Hekwerk tuin

Hekwerk voor uw tuin nodig? Uw tuin is dé plek rondom uw huis waar u kunt ontspannen. Vooral op zomerse dagen is het hier heerlijk vertoeven. Een tuin voelt comfortabeler aan wanneer het echt uw plek is. Een mate van afbakening kan u dit gevoel geven. Zo heeft u meer privacy en is het voor de rest van de wereld duidelijk dat dit uw plekje is. Een afbakening in de vorm van hekwerk is daarom een aanrader. Het mooie aan hekwerk voor uw tuin is dat u de keuze hebt uit veel varianten. Hekwerk biedt u niet alleen meer privacy, maar het voegt ook een essentiële mate van beveiliging toe. Mocht u al wel een hekwerk hebben, dan is het goed mogelijk dat het weer eens tijd is om dit oude hekwerk te vervangen. Wat uw reden voor hekwerk ook is, u weet zeker dat u bij Multi Concurrent aan het juiste adres bent.

Maar het is goed mogelijk dat u nog met veel vragen zit omtrent hekwerk voor uw tuin. Daarom beantwoorden we in dit artikel de belangrijkste vragen over dit onderwerp. Ten eerste vertellen we u meer over de kosten die gepaard gaan met het laten plaatsen hekwerk rondom uw eigen tuin. Hierna laten we zien waarom hekwerk op deze locatie een goed idee is. Ook gaan we dieper in op de verschillende soorten hekwerken die hier geplaatst kunnen worden. Deze types hekwerken kunnen van verscheidene materialen gemaakt worden. Als u hekwerk laat plaatsen, zult u waarschijnlijk ook een poort nodig hebben. Daarnaast laten we enkele van de meest gestelde vragen over dit onderwerp de revue passeren. Bent u hierna geïnteresseerd in het laten plaatsen van een hekwerk, dan checkt u de site van Multi Concurrent voor meer informatie. U kunt hier onder meer eenvoudig en snel een gratis offerte aanvragen.

Ga snel naar

Wat kost een hekwerk in de tuin?

Een hekwerk voor uw tuin of erf kan het geheel behoorlijk opfleuren. Bovendien voegt het een mate van veiligheid toe. Maar wat zijn de kosten die u kunt verwachten van een hekwerk rondom de tuin? Dat zal sterk afhangen van het type hekwerk dat u wilt laten plaatsen. De goedkoopste optie die u hebt is gaashekwerk. Dit kan als hekwerk voor uw tuin gebruikt worden, maar vaker ziet u dat dit gebruikt wordt als afbakening voor dieren om te grazen. Met een prijs tussen de 45 en 90 euro per rol van 25 x 1 meter, wat neer komt op ongeveer 3 tot 7 euro per meter, is dit met afstand uw goedkoopste optie. Geen enkel ander soort hekwerk komt in de buurt van deze prijs.

Na gaashekwerk is dubbelstaafmat hekwerk een optie met een prijs die relatief goedkoop is. Dit hekwerk voor uw tuin kost gemiddeld tussen de 25 en 75 euro per meter. Een kunststof hekwerk komt qua minimum prijs nog in de buurt (25 euro per meter), maar de duurdere varianten hiervan zijn ook wel flink wat duurder (gemiddeld 100 euro per meter). U kunt ook kiezen voor een spijlenhekwerk, met een gemiddelde prijs tussen de 30 en 100 euro. Sierhekwerk is ook al vanaf 30 euro verkrijgbaar, maar de echt mooie varianten kosten al snel rond de 150 euro per meter. Maar dit is dan ook wel meteen het meest oogstrelende hekwerk voor de tuin. Tot slot is er nog houten hekwerk. Bij deze variant lopen de prijzen uiteen, van 75 euro voor geïmpregneerd hout tot aan meer dan 250 euro per meter voor hardhout.

Voordelen hekwerk tuin

Er kleven meerdere voordelen aan een hekwerk rondom uw tuin. Ten eerste zorgt een hekwerk er voor dat u minder last hebt van inkijk. Zo is de privacy in uw eigen tuin optimaal. Daarnaast voorkomt een goed hekwerk dat er geen ongewenste bezoekers op uw terrein kunnen komen. Hierdoor voegt het ook een mate veiligheid toe. Bij specialisten zoals Multi Concurrent is het mogelijk om een hekwerk op maat te laten maken. Vooral op het gebied van sierhekwerk is er veel mogelijk. De hekwerken die wij leveren gaan lang mee, en ook op het gebied van onderhoud hoeft u bij veel soorten hekwerken weinig zelf meer uit te voeren.

Wat voor type hekwerk past bij uw situatie?

Er zijn diverse soorten hekwerken waar u uit kunt kiezen voor uw tuin. Hierboven bespraken we er al een hoop en hun kosten. Eén van de meest populaire opties van dit moment is sierhekwerk. Dit heeft de beste looks, ook omdat het op maat gemaakt kan worden. Bovendien zult u weinig tijd kwijt zijn aan het onderhouden hiervan. Wel is het een hekwerk met een hoger prijskaartje, kost het u extra om een andere kleur te laten toepassen en zijn er hekwerken die u meer privacy bieden. Een optie die u wel meer privacy biedt is een schutting. Dit heeft een fijne natuurlijke uitstraling en bovendien heeft u veel opties op dit vlak. Het is wel jammer dat het uitzicht belemmert wordt en dat hout significant minder lang mee gaat in vergelijking met metalen hekwerken.

