Dakkapel kosten

Voordat u besluit om een dakkapel te laten plaatsen, wilt u natuurlijk eerst weten wat de kosten zijn voor een dakkapel. De kosten voor een dakkapel liggen gemiddeld tussen de € 3.000 en € 5.000. De prijs van een dakkapel laten plaatsen is afhankelijk van het model, de hoek en schuinte van dak, hoogte, breedte en waar gewenst, extra opties.

De goedkoopste dakkapel is bij ons te laten plaatsen vanaf € 3.000. Om u alvast een indicatie te geven van de dakkapel kosten, op deze pagina leest u alles over de prijzen van verschillende soorten dakkapellen. Zo kunt u alvast bepalen naar welke dakkapel uw voorkeur uitgaat.

Inhoudsopgave

Wat kost een dakkapel?

Gemiddeld kost een dakkapel € 4.000 per stuk.. Al onze tarieven zijn inclusief montage en plaatsing. Er zijn ook goedkopere of duurde dakkapellen, afhankelijk van het formaat, de manier van plaatsing en uiteraard het materiaal. Naast de afmeting is er een prijsverschil per materiaalsoort: hout, kunststof of polyester. De standaard afmeting van een dakkapel, zoals u die vaak op daken in uw omgeving ziet, is 150 cm hoog x 250 cm breed.

 PrefabTraditioneel
Houten dakkapelVanaf € 3.250Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.750n.v.t.

­Zo liggen de kosten van een standaardmaat kunststof dakkapel van 150 cm hoog en 250 cm breed rond de € 3.750. Desbetreffende dakkapel prijzen zijn inclusief btw, materialen en montage.

Besparen op prijzen dakkapel

Dakkapel prijzen lopen flink uiteen. Wij zijn zo zeker van onze zaak, dat wij u adviseren om onze offerte te vergelijken met andere dakkapel specialisten. Vergelijk daarom altijd eerst de dakkapel kosten van meerdere specialisten, zodat u zeker weet dat u niet onnodig teveel betaalt voor uw nieuwe dakkapel. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een offerte en kunt u de dakkapel prijzen naast elkaar leggen. Zo ziet u dat Multi Concurrent het goedkoopst is maar u levert niet in op kwaliteit. Kies voor de dakkapel specialist die met de beste en meest totale offerte, kies voor ons en geniet van het resultaat. Het aanvragen van offertes doet u bij ons overig volledig gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Kunststof dakkapel prijzen

Als u op zoek bent naar een voordelige keuze, dan is de kunststof dakkapel voor u bestemd. Kunststof is de goedkoopste materiaal voor een dakkapel, heeft goed isolerende eigenschappen en bespaart u schilderwerk op het dak. Een kunststof dakkapel van 1.50 meter hoog en 2.50 meter breed kost gemiddeld € 3.750 om te laten plaatsen. Een kunststof dakkapel heeft bijna geen onderhoudskosten. Daardoor bespaart u jaarlijks € 150 in vergelijking met een houten dakkapel. Als u doorrekent, ziet u dat uw kunststof dakkapel na een jaar of drie tot vijf, de voordeligste dakkapel is.

AfmetingPrijsKozijnuitvoering
Dakkapel 1 meter€ 2.750Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 1,5 meter€ 3.250Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 2 meter€ 3.450Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 3 meter€ 4.110Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 4 meter€ 4.800Dubbel kozijn + dubbel draairaam
Dakkapel 4 meter€ 4.950Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 5 meter€ 5.490Dubbel kozijn + dubbel draairaam
Dakkapel 5 meter€ 5.640Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 6 meter€ 6.650Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 7 meter€ 7.450Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 8 meter€ 7.750Dubbel kozijn + 3x draairaam

­Binnen de kunststof dakkapellen is de houtlook variant een populairdere keuze dan glad kunststof. Houtlook  is kunststof met een houtnerf folie waardoor het kunststof de uitstraling van hout krijgt. De prijs voor houtlook dakkapellen ligt niet heel veel hoger dan glad kunststof en een stuk lager dan hout. Het prijsverschil tussen houtlook en kunststof is ongeveer € 140 per meter.

Deze dakkapel prijzen zijn inclusief btw, materialen en montage.

Dakkapel

Houten dakkapel prijzen

Houten dakkapellen zijn wat duurder dan kunststof (en houtlook). Hardhout heeft een hogere inkoopsprijs dan kunststof en is bewerkelijker. Houten dakkapellen worden steeds minder vaak gekocht door ontwikkelingen op het gebied van de kwaliteit van houtlook.

De tarievenprijzen voor een houten dakkapel variëren vanaf € 3.000 tot aan € 5.000. Voor deze bedragen heeft u een solide dakkapel. Zo heeft een dakkapel van hout wel zijn nadelen en hebben deze vaker onderhoud nodig. Denkt u hierbij aan het schilderen en schoonmaken van het dakkapel.

AfmetingPrijsKozijnuitvoering
Dakkapel 1 meter€ 3.300Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 1,5 meter€ 3.900Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 2 meter€ 4.140Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 3 meter€ 4.940Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 4 meter€ 5.760Dubbel kozijn + dubbel draairaam
Dakkapel 4 meter€ 5.940Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 5 meter€ 6.590Dubbel kozijn + dubbel draairaam
Dakkapel 5 meter€ 6.770Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 6 meter€ 7.980Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 7 meter€ 9.300Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 8 meter€ 10.740Dubbel kozijn + 3x draairaam

­Desbetreffende dakkapel prijzen zijn inclusief btw, materialen en montage.

