Kozijnen schilderen prijs

Kozijnen die goed in de verf zitten zorgen voor een nette verzorgde uitstraling. Met de keuze voor een bepaalde kleuren combinatie kunt u een mooie stijl creeren. Om mooie kozijnen te behouden moeten deze eens in de zoveel jaar opnieuw geschilderd worden. Zodra de verf slechter begint te worden is het slim om niet te lang te wachten met het opnieuw schilderen. Als u te lang wacht kan de verf gaan bladderen en hierdoor kunnen de verschillende weersomstandigheden het hout aantasten. Het herstellen van aangetast of rot hout vergt uiteraard meer werk waardoor de kosten kunnen oplopen.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Kozijnen schilderen wat kost dat?

De prijs voor het schilderen van een wordt bepaald door het uurtarief van de schilder. De gemiddelde prijs van een schilder ligt zo ongeveer tussen de €27,50 – €39,50. Dit is inclusief verf en materiaal maar exclusief BTW. Exclusief BTW omdat u in sommige gevallen gebruik kunt maken van het verlaagde BTW tarief van 9%. U dient hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Weten of u aan deze voorwaarden voldoet? kijk dan op de website van de belastingdienst.

Schilderprijs per uur incl. verf, materiaal en btwGemiddelde totaalprijs kozijnen schilderen: van 7 m2 tot alle buitenkozijnen van 1 woning
€ 27.50 – € 39.50€ 335 – € 2.280

Prijsvoorbeelden schilderwerk kozijnen

De kosten voor het laten schilderen van uw kozijnen zijn natuurlijk van heel veel factoren afhankelijk. Om u toch een beeld te geven van de kosten voor het schilderen van kozijnen geven we u hierbij een aantal prijsvoorbeelden;

  • Één kozijn schilderen. Als u maar een enkel kozijn wilt laten schilderen kunt u rekening houden met een prijs tussen de € 175 en € 275
  • Vier kozijnen laten schilderen. Hierbij kunt u uitgaan van een bedrag tussen de € 50 en € 700
  • Zes kozijnen laten schilderen. Hoe meer kozijnen u laat schilderen hoe voordeliger de prijs per kozijn. Voor zes kozijnen zijn de kosten ongeveer € 750 en € 1.100
  • Alle buiten kozijnen van uw woning schilderen. Als u alle kozijnen wilt laten schilderen zijn de kosten ongeveer €700,= voor een klein appartement tot € 5.000 voor een grote vrijstaande woning of villa.

­

Kozijnen schilderen en de prijsopbouw

Hoe wordt de prijs voor het schilderen van kozijnen bepaald? Het uurtarief van de schilder is natuurlijk bepalend voor de totaalprijs. Vraag daarom altijd verschillende offertes op. Wij hanteren nette en eerlijke prijzen en kunnen u daardoor meestal de voordeligste offerte aanbieden! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten of een ladder volstaat of dat er een complete stijger moet worden opgebouwd. Ook is de verfkeuze belangrijk voor de totaalprijs. Wij werken uitsluitend met kwalitatief goede verf van bekende merken. Hierdoor kunt u extra lang van uw schilderwerk genieten en is het kozijn voor jaren beschermd tegen alle Nederlandse weersinvloeden. Kijk ook altijd bij het vergelijken van verschillende offertes of er goede verf wordt gebruikt en of de prijzen voor de huur van de steiger meegerekend zijn. Het zou vervelend zijn als u achteraf voor verassingen komt te staan! Om u een indicatie te geven van de materiaalkosten ziet u hieronder een overzicht. Uiteraard hebben we het hier over verf van bekende merken die garant staan voor kwaliteit.

Schilder buiten aan het werk

Besparen op kozijnen schilderen

Graag willen we u nog wat tips meegeven waarmee u kunt besparen op het schilderen van uw kozijnen;

Combineer verschillende schilderwerkzaamheden. Door het laten verfen van uw kozijnen bijvoorbeeld te combineren met het schilderen van uw kozijnen binnenhuis, deuren, uw trap of muren kunt u vaak een leuke korting krijgen!

Kies voor de winterschilder. Vroeger was het door de weersomstandigheden niet mogelijk om de kozijnen aan de buitenkant in de winter te laten schilderen. Tegenwoordig is dit door de sterk verbeterde verfsoorten en technieken wel mogelijk. Veel mensen weten dit nog niet. Omdat schilders hierdoor vaak in de winter minder werk hebben kunt u vaak een leuke korting krijgen als u uw woning tussen november en maart laat schilderen.

Onderhoud uw kozijnen goed. Door regelmatig uw kozijnen te wassen zorgt u er voor dat vuil niet in het kozijn kan vreten. Hierdoor blijft uw schilderwerk langer mooi.

Vind u het late schilderen van uw kozijnen een te grote uitgaven? Kies dan voor een onderhoudsabonnement. U betaald dan maandelijks of jaarlijks een bedrag en hiervoor komen we uw schilderwerk jaarlijks controleren en eventueel bijwerken. En eens in de 5 tot 8 jaar voorzien we uw buiten kozijnen van een frisse laag verf.

Kijk altijd of u gebruik kunt maken van het verlaagde btw tarief van 9%. U dient hiervoor wel aan bepaalde voorwaarde te voldoen. Voor meer informatie en om te zien of u aan deze voorwaarden voeldoet kunt u kijken op de website van de belastingdienst.

­

Vrijblijvende offerte?

Buitenschilder

Offerte aanvragen