te gebeuren. Door het combineren met bijvoorbeeld het schilderen van uw kozijnen kunt u vaak besparen. U bespaart dan bijvoorbeeld op de huur van een steiger maar ook op arbeidskosten omdat de schilder constant door kan werken en niet hoeft te wachten tot een eerste laag droog is.
  • Onderhoud uw dakkapel goed. Door uw dakkapel regelmatig schoon te (laten) maken blijft de verf langer goed. Er kan hierdoor geen vuil in de verf dringen.
  • Kies voor de winterschilder. Vroeger was het door de weersomstandigheden niet mogelijk om uw dakkapel in de winter te laten schilderen. Tegenwoordig is dit door de sterk verbeterde verfsoorten en technieken wel mogelijk. Veel mensen weten dit nog niet. Omdat schilders hierdoor vaak in de winter minder werk hebben kunt u vaak een leuke korting krijgen als u uw woning tussen november en maart laat schilderen. Bij droog winterweer kunt u dus prima uw dakkapel in de maanden november t/m maart laten schilderen.
  • Vind u het laten schilderen van uw kozijnen een te grote uitgaven? Kies dan voor een onderhoudsabbonement. U betaald dan maandelijks of jaarlijks een bedrag en hiervoor komen we uw schilderwerk jaarlijks controleren en eventueel bijwerken.
  • Soms kunt u bij schilderwerkzaamheden gebruik maken van het verlaagde btw tarief van 9%. U dient hiervoor wel aan bepaalde voorwaarde te voldoen. Voor meer informatie en om te zien of u aan deze voorwaarden voeldoet kunt u kijken op de website van de belastingdienst.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.