Plafond witten

De meeste mensen kiezen voor een wit plafond dit oogt fris en het maakt uw ruimte lichter en groter. Na een aantal jaren is de verf op uw plafond vaak niet meer zo fris wit als u zou willen. Of misschien zijn er scheurtjes in de verf ontstaan of laat de verf zelfs los. Dit komt voor in ruimtes waar het vochtig is zoals de badkamer of keuken. Gaat u uw plafond zelf witten? Of laat u dit door een schilder doen? Het lijkt als u een schilder aan het werk ziet een makkelijke klus. Toch vergt het een hoop kennis om tot een strak resultaat te komen. Meer informatie over het laten witten van uw plafond door Multi Concurrent leest u op deze pagina.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Voorbereiding plafond witten

Voor er kan worden begonnen met het witten van het plafond moet er eerst wat voorbereiding getroffen worden;

 • Het is handig als de kamer zo leeg mogelijk is zodat er zo min mogelijk meubels afgedekt hoeven te worden en de schilder overal goed bij kan.
 • Demonteer lampen die aan het plafond zijn bevestigd.
 • Dek plekken die niet geschilderd hoeven te worden zo veel mogelijk af. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kozijnen of deuren en natuurlijk de vloer.
 • Plak randen die niet meegeverfd dienen te worden af voor een strak resultaat.

 
De voorbereidingen zijn al een hele klus die best tijdrovend is. Natuurlijk kan de schilder dit voor u doen. Wilt u kosten besparen? Dan kunt u overwegen het voorbereidende werk zelf te doen! Overleg met uw schilder of dit mogelijk is en wat u hier mee bespaart.

Waarom plafond witten?

Het plafond om de paar jaar laten witten zorgt ervoor dat uw woning netjes en fris oogt. Het zorgt ervoor dat licht beter tot zijn recht komt en daarmee vergroot u uw woonplezier. Er kunnen ook directe aanleidingen zijn om uw plafond te witten, denk hierbij aan:

Het witten van plafonds is een intensieve klus die zorgvuldig moet gebeuren om strepen in het schilderwerk te voorkomen en zo een strak plafond af te leveren. Door uw plafonds te laten witten door de ervaren schilders van Multi Concurrent, bent u verzekerd van professioneel geschilderde plafonds die weer jaren mee gaan!

Het plafond voorbehandelen

Als de ruimte zo leeg mogelijk is en de vloer en eventuele meubels zijn afgedekt dient het plafond zelf nog voorbereid of voorbehandeld te worden. Als het om een plafond in een slaapkamer gaat is stofvrij maken vaak voldoende. Een plafond in een woonkamer zal vaak eerst schoongemaakt moeten worden met een ontvetter. In de keuken of badkamer waar de plafonds vet of vochtig zijn kan de schilder een voorstrijkmiddel gebruiken voor een betere hechting. Ook bij nieuwe plafonds die nog nooit geschilderd zijn zal de schilder kiezen voor een voorstrijkmiddel om te voorkomen dat het nieuwe plafond te veel verf opzuigt. Soms zijn plafonds in het verleden geschilderd met kalkhoudende verf, de schilder zal dit dan zoveel mogelijk verwijderen en daarna een fixeermiddel aanbrengen om te voorkomen dat de verf gaat bladderen. Ook vlekken kunnen door de schilder worden behandeld met een speciaal middel zodat deze niet meer onder de nieuwe verflaag tevoorschijn komen. Als de ondergrond goed is voorbehandeld zal de schilder eventuele gaten dichtmaken met een speciaal vulmiddel voor muren en plafonds en deze daarna weer netjes strak schuren.

De juiste verf voor een mooi strak plafond

Uw schilder levert vaak zelf de verf waarmee hij het plafond gaat schilderen. Vaak heeft hij een voorkeur voor een bepaald merk omdat hij deze verf fijn vind werken of omdat hij deze voor een goede prijs kan inkopen. Binnenhuis wordt er eigenlijk altijd voor latexverf gekozen. Latexverf dekt goed en is makkelijk overschilderbaar.

Geschikte verfsoorten voor uw plafonds

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verf op de markt. Dit kan het flink verwarrend maken wat nu de beste keuze is voor uw plafonds. Het is tegenwoordig verplicht om met verf op waterbasis te schilderen. Dit geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Het voordeel van deze verf is dat de droogtijd een stuk korter is dan bij synthetische verf en het bevat een stuk minder chemicaliën wat beter is voor de gezondheid. Daar staat wel tegenover dat het aanbrengen van verf op waterbasis wat moeizamer gaat dan met synthetische verf. Wilt u meer informatie of advies over welke verfsoort het best geschikt is voor uw plafond? Neem contact op met de ervaren schilders van Multi Concurrent!

Verschillende technieken om het plafond te witten

Een schilder maakt vaak gebruik van twee verschillende technieken. Dit is sauzen of spuiten. Beide technieken hebben voor- en nadelen;

Sausen

Sausen is het aanbrengen van verf met een roller. Een intensieve klus waarbij de schilder boven zijn macht moet werken. Hierdoor is de uurprijs voor sausen vaak hoger als voor spuiten. Een voordeel is wel dat er minder afgeplakt hoeft te worden als bij spuiten hierdoor hoeven miscchien niet alle meubels uit de kamer verwijderd te worden. Sausen is een geschikte keuze bij kleine ruimtes.

