Keuken schilderen prijs

Past uw keuken niet meer bij uw huidige interieur? Is de kleur van uw tegels of kastdeurtjes niet meer van deze tijd. Of heeft u een nieuw huis gekocht met een goede keuken maar die niet helemaal uw stijl is? U kunt natuurlijk een nieuwe keuken laten plaatsen om een compleet andere uitstraling te krijgen. Maar voor een nieuwe keuken bent u al snel een flink bedrag kwijt. U kunt uw keuken ook laten schilderen of spuiten. Door uw keukenkastjes, muren en tegels te laten verfen creëert u een compleet nieuwe uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos! Op deze manier kunt u toch van een nieuwe frisse keuken genieten maar dan voor een veel kleiner budget.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Keuken schilderen en de kosten

Voor een klein budget een nieuw ogende frisse keuken het is dus mogelijk! Onze schilders bespreken met u uw wensen en kunnen u precies vertellen wat er mogelijk is. Hij kan u ook alles vertellen over verschillende soorten verf, materialen en hoe hij te werk gaat. Natuurlijk wilt u graag weten aan welke kosten u dan moet denken. Hieronder vind u een overzicht met de gemiddelde kosten.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs incl. BTW en arbeid
Ladefront 15 x 60 cm€ 20 – € 45
Ladefront 40 x 60 cm€ 35 – € 70
kastdeurfront 60 x 70 cm€ 45 – € 80
Koelkastdeur 40 x 180 cm€ 55 – € 90
Apothekerskastdeur 40 x 200 cm€ 65 – € 80
Hoekkast€ 65 – € 90
Sierlijst per meter€ 15 – € 20
Plinten per meter€ 15 – € 25

Mogelijkheden keuken schilderen

Naast het schilderen van uw keukenblok zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden. Uw keuken bestaat natuurlijk uit meer dan uw keukenblok alleen. Welke delen van uw keuken kunt u nog meer laten schilderen?

De keukenkastjes verfen

U weet nu dat het mogelijk is uw keukenkastjes te laten verfen in een nieuwe kleur. Maar niet alleen de kleur is belangrijk om goed over na te denken. Heeft u al besloten voor welke afwerking u wilt gaan? U kunt kiezen uit mat of glans en dit is natuurlijk bepalend voor de stijl die u wilt creëeren. Ook zullen onze schilders beoordelen welke verf en welke primer of grondverf er in uw keuken het best kan worden gebruikt zodat u gegarandeerd lang kunt genieten van uw “nieuwe” keuken en de verf niet loslaat.

De muren en plafonds in uw keuken schilderen

Als u toch voor een frisse look gaat is het aan te raden ook gelijk de wanden en plafonds van een nieuwe verflaag te voorzien. Zo zijn eventuele vlekken niet meer zichtbaar en ziet gelijk de hele ruimte er weer fris uit. De schilder is toch al in uw keuken aan het werk en met het combineren van klussen bespaart u vaak.

onderhoudscontract schilderwerk kosten

Tegels verfen

Misschien wist u het niet maar ook tegels kunnen geverfd worden! Hierdoor is het niet altijd nodig om tegels te vervangen op uw vloer of tegen uw achterwand. Natuurlijk moet dit wel goed gebeuren omdat tegels vaak worden schoongemaakt en de vloer in de keuken een hoop te verduren krijgt.

Onze schilder kan de tegels in uw keuken beoordelen en vertellen wat er mogelijk is. Een muur zonder tegels kan door onze schilder ook prima vuil- en waterafstotend worden gemaakt door gebruik van een speciale vernislaag. Hierdoor is uw achterwand weer bestand tegen water, stoom en schoonmaakmiddelen.

Prijsopbouw keuken schilderen

U heeft nu wat gemiddelde prijzen gezien en verschillende mogelijkheden. U heeft nu een beetje een beeld wat het schilderen van uw keuken u gaat kosten. Wel is het zo dat elke situatie anders is en de prijs natuurlijk bepaald wordt door verschillende factoren;

Omvang van de klus: Allereerst wordt er gekeken naar de omvang van de klus. Moet onze schilder bij een keuken met veel nisjes en hoekjes heel gedetailleerd werken dan zal de schilder eerder inschatten hoe veel uur hij hier mee bezig is. Gaat het om een grote keuken met veel kasten zonder teveel details dan zullen we dit eerder per m2 berekenen. Ook is het vaak zo dat hoe meer oppervlakte er geschilderd moet worden hoe goedkoper de prijs wordt. Kunnen de kastjes gedemonteerd worden dan kunt u het beste voor spuiten kiezen, dit gebeurd dan op een andere locatie. Door zelf de kastjes te demonteren kunt op de totaalprijs besparen. Ook kijkt de schilder of u alleen de kopkanten (zichtkanten) wilt laten schilderen of ook de binnenkant van de kasten.

De staat van de keuken: Ook de staat van de keuken is voor een groot deel prijsbepalend. Een keuken in slechte staat heeft meer voorbereidend werk nodig om tot een mooi resultaat te komen. Herstelwerk kan soms veel tijd in beslag nemen. Ook de kleur van uw keuken is hierin belangrijk, heeft u een donkere keuken die naar spierwit moet? De schilder zal dan vaak een extra laag verf moeten aanbrengen om de kleur goed dekkend te krijgen.

Verf en materiaalkeuze: Ook de verf en materiaal keuze wegen mee in de prijs. Uw keuken en de verf op uw keukenkasten moeten natuurlijk tegen een stootje kunnen. Waarschijnlijk zal onze schilder u een poly-urethaan lak adviseren. Deze lak wordt het meest gebruikt voor het schilderen van keukens omdat deze slijtvast is en in veel kleuren leverbaar. Ook zal onze schilder kijken welke soort grondverf er voor uw keukenkasten gebruikt moet worden. Een goede grondverf of primer zorgt voor een goede hechting zodat de verf goed blijft zitten.Voor het verfen van de tegels in de keuken zijn er ook verschillende mogelijkheden. Zo kunnen de tegels geverfd worden met een grondverf en een tegellak maar kan er ook gekozen worden voor epoxy. Vaak worden vloertegels met epoxy geschilderd omdat dit zorgt voor een slijtvast resultaat. Met epoxy kunnen ook de voegen nog worden opgevuld waardoor u een naadloze vloer krijgt die zeer goed bestand is tegen water en vuil.

­

Vrijblijvende offerte?

Beparen op keuken schilderen

Heeft u echt een klein budget en wilt u graag nog iets besparen op het laten schilderen van uw keuken? Kijk dan eens naar de volgende tips!

  • Combineer verschillende schilderwerkzaamheden: Zijn uw plafonds ook toe aan een frisse laag verf. Combineer deze werkzaamheden dan. Onze schilder kan constant doorwerken en hierdoor wordt de prijs voor u goedkoper.
  • Doe zelf het voorwerk: Door zelf uw keukenkastjes te demonteren en de handgrepen te demonteren heeft de schilder minder tijd nodig. Hiermee kunt u flink besparen. Bespreek met onze schilder wat u zelf kunt doen.
  • Houd uw keuken goed schoon: Door regelmatig de kastdeuren in uw keuken schoon te maken kunnen vlekken door aflopend water of etensresten kunnen voorkomen. Hierdoor blijft uw schilderwerk langer mooi.
  • Kijk altijd of u gebruik kunt maken van het verlaagde btw tarief van 9%: U dient hiervoor wel aan bepaalde voorwaarde te voldoen. Voor meer informatie en om te zien of u aan deze voorwaarden voeldoet kunt u kijken op de website van de belastingdienst.

Offerte aanvragen