Kozijnen prijzen

Ga je nieuwe kozijnen kopen? Zijn de oude kozijnen versleten of isoleren ze niet meer goed? Dan is het slim om je goed te oriënteren op de verschillende prijzen van kozijnen. De prijs van een nieuw kozijn kan namelijk behoorlijk verschillen. Bijvoorbeeld door de materiaalkeuze, het type glas en de eventuele extra’s. Hieronder sommen we op wat de gemiddelde kosten zijn van een nieuw kozijn.

Ga snel naar

Waarom een nieuw kozijn kopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om nieuwe kozijnen aan te schaffen.

Kozijnen kosten

De kosten van een kozijn zijn altijd maatwerk. Het is daarom belangrijk om je goed te oriënteren bij verschillende aanbieders en om diverse offertes op te vragen.

De prijs van een kozijn is afhankelijk van:

Hoeveel kost een kozijn?

Hieronder sommen we de gemiddelde prijzen van kozijnen voor je op:

  • De kosten per materiaalsoort:
MateriaalGemiddelde prijs voor 2.5 m2
Kunststof€ 850 – € 1300
Hout€ 2000 – € 3000
Aluminium€ 2500 – € 3200
Staal€ 2750 – € 3000

Goedkope kozijnen

Ben je op zoek naar goedkope kozijnen die toch goed van kwaliteit zijn? Dan kies je voor kunststof kozijnen. De prijzen van kunststof kozijnen liggen tussen de € 850,- en € 1300,- en zijn daarmee heel betaalbaar. Kunststof kozijnen vergen bovendien weinig onderhoud en gaan ontzettend lang mee: wel zo’n 50 jaar!

Kozijnen met een warme en natuurlijke uitstraling

Vind je sfeer belangrijk bij de keuze voor nieuwe kozijnen? Dan is hout wellicht de beste optie. Geen enkele andere materiaalsoort kan de warme, natuurlijke look van hout evenaren. De andere kant van het koekje is wel dat hout het meeste onderhoud vergt van alle kozijnsoorten. De prijzen van houten kozijnen liggen tussen de € 2.000 en € 3.000. Zachthouten kozijnen gaan zo’n 25-50 jaar mee. Hardhouten kozijnen kunnen wel 40-75 jaar meegaan. Mits ze goed onderhouden worden uiteraard.

Vrijblijvende offerte?

Sterke kozijnen

Ben je op zoek naar kozijnen die bijna een leven lang meegaan? En die weinig onderhoud vereisen? Dan kies je voor aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen roesten en rotten niet, gaan tot wel 75 jaar mee en hebben bovendien een moderne uitstraling. Aan deze kozijnen hangt wel een duur prijskaartje. De kosten voor aluminium kozijnen liggen namelijk tussen de € 2.500 en € 3.200. Daar krijg je natuurlijk wel wat voor terug.

Wat kost een raam met kozijn

De prijs van kozijnen is opgebouwd uit het kozijn zelf en natuurlijk het type glas. Hoe isolerender het glas, hoe duurder de totaalprijs.

In onderstaande tabel zie je de prijzen van verschillende soorten glas:

GlassoortGemiddelde prijsMate van isolatie
Dubbel glas (standaard)€ 65 – € 80 per m²Matig
HR glas standaard€ 75 – € 90 per m²Voldoende
HR++ glas€ 85 – € 100 per m²Goed
HR+++ glas€ 100 – € 130 per m²Uitstekend

Prijzen extra opties kozijnen

Daarnaast heb je natuurlijk de keuze uit extra opties als het om kozijnen gaat. Denk bijvoorbeeld aan een hor die ongewenste insecten buiten houdt, extra gelaagd glas voor veiligheid of een ventilatierooster.

OptieFunctieGemiddelde prijs
VentilatieroosterZorgt voor een goede luchtcirculatie en ventilatie€ 15 – € 60
HorHoudt ongewenste insecten buiten€ 65 – € 90
Gelaagd glasVoorkomt inbraken en ongelukken€ 100 – € 150
Andere kleurKunststof kozijnen kunnen vaak kosteloos geleverd worden in allerlei kleuren. Houten kozijnen moeten eerst geverfd worden.€ 0 – € 50

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor nieuwe kozijnen.

Liever eerst een adviserend gesprek over welke kozijnen het beste passen in jouw woonsituatie?

Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.