De goedkoopste optie is gaashekwerk. Hier kan eventueel nog een klimop op aangebracht worden, maar eigenlijk is dit de minste optie door het gebrek aan flexibiliteit, privacy en uitstraling. Voor wat stevigers komt u uit bij een spijlenhekwerk. Dit inbraakwerende hekwerk kan in andere kleuren geleverd worden (voor een extra prijs). Het is hierdoor wel wat duurder. Een nadeel is het gebrek aan privacy. Dat geldt ook voor een dubbelstaafmat hekwerk, wat een combinatie is van een spijlenhekwerk en een gaashekwerk. Dit hekwerk heeft een fantastische uitstraling en is ook nog eens bijzonder duurzaam. Ook dit is een geschikt hekwerk voor uw tuin.

Vrijblijvende offerte?

Materialen hekwerk tuin

Hekwerken in en rondom de tuin kunnen van meerdere soorten materialen gemaakt zijn. Rondom tuinen komt u vaak schuttingen tegen, oftewel houten hekwerken. Deze hekwerken zijn gemakkelijk te onderhouden en bovendien is het mogelijk om ze te verven dan wel te beitsen. U hebt de keuze tussen geïmpregneerd hout (levensduur: 15 tot 25 jaar) of hardhout (levensduur: langer dan 25 jaar). Een andere optie is een kunststof hekwerk. Dit lichte materiaal gaat lang mee en hoeft nauwelijks onderhouden te worden. Kunststof hekwerken kunnen op maat gemaakt worden en kunt u binnen no time monteren. Bovendien gaat dit materiaal langer dan 40 jaar mee. Dit geldt ook voor metalen hekwerken. Dankzij de verzinking roesten ze niet. Dit materiaal is bijzonder sterk, zonder dat er veel onderhoud nodig is.

Tuin afsluiten met poort

Een hekwerk is pas echt af als er een poort in aanwezig is. Dit brengt wat extra kosten met zich mee, maar dat is het dan ook meer dan waard. Er zijn meerdere soorten poorten die bij een hekwerk passen. Zo kunt u kiezen voor een looppoort, waarbij er alleen ruimte is voor voetgangers om door de poort te komen. Gemiddeld kost dit u tussen de 225 en 275 euro. Een iets duurdere variant is de draaipoort, waar wel een auto door kan gaan. Deze optie kost u tussen de 750 en 850 euro handmatig en tussen de 2.750 en 3.250 euro bij een elektrische variant. Tot slot is er nog de schuifpoort, die u rond de 2.000 kost manueel en rond de 5.000 als het gaat om een elektrische schuifpoort.

Veelgestelde vragen over hekwerk in uw tuin

Er zijn een aantal die vaak de revue passeren als het gaat om tuin hekwerken. Ten eerste vraagt men vaak of een vergunning nodig is. Dit is niet nodig zolang aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Het hekwerk moet langer zijn dan een meter, terwijl bij een hekwerk hoger dan 2 meter altijd een vergunning nodig is. Daarnaast vraagt men geregeld of een hek op maat gemaakt kan worden. U kunt kiezen voor standaard varianten, maar bij veel aanbieders is het mogelijk om een hek op maat te laten maken. Vooral op het gebied van sierhekwerken is een hoop mogelijk. De kwaliteit van uw hekwerk is altijd goed als u kiest voor Multi Concurrent. U kunt een hekwerk zelf monteren, maar u kunt dit ook aan ons overlaten. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van het oude hekwerk.

Vrijblijvende offerte aanvragen bij Multi Concurrent

Een hekwerk is een goede manier om uw tuin af te maken. Mocht u al wel een hekwerk hier hebben, dan kan nu het beste moment zijn om een nieuw hekwerk te laten plaatsen. Wat u redenen ook zijn, u kunt altijd terecht bij Multi Concurrent. Wij zijn een full service bedrijf waarbij u voor diverse diensten kunt aankloppen. Zo kunnen wij u helpen met uw verbouwing, van planning tot aan realisatie. Ook het plaatsen van hekwerken behoort tot ons takenpakket. Tot het team van Multi Concurrent behoren diverse vakmannen op dit vlak. Zij hebben niet alleen jaren aan ervaring, maar zij staan garant voor kwaliteit. Als klant weet u dus dat u bij ons in goede handen bent. Laat u niet misleiden door onze goede prijzen: de kwaliteit van het geleverde werk staat buiten kijf.

We streven één doel na, en dat is 100% klanttevredenheid. Door de jaren heen halen wij altijd dit doel. Dit komt dankzij een aantal van onze kernwaarden. Ten eerste werken we hard. Daarnaast gaat alles in overleg met de klant. Zo kunt u bij ons terecht voor uw voorkeuren rondom uw tuin. Wij houden hier zoveel mogelijk rekening mee. Wij zijn eerlijk en leveren altijd kwaliteit. Dat zult u zien. Daarom kunt u met een gerust hart het plaatsen van een hekwerk in de tuin aan ons overlaten. We geven u zelfs de vrijheid om bepaalde werkzaamheden op u te nemen, mocht u dat willen. Denk hierbij aan het verwijderen van het oude hekwerk of het monteren van het nieuwe hekwerk. Die keuze laten we geheel aan u. Zo leveren wij u de service die op maat gemaakt is voor u. Waar u ook woont in Nederland, wij helpen u graag. Neem gerust een kijkje op onze website voor meer info. Hier treft u ook de button aan waarmee u snel en simpel een gratis offerte aan kunt vragen. Deze offerte is geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakopbouw of dakkapel te plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.