Kosten winterschilder

Wilt u minder betalen voor het laten schilderen van uw woning? Dan is een winterschilder de juiste keus. Het voordeel van een winterschilder is dat een winterschilder in de wintermaanden uw woning schildert voor een gereduceerd tarief. Zo bespaart u op de kosten van uw schilderwerk. Wilt u meer weten over de kosten van een winterschilder? Op deze pagina vindt u alle informatie en tarieven in een handige overzicht.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Winterschilder en de kosten

Wat zijn nou de kosten voor een schilder tijdens de wintermaanden? De gemiddelde kosten kunnen variëren van schilder tot schilder. De gemiddelde kosten voor een winterschilder bij Multi Concurrent, zijn voor binnen € 22 per m2 en voor buiten € 28 per m2. Onze professionele winterschilders hanteren van begin november tot eind maart een korting op alle schilderwerkzaamheden van zo een 10% tot 30%. Zo wordt het natuurlijk interessanter om uw schilderproject uit handen te geven in de winter.

U schakelt natuurlijk het liefst een echte vakman in zoals een schilder van Multi Concurrent. Zo profiteert u van de beste service, de beste tips en het mooiste eindresultaat. Bent u nieuwsgierig naar de kosten voor het inschakelen van een schilder? Hieronder vindt u een handige prijsgids t.b.v. de verschillende winterschilder werkzaamheden.

WerkzaamhedenPrijs per m2Totaalprijs per uur
Binnenschilder€ 22 – € 28€ 27 – € 33
Sauswerk€ 7 – € 14
Spuitwerk€ 4 – € 9
Buitenschilderwerk€ 26 – € 34€ 30 – € 45

Kwalitatief is een winterschilderwerk natuurlijk net zo goed als van schilderwerk in de zomermaanden. Op schilderwerk buiten wordt in de wintermaanden voor speciale verf gekozen die uitermate geschikt is voor lage temperaturen. Het verschil in de kosten tussen “prijs per m2” en “totaalprijs per uur” zitten hem in het oppervlak wat geschilderd mag worden. Bij een grotere oppervlakte kijkt u naar de prijs per m2 en bij kleinere oppervlakten kiet u voor de totaalprijs. Bij gedetailleerd schilderwerk zoals het schilderen van uw kozijnen, kunt u ook het beste naar de totaalprijs per uur kijken. Hieronder vindt u nog enkele prijsvoorbeelden om u een beter beeld te geven:

Schilderwerk – meest gekozen:
Het laten schilderen van al uw kozijnen aan de buitenkant van uw woning of pand, kost gemiddeld door een winterschilder € 1.000. Als u dit project niet in de winter laat uivoeren, bent u gemiddeld inclusief verf en materiaal rond de € 1.300 kwijt.

Schilderwerk – grote oppervlakken:
Het laten schilderen van uw plafond van circa 60 m2 kost gemiddeld door een winterschilder € 350. Als u dit project niet in de winter laat uivoeren, bent u gemiddeld inclusief verf en materiaal rond de € 450 kwijt.

Wat is een winterschilder nou eigenlijk?

Wat is het verschil tussen een normale- en winterschilder? Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, is een winterschilder een schilder die in de periode 21 november tot en met 21 maart actief is. Een reguliere schilder kan dus ook een winterschilder zijn als deze actief is in de wintermaanden. Een winterschilder kan u zowel helpen met binnen- als buitenschilderwerk.

Als een schilder binnen schildert, zijn de weersomstandigheden niet van belang maar als u buitenshuis schilderwerkzaamheden wilt laten verrichten, is natuurlijk enige kennis van weeromstandigheden wel zo handig. Zo zal er speciale verf mogen worden gebruikt en zijn in huidige tijden gelukkig de schildersmaterialen veel beter bestand tegen vocht en koude weersomstandigheden.

U kunt zowel bij de binnen- als buitenschilderwerk profiteren van een korting in de winter. Doe hier dus u voordeel mee.

Invloeden op de kosten van een winterschilder

In de winter bent u voor een winterschilder binnenshuis schildert voor u, zo’n € 22 tot € 28 kwijt en tussen de € 27 tot € 33 per uur. Alle bedragen genoemd op deze pagina zijn inclusief verf, materiaal en BTW. In de handige prijzengids hieronder, vindt u enkele kosten voor de meest gekozen schilderwerkzaamheden in de winter.

