Dakkapel kosten

Wilt u uw zolder uitbreiden met meer ruimte en licht? Bijvoorbeeld om een grotere slaapkamer te creëren of een kantoor- of hobbyruimte met een spectaculair uitzicht? Dan biedt een dakkapel dé oplossing. Eén van de meest gestelde vragen over een dakkapel gaat over de prijs. Wat kost een dakkapel nu eigenlijk? Hieronder vertellen we u wat een dakkapel gemiddeld kost.

Ga snel naar

Wat kost een dakkapel?

Een dakkapel kost gemiddeld tussen de € 3000,- en € 5500,-. Deze prijzen zijn inclusief materiaalkosten, plaatsing en montage.

De exacte prijs van een dakkapel is van een aantal factoren afhankelijk:

Een dakkapel is niet goedkoop, maar in deze huizenmarkt vaak wel goedkoper dan verhuizen of een dakopbouw. Bovendien verhoogt een dakkapel de waarde van uw woning aanzienlijk. Op deze manier verdienen de kosten zich terug.

Prijzen dakkapel

Hieronder vindt u diverse schema’s met prijzen voor een dakkapel per materiaalsoort. Onderstaande prijzen zijn bedoeld ter indicatie. Wilt u precies weten wat een dakkapel kost in uw woonsituatie? Vraag dan onderaan de pagina een vrijblijvende offerte op van Multi Concurrent.

Kunststof dakkapel prijzen

Bent u op zoek naar een dakkapel die zo min mogelijk onderhoud vergt? Dan is een kunststof dakkapel de beste keuze voor u. Omdat kunststof vrijwel niet onderhouden of geschilderd hoeft te worden, scheelt dat u zowel tijd als extra kosten. Een andere reden om voor een kunststof dakkapel te kiezen is omdat het bijzonder goed isoleert.

AfmetingPrijs (incl. btw, materiaal en montage)Kozijnuitvoering
Dakkapel 1 meter€ 2.750Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 1,5 meter€ 3.250Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 2 meter€ 3.450Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 3 meter€ 4.110Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 4 meter€ 4.800Dubbel kozijn + dubbel draairaam
Dakkapel 4 meter€ 4.950Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 5 meter€ 5.490Dubbel kozijn + dubbel draairaam
Dakkapel 5 meter€ 5.640Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 6 meter€ 6.650Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 7 meter€ 7.450Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 8 meter€ 7.750Dubbel kozijn + 3x draairaam

Wist u dat er kunststof dakkapellen beschikbaar zijn met een houtlook? Zo profiteert u van vrijwel geen onderhoud, maar heeft u toch de mooie, natuurlijk uitstraling van hout. De prijs voor een houtlook dakkapel is niet veel hoger dan voor een dakkapel van glad kunststof. Maar het is wél een stuk goedkoper dan een echt houten dakkapel. Het scheelt u zo’n € 130,- per meter.

Houten dakkapel prijzen

Een houten dakkapel zorgt voor een prachtige, natuurlijke uitstraling. Het nadeel van een houten dakkapel is wel dat het relatief veel onderhoud vergt. Denk aan periodiek schuren en schilderen.

AfmetingPrijs (incl. btw, materiaal en montage)Kozijnuitvoering
Dakkapel 1 meter€ 3.300Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 1,5 meter€ 3.900Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 2 meter€ 4.140Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 3 meter€ 4.940Enkel kozijn + enkel draairaam
Dakkapel 4 meter€ 5.760Dubbel kozijn + dubbel draairaam
Dakkapel 4 meter€ 5.940Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 5 meter€ 6.590Dubbel kozijn + dubbel draairaam
Dakkapel 5 meter€ 6.770Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 6 meter€ 7.980Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 7 meter€ 9.300Dubbel kozijn + 3x draairaam
Dakkapel 8 meter€ 10.740Dubbel kozijn + 3x draairaam

Prefab polyester dakkapel kosten

De meeste mensen kiezen voor een polyester dakkapel. Deze plaatsen we al vanaf € 4.200,-. Een polyester dakkapel heeft veel voordelen. Hij isoleert uitzonderlijk goed en heeft weinig onderhoud nodig. Polyester dakkapellen worden in een fabriek gemaakt en vervolgens op uw dak geplaatst (prefab). Een traditionele dakkapel wordt ter plekke op uw dak gebouwd en is hierdoor vaak duurder dan een prefab dakkapel.

