Woonkamer schilderen kosten

De woonkamer is natuurlijk het hart van uw woning. Daarom is het van belang dat uw woonkamer een fijne plek is waar u zich thuis voelt. Strak geschilderde muren in een mooie kleur passend bij uw woonstijl zorgen er voor dat uw woonkamer die fijne plek is. Na een aantal jaar moet woonkamer vaak weer opnieuw geschilderd worden. Dit omdat leven in een woonkamer vaak ook voor slijtage zorgt. Die gezellige gourmette met kerst, de kaarsjes die u in de winter aan steekt, kinderen die spelen en met vieze handjes aan uw muren zitten, stoom wanneer u een open keuken heeft het zorgt er allemaal voor dat uw schilderwerk er na een aantal jaar niet meer zo mooi en strak uit ziet. Ziet u op tegen het schilderen van uw woonkamer omdat u dit echt een te grote klus vind? Onze schilders kunnen u deze klus uit handen geven. Hieronder leest u alle informatie over het schilderen van uw woonkamer maar ook over de kosten.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Prijzen woonkamer schilderen

Een woonkamer schilderen is een hele klus die bovendien tijdrovend is. Deze tijd besteed u waarschijnlijk liever aan andere dingen daarom kunt u een van onze ervaren schilders de klus laten klaren. Ook hebben onze schilders alle benodigde ervaring waardoor u zeker weet dat uw woning goed geschilderd wordt en u weer jaren plezier heeft van uw schilderwerk. Natuurlijk wilt u ook graag weten wat dit u gaat kosten. Hieronder ziet u een overzicht met de gemiddelde kosten voor het schilderen van uw woonkamer. Deze prijzen zijn inclusief het verlaagde BTW tarief van 9 %. Is uw woning jonger dan 2 jaar dan moet u helaas het BTW tarief van 21% betalen.

Soort schilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btw
Plafond woonkamer schilderen: 30 tot 70 m2€ 200 – € 1.750
Muur woonkamer schilderen: 15 m2€ 200 – € 300
Deuren woonkamer schilderen€ 250 – € 1.000
Trap woonkamer schilderen€ 300 – € 750
Kozijnen woonkamer schilderen€ 350 – € 2.000
Muur woonkamer schilderen: 30 m2€ 450 – € 600
Muur woonkamer schilderen: 60 m2€ 800 – € 1.200

Prijsbepaling woonkamer schilderen

U heeft nu een beetje een beeld wat het schilderen van uw woonkamer u gaat kosten. Natuurlijk is elke woonkamer anders en wordt de prijs bepaald door een aantal factoren.

De omvang van de woonkamer

De omvang van de woonkamer bepaald natuurlijk voor een groot gedeelte de prijs. Wel is het zo dat hoe groter het oppervlakte hoe goedkoper de prijs per m2. Denk ook goed na wat u wilt laten schilderen. Alleen de muren en de plafonds? Of ook de kozijnen? Heeft u een trap in de woonkamer en moet deze ook geschilderd worden? Vaak worden de plinten vergeten maar door deze ook te voorzien van een nieuwe verflaag maakt u het plaatje helemaal af.

De manier van schilderen

Kiest u voor het schilderen van uw muren voor spuiten of sauzen? Sausen is het aanbrengen van verf met een roller of kwast. Een intensieve klus waar best wat tijd in zit. Hierdoor is de uurprijs voor sausen vaak hoger als voor spuiten. Een voordeel is wel dat er minder afgeplakt hoeft te worden als bij spuiten. Vaak wordt er bij kleinere muren voor sausen gekozen. U kunt ook voor spuiten kiezen. Het grote voordeel van spuiten is dat u weinig kans heeft op het ontstaan van banen. Spuiten geeft een mooi superstrak resultaat. Wel moet er goed afgeplakt worden. Bij spuiten ontstaat er spuitnevel en bij niet goed afplakken zal er veel schoonmaakwerk achteraf nodig zijn om deze nevel te verwijderen. Vaak wordt er bij grote ruimtes en muren voor spuiten gekozen.