Binnenschilderwerk

OppervlakGemiddelde prijsBijzonderheden
Trap€ 200 – € 625Witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel€ 300 – € 850Zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel
Kozijnen€ 350 – €1.6007 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van uw woning
Deuren€ 190 – € 1.7502 deuren tot 40 deuren
Plafond€ 150 – € 1.300Van 30 m2 tot 45 m2 incl. gehele keuken

Bij grote oppervlakken heb je ook de keuze uit twee goedkopere schildertechnieken: saus- en spuitwerk. Sauswerk kost bij een winterschilder € 7 tot € 14 per m2. Spuitwerk is nog goedkoper: tussen € 4 en € 9 per m2. Deze prijzen bevatten 2 lagen verf. Wijkt jouw schilderproject hier van af, dan vallen de kosten hoger of lager uit.

Bij grote oppervlakken kunt u er ook voor kiezen om het verf als spuitwerk aan te laten brengen. Mag er gedetailleerd geschilderd worden? Dan is saus werk toch voordeliger. Sauswerk kost bij de winterschilder tussen de € 7 tot € 15 en voor spuitwerk betaalt u nog minder, namelijk tussen de € 4 tot € 9 per m2.

Buitenschilderwerk

De kosten voor buitenschuilderwerk ligt hoger dan het schilderen binnenshuis. Dit komt omdat deze werkzaamheden vaak op hoogte wordt uitgevoerd en daardoor de huur van een steiger of hoogwerker onvermijdelijk is. Er wordt ook speciale verf voor lagere temperaturen gebruikt om het schilderwerk optimaal te houden. Een winterschilder kan eigenlijk altijd zijn werkzaamheden buiten verrichten tenzij het regent of bij vorst, bij deze weersomstandigheden kan er helaas niet geverfd worden.

Een winterschilder voor buitenschilderwerk kost tussen de € 26 en € 34 per m2 of € 30 tot € 45 per uur. De prijzen in onderstaande handige prijzenoverzicht zijn van toepassing op een gemiddelde woning. Wilt u eerst uw huidige verflaag laten verwijderen, voordat er een nieuwe laag aangebracht kan worden? Reken dan op het dubbele van onderstaande bedragen.

Model van woningGemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk
Appartement€ 700 – € 900
Tussenwoning€ 1.000 – € 1.300
Hoekwoning (of 2 onder 1 kap)€ 2.000 – € 2.500
Vrijstaand huis€ 4.000 – € 5.500

Extra opties buitenschilderwerk

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf verf aan te schaffen en deze verf niet te laten leveren door de winterschilder. In onderstaande prijsgids vindt u de gemiddelde prijzen voor verschillende verfsoorten. Wij helpen u ook op weg met hoeveel verf u nodig heeft voor een aantal m2.

Type verfPrijs per literAantal m2 per liter
Grondverf€ 20 – € 408 – 13
Beits en lak€ 20 – € 5010 – 15
Dekkende verf€ 20 – € 503 – 15
Latex€ 5 – € 153 – 10

Voordelen van een winterschilder op een rijtje

Een winterschilder inhuren biedt veel voordelen ten opzichte van normale schilders. Waarom zou u een schilder in de winterperiode inschakelen? Hieronder enkele voordelen op een rijtje:

Profiteer van korting: Dit is natuurlijk het voordeel die het allerbelangrijkst is. U krijgt bij Multi Concurrent niet alleen de beste kwaliteit maar ook nog eens de scherpste prijzen. Onze winterschilders maken dit mogelijk. Onze korting kan in de winterperiode wel oplopen tot 30 %.

Onze winterschilders zijn per direct beschikbaar: Omdat de winter maanden wat rustiger zijn qua schilderwerk, kunnen onze winterschilders u per direct helpen. Zo kunnen wij uw project snel uit handen nemen en heeft u niet te maken met lange wachttijden. Geniet dus binnen een hele snelle tijd van uw nieuwe geschilderde woning.

Onderhoudscontract schilder winderperiode

Als u de schilder werkzaamheden laat uitvoeren in de winter, kunt u het beste ook een onderhoudscontract aangaan voor deze periode. Zo zorgt u er voor dat uw woning altijd een mooie verflaag heeft en dat onze schilders altijd tijd voor u hebben. Zo heeft onze winterschilder altijd tijd in de winter om uw schilderwerk te onderhouden.

Jaarlijks kunt u dus op de kosten besparen op uw onderhoudscontract, door de onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren in de winter.

onderhoudscontract schilderwerk kosten

Vrijblijvende offerte?

Nog meer kosten besparen

Kies voor een vrijblijvende offerte van Multi Concurrent en bespaar nog meer kosten op uw winterschilder. Onze professionele schilders helpen u graag en wij bieden u gegarandeerd de beste prijs. Als u wilt besparen op de kosten dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. U krijgt binnen 24 uur een antwoord op uw offerte aanvraag. Deze offerte is geheel kosteloos.

Offerte aanvragen