Trap schilderen

Is uw trap beschadigd en wilt u deze opnieuw laten verven? Misschien bent u wel helemaal klaar met de huidige kleur van uw trap of wilt u gewoon eens wat anders? Een trap schilderen met een nieuwe kleur, geeft u ruimte en uw trap direct een nieuwe uitstraling. Wilt u weten wat dit gaat kosten? Multi Concurrent biedt u een handige overzicht met alle prijzen en mogelijkheden om de perfecte trap te creëren en zo weet u precies wat het schilderen van uw trap gaat kosten maar ook waar u op mag letten.

Ga snel naar

Trap schilderen en de kosten

Een trap laten schilderen door een erkende schilder van Multi Concurrent kost zo een € 45 per uur, dit bedrag is inclusief verf. Als we dan gaan kijken naar de oppervlak van een gemiddelde trap, dan zouden de totale kosten uitkomen op € 450. Laat u meerdere trappen in huis schilderen? Dan scheelt dat natuurlijk in de gemiddelde kosten per uur omdat onze schilder dan maar eenmalig hoeft voor te rijden en hij of zij de schildersgereedschap al bij de hand heeft.

Hieronder vindt u een handige prijsgids wat het schilderen van een trap gemiddeld kost. De prijzen hieronder genoemd, zijn inclusief verf, materiaal en BTW.

Schilderprijs per uurKosten trap schilderen
€ 40 – € 50€ 450 – € 700
­

Een trap heeft het soms zwaar. Zo lopen er dag in dag uit verschillende gezinsleden de trap op en af. Soms laat u wat op de trap vallen, wat natuurlijk de beste kan overkomen. Hierdoor heeft een trap dus vaker een nieuwe verflaag nodig. Het verven van een trap is door de vorm een tijdrovende en toch wel intensieve klus voor onze schilder. Het is natuurlijk mogelijk om dit project zelf uit te voeren maar dat kost u meerdere vrije dagen. Wij raden dan ook aan om een professionele schilder in te huren. Een exacte prijs is toch wel lastig om te geven omdat elke trap toch net iets anders is.

De totale kosten zijn natuurlijk ook afhankelijk van uw wensen en de type trap. Heeft u bijvoorbeeld een trap met open treden die u wilt laten voorzien van een simpele schilderlaag? Dan kunt u rekening houden met een prijs van rond de € 300, inclusief verf, materialen en BTW. Heeft u een brede trap met gesloten treden die u wilt laten schuren, schoonmaken én wilt laten voorzien van meerdere lagen verf, dan zal de prijs snel richting de € 700 gaan.

Prijsvoorbeelden van kosten trap schilderen

n onderstaande prijzengids ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het laten schilderen van uw trap. Omdat het toch lastig om een exacte prijs zo op te noemen, hebben wij hieronder 3 voorbeelden van de tarieven voor het schilderen van uw trap op een rijtje gezet:

Kleine klus qua schilderwerk trap:
Het laten schilderen van een enkele trap kost gemiddeld € 450 inclusief verf, materiaal en BTW.

Gemiddelde klus qua schilderwerk trap:
Het laten schilderen van twee trappen kost gemiddeld € 600 inclusief verf, materiaal en BTW.

Grote klus qua schilderwerk trap:
Als u een enkele trap grondig laat aanpakken dan zijn de totale kosten gemiddeld zo een € 800. Dit houdt in dat wij de trap schuren, schoonmaken én in 3 lagen schilderen. Dit bedrag is inclusief verf, materiaal en BTW.

Prijsopbouw voor het schilderen van uw trap

Soms zijn er door de jaren heen scheuren in uw stukwerk ontstaan uw ervaren schilder herstelt deze in een handomdraai. Ook het vervangen van rotte stukken hout in uw kozijnen of posten behoort tot de werkzaamheden van een schilder zo krijgt u weer een mooi strak kozijn. Het onderhoud van uw schilderwerk kunt u zelf natuurlijk ook uitvoeren, maar een professionele schilder neemt deze werkzaamheden ook graag van u over. Zo kunt u er ook voor kiezen, om alleen de moeilijk te bereiken plekken door een schilder te laten herstellen.