Polyester prefab dakkapel kosten

Vanaf € 4.250 plaatsen wij een polyester prefab dakkapel. Een polyester dakkapel heeft veel voordelen. Deze dakkapel wordt in een fabriek gemaakt en vervolgens op uw dak geplaatst (prefab). Een traditionele dakkapel wordt ter plekke op uw dak gebouwd en is hierdoor vaak duurder dan een prefab dakkapel. Wij radenen een polyester prefab dakkapel aan, als u een voordelige dakkapel wilt die goed isoleert en weinig onderhoud vraagt.

Prijsgidsen

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Dakkapel met extra breedte

Steeds meer mensen kiezen voor bredere dakkapellen. U kunt per extra meter breedte van de dakkapel ongeveer € 750 bij de kosten optellen. Let op! De kans dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen, wordt een stuk groter. Elke gemeente hanteert zijn eigen regels, informeer hier dus over bij uw gemeente. De prijzen van dakkapellen van 350 cm breed zien er dan zo uit:

  • houten dakkapel vanaf € 3.750
  • kunststof dakkapel vanaf € 4.500
  • prefab dakkapel vanaf € 4.250
  • polyester dakkapel vanaf € 5.000

­
­Dakkapel plaatsen

Kosten per meter

In deze tabel ziet u de gemiddelde kosten voor verscheidene dakkapellen per meter en per soort. Desbetreffende prijzen zijn voor een prefab model. De kosten voor maatwerk liggen een stuk hoger, dit omdat een maatwerk dakkapel meer tijd kost om te produceren. Met nauwkeurige apparatuur en vakmanschap moet alles worden gemeten worden en vervolgens door Multi Concurrent ter plekke worden gemaakt en geplaatst.

AfmetingKunststof HoutSoort kozijn
1,5 meter € 2.800€ 3.1001 draaikiep raam + 1 raam
2 meter€ 3.000 € 3.4001 draaikiep raam + 1 raam
3 meter€ 3.750 € 3.9901 draaikiep raam + 1 raam
4 meter € 4.700 € 4.9002 ramen + 2 draaikiep ramen
4 meter € 4.800€ 5.0002 ramen + 3 draaikiepramen
5 meter € 5.150€ 5.500,002 ramen + 2 draaikiep ramen
5 meter€ 5.350 € 5.700,002 ramen + 3 draaikiepramen
6 meter€ 6.150 € 6.700 ramen + 3 draaikiepramen
7 meter € 7.250 € 7.9002 ramen + 3 draaikiepramen
8 meter € 8.550 € 9.300 2 ramen + 3 draaikiepramen

­Hoe groter het formaat van een dakkapel, hoe lager de kosten per meter. Dit komt omdat er minder logistiek hoeft te worden gepland en omdat er simpelweg minder tijd gaat zitten in een dakkapel van 3 meter plaatsen dan 3 dakkapellen van 1 meter. Een grote dakkapel is dus per meter goedkoper dan een kleine dakkapel.

Desbetreffende dakkapel meter prijzen zijn inclusief btw, materialen en montage.

Dakkapel tarieven extra opties

Extra dakkapel opties waar u voor kunt kiezen zijn onder meer ventilaties en een insectenhor. Een raamhor kunt u laten meeleveren met bijvoorbeeld de draaikiepramen in uw dakkapel. Hierdoor bent u gelijk van alle insecten af. Wilt u mogelijkheden om licht en/of geluid buiten te sluiten, dan is een rolluik een goede keuze.
­

Soort extra optie:Gemiddelde prijzen
VentilatieroosterTussen € 7 – € 13 per decimeter
DraaikiepraamTussen € 120 – € 250 per item
InsectenhorTussen € 70 – € 110 per item
Rolluik/screenTussen € 400 – € 1.200 per item
Kwalitatief hang- en sluitwerkTussen € 60 – € 190 per stuk
KnieschottenTussen € 35 – € 45 per stuk

­

Goedkoop een dakkapel laten plaatsen

Omdat wij ook goedkoop dakkapellen plaatsen van pre-fabricaat, garanderen wij u ook nog eens een hoge kwaliteit tegen zeer betaalbare prijzen. Voor het aanschaffen van een dakkapel inclusief het laten plaatsen zijn de kosten vaak best hoog. Bij Multi Concurrent krijgt u een dakkapel van hoge kwaliteit en dit voor een lage prijs.

Wij leveren naast een prefab dakkapel van kunststof of hout, ook traditionele dakkapellen, oftewel een dakkapel welke met de hand ter plaatse word gebouwd in de stijl van uw huis. Maatwerk is vaak wel wat duurder maar ook bij op maat gemaakte dakkapellen, zijn wij het aller goedkoopst!

De kosten voor een dakkapel betalen zich terug

Meer ruimte en meer licht geven aan uw woning kan bijdragen aan de meerwaarde bij eventuele verkoop. De kosten voor een dakkapel wegen hier tegenover. Investeer daarom altijd in kwaliteit en vakmanschap. Bij iedere toevoeging aan uw woning vraagt u zichzelf af wat niet alleen voor u maar voor elke mogelijke bewoner van het pand het meeste woongenot oplevert. Daarnaast kunt u nagaan welke andere aanpassingen mogelijk voor meerwaarde zorgen, zoals zonnepanelen of hoogwaardig materiaal. Hierdoor krijgt u de kosten voor uw dakkapel op langere termijn vergoed.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.