De staat van de woonkamer

Als onze schilder heel veel herstelwerkzaamheden dient uit te voeren aan bijvoorbeeld scheuren in de muren, rotte kozijnen, afbladderende verf zal dit voor een hogere totaalprijs zorgen. Ook heeft de schilder meer werk aan het dekkend krijgen van gespachtelde muren. Maar ook bij een zwarte muur die u in een lichte kleur geverfd wil hebben zal de schilder langer bezig zijn. Dit omdat er dan vaak een extra laag verf aangebracht moet worden om de kleur dekkend te krijgen.

Bespaartips woning schilderen

Natuurlijk is het altijd fijn als u iets kunt besparen op schilderen van uw woonkamer. We hebben een aantal tips voor u;

  • Vraag verschillende offertes op, zo krijgt u een goed beeld van de werkzaamheden en de verschillen in uurtarieven. Wij hanteren nette en eerlijke prijzen waardoor we meestal de meest voordelige offerte kunnen aanbieden!
  • Bespaar door wat voorbereidend werk uit handen te nemen. Plak bijvoorbeeld zelf uw vloer af. Dek de meubels die moeten blijven staan zelf af. Demonteer zelf de lampen. Overleg met de schilder wat u zelf kunt doen om kosten te besparen.
  • Maak gebruik van het verlaagde BTW tarief. Voor woningen ouder dan 2 jaar kunt u gebruik maken van het verlaagde BTW tarief van 9%. Voor de voorwaarden kunt u kijken op de website van de belastingdienst.
  • Zorg dat u een goede schilder in de arm neemt. Bekijk beoordelingen op interntet en stel al uw vragen. Een goede vakman lijkt soms misschien duurder maar doordat hij beter werk aflevert bent u uiteindelijk goedkoper uit.
    Kies voor de winterschilder. Veel schilders kunnen u een leuke korting geven als u uw klus tussen november en maart laat uitvoeren. Dit omdat schilders dan soms minder werk hebben omdat er minder buitenschilderwerk is.
  • Onderhoud uw muren en kozijnen in uw woonkamer goed. Door vlekken op muren direct schoon te maken kleine beschadigingen bij te tippen blijft uw schilderwerk langer mooi. Hierdoor hoeft u minder vaak te schilderen.

­

Vrijblijvende offerte?

onderhoudscontract schilderwerk kosten

Verfkeuze voor uw woning

U heeft erg goed nagedacht over de kleur die u op uw muren en kozijnen wilt hebben. Maar heeft u ook nagedacht welke verf dit moet worden. Zo is de kleur ook bepalend voor de prijs. Op muren in de woning wordt meestal latex gebruikt. Deze is het goedkoopst in de kleur wit. Wilt u een andere kleur wordt hiervoor vaak een toeslag gerekend. Als u echt iets bijzonders wilt zoals bijvoorbeeld een goudkleurige verf op een verf met een glans er in dan zal hiervoor appart een prijs berekend worden. Latex is er standaard in glansgraad mat. Dit omdat deze glansgraad goed oneffenheden camoufleert. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere glansgraad zoals bijvoorbeeld extra mat, zijdemat of kalkmat. Ook is er nog de keuze voor bijvoorbeeld een afneembare verf deze wordt vaak toegepast in de keuken. Allemaal keuzes die de verf iets duurder maken. Ook voor verf op de kozijnen heeft u keuze in glansgraad en verschillende kleuren. Vind u dit lastig onze schilders kunnen u hierin goed adviseren. U kunt zelf de verf aan schaffen maar vaak doen wij dit voor u. De door ons gekozen verf is misschien iets duurder maar van zeer hoge kwaliteit en hierdoor vaak in minder lagen dekkend. Ook kunnen wij op de verfsoorten waar wij mee werken garanderen dat u jarenlang plezier heeft van uw schilderwerk. Meestal wordt een woonkamer na 7 tot 10 jaar weer opnieuw geschilderd.

Offerte aanvragen