Keuze 1: Nieuwe schilder of ervaren vakman

Een trap heeft meerdere randen, hoeken en rare vormen die nauwkeurig geschilderd mogen worden. De prijs per uur varieert tussen de € 40 en € 50 per uur, inclusief verf, materiaal en BTW. Een professionele schilder van Multi Concurrent werkt snel, nauwkeurig en veilig waardoor u binnen no-time weer gebruik kunt maken van uw trap. Ons advies is dan ook om een professioneel schildersbedrijf in te huren voor uw schilderwerk.

Keuze 2: Type verf

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf het verf aan te schaffen. Let wel op dat dit vaak duurder is dan dat u ons het verf aan laat leveren. Dit komt omdat wij als bedrijf natuurlijk goedkoper kunnen inkopen. Heeft u echter speciale wensen, dan kunt u dit natuurlijk in overleg met onze schilder bespreken. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van prijzen voor verf.

Voorbereiding voor verven van uw trap

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de voorbereiding voor het schilderen van uw trap juist gebeurd. Een goede voorbereiding, is het halve werk. Dit kunt u natuurlijk zelf uitvoeren of laten doen door de professionele schilders van Multi Concurrent. Als u wilt besparen op de kosten kunt u dit prima zelf uitvoeren. Dit dient wel juist te gebeuren anders kost het u alleen maar geld. Vandaar dan ook dat wij u daar mee willen helpen. Hieronder vindt u de verschillende voorbereidende werkzaamheden die u zelf uit kunt voeren met daarbij enkele tips:

Beschadigingen repareren: U kunt de beschadigingen op de trap repareren met plamuur voordat de gehele trap opnieuw geschilderd gaat worden. Beschadigingen kunt u vaak vrij eenvoudig repareren met behulp van een beetje plamuur voor de trap opnieuw geschilderd wordt.

Oude verflaag verwijderen: Als de oude verflaag los zit of is gaan bladderen dan kunt u deze verwijderen met afbijt of met een verfkrabber.
Ontvetten en schuren van de trap: Het oppervlakte wat op nieuw geschilderd moet gaan worden kunt u ontvetten en god opschuren met een schuurmachine.

Schuren, stofvrij maken en ontvetten van de trap: U kunt uw trap eenvoudig schoonmaken door gebruik te maken van warm water en ammonia (niet te veel). Hierna is uw trap helemaal gereed voor een nieuwe laag verf.

Vrijblijvende offerte?

De juiste kleur kiezen voor uw trap

Wilt u een neutrale kleur zoals wit, bruin, zwart of grijs? Dan is dat natuurlijk mogelijk maar heeft u er ook wel aan gedacht om uw trap te voorzien van een knalkleur zoals rood? Misschien wilt u wel een echt kunstwerk van uw trap maken. De trap bevindt zich vaak in een ruimte die doorgang verleent naar een andere ruimte. Zo kunt u een echte eyecatcher maken van uw trap. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor contrast door de voorkant van de traptreden van een andere kleur te voorzien dan de bovenkant. U kunt ook kiezen voor een mooie kleurverloop, krijtverf of andere creatieve ideeën. U kunt het zo gek niet bedenken, of wij kunnen het voor u op uw trap schilderen.

Bespaar kosten op uw trap schilderen

Wilt u weten in welke prijsklasse uw trap schilderen klus exact valt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offerte aan. Wij zijn onderaan de streep gegarandeerd het voordeligst. Zo bent u door het vergelijken van offertes voor uw binnenschilderwerk tot wel 40% goedkoper uit.

Als u diverse schilderwerkzaamheden met elkaar combineert, bent u veel goedkoper uit dan wanneer u objecten stuk voor stuk laat verven. Twijfelt u dus nog of u meerdere objecten wilt laten schilderen? Houdt er dan wel rekening mee dat het aanzienlijk in de kosten kan schelen als u dit gelijktijdig laat uivoeren. Regel korting door meerdere projecten in één keer uit te laten voeren. Hieronder ziet u een overzicht van gemiddelde prijzen voor de meest geschilderde oppervlakken in huis.

ObjectGemiddelde kosten
Dakkapel schilderen€ 400 – € 930
Kozijnen schilderen€ 470 – € 1.800
Deuren schilderen€ 270 – € 1.950
Plafond schilderen€ 220 – € 1.500

Offerte aanvragen