Kosten extra brede dakkapel

Steeds meer mensen kiezen voor bredere dakkapellen. Een dakkapel van 3 meter plaatsen is immers goedkoper dan 3 dakkapellen van 1 meter. De regel is eigenlijk: hoe groter het formaat van een dakkapel, hoe lager de kosten per meter. Dit komt simpelweg omdat er minder logistiek hoeft te worden gepland en omdat er minder tijd in gaat zitten. Per extra meter kunt u ongeveer € 750 bij de kosten optellen. Let op! De kans dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen, wordt een stuk groter. Elke gemeente hanteert zijn eigen regels, informeer hierover dus bij uw gemeente.

Dakkapel tarieven extra opties

U kunt kiezen voor extra opties voor uw dakkapel. Denk aan een ventilatierooster of een beveiligd hang- en sluitwerk. Deze opties zijn niet noodzakelijk, maar kunnen uw wooncomfort wel verhogen. Kiest u bij Multi Concurrent voor extra opties voor uw dakkapel? Dan kunt u rekenen op een mooie korting.

Extra optieKostenVoordelen
Ventilatierooster€ 7 – € 11 per dm– Gezond dankzij goede ventilatie.
– Voorkomt vochtproblemen.
Draaikiepraam€ 120 – € 195 per stuk– Eenvoudiger ventileren door twee kiepstanden.
– Eenvoudig schoon te maken.
Beveiligd hang- en sluitwerk€ 75 – € 175 per raam– Houdt inbrekers tegen.
– Veilig gevoel.
Rolluik€ 450 – € 950 per stuk– Extra donker, handig voor slaapkamer.
– Zorgt voor een betere temperatuurregulatie.
Hor€ 70 – € 95 per stuk– Houdt insecten tegen.
Knieschotten€ 25 – € 35 per element– Creëert extra opbergruimte.
Dakkapel

Goedkoop een dakkapel laten plaatsen

Omdat wij goedkoop dakkapellen plaatsen van pre-fabricaat, garanderen wij u een hoge kwaliteit tegen zeer betaalbare prijzen. Voor het aanschaffen van een dakkapel inclusief het laten plaatsen zijn de kosten vaak best hoog. Bij Multi Concurrent krijgt u een dakkapel van hoge kwaliteit en dit voor een lage prijs.

Wij leveren naast een prefab dakkapel van bijvoorbeeld kunststof of hout, ook traditionele dakkapellen. Deze dakkapellen worden met de hand ter plaatse gebouwd in de stijl van uw woning. Maatwerk is wat duurder, maar ook bij op maat gemaakte dakkapellen zijn wij het allergoedkoopst!

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in het leveren van kundig maatwerk als het om uw dakkapel gaat. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Multi Concurrent maakt alleen gebruik van erkende vakmannen die intern door ons zijn opgeleid. Zo kunnen wij u onze uitstekende kwaliteit garanderen. Wij bieden u de laagste tarieven maar u krijgt er een uitstekende dakkapel voor terug. Bij ons is de prijs-kwaliteitverhouding exceptioneel. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering van uw dakkapel te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Veelgestelde vragen en handige weetjes

De prijs van een prefab kunststof dakkapel is afhankelijk van het model, de schuinte van het dak, hoogte, breedte en de gekozen extra opties. Bij Multi Concurrent koopt u een dakkapel van 1,5 x 2,5 meter al voor € 4.000 euro. Wij kunnen deze binnen een dag plaatsen.

Nee. Al onze prijzen zijn inclusief btw, materiaal en montage. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

Wij streven er naar om u binnen 24 uur te voorzien van een vrijblijvende offerte. Waar nodig komen wij ook geheel kosteloos bij u langs om alles op een rijtje te zetten voor uw nieuwe dakkapel.

Als u de zolder een groot stuk wilt uitbreiden, dan is een dakkapel met een nokverhoging de uitkomst! Door een nokverhoging ( het verhogen van het zolderplafond) kunt u makkelijker staan en vergoot u de ruimte aanzienlijk. Wilt u meer weten over de tarieven van een nokverhoging? Wij hebben alles in een overzicht gezet voor u.

Offerte aanvragen dakkapel

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakkapel te laten plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Probeer de offerte aanvraag zo volledig mogelijk in te vullen. Zo kunnen wij u een exacte prijsopgaaf doen.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.