Spuiten

Het voordeel van spuiten is dat u weinig kans heeft op het ontstaan van banen. Spuiten geeft een mooi en superstrak resultaat. Wel moet de ruimte zo leeg mogelijk zijn en moet er veel worden afgeplakt. Bij spuiten ontstaat er namelijk veel spuitnevel. Vaak wordt er bij grote ruimtes en en plafonds voor spuiten gekozen.

Vrijblijvende offerte?

onderhoudscontract schilderwerk kosten

Een streeploos wit plafond

Heeft u zelf wel eens een plafond gewit? Dan heeft u vast gemerkt dat het bereiken van een streeploos resultaat best lastig kan zijn. De schilder heeft hier een aantal truucjes voor.

 • Gebruik goede verf en genoeg verf. Een kwalitatief goede verf dekt sneller en door genoeg verf te gebruiken gaat u geen strepen zien. Is een plafond nog in goede staat maar moet het alleen even opgefrist worden? Dan zal de schilder vaak maar 1 laag hoeven aanbrengen. Bij een sterk vervuilt plafond zal hij meerdere lagen aan moeten brengen voor een mooi strak resultaat.

 • Rollen in de richting van het licht. De schilder zal goed kijken waar het licht vandaan komt. In die richting zal hij rollen. Zo voorkom je strepen.

 • Niet te hard op de roller drukken. Als er te veel druk uitgeoefend wordt op de verfroller zal er weinig verf op het plafond achter blijven doordat dit te snel droogt is het lastig om nat in nat te schilderen waardoor strepen kunnen ontstaan.

 • De ruimte mag niet te warm zijn. In een warme ruimte droogt de verf te snel. Ook dit is niet bevorderlijk voor een streeploos resultaat.

Kosten plafond witten

Heeft u besloten dat u toch graag uw plafond wilt laten schilderen door een vakkundige schilder zodat u gegarandeerd een prachtig strak plafond krijgt? Dan wilt u natuurlijk ook weten wat dit u gaat kosten. De gemiddelde prijs voor het schilderen van een plafond ligt tussen de €10,= en €15,= per m2. De prijs wordt natuurlijk wel mede bepaald door de staat van het plafond, het oppervlak en of het gesaust of gespoten moet worden. Natuurlijk kunnen wij u hierin adviseren en een passende offerte voor u opmaken.

Plafond witten met verfspuit

Het plafond kan gewit worden met een ouderwetse vachtroller. Dit werkt op zich prima, maar is wel een tijdrovende klus die op den duur lichamelijk zwaar kan worden. De verfspuit is een geweldig alternatief waarmee u meer snelheid behaalt dan bij het witten met een vachtroller. Het grootste voordeel van de verfspuit is dat de latexverf evenredig verneveld wordt op het plafond, zodat u altijd een streeploos gewit plafond hebt als eindresultaat. Het latex verfspuiten is een nauwkeurige klus die kennis en ervaring vereist. Daarom raden we u aan dit te laten doen door een specialist van Multi Concurrent om het beste resultaat te behalen.

Afplakken

Het is belangrijk bij het witten van een plafond om goed af te plakken en af te dekken. Wanneer u zelf aan de gang gaat met een vachtroller kan dit de nodige rotzooi geven. Het is daarnaast ook belangrijk dat u in één keer door kunt met een vachtroller, zodat u zo min mogelijk kans hebt op strepen in het schilderwerk. Plak daarom randen af met daarvoor bestemd afplaktape of folie en bedek meubels, losse voorwerpen en de vloer met folie of ander daarvoor bestemd materiaal.

Kiest u ervoor om uw plafonds door Multi Concurrent te laten witten? Dan verzorgen wij natuurlijk ook de voorbereidende werkzaamheden, waaronder het afplakwerk. Wij verzorgen het witten van uw plafonds van A tot Z!

Bespaartips voor het laten witten van uw plafond

Natuurlijk is het altijd fijn als u iets kunt besparen op schilderwerk van het plafond. We hebben een aantal tips voor u;

 • Vraag verschillende offertes op, zo krijgt u een goed beeld van de werkzaamheden en de verschillen in uurtarieven. Wij hanteren nette en eerlijke prijzen waardoor we meestal de meest voordelige offerte kunnen aanbieden!
 • Bespaar door wat voorbereidend werk uit handen te nemen. Plak bijvoorbeeld zelf uw vloer en muren af. Dek de meubels die moeten blijven staan zelf af. Demonteer zelf de lampen.
 • Overleg met de schilder wat u zelf kunt doen om kosten te besparen.
  Maak gebruik van het verlaagde BTW tarief. Voor woningen ouder dan 2 jaar kunt u gebruik maken van het verlaagde BTW tarief van 9%. Voor de voorwaarden kunt u kijken op de website van de belastingdienst.
 • Zorg dat u een goede schilder in de arm neemt. Bekijk beoordelingen op interntet en stel al uw vragen. Een goede vakman lijkt soms misschien duurder maar doordat hij beter werk aflevert bent u uiteindelijk goedkoper uit.

 

Plafond witten door Multi Concurrent

Wilt u strak witte plafonds zonder strepen in het schilderwerk? Laat uw plafonds witten door een ervaren schilder van Multi Concurrent! We verzorgen alle voorbereidingen, het witten en leveren de werkplek weer netjes en schoon op. Zo bent u verzekerd van professioneel schilderwerk en kunt u weer een aantal jaar genieten van smet loze witte plafonds! Voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Offerte aanvragen